Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

GoodisonPark
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jul 07, 2016 12:10 am

Hurmasica je napisao/la:
Roberto Baggio je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:Svi smo se složili da Bekrić nije bio na nivou prošle polusezone ali bilo je još takvih sigurno.
Evo, nije mi bilo mrsko pregledati rezultate i tražiti Bekrićev uticaj:

19. Željo-Široki 2:0 - Bekrić dao drugi gol
20. Velež-Željo 0:1 - Bekrić, iz penala
21. Željo-Mladost 2:1 - prvi gol je autogol nakon Bekrićevog kornera; drugi je Bekrić iz slobodnjaka za Lendrića
22. Sloboda-Željo 0:1
23. Željo-Olimpik 3:1 - asistencija za prvi gol Lendrića
24. Drina-Željo 0:2 - oba gola pala nakon šuteva Bekrića
25. Željo-Travnik 2:1 - drugi gol
26. Sarajevo-Željo 0:1
27. Željo-Zrinjski 0:0
28. Čelik-Željo 1:0
29. Željo-Rudar 1:1
30. Slavija-Željo 1:1 - nije igrao

1/8 Borac-Željo 0:2 - Bekrićev prvi gol
1/8 Željo-Borac 2:1 - nije igrao
1/4 Željo-Sloboda 1:2
1/4 Sloboda-Željo 3:1

Po tome, Bekrić je bio jedan od najzaslužnijih za veliki niz pobjeda. Kad su pobjede prestale, nestalo je i Bekrićevih golova i asistencija. Ali kad su prestale pobjede, nije nestalo samo Bekrića.
I opet tu dolazimo do manjka rotacije kod Edisa. Jednostavno dosta igrača je stigao umor i u nekom dijelu sezone su morali pući. Sa ovim kadrom mi imamo po 2 igrača na svakoj poziciji i očekujem dosta rotacije kako igrači ne bi stigao umor u nevakat zbog konstantnog igranja.
Hvala Baggio, neka si ovo postavio. Iz ovoga se vidi koji je učinak Tucea bio a to što je naša igra kako je vrijeme odmicalo pročitana nije do Bekrića već do trenera koji je forsirao sve isto do iznemoglosti. Pročitana taktika i nedostatak svježine su faktori zbog kojih smo pali na kraju sezone.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

delinjo
Kontakt:

čet jul 07, 2016 12:12 am

i sta mi trebamo gledati kako 85 minuta se odbija od protivnicke igrace i gubi svaki jebeni duel da bi izveo jedan korner ....smijesno al haj
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jul 07, 2016 12:24 am

Polako ljudi dragi, prvo mi nije jasno pljuvanje, ko iz topa pocne, samo po jednom igracu, odjednom. Pripreme su jos uvijek u toku. Bekric zna znanje, vidjet cemo kakav ce biti, ozbiljno je pristupio pripremama, sada hoce li biti neizostavni prvotimac, igrac za zadnjih 20 minuta...privilegija je imati ovakvog igraca, pogledajte onaj gol protiv Borca, u kupu, kako se u sekundi snadje i zavuce loptu gdje niko nije ocekivao. Nego, o kakvom bumu je rijec, istocna tribina? :)
Hvala @Model za izvjestaj, misljenja sam da ce ovo sve fino nadoci, imamo dosta igraca za razliku od proslih sezona, poprilicno kvalitetnih, a atmosfera je izgleda dobra u klubu, igraci su marljivi, rade, samo neka tako i potraje. A sto se derbija tice, tu nam nema druge nego da poginemo :rofl:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

storm_raider
Kontakt:

čet jul 07, 2016 12:28 am

Ovakve zezancije prebacite na chat, zato je i otvoren. Ovdje se drzimo Zelje.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

GoodisonPark
Kontakt:

čet jul 07, 2016 12:34 am

Ni meni nije jasno na osnovu čega ide pljuvanje, na osnovu izvještaja Modela? Starija je raja Model, poštujem njegovo mišljenje, respect sa te strane ali mislim da je malo pretjerao sa Bekrićem baš iz razloga što je igrao 90 minuta, ne bi njega Kostić trpio da je bio tako dramatično loš. Evo recimo opet Pintol šalje sasvim suprotan izvještaj o njegovoj igri.

Strpimo se ljudi, nećemo napamet osuđivati nikoga, nema razloga. Znam ja da svi mi hoćemo najbolje za našeg Želju, ali prošla sezona je otišla u zaborav, sada ide nova, novi trener, Grbavica u novom ruhu, haman sve novo.. Ako Samir ne bude dobar ima drugih koji ga hvala Bogu mogu zamjeniti i ne samo njega već za svakog igrača sada postoji zamjena i to treba da nas raduje jer ćemo na terenu gledati najspremnije.
Željo samo Željo!!!

