Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 19, 2016 4:33 pm

shzna je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Ne, on je prigradski papak. Moj komsija Fuke koji je cijeli zivot navijao za Sarajevo, koji je plakao kada je gorila Grbavica i na kraju na Malti poginuo od granate je dio.
Nema više takvih likova storme, što prije shvatiš bit će ti lakše. Jedino ti garantujem da više mrze Želju i Manijake nego što vole Sarajevo, a mi uvijek trčimo njima u pomoć (Lech, kada Škripari dođoše dobar dio naših htio da izađe da im obustave odlazak kući itd. ).

Pred prošli derbi su dijete na čaršiji od 12-13 godina uhvatili i istraumirali samo zato što nosi Željinu majicu. Ne radi se o pojedincima, nego cijeloj grupi, zato za mene nikad neće biti dobrodošli.

A ima još milion drugih stvari zbog kojih ne postoji više čar sarajevskog derbija.
Ima takvih, ja ih znam koliko hoces, samo sto su djeci danas neke druge furke u glavi. A svi znamo da jedno govno smrdi vise, nego sto 10 buketa najljepseg cvijeca mirisu.

Ne znam koliko godina imas @shzna, ali mi koji smo prezivjeli rat i dobro ga se sjecamo ne zelimo nikakve podjele, vec zelimo da sa djecom mozemo doci na utakmicu i navijati bez razmisljanja hoce li grupa idiota kidati stolice ili gadjati bakljama tribinu na kojoj ti je dijete.

Ne dvojbim ja da ih ima dosta koji mrze Zelju vise nego vole Sarajevo, ali tako im ocevi a ni djedovi nisu mislili. Danasnja omladina je izgubljena, a oni su najmanje krivi, kriva je ova drzava sto im ne daje kvalitetan nacin da ispolje svoju energiju. Ovima na vlasti tako i odgovara, jer da se ova omladina obrazuje onda bi ih i skidala sa vlasti.

Svako ko skine stolicu sa bilo kojeg stadiona treba biti dobro nalupan, a i to treba biti naplaceno debelo. Ne volim ih ni ja, ali ih ne mrzim. Jer, kakvi god da su, onda bih mrzio i Haseta, pa i rahmetli Fuketa kojeg sam spominjao, a to sebi ne bih mogao oprostiti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSON
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:34 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:@lars1921

olimpiku ni messi i ronaldo zajedno ne bi pomogli da nas pobjede :pljesak:
Zato imaju nedu :D

Šta je sa onim Popovićem iz Čelika? Kad uvalimo Miroslava za 2M na zimu, ili 4M na ljeto on nije loš

irfo

uto jul 19, 2016 4:36 pm

LARS1921 je napisao/la:
irfo je napisao/la:Mozemol kako poslat sadikovica na posudbu u olimpic, oni su bas u problemima sa igrackim kadrom bio bi dado glavni igrac tamo a mogli smo jos nekog poslat na posudbu od mladjih
Da poludi u drugom kolu i da izgubimo, a-a :ganja:
Ili da ne može igrati protiv nas onda ok
ma zabranit mu da igra protiv nas, nismo levati ko kitari i slucaj sa kouadiom

shzna
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:38 pm

storm_raider je napisao/la: Ima takvih, ja ih znam koliko hoces, samo sto su djeci danas neke druge furke u glavi. A svi znamo da jedno govno smrdi vise, nego sto 10 buketa najljepseg cvijeca mirisu.

Ne znam koliko godina imas @shzna, ali mi koji smo prezivjeli rat i dobro ga se sjecamo ne zelimo nikakve podjele, vec zelimo da sa djecom mozemo doci na utakmicu i navijati bez razmisljanja hoce li grupa idiota kidati stolice ili gadjati bakljama tribinu na kojoj ti je dijete.

Ne dvojbim ja da ih ima dosta koji mrze Zelju vise nego vole Sarajevo, ali tako im ocevi a ni djedovi nisu mislili. Danasnja omladina je izgubljena, a oni su najmanje krivi, kriva je ova drzava sto im ne daje kvalitetan nacin da ispolje svoju energiju. Ovima na vlasti tako i odgovara, jer da se ova omladina obrazuje onda bi ih i skidala sa vlasti.

Svako ko skine stolicu sa bilo kojeg stadiona treba biti dobro nalupan, a i to treba biti naplaceno debelo. Ne volim ih ni ja, ali ih ne mrzim. Jer, kakvi god da su, onda bih mrzio i Haseta, pa i rahmetli Fuketa kojeg sam spominjao, a to sebi ne bih mogao oprostiti.
Sve stoji što si napisao sad, ali ja ti govorim o grupi koja dolazi nama u goste u subotu. Tu neće biti profila ljudi kakvih ti poznaješ i uz koje si odrastao (nemoj me pogrešno shvatiti, ne smatram te glupim već se obazirem na tu grupu ljudi koju ti spominješ, oni vjerovatno neće biti tu u subotu), imam i ja pitara jarana, jedan mali dio familije u bordo obojen, ali za njihove najjače i najglasnije grupe sam siguran da nam žele sve najgore. Ne mrzim ih ni ja, ali vala ih i ne smatram za neke prave prijatelje.
1987

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:43 pm

Ne znam jel iko slusao Kostica kad kaze da je ova formacija 442 vrlo slicna ono 4231. :palacgore:

Model1964

uto jul 19, 2016 4:43 pm

Za mene je svaka tekma koju Zeljo igra ista, derbi. Za anamo one me nije briga. Car gradskog derbija se izgubio njihovim prvim dvivljanjem na Grbavici poslije rata. HZ ograniciti mesta po pravilima, ostali neka kupe kartu ako mogu i bez klubskih obuljezja neka gledaju tekmu. Mirni su ko curice kada nisu u coporu.
@storme
Spomenuo sam aliju jer je to ista filozfija... ako smo mo ok onda ce biti i oni. To nije tacno! Zbog tog ne djelovanja ce neko ,nedo bog, dobiti noz u leda. Isto kao sto u platili oni koji su vjerovali aliji mirotvorcu. Oni ce lomiti a nasa djeca ce cekati? Kada se krenu svetiti kasno je. Tek tada je bG scena. Samo jasna pravila i dosljedno sprovodenje mogu sprijeciti BG scenu. I tamo je pocelo zbog ne djelovanja onih koji bi trbali djelovati.
Kada smo kod nasih navijaca.... Mislili grupa poradiri na navijackom kodeksu?
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:46 pm

@Storme, svaka cast tebi, sve to je tacno. Normalno da takvi ljudi kao ti i tvoji prijatelji pitari ne bi lomili, al na Grbavicu takvi ljudi nece doci. Bar sad dok ne napravimo tribinu. Doci ce ti neki "ultrasi" slomiti sve da bi nastetili upravi koju ne podrzavaju. Pa ti isti su lomili na Kosevu stolice, a da na Grbavici ne slome.
Imamo svi mi prijatelje pitare. Ja, ti, ovi nasi drugovi cmo se i dalje postovati koliko god dali mi njima ulaznica, jer sigurno moj drug nece doci jer se ne identifikuje sa tim "ultrasima" sa Sjevera.

Transfermarkt je tako debilno uredjen. Smijurija

Radovac duplo skuplji od Dade. Skuplji i od Memije, mada ne nabrajam skuplji je od svih nasih igraca osim Lendre :r :r
Halo, pa ovo je zalosno, nije smijesno..

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:47 pm

Ponoviti praksu s prošlog derbija na Grbavici. Dat 2000 karata ili koliko je već bilo i njihove karte označiti drugom bojom.
Bilo bi pametno staviti uvjet da, ako FKS želi da njihovi navijači prisustvuju utakmici, da će morati platiti eventualnu štetu nastalu zbog divljanja njihovih navijača - javno, nek svi znaju koje su posljedice pa nek razbijaju ako žele, oni će i platiti.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

LARSSON
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:47 pm

Elegant
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:49 pm

Leon_Professional je napisao/la:Radovac duplo skuplji od Dade. Skuplji i od Memije, mada ne nabrajam skuplji je od svih nasih igraca osim Lendre :r :r
Halo, pa ovo je zalosno, nije smijesno..
Nije to nista glupo kad se radi u granicama normale i realnosti, kad ima neutralnog postavljaca cjena a ne frustriranog navijaca samoprozvanog najveceg tima u drzavi.

Da pitari dovedu Avdiju Vrsaljevica cjena bi mu bila 800.000. :rofl: Radovac godinama u Sarajevu idalje ga furaju kao najveceg talenta lige.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

shzna
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:51 pm

1987

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:52 pm

znaci umjesto bh lige igrali bi sa dinamom, hajdukom itd... a onda kao predstavnici bih bi se ukljucili u play off za prvaka :ganja:
100/94/37/34 - i to je to!

ChWilla
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:52 pm

prije jedno 5-6 godina izgledalo je jedno vrijeme da bi i naša scena mogla krenuti u pravcu beograda, ali ja mislim da nije i da neće. društvena je patologija i kod nas, ali po meni dosta drukčija.

sredina veličine beograda ne donosi samo kvantitativno više sranja - ona su i kvalitativno drukčija.

za neke stvari u sredini od 400.000 ljudi naprosto nema potrebe, nema razloga, mase da nastanu...a u sredini od dva miliona ima. kako sa organizovanim navijanjem koje često koketira sa raznim vidovima kriminala, tako je i sa pravim kriminalom, a i sa stvarima nevezanim sa kriminalnom...lupam sad, u beogradu može funkcionisati pet klubova sa alternativnom muzikom, a u sarajevu teško i jedan. ko je hodao tamo, shvatiće šta pričam.
gradi željo boli te *****

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:54 pm

@chvila bg nema 2 miliona ljudi... dje ih iskopa... max 1,2 miliona
100/94/37/34 - i to je to!

Jaozinho22

uto jul 19, 2016 4:55 pm

shzna je napisao/la:Njima je vođa, uzor, jedan od ideologa, glavnih likova na tribini, javno plakao zato što Grbavica u ratu nije do kraja sravnjena. I on je dio čari sarajevskog derbija, je l tako?

Ne dolazi čaršija, shvatite, dolazi Vogošća, Semizovac, Kobilja Glava, Gorica itd. I ono čaršije što ima, glupi bilderi.
Ahatovici,Stup itd itd sve carsijaneri a 90% doošle :lol:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

delinjo
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:55 pm

@storme brate moj takvi dolaze na utakmice rijetlo ili nikako ....sve su to ili haj da ne generalizujemo vecina napusenih i pijanih likova koji imaju neke svoje ideale,i kojima nista nije sveto ...jedan od mojih najboljih drugova je pitar i kad ga slusas rekao bi da je i on u stranju zapaliti grbavicu koliko mrzi Zelju...ti to mozda ne mozes shvatiti ne mogu ni ja ali to su takvi ljudi ...i naravno da ovo postaje kao BG...mozete se vi zavaravate da ne postaje ali itekako postaje...oni su ludji i brojniji ali ovdje nikako navijaci nisu cvjecke....kakvo crno postovanje i uvazavanje sa njima ...90% njih bi gurnuli nas klub u provaliju da se pitaju bilo sta ...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

ChWilla
Kontakt:

uto jul 19, 2016 4:59 pm

ima šire područje, pola srbije je šljeglo.

chile
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:02 pm

Nego zivite li vi u ovom gradu, imate li raje, rodbine koja navija za menstrualne... kesu oni takvi kakvim vecina ovdje predstavlja pitare. Nije ovo Beograd i hvala bogu nikad nece biti dok je Sarajevske raje.
Opustite se malo nije forum zivot i par neizivljenih balavaca koji pisu pod raznim nikovima i laznim profilima ma faceu.
Pri tome su vecina bobuljicari koji nikad ni na kosevu nisu bili i ne navijaju za menstrualne sto ih vole vec mrze Zelju.
Opusteno raja na kafu...pice s drustvom malo se prcajte prije derbija kao i uvijek...poslije ce jedno da trpe prcanje do iduceg, nadamo se oni ;)

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

1921.ba
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:03 pm

j.ebi malo sarajvo oooo ooooo
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

ChWilla
Kontakt:

uto jul 19, 2016 5:03 pm

delinjo je napisao/la:@storme brate moj takvi dolaze na utakmice rijetlo ili nikako ....sve su to ili haj da ne generalizujemo vecina napusenih i pijanih likova koji imaju neke svoje ideale,i kojima nista nije sveto ...jedan od mojih najboljih drugova je pitar i kad ga slusas rekao bi da je i on u stranju zapaliti grbavicu koliko mrzi Zelju...ti to mozda ne mozes shvatiti ne mogu ni ja ali to su takvi ljudi ...i naravno da ovo postaje kao BG...mozete se vi zavaravate da ne postaje ali itekako postaje...oni su ludji i brojniji ali ovdje nikako navijaci nisu cvjecke....kakvo crno postovanje i uvazavanje sa njima ...90% njih bi gurnuli nas klub u provaliju da se pitaju bilo sta ...
eh bravo, kad ga slušaš. svašta nešto bi čovjek za nas pomislio kad nas sluša, ali na djelima smo bitno slabiji.

možda on priča kad popije da bi je zapalio...ali ko ju je stvarno zapalio? e to ti je ta razlika...

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava