Model1964 je napisao/la:storm_raider je napisao/la:Samo ne pisite da je sarajevska car derbija mrtva. Niti Dino i njegovo papansko cerekanje, niti Blekic, niti sta ja znam ko moze ubiti nesto sto su dobre sarajlije na obje strane godinama ukivale u zidove ovog grada. Jer da moze, znacilo bi da su oni veci od sarajevskog duga i mangupluka koji derbi nosi. A to nisu uspjele unistiti horde vukova 90tih sa brda, nece ni prigradski papci danas.
Ti prigradski papci su gori od vukova o kojim pises. Oni su nas zavaljivali tim vukovima a nama se smjeskali. I sada se smjeskaju u naturaju svoje.
Ja ne pisem o papcima koji sjede u upravi ili koja bi da lome stolice. Ja pisem o prosjecnoj raji koja je imala tu nesrecu da za njih navija.
Cuj "oni su nas zavaljivali tim vukovima". Koliko je samo hrabrih ljudi poginulo 90tih sto su isli na utakmice FK Sarajeva, ja ih dosta znam, a i ti siguran sam..
Ja Dinu ili Blekica ne mogu stavljati u taj kos, oni su stakori najgore vrste.
EDIT: Kakav Alija @Model? To sto si citirao, "oni" se odnosi na beogradski derbi, ne na anamo one.
Ne zelim da razmisljam sutra hoce li mi dijete dobiti noz u ledja jer navija za Zelju. Sva poenta mog pisanja je da olos kojem padne na pamet da lomi bilo sta treba dobro nalupati i naplatiti im to, ali obicnu raju koja navija za anamo one ne treba dirati dalje od toga sto ih treba prcati do sljedeceg derbija, pa i dalje. A tu omladinu, koja je u ovoj drzavi dosta izgubljena, na bilo koji nacin edukovati, a ko ce to drugi ako necemo mi, stariji. Mi se medjusobo poznajemo, imamo u porodici dosta nas one koji navijaju za obje strane, cak i medju bracom i supruznicima.
@ChWilla, mogu se sloziti sa tim, samo sto dijete od 17 godina nije pasivno-agresivno, bilo nase ili "njihovo". Uostalom, mi smo i osjetili krv na svojoj kozi, pa se i po tome razlikujemo. Ali to smo ti i ja, sta je sa djecom od 17 godina? Necemo se mi tuci i lomiti stolice cije god da su, ali ako se nastavi ovakva prica, kroz 10 godina nece na dobro. Zato treba smiriti strasti i ne praviti od sarajevskog onaj beogradski.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/