kontranogama je napisao/la:Evo kazu Pjaca u Juventusu za 25 mil. Tito dragi kad ce mo mi na taj nivo.
ne treba se ni porediti sa njima, nazalost.
kontranogama je napisao/la:Evo kazu Pjaca u Juventusu za 25 mil. Tito dragi kad ce mo mi na taj nivo.
Teško je reći, ali mislim da se protiv Metalleghea moglo vidjeti uigravanje dvije različite situacije:nikson je napisao/la:Ja bas mislom da nece biti 0:0, kostic je svjestan da pobjedom direktnog konkurenta udara u glavu nekih 5-6 kolaq sigurno i vjerujem da ce napasti od prve min...A i ako izgubi mislim da ima punu podrsku i da je spreman da ide na sve il nista....pobjeda nas dize u visine, dovodi navijace, a poraz i remi su otprilike isti...mi cemo se razocarati kako god.
Ja nisam gledao utakmicu ali po ovom sazetku sto kruzi, ko navija za nas zabrinut je, a protivnici obradovani. Cak su i sa gorim dojmom ovi sto su gledali.boju dao si nebu... je napisao/la:Da se vratim malo na prijateljsku...
Ima nekih stvari koje su dobre, mozda i vise nego dobre u odnosu na neke prethodne sezone. U subotu je bilo evidentno da cemo imati jaku klupu, bez obzira na to ko bude u startnih 11. Moglo se vidjeti da su stigla kvalitetna pojacanja u zadnjem prelaznom roku.
Stevo je pravi lisac, top igrac za PL. Vjerujem da ce zabiti min. 15 golova u sezoni. Nakon dva Ugljesina poteza sam skontao da je upravo on najvece pojacanje (nadam se da ce to dokazati na terenu), a Secerovic je prica za sebe. Momak pokriva ogroman prostor na sredini terena, dovoljno je potkovan sa loptom, cini mi se da je vec sada zacementirao mjesto u timu.
Hervas je odlican, zna lopte sto bi rekli. Ostaje da vidimo da li ce moci odgovoriti sa trkom jer ova taktika ne trpi trku "u leru". Najveca nepoznanica mi je lijeva strana...Bevab, Husic, Halvadzic...nisam pametan. Valjda ce jedan od njih odigrati dobru sezonu.
Fizicka sprema je na visokom nivou, a to je jedna od najbitnijih stavki u modernom fudbalu.
Ono sto me malo brine je ta famozna taktika 4-4-2 sa dva klasicna napadaca. Cinjenica je da nam je falio igrac na sredini u oba smjera. U defanzivi su nam nakon promjene strane nekoliko puta naravili visak igraca, te iz trokuta odigrali kombinaciju na prvi pas gdje su veoma lako osvajali prostor. Ofanzivno do pola je sve bilo super, preko pola kroz sredinu nista specijalno. Tek na kraju dva Ugljesina pasa, jedan Hervasov cini mi se i jos jedan za Mujagica. Tu bi Bekric mogao odraditi dosta posla, pogotovo ako trkacki bude na nivou.
Za ovakvu 4-4-2 vezni red mora da sparta 90 minuta, pogotovo centralni/zadnji vezni. Hervas nema ta pluca trenutno, bar mi se tako cini, a i radije bi ga gledao malo blize golu jer momak gura loptu u prazan prostor zatvorenih ociju. Ovo ce puno bolje izgledati sa Blagojevicem i Stevanovicem, a desna strana ce nam sigurno opet biti glavni forte.
Nadam se da Kostic ima spremnu b varijantu u slucaju da ova taktika ndB ne donese pravi rezultat nakon 4-5 utakmica.
+1Okolele je napisao/la:Ljudi su ocekivali razbijanje Metaleđa i sad svi zabrinuti..Odlicno je ovo bilo,nije ovde nista pokazano a moglo se nagovjestiti i zamaskirano je "losom" predstavom..
Neandertalac je napisao/la:Ja nisam gledao utakmicu ali po ovom sazetku sto kruzi, ko navija za nas zabrinut je, a protivnici obradovani. Cak su i sa gorim dojmom ovi sto su gledali.boju dao si nebu... je napisao/la:Da se vratim malo na prijateljsku...
Ima nekih stvari koje su dobre, mozda i vise nego dobre u odnosu na neke prethodne sezone. U subotu je bilo evidentno da cemo imati jaku klupu, bez obzira na to ko bude u startnih 11. Moglo se vidjeti da su stigla kvalitetna pojacanja u zadnjem prelaznom roku.
Stevo je pravi lisac, top igrac za PL. Vjerujem da ce zabiti min. 15 golova u sezoni. Nakon dva Ugljesina poteza sam skontao da je upravo on najvece pojacanje (nadam se da ce to dokazati na terenu), a Secerovic je prica za sebe. Momak pokriva ogroman prostor na sredini terena, dovoljno je potkovan sa loptom, cini mi se da je vec sada zacementirao mjesto u timu.
Hervas je odlican, zna lopte sto bi rekli. Ostaje da vidimo da li ce moci odgovoriti sa trkom jer ova taktika ne trpi trku "u leru". Najveca nepoznanica mi je lijeva strana...Bevab, Husic, Halvadzic...nisam pametan. Valjda ce jedan od njih odigrati dobru sezonu.
Fizicka sprema je na visokom nivou, a to je jedna od najbitnijih stavki u modernom fudbalu.
Ono sto me malo brine je ta famozna taktika 4-4-2 sa dva klasicna napadaca. Cinjenica je da nam je falio igrac na sredini u oba smjera. U defanzivi su nam nakon promjene strane nekoliko puta naravili visak igraca, te iz trokuta odigrali kombinaciju na prvi pas gdje su veoma lako osvajali prostor. Ofanzivno do pola je sve bilo super, preko pola kroz sredinu nista specijalno. Tek na kraju dva Ugljesina pasa, jedan Hervasov cini mi se i jos jedan za Mujagica. Tu bi Bekric mogao odraditi dosta posla, pogotovo ako trkacki bude na nivou.
Za ovakvu 4-4-2 vezni red mora da sparta 90 minuta, pogotovo centralni/zadnji vezni. Hervas nema ta pluca trenutno, bar mi se tako cini, a i radije bi ga gledao malo blize golu jer momak gura loptu u prazan prostor zatvorenih ociju. Ovo ce puno bolje izgledati sa Blagojevicem i Stevanovicem, a desna strana ce nam sigurno opet biti glavni forte.
Nadam se da Kostic ima spremnu b varijantu u slucaju da ova taktika ndB ne donese pravi rezultat nakon 4-5 utakmica.
Previse losih stvari, ispadanja, nema posjeda, akcije nula. Ne bih individualno nikoga izdvajao, ni u pozitivnom a ni u negativnom smislu, jos je rano za tih analiza.
Koliko ie od toga realnost a koliko patka brzo cemo vidjeti. Sigurno je da imamo asova u rukavu a takodje i da nam treba koja utakmica da se to dodatno poslozi i uigra.
Uglavnom, podrska je najbitnija...i kada ti lose krene...ne zaboravite to!
Ja se nadam ces ti biti u pravu ali ne mislim da ce Kostic imati podrsku navijaca u slucaju losijeg starta sezone i nekog losijeg scenarija.. On ce od vecine navijaca imati podrsku samo ako bude imao rezultat, bar je to moje misljenje.. Razlog zbog kojeg mu se nece puno prastati je taj da on nema izgovor za slabe rezultate.. Ima najsiri roster od rata koji cine vise nego solidni igraci za nasu ligu, ispunile su mu se sve zelje sto se njegovih zahtijeva tice, dobio je igrace na vrijeme i imali su kvalitetne pripreme.. Isto tako nismo igrali evropu pa nema ni umora kod igraca zbog kojeg su se u proslosti desavali losiji startovi.. Ima najsposobniju upravu iza ledja.. Ima uslove kakve niti jedan zeljin trener nije imao od rata na ovamo.. Njemu je rezultat imperativ..nikson je napisao/la:Ja bas mislom da nece biti 0:0, kostic je svjestan da pobjedom direktnog konkurenta udara u glavu nekih 5-6 kolaq sigurno i vjerujem da ce napasti od prve min...A i ako izgubi mislim da ima punu podrsku i da je spreman da ide na sve il nista....pobjeda nas dize u visine, dovodi navijace, a poraz i remi su otprilike isti...mi cemo se razocarati kako god.
Model, bio sam i ja protiv Arsenala, tako da se potpuno slazem sa tvojim infom od Violi,, a isto tako sam bio i na ovoj test utakmici na Grbavici dvije razlicite igre totalno nasih, iz tog razloga nisam zelio da komentarisem igru nasih protiv Arsenala gore kao ni igru protiv ovih iz Jajca.Model1964 je napisao/la:Evo opgledao sam smimak protiv Jajcana![]()
Sudeci po viđenom i upoređujuci igru protiv Rudara iz Velenja, mi smo nazadovali za pola. Ispade ovaj Metal bolji od
Rudara.
Pažljivo sam procitao vaše utiske sa tekme i probao sam složiti sliku stvarnog stanja. Postavljanje cjele ekipe u jednoj i u drugoj tekmi je nebo i zemlja. U prvoj, skracen prostor za igru na minimum, konstantna trka i presing, bezbroj pokušaja( na žalost bezuspješnih) da se okomito i brzo dođe do gola. Na ovom snimku to nisam vidio. Na prvoj tekmi Aco super komanduje odbranom izvodi je munjevito na srdinu, u ovoj tekmi Aco loš i .... moj utisak je da nije namjerno skocio na onaj nabacajkod gola. Pomislio da skoci pa odustao. Juce jaja nas uzela na sredini a protiv Rudara naša sredina pojela njihovu. Na osnovu svega ja mislim da je Kostic debelo folirao. Odigrati tekmu da se ostane u ritmu tekmi, da se ekipa istrci i pojedini igraci još malo uhodaju. Sama igra je bila blize prošlogodišnjoj igri nego ovome što je viđeno u tekmama proti Rudara i Arsenala.
Htio sam drugo mišljene, neutralno, pa sam poslao snimak prijatelju Violikoji je gledao Želju protiv Arsenala. On umro od smjeha. Pita dali su ovi kandidati za titulu
![]()
Da ste ovako igrali Arsenal bi vas natrpao do vrha. Da skratim, vidio je isto što i ja
![]()
Dali je bilo pametno sakriti skoro sve osim trke i dobre kondicije? Razlozi za su : prvo kolo derbi, puno izviđaca na tribinama
Puno više je razloga protiv: nedaj bože da se prve dvije tekme odigraju ispod ocekivano nivoa krece hajka. Navijaci koji su bili oprezni svrstatce se inercijom uz pljuvace. Samim tim opada posjeta, dodatni pritisak , nervoza u ekipi. Nakon toga je na udaru uprava.... **** stadion bitni su sportski rezultati.
Nadam se da je sve dobro izvagano i promišljeno.
Kako god naše je da podržimo maximalno Želju u cijeloj sezoni a ne samo u prva dva tri kola. Kao forumaši i pametni navijacitrebamo umirivati eventualnu napetos i nezadovoljstvo stalnim objasnjavanjem da se ne dolazi do rezultata preko noci. Da je bolja evolucija nego revolucija. Isto tako moramo smirivati i euforiju ako ( ja vjerujem u to
) kalajišemo tepsije
Jer kad tad ce doci do krize koju moramo što bezbolnije prevazici.
Pisao sam na pp nekim forumasima oko ove utakmice, neke stvari nisu za javnost.boju dao si nebu... je napisao/la:Neandertalac je napisao/la:Ja nisam gledao utakmicu ali po ovom sazetku sto kruzi, ko navija za nas zabrinut je, a protivnici obradovani. Cak su i sa gorim dojmom ovi sto su gledali.boju dao si nebu... je napisao/la:Da se vratim malo na prijateljsku...
Previse losih stvari, ispadanja, nema posjeda, akcije nula. Ne bih individualno nikoga izdvajao, ni u pozitivnom a ni u negativnom smislu, jos je rano za tih analiza.
Koliko ie od toga realnost a koliko patka brzo cemo vidjeti. Sigurno je da imamo asova u rukavu a takodje i da nam treba koja utakmica da se to dodatno poslozi i uigra.
Uglavnom, podrska je najbitnija...i kada ti lose krene...ne zaboravite to!
Podrska svakako...da se razumijemo, Kosticu bih dao dvije godine da radi u miru, bez trzavica i pritiska.
Sto se tice te neke zabrinutosti, ovo je ipak bila prijateljska i siguran sam da su neke karte ostale skrivene. Meni ekipa izgleda ok, pogotovo tehnicki i trkacki. Takticki ostaje da vidimo nakon 6-7 kola na sta ce ispasti ova 4-4-2.
Ja te fino pitam, a ti se z.jeba.asLARS1921 je napisao/la:Biće stream odo ja sa opremom al jazeere da streamam![]()
Hvalaiggy2377 je napisao/la:Model, bio sam i ja protiv Arsenala, tako da se potpuno slazem sa tvojim infom od Violi,, a isto tako sam bio i na ovoj test utakmici na Grbavici dvije razlicite igre totalno nasih, iz tog razloga nisam zelio da komentarisem igru nasih protiv Arsenala gore kao ni igru protiv ovih iz Jajca.Model1964 je napisao/la:Evo opgledao sam smimak protiv Jajcana![]()
Sudeci po viđenom i upoređujuci igru protiv Rudara iz Velenja, mi smo nazadovali za pola. Ispade ovaj Metal bolji od
Rudara.
Pažljivo sam procitao vaše utiske sa tekme i probao sam složiti sliku stvarnog stanja. Postavljanje cjele ekipe u jednoj i u drugoj tekmi je nebo i zemlja. U prvoj, skracen prostor za igru na minimum, konstantna trka i presing, bezbroj pokušaja( na žalost bezuspješnih) da se okomito i brzo dođe do gola. Na ovom snimku to nisam vidio. Na prvoj tekmi Aco super komanduje odbranom izvodi je munjevito na srdinu, u ovoj tekmi Aco loš i .... moj utisak je da nije namjerno skocio na onaj nabacajkod gola. Pomislio da skoci pa odustao. Juce jaja nas uzela na sredini a protiv Rudara naša sredina pojela njihovu. Na osnovu svega ja mislim da je Kostic debelo folirao. Odigrati tekmu da se ostane u ritmu tekmi, da se ekipa istrci i pojedini igraci još malo uhodaju. Sama igra je bila blize prošlogodišnjoj igri nego ovome što je viđeno u tekmama proti Rudara i Arsenala.
Htio sam drugo mišljene, neutralno, pa sam poslao snimak prijatelju Violikoji je gledao Želju protiv Arsenala. On umro od smjeha. Pita dali su ovi kandidati za titulu
![]()
Da ste ovako igrali Arsenal bi vas natrpao do vrha. Da skratim, vidio je isto što i ja
![]()
Dali je bilo pametno sakriti skoro sve osim trke i dobre kondicije? Razlozi za su : prvo kolo derbi, puno izviđaca na tribinama
Puno više je razloga protiv: nedaj bože da se prve dvije tekme odigraju ispod ocekivano nivoa krece hajka. Navijaci koji su bili oprezni svrstatce se inercijom uz pljuvace. Samim tim opada posjeta, dodatni pritisak , nervoza u ekipi. Nakon toga je na udaru uprava.... **** stadion bitni su sportski rezultati.
Nadam se da je sve dobro izvagano i promišljeno.
Kako god naše je da podržimo maximalno Želju u cijeloj sezoni a ne samo u prva dva tri kola. Kao forumaši i pametni navijacitrebamo umirivati eventualnu napetos i nezadovoljstvo stalnim objasnjavanjem da se ne dolazi do rezultata preko noci. Da je bolja evolucija nego revolucija. Isto tako moramo smirivati i euforiju ako ( ja vjerujem u to
) kalajišemo tepsije
Jer kad tad ce doci do krize koju moramo što bezbolnije prevazici.
Samo sam napisao da je igra Zelje protiv Arsenala druga dimenzija i da se raja netreba sekirati.A ova predstava ovdje u Sarajevu je komedija za javnost prije pocetka.