Neandertalac je napisao/la:Bravo za post FKZ@
Sto ti je pedigre.
Ja da sam napisao to, sada bi me razapinjali po forumu
Pogodio si samu sutinu svega.
Ko normalan moze reci da nije bilo gresaka i ko normala moze reci da ova uprava ne valja.
Kraj price.
Ma u pravu je Cvila, idemo iz krajnosti u krajnost. Konkretno oko Damira, forum je podijeljen na branitelje istog i one koji su kivni na njega. Zasto? Ja ih shvatam, bez obzira sto sam hajmo reci u tvom taboru. Po meni, greska bi bila uruciti mu ispisnicu jer znam da je sposoban uraditi sa loptom ono sto mnogi smisliti ne mogu. Damir ima ono sa cim se rodis, sto se uciti ne moze i zbog toga ne bi, bar po meni, veliki gubitak bio. Kako finansijski, tako i igracki.. Sa druge strane, Damir nema konstantnu, Damir je imao sansu koju nije iskoristio u onoj mjeri koliko su to mnogi od nas ocekivali, Damir ne frca od samopouzdanja kao sto je Amir frcao.. Dakle, i jedni i drugi su dijelom u pravu.. Mi smo u pravu, u pravu su i ovi nasi oponentni. Istina je negdje izmedju, to niko osporiti ne moze.
U pravu si ti, niko ne moze reci da nije bilo gresaka u sportskom segmentu, stavise, bilo ih je. Ja sam o tome trubio, vjerujem da i sam znas, ali ti s vremena na vrijeme pretjeras u dokazivanju svog misljenja sto samim tim navodi forumase da neke od tvojih postova uzmu kao primjer malicioznosti. Kazem, sam sam muhabetio o greskama u sportskom segmentu, ali me niko nije napadao. Napustio bih forum istog momenta kada bi vidio da mi neko ne dopusta reci ono sto mislim, a mislim i ubijedjen sam da je bilo gresaka u sportskom segmentu. Prvenstveno mislim na ucestale promjene trenera, a na tom polju nam je neophodan kontinuitet koji cemo, nadam se, dobiti u Kosticu. Bojim se da ce on, u slucaju dva negativna rezultata, biti nogiran prevashodno od navijaca koji ne trpe kontinuitet. Instant uspjeh nam je vazniji od onog dugorocnog, a na taj nacin ne smijemo razmisljati.
Dakle, gresaka je bilo u sportskom segmentu kluba. Ko drugacije kaze, laze. Isto tako, ko kaze da ovi ljudi ne rade nevjerovatan posao na svim ostalim poljima, gdje ne dopustaju da im se podvuce ni ona najsitnija greska, bicu slobodan da kazem da je malicioznost ono sto doticnog forumasa karakterise.
Zele oni sve najbolje, ja to znam.. Maksimalno su angazovani da ispune sve uvjete strucnog staba, zbog cega? Pa da bi jedinu stvar koja im nedostaje i ostvarili, a to je sportski uspjeh. Kratko su oni tu, a za kratak vremenski period su na administrativnim, organizacionim, finansijskim pa i gradjevinskim segmentima kluba ostvarili vise no prethodnici zajedno.. Vjerujem da ni u njihovom interesu nisu konstantne promjene u strucnom stabu, igrackom kadru, etc. Pa kome bi bilo? Promjene postaju degutantne, ali vjerujem da su naucili iz svojih gresaka. Nije problem pogrijesiti, problem predstavlja kada nikakvu pouku iz iste ne izvuces.
Da je gresaka bilo, bilo je - da ce ih biti, biti ce. Utopija ne postoji, idealno ne postoji.
PS
Rasol prave u julu.

Nacrtaj im, sefe !