Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 12, 2016 11:44 pm

Derbi je... tu nikad ne znas, ali ako je suditi po jutru...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Brkoo
Kontakt:

uto jul 12, 2016 11:46 pm

delinjo je napisao/la:najvece frustracije u meni izazivaju ovi komentari kako mi nemamo uslova,i na svaki komentar za neuspjeh nasih klubova,sportista opcenito krivimo uslove...ok nemamo uslova...da ste vidjeli kakav je klub pobjedio seltik,na kakvom stadionu igraju,teren za ragbi bukvalno...hiljadu linija po terenu prepravljali i ljudi pobjede seltika...jedna Lipaja Salzburg drzi u egalu...ne moaram pisati kako je Apoel prosao protiv TNS-a....itd itd ...mi moramo prestati da trazimo izgovore u svemu eto svi su krivi a nije krivo to sto nemamo talenta i snage da trcimo u svim sportovima...pa ova Legia nije nista posebno ...usudit cu se reci ispodprosjecna evropska ekipa...nisam pristrasan ali onaj Plzen od prije par godina je Real za ovu Legiu...ali ko je kriv nasim ekipama kad se osjeti strah,nasoj svakoj ekipi treba pola sata samo da vide da mogu igrati...Zrinjski cim je malo krenuo naprijed zabio je gol ...Sloboda i Siroki su sami sebe pobjedili ...mozda sam lud ali ove ekipe vecinom su u 5 deka sa nama ja imam takav utisak i uvijek cu biti pri tome...pa eto ova Legia je mozda bolja za 2 igraca indivudalno i to za nijansu i nista posebno ...jbg mi samo sebe izbacujemo iz evrope ...prije ce klub sa MALTE I FARSKIH OTOKA igrati grupe nego neki nas kolektiv jer nam je takav mentalitet...ako ce biti izuzetaka nek to budemo mi...jebote grob pravi se oed Legie neki Real Madrid....MA NI BLIZU !!
Pogledaj momciluk samo ko je trener Celtica i sve ce ti biti jasno, ne bih se zacudio i da ispadnu. :mrgreen:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

uto jul 12, 2016 11:50 pm

Model :klanjase2:
Koji brat, zaduzio pola raje da analizira prvenstveno voljeni klub, a zatim i protivnike. :mrgreen:

Model1964

uto jul 12, 2016 11:53 pm

Ajzea je napisao/la:Model :klanjase2:
Koji brat, zaduzio pola raje da analizira prvenstveno voljeni klub, a zatim i protivnike. :mrgreen:
Ovo danas nisam, casna pionirska. Napisao sam da je samoincijativno :)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 12, 2016 11:55 pm

Model1964 je napisao/la:
Rodom s mejtaša je napisao/la:Da nije bilo ove vrucine ubila bi ih Legija tri razlike, zato će u revansu. Ljudi jači za klasu. Spora igra Zrinjskog ko ih svih naših timova u Evropi. Ova se mrljavina baš više ne može gledati, kretanje loše, bezidejno naprijed bez ikakve akcije, taktika je bila samo ne primiti go itd. Kostić ako ubrza igru kao što se priča ovaj Zrinjski nema šta tražiti.
:palacgore: :palacgore:
Ako se po jutru sezona poznaje :rofl: , nas niko nece ni vidjeti, toliko smo se ubrzali u odnosu na protivnike. Mislim da ce se pitati * Šta bi*
Ovaj moj jaro što me je izvjestavao sa tekme protiv Arsenala, danas samoincijativno :) odgledo tekmu tepsija protiv Rusa. Jako cijenim njegov sud jer gleda sa strane i neke stvari vidi bolje. Igraji su 4 4 2 sa igracima koji nisu za tu formaciju. Slabo se krecu i pojedinacno i po linijama. Na sredini samo Saric ostalo posmatraci. Odbrana spora i kada ih presingom napadnu nastaje panika koju bi naši trebali iskoristiti. Kroz sredinu im se najlkše dolazi do gola. Bokovi su im nešto bolji ali ništa posebno. Depilirani solira i slabo igra odbranu. Tuzlaci :) solidni kao i crnogorci. Nije ni moje ni Violino :) da predpostavljamo taktiku za derbi :) ali... Fizicki smo tri puta jaci. Brži 12 puta. Držati skupa linije, konstantno pritiskati zadnju liniju jer ne postoji zadnji vezni i stoperi neznaju šta sa loptom. Šalju duge na Ahmetovica(što mi je ovo poznato :) ) pa ako prođe. On se jako dobro krece i ucestvuje u igri ali Toskic i Kosoric ce to odraditi. Ja nisam upratio ali jaro jeste :) golman unjihke :) je tanak na niskim loptama.
To je to. Pisao sam i ja da kad imaju oni loptu ne znaju sta ce s njom. Dodje Saric po nju, uzme je od stopera, ali nema kome, jer napadaci ne dolaze po nju, nemaju AMF da to poveze, onda ostane samo da je gurnu na krilo. Na krilu Dulja jedino moze nesto 1 na 1, mada ponese ga pa ne vidi linije i izadje sa terena povremeno :mrgreen:
Bekic kao napadac je los. On je fizicki malo iznad prosjeka, ali znanjem msm da nije nista bolji od nas sa foruma. Kako meni drug kaze, muka ce mi biti gledati njega na napadacu. Oba napadaca su im isti, jednodimenzionalni.
Mene napadose kad uopce komentarisa prijateljsku, al eto nadam se da ce to biti dobro, nas nisam gledao pa ne znam sta da kazem kako ce biti na derbiju..
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Dr. Adzem
Kontakt:

sri jul 13, 2016 12:01 am

2x Lendric
1x Jaha (uci ce u 90-toj da im ga samo zabije) :zeljeznicar1:
Cuva Bog Zelju svog!

delinjo
Kontakt:

sri jul 13, 2016 12:14 am

Brkoo je napisao/la:
delinjo je napisao/la:najvece frustracije u meni izazivaju ovi komentari kako mi nemamo uslova,i na svaki komentar za neuspjeh nasih klubova,sportista opcenito krivimo uslove...ok nemamo uslova...da ste vidjeli kakav je klub pobjedio seltik,na kakvom stadionu igraju,teren za ragbi bukvalno...hiljadu linija po terenu prepravljali i ljudi pobjede seltika...jedna Lipaja Salzburg drzi u egalu...ne moaram pisati kako je Apoel prosao protiv TNS-a....itd itd ...mi moramo prestati da trazimo izgovore u svemu eto svi su krivi a nije krivo to sto nemamo talenta i snage da trcimo u svim sportovima...pa ova Legia nije nista posebno ...usudit cu se reci ispodprosjecna evropska ekipa...nisam pristrasan ali onaj Plzen od prije par godina je Real za ovu Legiu...ali ko je kriv nasim ekipama kad se osjeti strah,nasoj svakoj ekipi treba pola sata samo da vide da mogu igrati...Zrinjski cim je malo krenuo naprijed zabio je gol ...Sloboda i Siroki su sami sebe pobjedili ...mozda sam lud ali ove ekipe vecinom su u 5 deka sa nama ja imam takav utisak i uvijek cu biti pri tome...pa eto ova Legia je mozda bolja za 2 igraca indivudalno i to za nijansu i nista posebno ...jbg mi samo sebe izbacujemo iz evrope ...prije ce klub sa MALTE I FARSKIH OTOKA igrati grupe nego neki nas kolektiv jer nam je takav mentalitet...ako ce biti izuzetaka nek to budemo mi...jebote grob pravi se oed Legie neki Real Madrid....MA NI BLIZU !!
Pogledaj momciluk samo ko je trener Celtica i sve ce ti biti jasno, ne bih se zacudio i da ispadnu. :mrgreen:
hahaha to izmedju ostalog ima mjesta :rofl: :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Qwerty_1987
Kontakt:

sri jul 13, 2016 12:17 am

Dr. Kostic je napisao/la:2x Lendric
1x Jaha (uci ce u 90-toj da im ga samo zabije) :zeljeznicar1:
Daj Bože da on uđe do 3-eg - 4-og kola ...

irfo

sri jul 13, 2016 12:19 am

Model brat :zeljeznicar1: , razveseli me vazda sa ovim analizama strucnim :ganja: :palacgore: :zeljeznicar1:

Model1964

sri jul 13, 2016 12:27 am

Moje viđenje prvih 11 protiv tepsija
Fejzić
bekovi
Memija
Husić
stoperi
Toskić
Kosorić
sredina
Žeric Radinovic Šečerović Havi
napad
Lendrić
Nikolić

Ne skacite na mene :) da sam stavio Žeru i Španca kao krila jer nema krika, odnosno to ce odraditi bekovi. Nataša i Šečer malo povucenije, Žera i Španac malo isturenije.
@irfo ovo je za tebe :)

irfo

sri jul 13, 2016 12:29 am

Model1964 je napisao/la:Moje viđenje prvih 11 protiv tepsija
Fejzić
bekovi
Memija
Husić
stoperi
Toskić
Kosorić
sredina
napad
Lendrić
Nikolić

Ne skacite na mene :) da sam stavio Žeru i Španca kao krila jer nema krika, odnosno to ce odraditi bekovi. Nataša i Šečer malo povucenije, Žera i Španac malo isturenije.
Ma ne sekiram se za derbi vise kad procitam sta napises :ganja: , bit ce trica u mrezi garantujem :zeljeznicar1:

reks1
Kontakt:

sri jul 13, 2016 12:30 am

Kad su uslovi u pitanju bez ozbiljnog kampa mi ne mozemo nista ocekivati,Bez punog radnog vremena i to svakodnevnog nema selameta.O ishrani ,dopunama i mogucnostima za brz oporavak nakon teskih ili tezih utakmica da i ne govorimo.Fudbal je posao,biznis koje trazi puno ali i donosi velike pare.Slusao sam analizu o dometima Islanda na evropskom prvenstvu,Njihov savez prije 15 tak godina poceo sa planskim ulaganjima u infrastrukturu iyj i softver i hardver i danas su tu gdje jesu,Nijko ziv ih ne smije potcjeniti,Znaci bez trenaznih i svakih drugih uslova nema nas nigdje u ozbiljnom svijetu.Sve ostalo je suplja.I da slazem se m,uda treba imati i biti sportski bezobrazan.Ne predavati se unaprijed.Ili bar ne unaprijed i naglas kao sto je bila praksa u nedavnoj proslosti.M.uda sa tehnoloskim pokricem i trenerom koji zna sta hoce,A onda ide uprava koja to sve moze i treba ispostovati.Eto Delinjo tako ja to vidim .I stvarno se nadam da su ove slovenacke analize tacne i da napokon trcimo,da smo brzi i da imamo kuveta
Zadnja izmjena: reks1, dana/u sri jul 13, 2016 12:32 am, ukupno mijenjano 1 put.

kontranogama
Kontakt:

sri jul 13, 2016 12:32 am

Evo sta nas ceka na jesen, obnovljeni tereni u BH.
https://www.facebook.com/rianru/videos/ ... 068279271/
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Model1964

sri jul 13, 2016 12:37 am

reks1 je napisao/la:Kad su uslovi u pitanju bez ozbiljnog kampa mi ne mozemo nista ocekivati,Bez punog radnog vremena i to svakodnevnog nema selameta.O ishrani ,dopunama i mogucnostima za brz oporavak nakon teskih ili tezih utakmica da i ne dovorimo.Fudbal je posao,biznis koje trazi puno ali i donosi velike pare.Slusao sam analizu o dometima Islanda na evropskom prvenstvu,Njihov savez prije 15 tak godina poceo sa planskim ulaganjima i danas su tu gdje jesu,Nijko ziv ih ne smije potcjeniti,Znaci bez trenaznih i svakih drugih uslova nema nas nigdje u ozbiljnom svijetu.Sve ostalo je suplja.I da slazem se m,uda treba imati i biti sportski bezobrazan.Ne predavati se unaprijed.Ili bar ne unaprijed i naglas kao sto je bila praksa u nedavnoj proslosti.M.uda sa tehnoloskim pokricem i trenerom koji zna sta hoce,A onda ide uprava koja to sve moze i treba ispostovati.Eto Delinjo tako ja to vidim .I stvarno se nadam da su ove slovenacke analize tacne i da napokon trcimo,da smo brzi i da imamo kuveta
:palacgore: za napisano. Nadamo se da je ovo pocetak ovoga o cemu si pisao. Da dodam još da 80% igraca mora biti iz našeg pogona ili mladi danak u krvi :) što smo nafatali po BIH. Ostatak moraju biti baš dobri, provjereni igraci koji ce donjeti kvalitet više. tek tako možemo biti ozbiljan klub.
Za ovo podebljano :) Što ja kažem * Ili je bilo ili ce biti* To imaj na umu :)

ISB87
Kontakt:

sri jul 13, 2016 12:55 am

Sto se tice zrinje odlicna ekipa za nasu ligu, i opet ce bit medju prva tri.Ono sto mi je ostalo najvise od danasnje utakmice jesu dupli pasovi (neko je spominjao da se i kod nas na tome radi?), mozda grijesim ali 2-3 polusanse su nastale iz upravo duplih pasova.Koliko se samo prostora otvori, koliko god da je suprotni tim fizicki spremniji.I fakat mislim da ce nam sa njima biti najteza utakmica.

Eh sto se tice nekog naseg iskoraka u el, lp najmanje sto je potrebno jeste da se dovode igraci poput Stilica (plata, kalibar...).Uz to forsirati par odgovarajuci omladinaca koji bi se nakon tog "dobrog" rezultata u famoznim takmicenjima prodavali i osiguravali na neki nacin egzistenciju klubu do nekog totalnog procvata (za nase podneblje), gdje bi dostigli nivo Maribora, Dinama i zaradjivali ogroman kes na transferima :mrgreen:
MIRZA RASCIC

delinjo
Kontakt:

sri jul 13, 2016 1:19 am

reks1 je napisao/la:Kad su uslovi u pitanju bez ozbiljnog kampa mi ne mozemo nista ocekivati,Bez punog radnog vremena i to svakodnevnog nema selameta.O ishrani ,dopunama i mogucnostima za brz oporavak nakon teskih ili tezih utakmica da i ne govorimo.Fudbal je posao,biznis koje trazi puno ali i donosi velike pare.Slusao sam analizu o dometima Islanda na evropskom prvenstvu,Njihov savez prije 15 tak godina poceo sa planskim ulaganjima u infrastrukturu iyj i softver i hardver i danas su tu gdje jesu,Nijko ziv ih ne smije potcjeniti,Znaci bez trenaznih i svakih drugih uslova nema nas nigdje u ozbiljnom svijetu.Sve ostalo je suplja.I da slazem se m,uda treba imati i biti sportski bezobrazan.Ne predavati se unaprijed.Ili bar ne unaprijed i naglas kao sto je bila praksa u nedavnoj proslosti.M.uda sa tehnoloskim pokricem i trenerom koji zna sta hoce,A onda ide uprava koja to sve moze i treba ispostovati.Eto Delinjo tako ja to vidim .I stvarno se nadam da su ove slovenacke analize tacne i da napokon trcimo,da smo brzi i da imamo kuveta
stoji to brate ne kazem,i za dosta si ti stvari upravu....ali ne postoji taj dodatak ishreni koji moze od nekog naseg igraca napraviti dobrog...ma nema sanse....od tog preparata mu ne mogu muda narasti ...nas jebe mentalitet i uvijek ce nas to sputavati...zato sam uvijek za strane igrace od kojih ce nasa djeca uciti ...ovo sve ostalo za evrope je nedovoljno ...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Dr. Adzem
Kontakt:

sri jul 13, 2016 1:28 am

delinjo je napisao/la:
reks1 je napisao/la:Kad su uslovi u pitanju bez ozbiljnog kampa mi ne mozemo nista ocekivati,Bez punog radnog vremena i to svakodnevnog nema selameta.O ishrani ,dopunama i mogucnostima za brz oporavak nakon teskih ili tezih utakmica da i ne govorimo.Fudbal je posao,biznis koje trazi puno ali i donosi velike pare.Slusao sam analizu o dometima Islanda na evropskom prvenstvu,Njihov savez prije 15 tak godina poceo sa planskim ulaganjima u infrastrukturu iyj i softver i hardver i danas su tu gdje jesu,Nijko ziv ih ne smije potcjeniti,Znaci bez trenaznih i svakih drugih uslova nema nas nigdje u ozbiljnom svijetu.Sve ostalo je suplja.I da slazem se m,uda treba imati i biti sportski bezobrazan.Ne predavati se unaprijed.Ili bar ne unaprijed i naglas kao sto je bila praksa u nedavnoj proslosti.M.uda sa tehnoloskim pokricem i trenerom koji zna sta hoce,A onda ide uprava koja to sve moze i treba ispostovati.Eto Delinjo tako ja to vidim .I stvarno se nadam da su ove slovenacke analize tacne i da napokon trcimo,da smo brzi i da imamo kuveta
stoji to brate ne kazem,i za dosta si ti stvari upravu....ali ne postoji taj dodatak ishreni koji moze od nekog naseg igraca napraviti dobrog...ma nema sanse....od tog preparata mu ne mogu muda narasti ...nas jebe mentalitet i uvijek ce nas to sputavati...zato sam uvijek za strane igrace od kojih ce nasa djeca uciti ...ovo sve ostalo za evrope je nedovoljno ...
Ma kod u BH da messi igra nebi ga mogli prodati za milion eura. U svim segmentima treba napredak. Ako nista nas Zeljo svakim danom sve vise izlazi iz sivila ove lige
Cuva Bog Zelju svog!

GoodisonPark
Kontakt:

sri jul 13, 2016 1:47 am

Evo malo statistike iz sezone 71/72
Spoiler:
Sarajevski Željezničar prvu i jedinu šampionsku titulu u fudbalskim prvenstvima Jugoslavije osvojio je ove sezone. Puleni Milana Ribara skoro čitavo prvenstvo vodili su ljuti boj sa beogradskom Crvenom zvezdom. “Željo” je, kao i dve godine ranije, sa bodom prednosti ispred “crveno-belih” osvojio titulu jesenjeg prvaka.

Ovaj put rasplet je bio drugačiji – Zvezda je ostala praznih ruku jer su Sarajlije titulu obezbedile u poslednjem kolu briljantnom 4:0 pobedom nad Partizanom u Beogradu.

Strelci za goste u istorijskoj utakmici bili su Boško Janković (3) i Velija Bećirspahić.

U Drugu ligu preselili su se Maribor i kragujevački Radnički, a na njihovo mesto došli su Bor i subotički Spartak.

Najbolji strelac prvenstva bio je Slobodan Santrač sa 33 gola.

1. kolo, 22. avgust 1971. godine

Partizan (Beograd) – Borac (Banjaluka) 2:1
Radnički (Kragujevac) – Željezničar (Sarajevo) 0:0
Maribor – Vojvodina (Novi Sad) 1:1
Sloboda (Tuzla) – Olimpija (Ljubljana) 2:0
Radnički (Niš) – Velež (Mostar) 1:0
Čelik (Zenica) – Sutjeska (Nikšić) 2:0
Hajduk (Split) – OFK Beograd 0:3
Sarajevo – Vardar (Skoplje) 3:0
Dinamo (Zagreb) – Crvena zvezda (Beograd) 0:1

2. kolo, 29. avgust 1971. godine

Partizan (Beograd) – Radnički (Kragujevac) 3:0
Vardar (Skoplje) – Dinamo (Zagreb) 2:1
OFK Beograd – Sarajevo 2:1
Sutjeska (Nikšić) – Hajduk (Split) 3:0
Velež (Mostar) – Čelik (Zenica) 7:1
Olimpija (Ljubljana) – Radnički (Niš) 3:0
Vojvodina (Novi Sad) – Sloboda (Tuzla) 3:1
Željezničar (Sarajevo) – Maribor 8:0
Borac (Banjaluka) – Crvena zvezda (Beograd) 1:0

3. kolo, 5. septembar 1971. godine

Radnički (Kragujevac) – Borac (Banjaluka) 1:0
Maribor – Partizan (Beograd) 1:1
Sloboda (Tuzla) – Željezničar (Sarajevo) 1:3
Radnički (Niš) – Vojvodina (Novi Sad) 1:1
Čelik (Zenica) – Olimpija (Ljubljana) 2:1
Hajduk (Split) – Velež (Mostar) 3:1
Sarajevo – Sutjeska (Nikšić) 0:0
Dinamo (Zagreb) – OFK Beograd 3:0
Crvena zvezda (Beograd) – Vardar (Skoplje) 4:1

4. kolo, 12. septembar 1971. godine

Partizan (Beograd) – Sloboda (Tuzla) 3:0
Radnički (Kragujevac) – Maribor 1:2
OFK Beograd – Crvena zvezda (Beograd) 0:0
Sutjeska (Nikšić) – Dinamo (Zagreb) 0:3
Velež (Mostar) – Sarajevo 1:1
Olimpija (Ljubljana) – Hajduk (Split) 1:0
Vojvodina (Novi Sad) – Čelik (Zenica) 1:0
Željezničar (Sarajevo) – Radnički (Niš) 2:0
Borac (Banjaluka) – Vardar (Skoplje) 2:1

5. kolo, 19. septembar 1971. godine

Maribor – Borac (Banjaluka) 2:0
Sloboda (Tuzla) – Radnički (Kragujevac) 1:0
Radnički (Niš) – Partizan (Beograd) 0:1
Čelik (Zenica) – Željezničar (Sarajevo) 1:1
Hajduk (Split) – Vojvodina (Novi Sad) 2:3
Sarajevo – Olimpija (Ljubljana) 4:1
Dinamo (Zagreb) – Velež (Mostar) 0:2
Crvena zvezda (Beograd) – Sutjeska (Nikšić) 2:1
Vardar (Skoplje) – OFK Beograd 3:0

6. kolo, 26. septembar 1971. godine

Partizan (Beograd) – Čelik (Zenica) 2:1
Radnički (Kragujevac) – Radnički (Niš) 2:1
Maribor – Sloboda (Tuzla) 1:1
Sutjeska (Nikšić) – Vardar (Skoplje) 1:1
Velež (Mostar) – Crvena zvezda (Beograd) 0:0
Olimpija (Ljubljana) – Dinamo (Zagreb) 1:1
Vojvodina (Novi Sad) – Sarajevo 3:1
Željezničar (Sarajevo) – Hajduk (Split) 2:1
Borac (Banjaluka) – OFK Beograd 0:2

7. kolo, 3. oktobar 1971. godine

Sloboda (Tuzla) – Borac (Banjaluka) 4:0
Radnički (Niš) – Maribor 4:1
Čelik (Zenica) – Radnički (Kragujevac) 0:0
Hajduk (Split) – Partizan (Beograd) 2:1
Sarajevo – Željezničar (Sarajevo) 1:2
Dinamo (Zagreb) – Vojvodina (Novi Sad) 0:0
Crvena zvezda (Beograd) – Olimpija (Ljubljana) 5:1
Vardar (Skoplje) – Velež (Mostar) 2:3
OFK Beograd – Sutjeska (Nikšić) 3:0

8. kolo, 6. oktobar 1971. godine

Partizan (Beograd) – Sarajevo 0:0
Radnički (Kragujevac) – Hajduk (Split) 0:1
Maribor – Čelik (Zenica) 1:1
Sloboda (Tuzla) – Radnički (Niš) 1:1
Velež (Mostar) – OFK Beograd 3:1
Olimpija (Ljubljana) – Vardar (Skoplje) 1:1
Vojvodina (Novi Sad) – Crvena zvezda (Beograd) 0:0
Željezničar (Sarajevo) – Dinamo (Zagreb) 1:0
Borac (Banjaluka) – Sutjeska (Nikšić) 2:0

9. kolo, 10. oktobar 1971. godine

Radnički (Niš) – Borac (Banjaluka) 5:1
Čelik (Zenica) – Sloboda (Tuzla) 1:0
Hajduk (Split) – Maribor 2:1
Sarajevo – Radnički (Kragujevac) 4:0
Dinamo (Zagreb) – Partizan (Beograd) 2:0
Crvena zvezda (Beograd) – Željezničar (Sarajevo) 3:1
Vardar (Skoplje) – Vojvodina (Novi Sad) 1:1
OFK Beograd – Olimpija (Ljubljana) 3:0
Sutjeska (Nikšić) – Velež (Mostar) 2:0

10. kolo, 24. oktobar 1971. godine

Partizan (Beograd) – Crvena zvezda (Beograd) 0:1
Radnički (Kragujevac) – Dinamo (Zagreb) 2:1
Maribor – Sarajevo 2:1
Sloboda (Tuzla) – Hajduk (Split) 4:0
Radnički (Niš) – Čelik (Zenica) 2:1
Olimpija (Ljubljana) – Sutjeska (Nikšić) 2:0
Vojvodina (Novi Sad) – OFK Beograd 0:2
Željezničar (Sarajevo) – Vardar (Skoplje) 0:2
Borac (Banjaluka) – Velež (Mostar) 2:1

11. kolo, 31. oktobar 1971. godine

Čelik (Zenica) – Borac (Banjaluka) 1:1
Hajduk (Split) – Radnički (Niš) 4:1
Sarajevo – Sloboda (Tuzla) 4:0
Dinamo (Zagreb) – Maribor 1:0
Crvena zvezda (Beograd) – Radnički (Kragujevac) 4:0
Vardar (Skoplje) – Partizan (Beograd) 0:1
OFK Beograd – Željezničar (Sarajevo) 0:0
Sutjeska (Nikšić) – Vojvodina (Novi Sad) 1:1
Velež (Mostar) – Olimpija (Ljubljana) 6:1

12. kolo, 7. novembar 1971. godine

Partizan (Beograd) – OFK Beograd 1:2
Radnički (Kragujevac) – Vardar (Skoplje) 0:0
Maribor – Crvena zvezda (Beograd) 0:0
Sloboda (Tuzla) – Dinamo (Zagreb) 0:0
Radnički (Niš) – Sarajevo 1:0
Čelik (Zenica) – Hajduk (Split) 0:0
Vojvodina (Novi Sad) – Velež (Mostar) 2:0
Željezničar (Sarajevo) – Sutjeska (Nikšić) 1:0
Borac (Banjaluka) – Olimpija (Ljubljana) 1:0

13. kolo, 14. novembar 1971. godine

Hajduk (Split) – Borac (Banjaluka) 2:1
Sarajevo – Čelik (Zenica) 2:0
Dinamo (Zagreb) – Radnički (Niš) 5:2
Crvena zvezda (Beograd) – Sloboda (Tuzla) 2:0
Vardar (Skoplje) – Maribor 1:0
OFK Beograd – Radnički (Kragujevac) 0:0
Sutjeska (Nikšić) – Partizan (Beograd) 2:1
Velež (Mostar) – Željezničar (Sarajevo) 0:0
Olimpija (Ljubljana) – Vojvodina (Novi Sad) 2:1

14. kolo, 21. novembar 1971. godine

Partizan (Beograd) – Velež (Mostar) 1:1
Radnički (Kragujevac) – Sutjeska (Nikšić) 2:0
Maribor – OFK Beograd 2:2
Sloboda (Tuzla) – Vardar (Skoplje) 1:0
Radnički (Niš) – Crvena zvezda (Beograd) 1:0
Čelik (Zenica) – Dinamo (Zagreb) 0:0
Hajduk (Split) – Sarajevo 3:0
Željezničar (Sarajevo) – Olimpija (Ljubljana) 1:0
Borac (Banjaluka) – Vojvodina (Novi Sad) 0:0

15. kolo, 28. novembar 1971. godine

Sarajevo – Borac (Banjaluka) 3:1
Dinamo (Zagreb) – Hajduk (Split) 1:0
Crvena zvezda (Beograd) – Čelik (Zenica) 1:1
Vardar (Skoplje) – Radnički (Niš) 1:0
OFK Beograd – Sloboda (Tuzla) 5:1
Sutjeska (Nikšić) – Maribor 2:0
Velež (Mostar) – Radnički (Kragujevac) 3:0
Olimpija (Ljubljana) – Partizan (Beograd) 3:1
Vojvodina (Novi Sad) – Željezničar (Sarajevo) 3:0

16, kolo, 5. decembar 1971. godine

Partizan (Beograd) – Vojvodina (Novi Sad) 0:1
Radnički (Kragujevac) – Olimpija (Ljubljana) 2:1
Maribor – Velež (Mostar) 0:0
Sloboda (Tuzla) – Sutjeska (Nikšić) 4:0
Radnički (Niš) – OFK Beograd 0:0
Čelik (Zenica) – Vardar (Skoplje) 2:1
Hajduk (Split) – Crvena zvezda (Beograd) 2:1
Sarajevo – Dinamo (Zagreb) 2:2
Borac (Banjaluka) – Željezničar (Sarajevo) 2:3

17. kolo, 12. decembar 1971. godine

Dinamo (Zagreb) – Borac (Banjaluka) 0:0
Crvena zvezda (Beograd) – Sarajevo 1:0
Vardar (Skoplje) – Hajduk (Split) 1:1
OFK Beograd – Čelik (Zenica) 1:0
Sutjeska (Nikšić) – Radnički (Niš) 2:1
Velež (Mostar) – Sloboda (Tuzla) 0:0
Olimpija (Ljubljana) – Maribor 3:0
Vojvodina (Novi Sad) – Radnički (Kragujevac) 5:1
Željezničar (Sarajevo) – Partizan (Beograd) 2:0

18. kolo, 27. februar 1972. godine

Crvena zvezda (Beograd) – Dinamo (Zagreb) 5:1
Vardar (Skoplje) – Sarajevo 0:0
OFK Beograd – Hajduk (Split) 0:0
Sutjeska (Nikšić) – Čelik (Zenica) 1:0
Velež (Mostar) – Radnički (Niš) 2:0
Olimpija (Ljubljana) – Sloboda (Tuzla) 2:0
Vojvodina (Novi Sad) – Maribor 0:0
Željezničar (Sarajevo) – Radnički (Kragujevac) 2:0
Borac (Banjaluka) – Partizan (Beograd) 0:1

19. kolo, 5. mart 1972. godine

Radnički (Kragujevac) – Partizan (Beograd) 1:2
Maribor – Željezničar (Sarajevo) 0:2
Sloboda (Tuzla) – Vojvodina (Novi Sad) 0:1
Radnički (Niš) – Olimpija (Ljubljana) 2:1
Čelik (Zenica) – Velež (Mostar) 2:2
Hajduk (Split) – Sutjeska (Nikšić) 2:0
Sarajevo – OFK Beograd 1:1
Dinamo (Zagreb) – Vardar (Skoplje) 2:2
Crvena zvezda (Beograd) – Borac (Banjaluka) 1:0

20. kolo, 12. mar 1972. godine

Partizan (Beograd) – Maribor 3:1
Vardar (Skoplje) – Crvena zvezda (Beograd) 1:1
OFK Beograd – Dinamo (Zagreb) 1:1
Sutjeska (Nikšić) – Sarajevo 3:1
Velež (Mostar) – Hajduk (Split) 4:1
Olimpija (Ljubljana) – Čelik (Zenica) 1:2
Vojvodina (Novi Sad) – Radnički (Niš) 4:0
Željezničar (Sarajevo) – Sloboda (Tuzla) 1:1
Borac (Banjaluka) – Radnički (Kragujevac) 3:1

21. kolo, 19. mart 1972. godine

Maribor – Radnički (Kragujevac) 0:0
Sloboda (Tuzla) – Partizan (Beograd) 1:0
Radnički (Niš) – Željezničar (Sarajevo) 0:2
Čelik (Zenica) – Vojvodina (Novi Sad) 1:1
Hajduk (Split) – Olimpija (Ljubljana) 1:3
Sarajevo – Velež (Mostar) 0:0
Dinamo (Zagreb) – Sutjeska (Nikšić) 1:1
Crvena zvezda (Beograd) – OFK Beograd 0:0
Vardar (Skoplje) – Borac (Banjaluka) 0:0

