Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Rodom s mejtaša
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 04, 2016 1:47 pm

fcz je napisao/la:
Rodom s mejtaša je napisao/la:Šunjić ode u Kazastan. Milion i po eura po sezoni. Mi pricamo o transfer pooitici.
A kakve veze njegov transfer ima s nama?? :roll:
Nikakve, samo usporedbe radi. Frajer će znači imati platu 250 milja maruna, a nama propo svijet što nam neko ima 8 milja a ne znamo kakav je. Hej Šunje uze toliku lovu. Dobro nam igrači imaju dvije noge i vide na oba oka.

shzna
Kontakt:

pon jul 04, 2016 1:55 pm

rodrigo87 je napisao/la:
shzna je napisao/la:Je l 23. sigurno?
Ma i da je 24ti, mozes u ponedeljak na more :ganja:
Problem sa registracijom a i apartmanom. :ganja:
1987

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 04, 2016 1:58 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:
fcz je napisao/la:
Rodom s mejtaša je napisao/la:Šunjić ode u Kazastan. Milion i po eura po sezoni. Mi pricamo o transfer pooitici.
Nikakve, samo usporedbe radi. Frajer će znači imati platu 250 milja maruna, a nama propo svijet što nam neko ima 8 milja a ne znamo kakav je. Hej Šunje uze toliku lovu. Dobro nam igrači imaju dvije noge i vide na oba oka.
Oplakao sam :rofl: :rofl:
Nego, napisase se stranice i stranice o vec prezvakanoj temi, i Dado i silne promjene igrackog kadra. Dado ako zeli sebi dobro, neka prihvati posudbu i neka se tamo dokaze. Mlad je i moze, ako zeli. I ja vise necu nista vise reci za Dadu. Sto se promjena igrackog kadra tice, pa ljudi, takve su okolnosti bile, klub samo sto nam nije propao, one igre u europi i umalo osvajanje titule prije toga su nas digli pravo, i onda lose zamjene za igrace koji su otisli i los start u prvenstvu(zbog mnostva faktora) nas je dotukao. Ali uprava je tada radila na tome da iscupa klub iz provalije, i u tome su uspjeli. Sada napredujemo u svakom segmentu. Strasno mi se svidja rad na pripremama do sada, od samog starta u Sarajevu, pa evo do Slovenije. Istina, nemamo previse informacija, ali mozda je i bolje tako. Neka oni samo rade.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Neandertalac

pon jul 04, 2016 2:00 pm

Grbavica je napisao/la:
Mirek11 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la: Ko kaze da je giga mega super igrac, on je mladi reprezentativac, i kao takav je mnogo pokazao i bitno je da je pokazivao konstantan napredak, niste objektivni uopste, drzite se onog stava Dado curica pod svaku cijenu i to je to.. Ja mogu u detalje zasto mislim da je odlican igrac, ali evo neki laicki pokazatatelji, reci mi igraca koji je dao vise od 3 gola van 16, koji je davao pri tom i glavom golove, koji igra s obje noge, i ima vrhunske asistencije.. Ja za sve ovo mogu postavit brojne klipove, od eurogolova protiv Maltezana, Radnika, Olimpica do maestralnih asistencija kao protiv Celika, ili presudnih golova za prolaz protiv Lovcena npr, izostavcemo partije gdje drzi vezni red u dvomecima Ferencu i Standardu, cisto sumnjam da za 2-3 sezone neki igrac do 20 godina moze pokazati to sto je on, i jos jednom da me neko ne okarakterise pogresno, nit znam momka nit ga simpatisem, ali cinjenice su cinjenice.. I malo se spustite na zemlju kad se vodi neka normalna diskusija, previse ste zastitnicki nastrojeni i odma nesto generalizujete, ako necemo o igracima o cemu cemo onda.
Zaboravio si Amira Hadziahmetovic koji je mladi 2 godine a dvije sezone u kontinuitetu je igra jako dobro i bio neizostavana u prvoj postavi.
Iskoristio priliku, mi zaradili i svi sretni. Vjerujem da bi svi bili presretni da je i sa Dadom ista situacija odnosno sa svim nasim mladim igracima.
Ma nije ni Amir bio konstantan nećemo se lagati. Imao je uspona i padova kao i svaki mlad igač, ali to je normalno. Doduše da je bio konstantniji od Dade, jeste. Vidimo i po Memiji u ovoj sezoni koliko je lošiji u odnosu na evropu.
Po meni jedan od razloga njihove "loše" forme je nedostatak odmora. Ako se dobro sjećam na kraju pretprošle sezone su se pridružili mladoj reprezentaciji dok su ostali odmarali i onda kasnije započeli pripreme sa timom bez dana odmora.
Da. I veliki je pritisak bio na njima, pisali smo o tome. Pogresno postavljen koncept gdje su mladi igraci trebali biti nosioci igre i onda je prvi poraz jako uzdrmao tim i njih samih, djeca ko djeca, u takvom okruzenju niko od njih nije uspio da se nosi sa tim.
Da dodam i kako su nerijetko igrali povrijedjeni. Vise nego sto treba. Forsirani i nerijetko prefosirani.
Npr, Ari je zbog tog odnosa bila upitna daljnja karijera. Povreda trbusnog zida i forsiranje, igranje pod inekcijama dovelo je do komplikacija, pa je u Dinamu dva mjeseca bio pod nadzorom ljekara po 24h.
Rijetki znaju za to a red je da se spomene.
Željeznicar za život cijeli!

BHDragons
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:05 pm

Ovi na gg.ba napisali da igramo sa Mariborom :rofl: :rofl:
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Okolele
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:09 pm

BHDragons je napisao/la:Ovi na gg.ba napisali da igramo sa Mariborom :rofl: :rofl:
Mozda su promjenili protivnika..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

BHDragons
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:11 pm

Okolele je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:Ovi na gg.ba napisali da igramo sa Mariborom :rofl: :rofl:
Mozda su promjenili protivnika..
Bilo bi valjda na zvaničnoj
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

ublehas
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:12 pm

Dobri dresovi. U fan shopu su stigli crni. Najmanji broj trenutno je M. Naknadnno će doći i ostali brojevi i boje.

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:16 pm

Kospicar je napisao/la:https://www.instagram.com/p/BHb-_qJDoYX/

Joj Halve :o :klanjase2: :pljesak:
Prevrnut ce ovu bačvu :cigara:

Joj u Vece gacica :rofl: :rofl:

ponosannavas
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:18 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:
fcz je napisao/la:
Ko god spomene loš transfer rok nek skonta ovo što je @rodom napisao i nek šuti. Ljudi daju cifre i cifre za igrače koji su u par deka sa Jahom recimo,a naši doveli i boljih, po meni. a sa druge strane od nedokazanih igrača se očekuje da bljesnu i da budu na nivou repke i kritikuju upravu što su fulili sa njihovim dovođenjem, a ustvari trener nije znao ni ove bolje od njih posložiti kako treba.
@neandertalac, e pa baš zbog tog forsiranja koje je Ari umalo uništilo karijeru trebali bi imati 20-tak igrača na koje možeš računati, a ne 6. Zbog toga se i dovelo njih 13. Promašio si sa njih 4-5 i sad dovodiš nove. POslije ovoga ja očekujem da budu dosta manje promjene. Do sad sve opravdano. Jel moglo bolje? Jeste, ali prije svega sa izborom trenera (milsim na Mulalića jer za Kostu tek treba da vidimo). I sa igračima je moglo bolje ali genrealno na tom nivou svi klubovi profule pa ne uzimam to kao veliku fulu, nego u granicama normale.

baxuz87
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:26 pm

Okolele je napisao/la:Kisele se :rofl:
Prave vino. :rofl:
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

Ajzea
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:30 pm

Neandertalac je napisao/la:Bravo za post FKZ@

Sto ti je pedigre.
Ja da sam napisao to, sada bi me razapinjali po forumu :-)

Pogodio si samu sutinu svega.
Ko normalan moze reci da nije bilo gresaka i ko normala moze reci da ova uprava ne valja.
Kraj price.
Ma u pravu je Cvila, idemo iz krajnosti u krajnost. Konkretno oko Damira, forum je podijeljen na branitelje istog i one koji su kivni na njega. Zasto? Ja ih shvatam, bez obzira sto sam hajmo reci u tvom taboru. Po meni, greska bi bila uruciti mu ispisnicu jer znam da je sposoban uraditi sa loptom ono sto mnogi smisliti ne mogu. Damir ima ono sa cim se rodis, sto se uciti ne moze i zbog toga ne bi, bar po meni, veliki gubitak bio. Kako finansijski, tako i igracki.. Sa druge strane, Damir nema konstantnu, Damir je imao sansu koju nije iskoristio u onoj mjeri koliko su to mnogi od nas ocekivali, Damir ne frca od samopouzdanja kao sto je Amir frcao.. Dakle, i jedni i drugi su dijelom u pravu.. Mi smo u pravu, u pravu su i ovi nasi oponentni. Istina je negdje izmedju, to niko osporiti ne moze.
U pravu si ti, niko ne moze reci da nije bilo gresaka u sportskom segmentu, stavise, bilo ih je. Ja sam o tome trubio, vjerujem da i sam znas, ali ti s vremena na vrijeme pretjeras u dokazivanju svog misljenja sto samim tim navodi forumase da neke od tvojih postova uzmu kao primjer malicioznosti. Kazem, sam sam muhabetio o greskama u sportskom segmentu, ali me niko nije napadao. Napustio bih forum istog momenta kada bi vidio da mi neko ne dopusta reci ono sto mislim, a mislim i ubijedjen sam da je bilo gresaka u sportskom segmentu. Prvenstveno mislim na ucestale promjene trenera, a na tom polju nam je neophodan kontinuitet koji cemo, nadam se, dobiti u Kosticu. Bojim se da ce on, u slucaju dva negativna rezultata, biti nogiran prevashodno od navijaca koji ne trpe kontinuitet. Instant uspjeh nam je vazniji od onog dugorocnog, a na taj nacin ne smijemo razmisljati.
Dakle, gresaka je bilo u sportskom segmentu kluba. Ko drugacije kaze, laze. Isto tako, ko kaze da ovi ljudi ne rade nevjerovatan posao na svim ostalim poljima, gdje ne dopustaju da im se podvuce ni ona najsitnija greska, bicu slobodan da kazem da je malicioznost ono sto doticnog forumasa karakterise.
Zele oni sve najbolje, ja to znam.. Maksimalno su angazovani da ispune sve uvjete strucnog staba, zbog cega? Pa da bi jedinu stvar koja im nedostaje i ostvarili, a to je sportski uspjeh. Kratko su oni tu, a za kratak vremenski period su na administrativnim, organizacionim, finansijskim pa i gradjevinskim segmentima kluba ostvarili vise no prethodnici zajedno.. Vjerujem da ni u njihovom interesu nisu konstantne promjene u strucnom stabu, igrackom kadru, etc. Pa kome bi bilo? Promjene postaju degutantne, ali vjerujem da su naucili iz svojih gresaka. Nije problem pogrijesiti, problem predstavlja kada nikakvu pouku iz iste ne izvuces.

Da je gresaka bilo, bilo je - da ce ih biti, biti ce. Utopija ne postoji, idealno ne postoji.

PS
Rasol prave u julu. :kafa:

slika
Nacrtaj im, sefe !

Neandertalac

pon jul 04, 2016 2:40 pm

Ajzea@

Ma nema tu tabora care, pogresno pojedini gledaju na tu raspravu.
Iskreno, puca mi ona stvar za Dadom, ja tu odluku gledam kao plus ili minus za Zelju.
Onda, ako napisem nesto deset njih se javi samo da bi lajali na mene kao osobu, uopste ne čitaju i ne pokusavaju shvatit sta se pise i ja tvrdoglav kakav jesam uhvatim se u to kolo, ode svaki smisao u helac.

Smisao je u tome da npr, Secerovic dodje i vrh je, pogledali mu dvije tekme ukupno, culi za njega nisu dok nije dosao. Ili Lazic, nebitno. Anonimusi ba pravi, a od njih i prije prve tekme naprave igracine. Znas sta je Dado po karijeri dosadasnjoj za njih. Megastar.

Htjedoh dati Ugljesu za primjer, ali neka te u mom taboru :P

Ponosannavas@ Dok dodjem kuci bacimo koji post.
Željeznicar za život cijeli!

Grbavica
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:44 pm

Novi prvotimac Plavih Sanel Jahić stigao je danas u Sarajevo. Jahić će se večeras priključiti ostatku ekipe na slovenskom Pohorju.
Mi smo Željini, Željo je naš

slika
slika
Ko nas je kleo, nije dangubio.

SWRA_1921
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:48 pm

UUU koji dobar duks :ganja: :ganja: :ganja:

Za članove koliko?

Elegant
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:53 pm

Dres, sal, dukserica jako ljepo. :palacgore:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sajo10
Kontakt:

pon jul 04, 2016 2:54 pm

Lijepo te je vidjeti Sanele!!! :D Duks je drama :klanjase2:

Gdje bi se trebao igrati sutrasnji mec s nasom kopijom? :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u pon jul 04, 2016 3:01 pm, ukupno mijenjano 1 put.

avlami97
Kontakt:

pon jul 04, 2016 3:01 pm

Jedna stvar mi ne ide u glavu. Odakle ovolika potreba da se priča o Dadi? Znam mnogo veće talente iz Želje, koji su odlazili na posudbu i sa nje se vraćali kao bolji igrači.

Jedini logičan odgovor mi se nameće, da bi i neko mimo Želje imao koristi od Dade i njegovog eventualnog transfera. Ukoliko je to tačno, ja Dadi ne bih dao ni da igra ni ti bih ga slao na posudbu, nego bi mi sjedio na tribinama do isteka ugovora i neka propadne. Svako ko misli da je pojedinac veći od Kluba, taj se grdno vara, pa makar to bio i sam Ivica Osim.

Nermin Jamk je bio veći talenat i kapacitet od Dade, pa niko ni riječi nije progovorio kada je odlazio iz Želje kao mlad igrač. Almir Gredić je bio reprezentativni kalibar, pa je išao u Olimpik.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Анарки
Acta, non verba
Kontakt:

pon jul 04, 2016 3:05 pm

Napravih i ja grešku... Mahinalno u mailu pročitah Maribor, da ne bude da su samo oni klocevi. :mrgreen:

Sorry na upadu :mrgreen:

Ajzea
Kontakt:

pon jul 04, 2016 3:07 pm

Gledaj duksa. :shock:

slika

Gledaj majice. :shock: :shock: :shock:

@Neandertalac
Stoji sve to, ali i stoji da je rijetkost da Dado iskoristi sansu u svom punom kapacitetu. Nekima se svidio Secerovic, meni je on tako-tako; Lazic se nikome nije svidio; Radinovica su svi cekali da bi ja prestao smarati po forumu. Da razrijesimo misteriju, gledao sam ga i to je razlog zbog kojeg sam ga prizivao jer bar ja znam koliko moze. U vecem je klubu sada, neka dokaze da mu veci dometi predstavljaju motiv vise kao sto rece, a ne da to ostane suho slovo na papiru.. Neka svih njih u timu, skoditi nece.. Neka igra ko u tom trenutku zasluzuje, i u ovisnosti od rezultata. Zeljeznicar je najvazniji u svemu ovome, a ne individualci.
Misljenja sam da sada imamo ekipu za titulu, klupa je kudikamo jaca u odnosu na prethodnu a to je jedan od osnovnih preduslova koji moraju biti ispunjeni da bi podigli klempu na kraju. Plasi me jedino pozicija lijevog krila, ali ne bi mi bili Zeljeznicar kada bi bili popunjeni na toj poziciji te formacija koja nas, valjda, nece kostati glave.

PS
Ne diraj mi Natasu ! :kafa: :mrgreen:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava