MATORI je napisao/la:Čitam forum svaki dan. Pišem kad imam nešto konkretno. Ovo sa načelnikom (urbanistička saglasnost, gradjevinska dozvola, izgradnja... je dio terena na kome i ja hljeb zaradjujem pa mogu nešto o tome.
Jedan se forumaš preko praznika o tome dosta nalupao ali...znaš nas)
Dakle dobro sam upoznat da su mu „iz stranke mu njegove“ nudili ambasadorsko mjesto i isto je odbio jer ponovo hoće da bude načelnik općine. Nagradno pitanje je ZAŠTO ?
Neko je rekao da ga ovi iz njegove mu stranke ne mogu ništa natjerati i u pravu je tamo svako svakog ima u šahu...
Još nešto njihov koalicioni parner u svojim medijima šuti ko' p.i.č.k.a o ovome, a da nije „kohalicije“ poderali bi ga u novinama „zna se kojim“
Nadam se da ovi naši u upravi ovo čitaju imaju u vidu da što urade do izbora uradili su, poslije toga ako on pobijedi biti će svašta – pogledati ono sa prepravljanjem dokumentracije....
Šta je rješenje: pritisak, medijski i svaki drugi, protesti, samo po zakonu i argumentovano. Ko god kaže da ne treba tako raditi ili je glup ili zlonamjeran ili zahvata vodu sa njima iz istog bunara.
I još nešto – najvažnije:
Na jesen su lokalni izbori. Svaki od nas 10.000 koji smo relativno često na utakmicama treba da nadju 2 (DVA) birača koji će glasati kontra ovog o kome je riječ. (pogledati rečenicu ono oko amasadorskog mjesta). To da mi (nas 10.000) nećemo za njega glasati valjda je jasno.
Ovo je ono šta je do nas.
Ono što je do uprave ljudi rade sasvim, sasvim korektno kao i ostale poslove iz njihovog domena.
Ovi koji bi me optužili da u postu ima politike odmah mi moraju podastrijeti kvalitetnije rješenje šta da se radi u narednim danima i mjesecima – a da ne bude u dodiru sa politikom.
Danas je utakmica, zna se koja. Nadam se naravno pobjedi, ali biti će teško.
VTŽ
sve je rečeno.
mirni protesti, argumentovana obraćanja i prije svega
glasanje su osnovni instrumenti i temelji demokratije. to što su nama drukčije objasnili, naš je problem i veliki dio razloga što smo tu gdje jesmo, i što načelnik misli da može i treba raditi šta hoće...