22. kolo, 26. mart 1972. godine

Radnički (Kragujevac) – Sloboda (Tuzla) 0:0
Sutjeska (Nikšić) – Crvena zvezda (Beograd) 0:1
Velež (Mostar) – Dinamo (Zagreb) 1:0
Olimpija (Ljubljana) – Sarajevo 1:0
Vojvodina (Novi Sad) – Hajduk (Split) 1:5
Željezničar (Sarajevo) – Čelik (Zenica) 3:0
Borac (Banjaluka) – Maribor 0:0
Partizan (Beograd) – Radnički (Niš) 1:1
OFK Beograd – Vardar (Skoplje) 4:1

23. kolo, 16. april 1972. godine

Radnički (Niš) – Sloboda (Tuzla) 0:0
Čelik (Zenica) – Maribor 2:0
Hajduk (Split) – Radnički (Kragujevac) 3:2
Sarajevo – Partizan (Beograd) 0:1
Dinamo (Zagreb) – Željezničar (Sarajevo) 0:2
Crvena zvezda (Beograd) – Vojvodina (Novi Sad) 2:2
Vardar (Skoplje) – Olimpija (Ljubljana) 1:0
OFK Beograd – Velež (Mostar) 1:0
Sutjeska (Nikšić) – Borac (Banjaluka) 1:0

24. kolo, 19. april 1972. godine

Sloboda (Tuzla) – Maribor 1:0
Radnički (Niš) – Radnički (Kragujevac) 0:0
Čelik (Zenica) – Partizan (Beograd) 0:0
Hajduk (Split) – Željezničar (Sarajevo) 1:1
Sarajevo – Vojvodina (Novi Sad) 1:1
Dinamo (Zagreb) – Olimpija (Ljubljana) 3:0
Crvena zvezda (Beograd) – Velež (Mostar) 1:0
Vardar (Skoplje) – Sutjeska (Nikšić) 1:0
OFK Beograd – Borac (Banjaluka) 1:1

25. kolo, 23. april 1972. godine

Partizan (Beograd) – Dinamo (Zagreb) 2:1
Radnički (Kragujevac) – Sarajevo 3:0
Maribor – Hajduk (Split) 1:1
Sloboda (Tuzla) – Čelik (Zenica) 2:0
Velež (Mostar) – Sutjeska (Nikšić) 0:0
Olimpija (Ljubljana) – OFK Beograd 1:2
Vojvodina (Novi Sad) – Vardar (Skoplje) 3:0
Željezničar (Sarajevo) – Crvena zvezda (Beograd) 1:0
Borac (Banjaluka) – Radnički (Niš) 1:0

26. kolo, 30. april 1972. godine

Radnički (Kragujevac) – Čelik (Zenica) 1:1
Maribor – Radnički (Niš) 0:0
Sutjeska (Nikšić) – OFK Beograd 2:0
Velež (Mostar) – Vardar (Skoplje) 5:3
Olimpija (Ljubljana) – Crvena zvezda (Beograd) 1:1
Željezničar (Sarajevo) – Sarajevo 1:2
Borac (Banjaluka) – Sloboda (Tuzla)
Partizan (Beograd) – Hajduk (Split) 1:1
Vojvodina (Novi Sad) – Dinamo (Zagreb) 4:2

27. kolo, 7. maj/10. maj 1972. godine

Čelik (Zenica) – Radnički (Niš) 2:0
Hajduk (Split) – Sloboda (Tuzla) 0:1
Sarajevo – Maribor 3:0
Dinamo (Zagreb) – Radnički (Kragujevac) 4:1
Crvena zvezda (Beograd) – Partizan (Beograd) 1:1
Vardar – Željezničar (Sarajevo) 0:0
OFK Beograd – Vardar (Skoplje) 4:1
Sutjeska (Nikšić) – Olimpija (Ljubljana) 0:1
Velež (Mostar) – Borac (Banjaluka) 3:0

28. kolo, 17. maj 1972. godine

Partizan (Beograd) – Vardar (Skoplje) 2:1
Radnički (Kragujevac) – Crvena zvezda (Beograd) 0:2
Maribor – Dinamo (Zagreb) 1:2
Sloboda (Tuzla) – Sarajevo 4:1
Radnički (Niš) – Hajduk (Split) 3:1
Olimpija (Ljubljana) – Velež (Mostar) 1:0
Vojvodina (Novi Sad) – Sutjeska (Nikšić) 0:0
Željezničar (Sarajevo) – OFK Beograd 2:0
Borac (Banjaluka) – Čelik (Zenica) 2:0

29. kolo, 21. maj 1972. godine

Hajduk (Split) – Čelik (Zenica) 1:0
Sarajevo – Radnički (Niš) 2:1
Dinamo (Zagreb) – Sloboda (Tuzla) 0:0
Crvena zvezda (Beograd) – Maribor 3:0
Vardar (Skoplje) – Radnički (Kragujevac) 2:0
OFK Beograd – Partizan (Beograd) 0:0
Sutjeska (Nikšić) – Željezničar (Sarajevo) 0:0
Velež (Mostar) – Vojvodina (Novi Sad) 3:0
Olimpija (Ljubljana) – Borac (Banjaluka) 5:1

30. kolo, 28. maj 1972. godine

Partizan (Beograd) – Sutjeska (Nikšić) 3:1
Radnički (Kragujevac) – OFK Beograd 0:6
Maribor – Vardar (Skoplje) 0:0
Sloboda (Tuzla) – Crvena zvezda (Beograd) 0:0
Radnički (Niš) – Dinamo (Zagreb) 3:1
Čelik (Zenica) – Sarajevo 1:0
Vojvodina (Novi Sad) – Olimpija (Ljubljana) 2:0
Željezničar (Sarajevo) – Velež (Mostar) 1:0
Borac (Banjaluka) – Hajduk (Split) 3:1

