Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

dell21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 18, 2016 11:30 am

kontranogama je napisao/la:Evo kazu Pjaca u Juventusu za 25 mil. Tito dragi kad ce mo mi na taj nivo.

ne treba se ni porediti sa njima, nazalost.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon jul 18, 2016 11:31 am

Da se vratim malo na prijateljsku...
Ima nekih stvari koje su dobre, mozda i vise nego dobre u odnosu na neke prethodne sezone. U subotu je bilo evidentno da cemo imati jaku klupu, bez obzira na to ko bude u startnih 11. Moglo se vidjeti da su stigla kvalitetna pojacanja u zadnjem prelaznom roku.

Stevo je pravi lisac, top igrac za PL. Vjerujem da ce zabiti min. 15 golova u sezoni. Nakon dva Ugljesina poteza sam skontao da je upravo on najvece pojacanje (nadam se da ce to dokazati na terenu), a Secerovic je prica za sebe. Momak pokriva ogroman prostor na sredini terena, dovoljno je potkovan sa loptom, cini mi se da je vec sada zacementirao mjesto u timu.
Hervas je odlican, zna lopte sto bi rekli. Ostaje da vidimo da li ce moci odgovoriti sa trkom jer ova taktika ne trpi trku "u leru". Najveca nepoznanica mi je lijeva strana...Bevab, Husic, Halvadzic...nisam pametan. Valjda ce jedan od njih odigrati dobru sezonu.
Fizicka sprema je na visokom nivou, a to je jedna od najbitnijih stavki u modernom fudbalu.

Ono sto me malo brine je ta famozna taktika 4-4-2 sa dva klasicna napadaca. Cinjenica je da nam je falio igrac na sredini u oba smjera. U defanzivi su nam nakon promjene strane nekoliko puta naravili visak igraca, te iz trokuta odigrali kombinaciju na prvi pas gdje su veoma lako osvajali prostor. Ofanzivno do pola je sve bilo super, preko pola kroz sredinu nista specijalno. Tek na kraju dva Ugljesina pasa, jedan Hervasov cini mi se i jos jedan za Mujagica. Tu bi Bekric mogao odraditi dosta posla, pogotovo ako trkacki bude na nivou.
Za ovakvu 4-4-2 vezni red mora da sparta 90 minuta, pogotovo centralni/zadnji vezni. Hervas nema ta pluca trenutno, bar mi se tako cini, a i radije bi ga gledao malo blize golu jer momak gura loptu u prazan prostor zatvorenih ociju. Ovo ce puno bolje izgledati sa Blagojevicem i Stevanovicem, a desna strana ce nam sigurno opet biti glavni forte.

Nadam se da Kostic ima spremnu b varijantu u slucaju da ova taktika ndB ne donese pravi rezultat nakon 4-5 utakmica.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

fczeljo
Kontakt:

pon jul 18, 2016 11:41 am

nikson je napisao/la:Ja bas mislom da nece biti 0:0, kostic je svjestan da pobjedom direktnog konkurenta udara u glavu nekih 5-6 kolaq sigurno i vjerujem da ce napasti od prve min...A i ako izgubi mislim da ima punu podrsku i da je spreman da ide na sve il nista....pobjeda nas dize u visine, dovodi navijace, a poraz i remi su otprilike isti...mi cemo se razocarati kako god.
Teško je reći, ali mislim da se protiv Metalleghea moglo vidjeti uigravanje dvije različite situacije:

1. prepuštanje sredine (što je poslije Kostič nazvao neangažovanom igrom)
2. pritisak sa visokim presingom (zadnjih 15-20 minuta).

Šta će ići prvo a šta drugo, teško je reći. Tipujem da će početi presingom na njihovu odbranu, jer su tu najslabiji. Ako zabijemo, onda ide povlačenje i razvlačenje odbrane i korištenje brzih igrača kako bi ih dotukli.

Neandertalac

pon jul 18, 2016 11:42 am

boju dao si nebu... je napisao/la:Da se vratim malo na prijateljsku...
Ima nekih stvari koje su dobre, mozda i vise nego dobre u odnosu na neke prethodne sezone. U subotu je bilo evidentno da cemo imati jaku klupu, bez obzira na to ko bude u startnih 11. Moglo se vidjeti da su stigla kvalitetna pojacanja u zadnjem prelaznom roku.

Stevo je pravi lisac, top igrac za PL. Vjerujem da ce zabiti min. 15 golova u sezoni. Nakon dva Ugljesina poteza sam skontao da je upravo on najvece pojacanje (nadam se da ce to dokazati na terenu), a Secerovic je prica za sebe. Momak pokriva ogroman prostor na sredini terena, dovoljno je potkovan sa loptom, cini mi se da je vec sada zacementirao mjesto u timu.
Hervas je odlican, zna lopte sto bi rekli. Ostaje da vidimo da li ce moci odgovoriti sa trkom jer ova taktika ne trpi trku "u leru". Najveca nepoznanica mi je lijeva strana...Bevab, Husic, Halvadzic...nisam pametan. Valjda ce jedan od njih odigrati dobru sezonu.
Fizicka sprema je na visokom nivou, a to je jedna od najbitnijih stavki u modernom fudbalu.

Ono sto me malo brine je ta famozna taktika 4-4-2 sa dva klasicna napadaca. Cinjenica je da nam je falio igrac na sredini u oba smjera. U defanzivi su nam nakon promjene strane nekoliko puta naravili visak igraca, te iz trokuta odigrali kombinaciju na prvi pas gdje su veoma lako osvajali prostor. Ofanzivno do pola je sve bilo super, preko pola kroz sredinu nista specijalno. Tek na kraju dva Ugljesina pasa, jedan Hervasov cini mi se i jos jedan za Mujagica. Tu bi Bekric mogao odraditi dosta posla, pogotovo ako trkacki bude na nivou.
Za ovakvu 4-4-2 vezni red mora da sparta 90 minuta, pogotovo centralni/zadnji vezni. Hervas nema ta pluca trenutno, bar mi se tako cini, a i radije bi ga gledao malo blize golu jer momak gura loptu u prazan prostor zatvorenih ociju. Ovo ce puno bolje izgledati sa Blagojevicem i Stevanovicem, a desna strana ce nam sigurno opet biti glavni forte.

Nadam se da Kostic ima spremnu b varijantu u slucaju da ova taktika ndB ne donese pravi rezultat nakon 4-5 utakmica.
Ja nisam gledao utakmicu ali po ovom sazetku sto kruzi, ko navija za nas zabrinut je, a protivnici obradovani. Cak su i sa gorim dojmom ovi sto su gledali.
Previse losih stvari, ispadanja, nema posjeda, akcije nula. Ne bih individualno nikoga izdvajao, ni u pozitivnom a ni u negativnom smislu, jos je rano za tih analiza.

Koliko ie od toga realnost a koliko patka brzo cemo vidjeti. Sigurno je da imamo asova u rukavu a takodje i da nam treba koja utakmica da se to dodatno poslozi i uigra.

Uglavnom, podrska je najbitnija...i kada ti lose krene...ne zaboravite to!
Željeznicar za život cijeli!

Okolele
Kontakt:

pon jul 18, 2016 11:46 am

Ljudi su ocekivali razbijanje Metaleđa i sad svi zabrinuti..Odlicno je ovo bilo,nije ovde nista pokazano a moglo se nagovjestiti i zamaskirano je "losom" predstavom..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

pon jul 18, 2016 11:53 am

nas su pred zadnja dva derbija razbijali travnik i sloboda i to u pravim, vrlo bitnim tekmama za nas. ova druga ti je mogla i sama spasiti sezonu.
gradi željo boli te *****

south side
Kontakt:

pon jul 18, 2016 12:01 pm

Okolele je napisao/la:Ljudi su ocekivali razbijanje Metaleđa i sad svi zabrinuti..Odlicno je ovo bilo,nije ovde nista pokazano a moglo se nagovjestiti i zamaskirano je "losom" predstavom..
+1
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Neandertalac

pon jul 18, 2016 12:02 pm

Ma hebo razbijanje, drago mi je da ga nije ni bilo upravo jer bi dobili laznu sliku, euforija bi bila kontraproduktivna.
Mora se realno gledati, prvih pet kola pustiti ih na miru da se uigraju dodatno, pa imas dva igraca u sredini koji bi trebali nosit tim, koji su koliko toliko uigrani i poznaju se, a ne igraju iz razlicitih razloga.
Jebeno samo zbog derbija, zbog tog rivaliteta a ostalo, sve je nadoknadivo.

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon jul 18, 2016 12:06 pm

Neandertalac je napisao/la:

Ja nisam gledao utakmicu ali po ovom sazetku sto kruzi, ko navija za nas zabrinut je, a protivnici obradovani. Cak su i sa gorim dojmom ovi sto su gledali.
Previse losih stvari, ispadanja, nema posjeda, akcije nula. Ne bih individualno nikoga izdvajao, ni u pozitivnom a ni u negativnom smislu, jos je rano za tih analiza.

Koliko ie od toga realnost a koliko patka brzo cemo vidjeti. Sigurno je da imamo asova u rukavu a takodje i da nam treba koja utakmica da se to dodatno poslozi i uigra.

Podrska svakako...da se razumijemo, Kosticu bih dao dvije godine da radi u miru, bez trzavica i pritiska.
Sto se tice te neke zabrinutosti, ovo je ipak bila prijateljska i siguran sam da su neke karte ostale skrivene. Meni ekipa izgleda ok, pogotovo tehnicki i trkacki. Takticki ostaje da vidimo nakon 6-7 kola na sta ce ispasti ova 4-4-2.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Hadzijalagic
Kontakt:

pon jul 18, 2016 12:09 pm

nikson je napisao/la:Ja bas mislom da nece biti 0:0, kostic je svjestan da pobjedom direktnog konkurenta udara u glavu nekih 5-6 kolaq sigurno i vjerujem da ce napasti od prve min...A i ako izgubi mislim da ima punu podrsku i da je spreman da ide na sve il nista....pobjeda nas dize u visine, dovodi navijace, a poraz i remi su otprilike isti...mi cemo se razocarati kako god.
Ja se nadam ces ti biti u pravu ali ne mislim da ce Kostic imati podrsku navijaca u slucaju losijeg starta sezone i nekog losijeg scenarija.. On ce od vecine navijaca imati podrsku samo ako bude imao rezultat, bar je to moje misljenje.. Razlog zbog kojeg mu se nece puno prastati je taj da on nema izgovor za slabe rezultate.. Ima najsiri roster od rata koji cine vise nego solidni igraci za nasu ligu, ispunile su mu se sve zelje sto se njegovih zahtijeva tice, dobio je igrace na vrijeme i imali su kvalitetne pripreme.. Isto tako nismo igrali evropu pa nema ni umora kod igraca zbog kojeg su se u proslosti desavali losiji startovi.. Ima najsposobniju upravu iza ledja.. Ima uslove kakve niti jedan zeljin trener nije imao od rata na ovamo.. Njemu je rezultat imperativ..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

iggy2377

pon jul 18, 2016 12:14 pm

Lars jesi li online ima li live sa pressa

cikazubo
Kontakt:

pon jul 18, 2016 12:18 pm

https://www.facebook.com/tvsa.ba/videos ... 374704661/" target="_blank
Evo neki video na tvsa, od 58:45 ima intervju sa Ćenanom, govorio je o svojoj karijeri, trenutnoj situaciji u klubu i o predstojecem derbiju, malo je rec da je impresioniran radom u upravi.

iggy2377

pon jul 18, 2016 12:22 pm

Model1964 je napisao/la:Evo opgledao sam smimak protiv Jajcana :)
Sudeci po viđenom i upoređujuci igru protiv Rudara iz Velenja, mi smo nazadovali za pola :) . Ispade ovaj Metal bolji od :lol: Rudara.
Pažljivo sam procitao vaše utiske sa tekme i probao sam složiti sliku stvarnog stanja. Postavljanje cjele ekipe u jednoj i u drugoj tekmi je nebo i zemlja. U prvoj, skracen prostor za igru na minimum, konstantna trka i presing, bezbroj pokušaja( na žalost bezuspješnih) da se okomito i brzo dođe do gola. Na ovom snimku to nisam vidio. Na prvoj tekmi Aco super komanduje odbranom izvodi je munjevito na srdinu, u ovoj tekmi Aco loš i .... moj utisak je da nije namjerno skocio na onaj nabacaj :) kod gola. Pomislio da skoci pa odustao. Juce jaja nas uzela na sredini a protiv Rudara naša sredina pojela njihovu. Na osnovu svega ja mislim da je Kostic debelo folirao. Odigrati tekmu da se ostane u ritmu tekmi, da se ekipa istrci i pojedini igraci još malo uhodaju. Sama igra je bila blize prošlogodišnjoj igri nego ovome što je viđeno u tekmama proti Rudara i Arsenala.
Htio sam drugo mišljene, neutralno, pa sam poslao snimak prijatelju Violi :) koji je gledao Želju protiv Arsenala. On umro od smjeha. Pita dali su ovi kandidati za titulu :) :) Da ste ovako igrali Arsenal bi vas natrpao do vrha. Da skratim, vidio je isto što i ja :)
Dali je bilo pametno sakriti skoro sve osim trke i dobre kondicije? Razlozi za su : prvo kolo derbi :) , puno izviđaca na tribinama
Puno više je razloga protiv: nedaj bože da se prve dvije tekme odigraju ispod ocekivano nivoa krece hajka. Navijaci koji su bili oprezni svrstatce se inercijom uz pljuvace. Samim tim opada posjeta, dodatni pritisak , nervoza u ekipi. Nakon toga je na udaru uprava.... **** stadion bitni su sportski rezultati.
Nadam se da je sve dobro izvagano i promišljeno.
Kako god naše je da podržimo maximalno Želju u cijeloj sezoni a ne samo u prva dva tri kola. Kao forumaši i pametni navijaci :) trebamo umirivati eventualnu napetos i nezadovoljstvo stalnim objasnjavanjem da se ne dolazi do rezultata preko noci. Da je bolja evolucija nego revolucija. Isto tako moramo smirivati i euforiju ako ( ja vjerujem u to :D ) kalajišemo tepsije :) Jer kad tad ce doci do krize koju moramo što bezbolnije prevazici.
Model, bio sam i ja protiv Arsenala, tako da se potpuno slazem sa tvojim infom od Violi,, a isto tako sam bio i na ovoj test utakmici na Grbavici dvije razlicite igre totalno nasih, iz tog razloga nisam zelio da komentarisem igru nasih protiv Arsenala gore kao ni igru protiv ovih iz Jajca.
Samo sam napisao da je igra Zelje protiv Arsenala druga dimenzija i da se raja netreba sekirati.A ova predstava ovdje u Sarajevu je komedija za javnost prije pocetka.

Neandertalac

pon jul 18, 2016 12:22 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:

Podrska svakako...da se razumijemo, Kosticu bih dao dvije godine da radi u miru, bez trzavica i pritiska.
Sto se tice te neke zabrinutosti, ovo je ipak bila prijateljska i siguran sam da su neke karte ostale skrivene. Meni ekipa izgleda ok, pogotovo tehnicki i trkacki. Takticki ostaje da vidimo nakon 6-7 kola na sta ce ispasti ova 4-4-2.
Pisao sam na pp nekim forumasima oko ove utakmice, neke stvari nisu za javnost.

Ja mu ne bih dao dvije god, da se razumijemo, taman da mi je tata. Ali bih mu dao podrsku cak i ako izgubi, tj dat cu mu. Koliko god glupo zvucalo, ne postoji trener na svijetu koji bi ih uigrao za mjesec dana.
Tako da prvih pet kako rekoh treba uzeti sa rezervom, pa kada budemo kompletni i odigraju koju sa najjacim sto imamo, onda praviti analize sta je i kako je, a pogotovo jer ce tek tada individualni kvalitet doci do izrazaja.

LARSSON
Kontakt:

pon jul 18, 2016 12:25 pm

Biće stream odo ja sa opremom al jazeere da streamam :ne: :ne:

iggy2377

pon jul 18, 2016 12:27 pm

LARS1921 je napisao/la:Biće stream odo ja sa opremom al jazeere da streamam :ne: :ne:
Ja te fino pitam, a ti se z.jeba.as

Model1964

pon jul 18, 2016 12:40 pm

iggy2377 je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:Evo opgledao sam smimak protiv Jajcana :)
Sudeci po viđenom i upoređujuci igru protiv Rudara iz Velenja, mi smo nazadovali za pola :) . Ispade ovaj Metal bolji od :lol: Rudara.
Pažljivo sam procitao vaše utiske sa tekme i probao sam složiti sliku stvarnog stanja. Postavljanje cjele ekipe u jednoj i u drugoj tekmi je nebo i zemlja. U prvoj, skracen prostor za igru na minimum, konstantna trka i presing, bezbroj pokušaja( na žalost bezuspješnih) da se okomito i brzo dođe do gola. Na ovom snimku to nisam vidio. Na prvoj tekmi Aco super komanduje odbranom izvodi je munjevito na srdinu, u ovoj tekmi Aco loš i .... moj utisak je da nije namjerno skocio na onaj nabacaj :) kod gola. Pomislio da skoci pa odustao. Juce jaja nas uzela na sredini a protiv Rudara naša sredina pojela njihovu. Na osnovu svega ja mislim da je Kostic debelo folirao. Odigrati tekmu da se ostane u ritmu tekmi, da se ekipa istrci i pojedini igraci još malo uhodaju. Sama igra je bila blize prošlogodišnjoj igri nego ovome što je viđeno u tekmama proti Rudara i Arsenala.
Htio sam drugo mišljene, neutralno, pa sam poslao snimak prijatelju Violi :) koji je gledao Želju protiv Arsenala. On umro od smjeha. Pita dali su ovi kandidati za titulu :) :) Da ste ovako igrali Arsenal bi vas natrpao do vrha. Da skratim, vidio je isto što i ja :)
Dali je bilo pametno sakriti skoro sve osim trke i dobre kondicije? Razlozi za su : prvo kolo derbi :) , puno izviđaca na tribinama
Puno više je razloga protiv: nedaj bože da se prve dvije tekme odigraju ispod ocekivano nivoa krece hajka. Navijaci koji su bili oprezni svrstatce se inercijom uz pljuvace. Samim tim opada posjeta, dodatni pritisak , nervoza u ekipi. Nakon toga je na udaru uprava.... **** stadion bitni su sportski rezultati.
Nadam se da je sve dobro izvagano i promišljeno.
Kako god naše je da podržimo maximalno Želju u cijeloj sezoni a ne samo u prva dva tri kola. Kao forumaši i pametni navijaci :) trebamo umirivati eventualnu napetos i nezadovoljstvo stalnim objasnjavanjem da se ne dolazi do rezultata preko noci. Da je bolja evolucija nego revolucija. Isto tako moramo smirivati i euforiju ako ( ja vjerujem u to :D ) kalajišemo tepsije :) Jer kad tad ce doci do krize koju moramo što bezbolnije prevazici.
Model, bio sam i ja protiv Arsenala, tako da se potpuno slazem sa tvojim infom od Violi,, a isto tako sam bio i na ovoj test utakmici na Grbavici dvije razlicite igre totalno nasih, iz tog razloga nisam zelio da komentarisem igru nasih protiv Arsenala gore kao ni igru protiv ovih iz Jajca.
Samo sam napisao da je igra Zelje protiv Arsenala druga dimenzija i da se raja netreba sekirati.A ova predstava ovdje u Sarajevu je komedija za javnost prije pocetka.
Hvala ;) Volim cuti da sam u pravu :ganja:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

delinjo
Kontakt:

pon jul 18, 2016 12:44 pm

@ model eto te ko sablja brate ja ja i samo ja ... :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 18, 2016 12:49 pm

Anam oni sigurno nece raditi stream. Hoce li momci s ovog portala bar ono preko mobitela na fejsu prenositi ili nikako necemo gledati?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jul 18, 2016 12:53 pm

Bit ce stream ukoliko bude dobra konekcija.
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava