Dzenis i Bekrić za neprepoznatifczeljo je napisao/la:Čini mi se da Kostič želi da već u odbrani ima playmakera - bio to Jahić, Toskas, Dado... To je trend svugdje u modernom fudbalu, svi igraju sve i drago mi je da imamo trenera koji prati kako se u svijetu radi. Sjetite se svih utakmica poslije Slobode u kupu - protivnik nam pusti sredinu terena i mi ne znamo doturiti loptu do Bekrića ili Blagojevića da bi nešto značajnije napravili.boccaccio je napisao/la:Ma eto, ni to ne znam sta uopste znaci "ponudjeno" mu je da proba na stoperu. Nisam to jos nikad vidio da neki trener nudi igracu neku poziciju. To niko ne radi. Samo ga stavi na poziciju na koju hoce da ga stavi. Sumnjam da je Edis ponudio Memiji da igra lijevo krilo, sumnjam da je Edis ponudio Stanicu da igra lijevog beka, sumnjam da je Amar ponudio Zebi da igra lijevo krilo, sumnjam da je Amar ponudio Bekricu da igra lijevo krilo, sumnjam da je Djurbuzovic ponudio Svraki da igra lijevo krilo, sumnjam da je Amar ponudio Bukiju da igra veznog igraca, sumnjam da je ne znam ni ja vise koji trener ponudio Bucanu da igra lijevog beka.ž'21 je napisao/la: Mog'o je i Lendrića probat na stoperu, brz, zna iznijeti loptu, jak, dobar u skoku. Sve što moderan stoper treba da ima
To se jednostavno radi, trener je tako zamislio, nece trener pitati igraca , nego ce ga postaviti na poziciju za koju trener misli da ovaj moze odigrati i igrac to treba ispostovati., kao sto je i brat Sadikovic ispostovao sve moguce pozicije gdje su ga stavljali i Adzem i Odovic i Amar i Djurbuzovic i Edis. Kostic je moguce u razgovoru pitao Dadu sta on misli kako bi mu legla ta pozicija i da proba , ali da je Kostic htio tu da ga postavi on bi ga tu i postavio. Jedno je razgovor a drugo je trenerova odluka. Znaci besmisleno skroz, ne znam ni ko je proturio tu info, da li je neandertalac ili neko drugi, neka mi oprosti ako grijesim, ali besmisleno je to govoriti u tom kontekstu da je trener nekom nesto ponudio. To je mogao samo biti informativni razgovor eventualno, a ne uzmi ili ostavi, pa ako odbijes, nisi u ekipi. Svi treneri imaju svoje zamisli, oko Kostica kruzi prica da voli da mu jedan stoper igra lopte, mozda je to bila jedna od zamisli, jer Dado zna lopte, visok je, moze skociti, mozda bi tako htio da proba na treningu neku varijantu, ko kaze da to uopste ne bi uspjelo. Lupam sad, nevazno skroz. Kod nas je uglavnom svaki trener unazad dvadeset godina znao da izmisli nekome neku novu poziciju. Sjetite se da je na jednom derbiju kojeg smo izgubili na kosevu, cini mi se Hadziabdic stavio Gredica da sa Burekom cini stoperski par.
Dado za sebe zna šta mu je najbolje, ali mislim da je ta stoperska pozicija odlična za njega - ima dobar pas, može dati dobru dugu loptu, a nije u prostoru gdje se puno udara (što njemu pravi velike probleme kad je pred golom). Čak mislim da bi igrao sa puno manje pritiska i da bi ojačao sa određenim kontinuitetom što bi mu koristilo i kad bi se vratio pred gol.
Elem, ono što je već simptomatično kod naše djece je da hoće po svom a neće da ulažu u sebe. U košarci npr su Jordana namlatili iz Detroita u jednom finalu i ispao je. Naljutio se, radio preko ljeta, došao iduće sezone duplo snažniji i nabildaniji, pa on njih namlatio. Kod nas Dado kost i koža prije 4 godine, kost i koža sada.
Jedino čini mi se da se Dženis stesao i puno bolje izgleda na slikama

Sent from my C5303 using Tapatalk