Kad se zvanicno spajamo na aparate ?Kazanova je napisao/la:Obavezno bruda hh.neg mogli bi svi uskoro na aparatesajo10 je napisao/la:@kazanova
Jel za bugare navijamo????![]()
![]()

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Kad se zvanicno spajamo na aparate ?Kazanova je napisao/la:Obavezno bruda hh.neg mogli bi svi uskoro na aparatesajo10 je napisao/la:@kazanova
Jel za bugare navijamo????![]()
![]()
Isto sam se pitao, al hajd nisam neki stručnjak pa kontam jbg zna ostala raja bolje...nemojbabopujdu je napisao/la:Čitam ovaj forum svaki dan, ali rijetko šta napišem. Sad me je ponukalo da napišem naše svršavanje na Memiševića iz Radnika. Mi ovdje onanišemo već par mjeseci na ovog prosječnog štopera koji nije niti za promil bolji od Osmankovića. Momak je danas na utakmici protiv bugarskog Kaknja kiksao strašno 4 puta. Podrška za našu djecu i manje svršavanja na sve što dolazi iz tuđe bašče.
Kemo ce propasti ako ne pocne dobijati konkretne minute.. On je sazrio kao igrac i trebalo ga je u ovoj nadolazecoj sezoni gurnuti u prvi plan.. Izgleda da se bas i nema hrabrosti za takve poteze..ChWilla je napisao/la:meni se kemo pravo sviđa, pisao sam naročito o tome nakon salzburga ovdje kako je jedini izgledao da pripada u tu veću i jaču priču, ali ne možemo tako pričati u situaciji gdje on nema još ni šaku seniorskih minuta. je li ih možda mogao dobiti - sigurno da jeste, ali nije.
tačno je i da svake godine ima par tih igrača za kojima nastane masovna iracionalna pomama, koja nekad bude opravdana, a nekad i ne. ali kemo jednostavno nije ni krenuo igrati za seniore kako treba, a ovaj je bar kod nas dokazao da može i da je dobar.
Cijenim tvoje postove i većinom sam saglasan sa sagledavanjem situacije u i oko Kluba, kao i analize odgledanih utakmica.FKZ1921 je napisao/la:avlami97 je napisao/la:Očito si neke stvari pogrešno čuo, izvodiš pogrešne "zaključke" ili je u pitanju nešto treće. Meni je nakon obraćanja Predsjednika NO sve jasno.FKZ1921 je napisao/la:Pričamo...
Ključ je u strategiji i struci...U svakom segmentu pa i segmentu skautinga i transfera.
I što prije se na taj način organizujemo,biće manje fula.
Ne trebamo se sad fatati pojedinačnih slučajeva pa na njima dokazivati kako nešta nije tako kako je neko napisao. Naravno da u svemu ima izuzetaka. Ali kod nas je problem što su ispravni transferi postali izuzeci. Imaš situaciju da od 13 igrača sa polusezone,tri se vrte u i oko prvog tima. Znaci oni su izuzeci. Normalno bi bilo da je obrnuto.Da su trojica od 13 ofulana.
To znači da nemaš strategije i struke u tom segmentu.
Ok,dao si treneru da odlučuje...Ali ne može ti trener okretati klub naglavačke. I tako svaki put .
Sa trenerom zajedno se profitiraju ciljevi,zajedno se radi procjena situacije oko tima,zajedno se pravi matematika i provjeri tri puta i onda se dovode igrači u okviru procjena,ciljeva i matematike.
Nema ozbiljnog kluba u koji dodje novi trener i okreće sve naglavačke. A kod nas se to događa evo dva prelazni roka zaredom. Znaci li to da će se isto dešavati u budućnosti. Nadam se da ne. Nadam se da će se, kao u normalnim klubovima,trenerima postavljati ciljevi i okviri u kojima će se kretati,da će klub uspostaviti stručnu i konzistentnu skauting i transfer politiku...
Da ćemo bazu tima imati od najboljih mladjih igrača iz BiH,naših omladinaca i određenog broja iskusnih i kvalitetnih igrača. Kako klub bude jačao,moći će se povremeno posegnuti za pravim kapitalnim...Ali put do toga vodi stepenicu po stepenicu...Pokušaji da se preskaču stepenice uglavnom ne završe dobro.
A ne vidim ni jednog razloga da se žuri i forsira u ovom segmentu...
Po meni,treba povući ručnu i u budućnosti minimalno i selektivno nadograđivati tim isključivo na bazi stručnog skautinga...kako god bude s trenerima.
Posebno bi moglo biti zanimljivo ovo... ili da je u pitanju nesta trece. Sta li bi to moglo biti?
[video]https://youtu.be/bu13hGpfi84[/video]
Ma ja sam prezadovoljan dovođenjem njega.Ne pišem eto onako,nego sam fakat pratio Radnik i nije bilo utakmice da nije bio upečatljiv.ChWilla je napisao/la:npr. šećerović ima dvije dobre sezone u drugoj holandskoj gdje je stalno igrao, za uspjeh radnika je isto podosta zaslužan...tu sigurno ima bolji CV od memiševića, a samo je godinu stariji.
ja sam lično naprosto na prvu u njemu vidio nešto posebno protiv olimpica, k'o drugovi za miću kuzmanovića, ili jovičićane bi bio ni prvi ni zadnji put da se zajebem, ali dečko jednostavno djeluje gladan igre, dokazivanja, napretka, uspjeha...i k'o da voli igru i da neće sam sebi dati da zabušava. a mnogi su u želji u zadnje vrijeme pokazivali manje nego što znaju. i neko ko možda zna malo manje, a hoće može ih vrlo lako ostaviti u prašini...s tim on meni djeluje k'o da i zna. vidi se to vrijeme provedeno u pravoj sredini, pa makar i drugoj ligi.