ned jul 10, 2016 10:04 am
Prijateljske utakmice apsolutno ne bi trebale da znače ništa navijačima već samo stručnom štabu. Nešto što se vježba na treninzima, od akcija, taktičkih varijanti itd., to se pokušava realizovati na pripremnoj utakmici. Upravo iz takvih razloga rezultat na istim je krajnje nebitan, a najvažnije od svega je to kako su igrači reagovali na određeni zadatak, da li su ga uspješno realizovali, šta treba popraviti i vježbati dalje na treninzima. Eto da nije Kostić dao intervju za Avaz mi ne bismo znali da je nama akcenat protiv Rudara bio na odbrani tj. da pokušamo spriječiti njihove igrače da ošutaju na gol, u čemu smo prema mišljenju trenera i uspjeli. Niti mi možemo ocijeniti našu ekipu poslije pripremnih utakmica, niti bismo trebali ocjenjivati ekipu Sarajeva poslije pripremnih utakmica. Prvi pravi test i za nas, i za njih će biti prvo kolo lige, ispunjena Grbavica, takmičarska utakmica za 3 boda, sve prije toga je irelevantno za nas navijače.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar