shzna je napisao/la:Derbi je izgleda 23. u 16h.
Što se tiče ovih napuštanja, ja generalno ne volim tu razmaženost. Ako je neko suprotstavio svoje mišljenje tvom na malo agresivniji način, ko god da si, šta ćeš postići sa tim što ćeš napisati da napuštaš forum? Eno i onaj neandertalac, 20x pisao kako napušta forum, nema više potrebe da piše jer se kao ne uvažava njegovo mišljenje. Mislim, privlačenje pažnje, šta li je?
Najbolje bi bilo da prestanete svi glumiti kako sve što napišete su aksiomi pa se ne mogu pobiti. U klubu nije savršestvo ali nismo ni na niskim granama. Neka zlatna sredina, ali jasno je svima da smo krenuli prema naprijed.
Nije ovdje stvar u mišljenju već u gatanju.
Forumaš 1921 je prilicno dugo s nama i svi ga znamo po odličnim postovima u kojima je spuštao euforije, razbijao mitove i šupljake, imao uvijek tačne i pravovremene informacije itd. ukratko bio jedan itekako vrijedan glas razuma u našoj forumskoj zajednici. Osim toga, forumaš čija se riječ cijenila i kome se vjerovalo. Po meni čovjek je ili iz Uprave ili neko u bliskoj vezi sa nekim iz Uprave.
Šta se onda odjednom desilo meni nije jasno, čak sam i pomislio da mu nije neko klapio account. Čovjek poče gatati i baviti se špekulacijama i izvlačiti stvari iz aktuelnog trenutka i ne gledajući širu sliku. Ustvari poče raditi upravo ono protiv čega se je svojim postovima borio u proteklom periodu. To je fakat bio šok. E sad, da je neko drugi (Aldin i njegova ekipa ili neki sličan mentalni sklop) to pisao, vjerovatno niko ne bi ni komentarisao jer navikli smo mi i imamo poprilično debelu kožu. Pile, Bokačo i ostali provjereni forumaši kad nešto napišu to ima veliku težinu i uticaj na sve nas ovdje. Dakle, ti ljudi, imaju odgovornost. Njima ne priliči da crnjače i gataju i svi oni su koliko znam umjereni optimisti, shvataju trenutak u kome se nalazimo i znaju dobro gdje smo bili prije samo godinu i po dana. Njima ne pada na pamet da unaprijed kude igrače, stručni štab i indirektno i Upravu kad još niko ništa nije ni vidio. Osim toga napadati nešto, a ne ponuditi nikakvo rješenje je u biti rušenje, a ne otvaranje očiju. Da ne dužim, mislim da sam bio jasan, u navedenu grupu forumaša je spadao i 1921 i zato su i bile reakcije kakve su bile.
Da šok bude veći, a po meni samo potvrđuje da se nešto sa čovjekom dešava, dolazi ovo njegovo zbogom forumu. Ne bih sad špekulisao zašto, je li neka sujeta, je li neki poletarac koji nije navikao da mu neko nešto kaže, da li je neka relacija unutar kluba pukla itd. nije više ni bitno, ali da je reakcija normalna i u skladu sa reputacijom koju je ovdje imao, vala nije. Znači buraz, još ti pure moraš pojesti. Više od 15 godina sam samo na forumima, a uz Želju haman 40 godina i svašta sam prošao kao i većina ove starije raje, bilo je raznih neslaganja i belaja, ali nikad ni sam dozvolio da se zavadim sa našom rajom i okrećem im leđa. To je bila linija ispod koje Željovci ne smiju da idu.
Na kraju, obzirom da sam neposredno učestvao u posljednjim događanjima, ispade da sam i kriv za nastalu situaciju, evo javno ti tražim halala. No hard feelings, nemam ništa lično protiv tebe, ne znam te uopšte. Toliko od mene na ovu temu i ne bih više o ovome. Pred nama su velika iskušenja i značajne stvari i potrebno nam je veliko jedinstvo, možda i najveće u zadnjih 20-ak godina. Ova godina može biti jedna od onih koje bi mogle odrediti našu budućnost. Mogla bi se spominjati kao '21, '46, '53, '72 itd.