LAPAZ
Kontakt:

čet jul 07, 2016 12:36 am

GoodisonPark je napisao/la:Ni meni nije jasno na osnovu čega ide pljuvanje, na osnovu izvještaja Modela? Starija je raja Model, poštujem njegovo mišljenje, respect sa te strane ali mislim da je malo pretjerao sa Bekrićem baš iz razloga što je igrao 90 minuta, ne bi njega Kostić trpio da je bio tako dramatično loš. Evo recimo opet Pintol šalje sasvim suprotan izvještaj o njegovoj igri.

Strpimo se ljudi, nećemo napamet osuđivati nikoga, nema razloga. Znam ja da svi mi hoćemo najbolje za našeg Želju, ali prošla sezona je otišla u zaborav, sada ide nova, novi trener, Grbavica u novom ruhu, haman sve novo.. Ako Samir ne bude dobar ima drugih koji ga hvala Bogu mogu zamjeniti i ne samo njega već za svakog igrača sada postoji zamjena i to treba da nas raduje jer ćemo na terenu gledati najspremnije.
:palacgore: tako je a svi se smiju facebook navijacima i komentarima, a vecina ih nije to vidjela. Druga bi prica bila da se raspravlja model i jos neko ko je gledao :)

cala
Kontakt:

čet jul 07, 2016 12:38 am

U 4-4-2 formaciji Bekric nema mjesta. Ne moze podjednako dobro odigrati i naprijed i nazad sto ta formacija zahtjeva. Naravno, osim ako se nije drasticno promijenio u sto cisto sumnjam.
Ovako gledajuci, imamo previse veznjaka a svi su blizu kvalitetom i svako ima nesto specificno. Ugljesa, Blagoje, Bekric, Secerovic, Hervas, Zeric... a samo su 2 pozicije.

mali plavisa
Kontakt:

čet jul 07, 2016 12:41 am

Nevjerovatno ali cim jedan oplete po nekom igracu odmah je stavljen na tapet!Sve se svelo na to popljuj odmah cim jednu gresku napravi jer pobogu on je pod lupom,a ostali ce napravit 10 gorih gresaka al njih se ne prati toliko!Koliko je fudbal otisao u k.... zalosno!

Roberto Baggio
Kontakt:

čet jul 07, 2016 12:48 am

cala je napisao/la:U 4-4-2 formaciji Bekric nema mjesta. Ne moze podjednako dobro odigrati i naprijed i nazad sto ta formacija zahtjeva. Naravno, osim ako se nije drasticno promijenio u sto cisto sumnjam.
Ovako gledajuci, imamo previse veznjaka a svi su blizu kvalitetom i svako ima nesto specificno. Ugljesa, Blagoje, Bekric, Secerovic, Hervas, Zeric... a samo su 2 pozicije.
Nisu samo dvije pozicije. Danas je boccaccio o tome pisao:
boccaccio je napisao/la:Nema tu više klasičnih krila kad je ova formacija, nego lijevi i desni vezni i dva centralna. Drugačije nego kod Edisa. Krila su veznjaci u igri, a bekovi bi trebali biti aktivni po cijeloj strani,i dobijemo igrača viška tako.
Portugal je večeras igrao to otprilike. Četvorica u sredini, bez pravih krila. Koliko sam upratio, jedan je bio baš zadnji vezni, kao osigurač, a ostala trojica se rotiraju, dok i bekovi idu prema naprijed.
FK Željezničar 1921

Neandertalac

čet jul 07, 2016 12:51 am

Zadovoljan sam danasnjim rezultatom, itekako. Ekipa protiv koje smo igrali je u zavrsnoj fazi priprema i po onim izvjestajima na faceu vise smo prijetili, bilo je tu neke trke izgleda, akcija, ubacivanja, prodora.
Fino.
Ovo govorim iz razloga sto nam je trener najveca nepoznanica pa svaki pozitivni izvjestaj raduje.
Eh sada, kako ce igraci odgovoriti na izazov zvani 4_4_2 posto je vecina njih kroz karijeru igrala u nekom drugom sistemu, ostaje da se vidi. Nekima ce sigurno trebati dosta vremena pa bi bilo ruzno da budu neshvaceni, sto zbog novog trenera, sto zbog dosta prinova sto zbog formacije.

U vezi Bekrica, by Model meni je ono jako ruzno izgledalo. Upravo iz svega navedenog sto sam rekao iako i ja sam nisam bio zadovoljan Bekricevim igrama u minuloj sezoni. Da ne zna pa hajde, ali onakav klasan kakav jeste vjerovatno treba samo vremena, nista vise.

Uglavnom, ova pobijeda moze radovati iako je prijateljska utakmica.
Željeznicar za život cijeli!

cala
Kontakt:

čet jul 07, 2016 12:56 am

cala je napisao/la:U 4-4-2 formaciji Bekric nema mjesta. Ne moze podjednako dobro odigrati i naprijed i nazad sto ta formacija zahtjeva. Naravno, osim ako se nije drasticno promijenio u sto cisto sumnjam.
boccaccio je napisao/la:Nema tu više klasičnih krila kad je ova formacija, nego lijevi i desni vezni i dva centralna. Drugačije nego kod Edisa. Krila su veznjaci u igri, a bekovi bi trebali biti aktivni po cijeloj strani,i dobijemo igrača viška tako.
Portugal je večeras igrao to otprilike. Četvorica u sredini, bez pravih krila. Koliko sam upratio, jedan je bio baš zadnji vezni, kao osigurač, a ostala trojica se rotiraju, dok i bekovi idu prema naprijed.
Razumijem
A imamo li mi bekove koji mogu citavu utakmicu pokrivati svoje strane, i naprijed i nazad podjednako dobro?
Gdje se tu uklapaju Miroslav i Lazic koji su manje-vise klasicna krila?

diego1921
Kontakt:

čet jul 07, 2016 1:01 am

Ma to Atletico Madrid konstantno igra i to izgleda jako dobro. I Frnacuzi na ovom prvenstvu igraju tu formaciju,bekovi moraju puno da rade,mi konacno imamo takve bekove ,samo hocemo li mi biti uspijesni kao ovi sto igraju tu formaciju,to je nesto drugo !!
Mene brine to da mi opet nemamo rezervnu opciju,ne znam zasto Milos ne proba 3-5-2 ili neku drugu.Nadam se da nece " silovati " jednu formaciju,kao sto je to Edis radio !!
Zadnja izmjena: diego1921, dana/u čet jul 07, 2016 1:04 am, ukupno mijenjano 1 put.

fk1921

čet jul 07, 2016 1:02 am

cala je napisao/la:
Razumijem
A imamo li mi bekove koji mogu citavu utakmicu pokrivati svoje strane, i naprijed i nazad podjednako dobro?
Nece sigurno svaka tekma biti ista ko sto je sa sabljom bilo :D iskoristit ce se Miroslav i Lazic onda kad bude trebalo, zavisi sve od protivnika
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Roberto Baggio
Kontakt:

čet jul 07, 2016 1:04 am

cala je napisao/la:Razumijem
Naravno da nemamo. :mrgreen:

Vidjet ćemo, i mene baš zanima kako će to kod nas izgledati.
FK Željezničar 1921

GoodisonPark
Kontakt:

čet jul 07, 2016 1:04 am

slika

Ovako sam ja shvatio da smo počeli utakmicu danas i ako je bilo ovako onda možemo i biti zadovoljni jer domaći nisu napravili nekih prilika što znači da smo dosta čvrsto stajali u polju jer ovo nije ni blizu naš najbolji tim. Radinović je igrao kao osigurač ispred zadnje linije.

Pobjedili smo, nismo primili gol, domaći nisu bili dominatni, i to je znak da je i Bekrić trkački na odličnom nivou jer je u ovakvoj formaciji i on morao mnogo trčati.

Edit: Možda je bilo i ovako, ali ne vjerujem da je bila diamond formacija..
Spoiler:
slika
Željo samo Željo!!!

diego1921
Kontakt:

čet jul 07, 2016 1:24 am

Godison tu formaciju bi mogli igrati bez Lazica,umjesto njega da uleti Hervas ! Pricali smo svaka formacija ima svoje mane i prednosti ! Ako vec moramo igrati s 2 spica,mislim da bi nam najvise odgovaralo 3-5-2..Grk i Jahic mogu uvijek iznijeti loptu i tako bi se formacija uvijek mogla mjenjati kad napadamo a ni nazad ne bi bili losi ! Jedina mana ove formacije po meni je sto bi gubili i Sinisu i Memiju,oni realno pored Mire ne mogu igrati ! Treba sacekati par kola da vidimo kako ce to sve izgledati,moramo rezervnu formaciju imati,ako krene nesto po zlu !! :zeljeznicar1:
P.S Ronaldo odveo Portugal u finale a Messi starog u zatvor ! :rofl:
Zadnja izmjena: diego1921, dana/u čet jul 07, 2016 1:36 am, ukupno mijenjano 1 put.

GoodisonPark
Kontakt:

čet jul 07, 2016 1:35 am

Kada vidim ovu postavu ja sam i više nego zadovoljan sa današnjim rezultatom ali sudeći po tekstualnom i igrom. Pogledajte samo koliko naših igrača koje vidimo u prvoj postavi nije igralo i sa ovima smo ravnopravno igrali više od 50 minuta dok nisu počele izmjene. Da ne zaboravimo da je Slovenački prvoligaš bio preko puta i nisu oni ni malo naivan protivnik.

Diego, nismo ni mi sigurni kako Kostić vidi ovu formaciju da li sa klasičnim krilima koja će igrati mnogo više u sredini ili sa 4 klasična veznjaka od kojih bi dva bočna vezna blokirali protivničke bekove a u tom slučaju napadači bi se više otvarali na krila i tako pravili rupe u obrani za vezne koji se budu ubacivali naprijed, da li će to biti jedno klasično krilo i tri veznjaka, mnogo je varijanti...

Meni je drago da i mi sami imamo mnogo nepoznanica oko sastava, gubimo se ko abdest što bi rekli...Možeš misliti kako je onda protivnicima koji nas budu skautirali, neće im biti ništa jasno ;) :mrgreen:
Željo samo Željo!!!

Leon_Professional
Kontakt:

čet jul 07, 2016 2:28 am

pintol_TM87 je napisao/la:imali su jutros trening pa tekmu, realitvno su bili umorni i igrali su dobro..opusteno , kad igra tuce igramo i mi :)
:rofl: :rofl: E pretjera ga ti. Jest ti prijatelj al previse sto jest jest. Bekric igra pozijicu koja je vrlo bitna u timu pa je i logicno ako se tu igra dobro da ce i cijela igra izgledati bolje, ali ne u tom tolikoj mjeri kako ti kazes.. Ja se nadam da ce Bekrija igrati dobro jer s njim smo mnogo jaci, jos kad pridodas Miroslava, Blagojevica i Lendrica onda smo strasni. Ne mogu nista za njega reci kakav je sad jer nit sam gledao nit se sta specijalno moze zakljuciti iz prijateljskih, Kostic je tu da donese odluku. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Da istaknem kako mi je drago jer prema onom tekstualnom izvjestaju protivnik i nije stvorio neke sanse. Toga sam se najvise bojao u ovoj formaciji, jer imali smo primjer kako losa moze biti ova formacija kad ne znas da je igras. Dosta je bolje to kad igras sa 4 " vezna " i nadam se da cemo tako i na derbiju igrati, Hervas i Bekric da budu ti veznjaci pomjereni u stranu, a sto da ne da Zera uleti umjesto jednog od njih.
Vjrujem da ce ovo biti dobro, mada i dalje mislim da smo trebali jos bar jednu tekmu odigrati tokom ovih priprema.

ono.na
Kontakt:

čet jul 07, 2016 3:07 am

Ma Memiju na desno krilo protiv pitara.
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

LARSSON
Kontakt:

čet jul 07, 2016 4:49 am

Slobodan Čobo Janjuš
4 hrs ·
Sada nedavno sam bio u svom najdrazem dvoristu koje se zove sarajevo moja kolevka gdje sam pocinao svoje prve fudbalske korake a sada radise o velikom covjeku i igracu koji je svoju mladost i zivot posvjetio grbavici i svom zeli svaka cast velikom novinaru i velikom humanisti gospodinu sinanu koji je pokreno akciju skuplane priloga za mog velikog igraca josipa bukala koji je tragicno dozivio mozdani udar i odvojio ga od negove najvece radosti koji se zove fudbalski teren zar je moguce da negov jedini najdrazi klub nema sluha za negovo zdravle znaju da nas dragi mane nemoze da placa lekove od negove penzije zato apelujem gospodu iz fk zele da organizujemo jednu revijalnu utakmicu i da prihod ide familiji bukal koji najvise pate ibdiju nad nasem velikom igracu josipu bukalu jasam prvi spreman odma doletiti iz amerike i odbraniti jedno poluvreme za mog najdrazeg centarfora svi vremena a tobi svi uradili i bulan goni vilson surjak bajevic susic pasic i mnogi drugi veliki igraci bivse juge daj boze pomozi nasem dragom manetu josipu bukalu

kad bi se moglo poslije generalke sta organizovati

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 15 gostiju.

Prijava