31. kolo, 31. maj 1972. godine

Sarajevo – Hajduk (Split) 1:0
Dinamo (Zagreb) – Čelik (Zenica) 0:1
Crvena zvezda (Beograd) – Radnički (Niš) 2:0
Vardar (Skoplje) – Sloboda (Tuzla) 0:0
OFK Beograd – Maribor 2:1
Sutjeska (Nikšić) – Radnički (Kragujevac) 0:0
Velež (Mostar) – Partizan (Beograd) 1:1
Olimpija (Ljubljana) – Željezničar (Sarajevo) 1:1
Vojvodina (Novi Sad) – Borac (Banjaluka) 1:0

32. kolo, 4. jun 1972. godine

Partizan (Beograd) – Olimpija (Ljubljana) 1:0
Radnički (Kragujevac) – Velež (Mostar) 2:1
Maribor – Sutjeska (Nikšić) 1:1
Sloboda (Tuzla) – OFK Beograd 2:1
Radnički (Niš) – Vardar (Skoplje) 5:0
Čelik (Zenica) – Crvena zvezda (Beograd) 1:3
Hajduk (Split) – Dinamo (Zagreb) 1:5
Željezničar (Sarajevo) – Vojvodina (Novi Sad) 2:0
Borac (Banjaluka) – Sarajevo 2:1

33. kolo, 7. jun 1972. godine

Dinamo (Zagreb) – Sarajevo 4:1
Crvena zvezda (Beograd) – Hajduk (Split) 5:2
Vardar (Skoplje) – Čelik (Zenica) 0:0
OFK Beograd – Radnički (Niš) 5:0
Sutjeska (Nikšić) – Sloboda (Tuzla) 1:1
Velež (Mostar) – Maribor 6:2
Olimpija (Ljubljana) – Radnički (Kragujevac) 1:1
Vojvodina (Novi Sad) – Partizan (Beograd) 2:4
Željezničar (Sarajevo) – Borac (Banjaluka) 3:1

34. kolo, 11. jun 1972. godine

Partizan (Beograd) – Željezničar (Sarajevo) 0:4
Radnički (Kragujevac) – Vojvodina (Novi Sad) 1:2
Maribor – Olimpija (Ljubljana) 3:6
Sloboda (Tuzla) – Velež (Mostar) 0:2
Radnički (Niš) – Sutjeska (Nikšić) 2:0
Čelik (Zenica) – OFK Beograd 0:2
Hajduk (Split) – Vardar (Skoplje) 1:1
Sarajevo – Crvena zvezda (Beograd) 2:4
Borac (Banjaluka) – Dinamo (Zagreb) 1:0

KONAČNA TABELA

Tim Mečevi Pobede Remiji Porazi Gol-razlika Bodovi
1. Željezničar 34 21 9 4 55:20 51
2. Zvezda 34 19 11 4 57:21 49
3. OFK Beograd 34 17 11 6 56:26 45
4. Vojvodina 34 15 12 7 50:38 42
5. Partizan 34 15 9 10 41:35 39
6. Velež 34 14 10 10 58:32 38
7. Sloboda 34 12 11 11 34:33 35
8. Dinamo 34 11 10 13 47:40 32
9. Olimpija 34 13 5 16 46:51 31
10. Hajduk 34 12 7 15 45:56 31
11. Vardar 34 8 14 12 31:44 30
12. Čelik 34 9 12 13 27:40 30
13. Borac 34 12 6 16 31:46 30
14. Radnički (N) 34 11 7 16 38:49 29
15. Sarajevo 34 10 8 16 43:46 28
16. Sutjeska 34 9 10 15 25:39 28
17. Radnički (K) 34 7 10 17 24:55 24
18. Maribor 34 3 14 17 24:61 20
Zanimljivo je napomenuti da se do 16 kola na vrhu smjenjivalo nekoliko ekipa ali od 16 kola i naše pobjede u Banja Luci 3:2 uz poraz Zvezde u Splitu, Željo do kraja nije izgubio lidersku poziciju ;)
Evo i svi igrači šampionske generacije / broj nastupa / golovi.
Slobodan Janjuš 34, Josip Katalinski 34/12, Enver Hadžiabdić 34, Velija Bećirspahić 33/1, Blagoje Bratić 33/7, Božo Janković 33/13, Branimir Jelušić 32/2, Josip Bukal 32/14, Edin Sprečo 32/5, Avdija Deraković 31/1, Dragan Kojović 26, Fahrija Hrvat 15, Miloš Radović 8, Slobodan Kojović 6, Željko Rodić 4, Džemaludin Šerbo 2, Nusret Kadrić 2, Hajrudin Saračević 2.
:titula:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Leon_Professional
Kontakt:

sri jul 13, 2016 7:33 am

Maribor ispao, mi osvojili. Tad su oni pricali, gdje ces porediti Zelju i Maribor, isto kao mi danas :cigara:

ublehas
Kontakt:

sri jul 13, 2016 8:13 am

Model1964 je napisao/la:Moje viđenje prvih 11 protiv tepsija
Fejzić
bekovi
Memija
Husić
stoperi
Toskić
Kosorić
sredina
napad
Lendrić
Nikolić

Mislim da će Bekrić umjesto Havija i Lazić umjesto jednog od dvojca Radinović/Šećerović

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava