Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 19, 2016 5:04 pm

Hm.. zanimljiva diskusija, moje neko viđenje.

Imam naravno prijatelja koji navijaju za Sarajevo, kao i članova familije što je naravno sasvim normalno i prirodno u ovom gradu. Pred derbi uvijek bude one neke zdrave zezancije, podjebavanja ali i tokom sezone se znamo "meziti". Međutim nikada ta naša zezancija nije prelazila u nešto ekstremno, nasilno, pogrdno itd. Što? Pa prije svega jer smo tako odgojeni. Mene moj stari koji je zakleti Željovac nikada nije učio niti savjetovao da ja mrzim svoga komšiju zato što on navija za Sarajevo išto se raduje uspjesima svoga kluba kao što se i ja radujem uspjesima Želje. To je nešto što vučemo iz kuće, taj sportski duh nadmetanja bez da želimo nekome zlo. Ja bih iskreno volio da smo storme svi u tom fazonu ali očigledno je većina njihovih navijača (govorim za ove što će doći na Grbavicu, koji su redovni na sjeveru..) propustila tu lekciju kod kuće ili jednostavno nisu ni naučili da nešto ako ne voliš ne moraš istovremeno i mrziti iz dna duše. Vidim to i kod nekih naših momaka malo mlađih ali u mnogo manjem broju nego što je to slučaj sa njihovom tribinom. Tu bih volio da se vrši malo edukacija mlađih naraštaja na tribini od strane vodećih momaka na jugu. Ako nastaviš praviti budalu od sebe i od grupe onda ga fino nogiraj sa tribine i završi sa tim. Mi se tu moramo razlikovati od njih i preventivno djelovati ukoliko vidimo takvo razmišljanje kod naših mladića.
Poštovanje prema protivniku prije svega, mržnja nikakva ne dolazi u obzir pogotovo kada je riječ o gradskom rivalu. Ne mogu da shvatim da ti transparent "Mrzim Željezničar" može biti važniji nego transparenti o klubu koji navodno voliš. Ja ne mogu imati nikako lijepo mišljenje o nekome ko mrzi moj klub iz dna duše, želi mu sve najgore, planira kako će pokidati stolice. Pazi ti samo razmišljanja, umjesto da razmišlja o tome kakvu će koreografiju spremiti, koje će se pjesme pjevati, koja će ekipa istrčati na teren, on razmišlja o kidanju stolica. Normalne raje će uvijek biti ali su nažalost u manjini i nemaju možda toliku snagu da edukuju malo te momke koji mržnju prema nekome stavljaju prije ljubavi prema svome. Kod njih je to itekako izraženo a šta je razlog zaista ne znam i vjerovatno je neke dublje prirode.

Itekako ja dobro znam ko su mi gradski rivali, i znam vrlo dobro šta su oni radili da bi moj klub gurnuli u propast i na kraju ga i ugasili. Radili su nam o glavi kad god su mogli, i poslije Drugog svjetskog rata, i poslije ovog našeg ludila, i u današnjim vremenima. Sve mi to ne daje za pravo da ja mrzim nekog. Ne mogu mrziti svog komšiju, svoje prijatelje, svoje rođake jer mi to moj odgoj ne dozvoljava. Najdraža mi je stvar kada ih dobijemo pa ih mezim onako kulturno a znam da se pojedoše. Tu dolaze na naplatu sve one stvari koje su oni činili u prošlosti a sve u cilju da moj klub upropaste. E tu je onaj merak pobjede nad rivalom. Uostalom, mi našu historiju znamo i trebamo se njome ponositi, čitati, slušati priče starijih i prenositi istu tu ljubav prema Želji i na naredne generacije. Onu pravu, istinsku ljubav prema klubu, bez mržnje prema drugima.

Što se tiče ovog derbija i te neke raspodjele ulaznica ja čvrsto stojim iza toga da im damo 5 %. Kada se stvore adekvatni uslovi na stadionu, napravi istok, ušminkaju postojeće tribine, eto im i kompletan sjever što se mene tiče ako ga mogu ispuniti. Ja sa tim problem nemam, a vjerujem i većina Željovaca. Do tada, 5 % i ukoliko naprave štetu na dijelu tribine, istu im fakturisati na adresu kluba. Toliko od mene o ovoj temi i izvinjavam se na dužini posta.
Zadnja izmjena: Hurmasica, dana/u uto jul 19, 2016 5:06 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

rios
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:05 pm

Minjore je napisao/la:Ne znam jel iko slusao Kostica kad kaze da je ova formacija 442 vrlo slicna ono 4231. :palacgore:
I ja sam jucer to zapazio i onda sam malo crtao sebi,pa danas @sergejevic takodjer napisa nesto na tu temu.Dodje se do zakljucka da je kljuc u igracima koje imas na terenu,prvenstveno u ova dva spoljna vezna igraca.Jer,pazi ovo
-----------------------Havi---------------Secer-------------
-----Zera------------------------------------------------Bekric---------------
----------------------Lendric-----------Nikolic------
Uzmimo npr. da ce biti ovako za derbi.Ovo je 4-4-2,i onda uradis ovo
------------------Havi-----------------Secer-------------------
--------Zera-------------Lendric------------Bekric-------------
--------------------------Nikolic-------------------------
Eto je ta 4-2-3-1 klasicna,isturi malo Lendrica dobijes 4-4-2 romb ( protiv Metalegea smo prvo pol. imali bas to sa Havijem,Secerovicem u sredini i Zerom i Lazicem koji su ulazili u sredinu i pravili romb ),gurni Lendrica do Nikolca skroz opet se vracas na 4-4-2..

Kad smo kompletni to bi npr moglo biti ovako
------------Jovan----------Secer-----------
---Miroslav---------Bekric---------Havi-------
---------------------Lendric------------------
I opet isto,sve opcije mozes rotirati.

Dosta prilagodljiva formacija zahvaljujuci igracima koje imas na terenu.Medjutim,u praksi to zahtjeva puno,puno rada,trke,kretanja bez lopte,brze razmjene pasova,uigranosti..Jedan dio smo pokazali u subotu,ali nije izgledalo ni blizu dovoljno,prije svega okomiti pasovi,brz dolazak do protivnikov gola,proigravanje napadaca kroz taj romb,itd..

Ovo oko derbija,karti,cari i sl. bi mozda ipak trebali preskociti jer,iako se sustinski razumijemo i slazemo,nadgradnja te sustine je malo razlicita.Tema je slozena i osjetljiva visestruko i zato je treba pustiti odogovornim u oba kluba nek donose odluke.U to derbiju ima jedna strana na kojoj smo svi sigurno a to je Zeljo,hajmo malo o tome,evo ja sam gore skrabao nesto,dajte i vi neek zamisli,ideje,sta bi moglo,kako bi moglo,ko bi mogao,itd..
Mislim igram se sad moderatora malo,ne zamjerite mi,ali dolazimo u situaciju da se djelimo u dva tabora i kako diskusija odmice tako se vise odmicemo jedni od drugih misljenjima na tu temu :mrgreen:
Zadnja izmjena: rios, dana/u uto jul 19, 2016 5:20 pm, ukupno mijenjano 3 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Veteran1965
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:08 pm

Evo ovako...ja sam na prvom derbiju bio 1971 godine, veliki dio svoga života sam živio na dijelu grada zvanom Koševo, i sa prozora svoga stana vidio 2/3 stadiona (terena). Malo nas je prije rata gore Željovaca bilo, ali smo se držali, jbg bili smo raja djetinjstvo i mladost zajedno provodili. Sa rivalima pitarima smo takođe bili raja, naravno u školi zajedno, po trebama zajedno, cuganja zajednička, izlazci....samo vrijeme derbija svako na svoju stranu, i poslije pretežno objektivni komentari i podjebavanja, mada je uvijek jedna doza hinjaka sa njihove strane bila prisutna.
Danas od te ekipe pitara niko na tekme ne ide....razočarani su svim u i oko kluba, kao i ekipom koja vodi i organizuje tribinu...jutros smo pili kafu...kažu ako zijane pali se sve a njihovoj upravi neka je Bog na pomoći....
Broj karata za njih....ne bi želio da bilo ko od Željinih navijača ili simpatizera ostane bez karte, pa bi stoga bio restriktivan i dao im 5% od ukupnog broja stolica. Volio bi da je stadion kapaciteta 20 milja, ja bi im sjever dao po cvaju i uzeo sto milja lagano...ali na žalost ne može još koju godinu...
Ćar derbija....na dosta niskom nivou, jer ako je grupa navijača spremna maltretirati 16-godišnjaka nema tu ćara nikakvog, ako bio ko uživa u klipovima uništene Grbavice nema tu ćara...ako jedan od vođa njihovog udruženja BP kaže da je najveći uspjeh njegovog kluba u istoriji poraz Želje od Videotona, nema tu ćara, ako se direktor njihovog kluba kesla pored srušenog krova Grbavice......da ne nabrajam 5 % i zdravo. Na kraju mi ligu igramo zbog ukupnog rezultata, plasmana u europu, titula, a derbi je jedan mali dio te priče....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:10 pm

Ugljesa mora poceti derbi kao i Husic.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Plava Porodica
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:10 pm

Ja izgurat ne mogu do derbija, odo na trening malo da se smirim.Vidimo se za sahatak :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Hurmasica
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:11 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:znaci umjesto bh lige igrali bi sa dinamom, hajdukom itd... a onda kao predstavnici bih bi se ukljucili u play off za prvaka :ganja:
Vala ja negdje ovu kartu od Hajduka moram iskoristiti pa neka se dogovore :ganja:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:11 pm

Plava Porodica je napisao/la:Ja izgurat ne mogu do derbija, odo na trening malo da se smirim.Vidimo se za sahatak :)
Ponesi notes i telefon :ganja: i izvještavaj nas

za 20ak minuta počinje Džumhur ljudi :D

Virtu4L

uto jul 19, 2016 5:14 pm

delinjo je napisao/la:90% njih bi gurnuli nas klub u provaliju da se pitaju bilo sta ...
Gurnuo bi i ja njih.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

SWRA_1921
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:19 pm

Godisnja JUG br.313 :zeljeznicar1:

Nadam se da će biti stream sa derbija

delinjo
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:19 pm

ChWilla je napisao/la:
delinjo je napisao/la:@storme brate moj takvi dolaze na utakmice rijetlo ili nikako ....sve su to ili haj da ne generalizujemo vecina napusenih i pijanih likova koji imaju neke svoje ideale,i kojima nista nije sveto ...jedan od mojih najboljih drugova je pitar i kad ga slusas rekao bi da je i on u stranju zapaliti grbavicu koliko mrzi Zelju...ti to mozda ne mozes shvatiti ne mogu ni ja ali to su takvi ljudi ...i naravno da ovo postaje kao BG...mozete se vi zavaravate da ne postaje ali itekako postaje...oni su ludji i brojniji ali ovdje nikako navijaci nisu cvjecke....kakvo crno postovanje i uvazavanje sa njima ...90% njih bi gurnuli nas klub u provaliju da se pitaju bilo sta ...
eh bravo, kad ga slušaš. svašta nešto bi čovjek za nas pomislio kad nas sluša, ali na djelima smo bitno slabiji.

možda on priča kad popije da bi je zapalio...ali ko ju je stvarno zapalio? e to ti je ta razlika...
naravno da si upravu brate ali takvi su oni i njihov mentalni sklop...i nek jedan pocne cupati stolice i oni ostali ce nastaviti i to je tako ...nego pricamo ovdje o nekom prevelikom postovanju izmedju nas ...toga nema mada neki pokusavaju da predstave da ima ...nema vjeruj mi ili ima u malim procentima...bar meni tako izgleda...

@virtu brate znam i svi bi isto uradili kao i oni nama...zato nema potrebe da pricamo o nekom postovanju izmedju nas kao prije rata...kada to ne postoji
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:20 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Godisnja JUG br.313 :zeljeznicar1:

Nadam se da će biti stream sa derbija
i ja... kako cemo gledati mi ? :ganja:
100/94/37/34 - i to je to!

Plava Porodica
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:23 pm

LARS1921 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Ja izgurat ne mogu do derbija, odo na trening malo da se smirim.Vidimo se za sahatak :)

Telefon crko..išo do majstora , kaže druže on ti je za risajkl bin ..
Prenijet ću šta vidim,ako šta vidim od one mreže :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:25 pm

Plava Porodica je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

Telefon crko..išo do majstora , kaže druže on ti je za risajkl bin ..
Prenijet ću šta vidim,ako šta vidim od one mreže :ganja:
Ima se sta vidjeti i mimo mreze i ekipe :ganja:

Charlie Sheen
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:25 pm

Boli njih svaka ona nasa stolica,znaju da je to nase a oni nemaju nista,jedino maglu koju im prodavaju svake godine od baljka blekica do dine kusturice dzeke.Oni ce se iskaltiti dusmanski na one stolice zivi bili pa vidjeli,izgubili su svaku bitku samo im jos to ostaje kao satisfakcija.Prodali su guzu jeftino da bi dobili jednu kupljenu titulu i to njih ubija,karnuce vas Zeljkan sad i poslati u ponor duboki,mora se onaj dusmanluk obiti njima o glavu pitanje je vremena a mislim da je dosloo.AJDEEEE SVANIIII SUBOTOOOOOO

Dr. Adzem
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:30 pm

Hrvati zamracili, ko prenosi Dzumija?
Cuva Bog Zelju svog!

Virtu4L

uto jul 19, 2016 5:31 pm

delinjo je napisao/la:@virtu brate znam i svi bi isto uradili kao i oni nama...zato nema potrebe da pricamo o nekom postovanju izmedju nas kao prije rata...kada to ne postoji
Ma sve je to kod nas u granicama normale, niko svoje dijete ne odgaja od malena da mrzi ove druge, kao što je slučaj u komšiluku gdje zbog majice ili šala u po bijela dana završiš na intenzivnoj, i to ako ti se posreći. Ne znam ni sam kako bih to nazvao, poštovanje nije sigurno, ali nismo ekstremni i sve dok je tako dobro je.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Dr. Adzem
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:31 pm

Prenosi arena 2
Cuva Bog Zelju svog!

Veteran1965
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:36 pm

brejk prvi gem....

fanaticZeljin
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:38 pm

E cuj depilirani 1.6mil € :mrgreen:, Radovac skuplji od Stevanovica, pa kako ga nije stid :oops1:
Srcu draga, boja PLAVA !

Veteran1965
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:41 pm

3-0 vodi Džumiiii
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 21 gost.

Prijava