Rasplet sezone je pred nama,svaka utakmica vrijedna kao finale LP cini mi se.
Sutra Celik,ekipa koja uz jos 3-4 ekipe igra najrastereceniji fudbal u PL u ovom trenutku,uz to odlicni kao domacini.Mi sa druge strane dolazimo pod imperativom pobjede.Vrlo nezgodna kombinacija.
Cekat ce nas odlican teren i podrska navijaca sa tribina,njihovi i dalje bojkotuju domace utakmice ako se ne varam.Prirodno,obje stvari idu nama u prilog ali nece biti prevaga.
Gledao sam Celik protiv Sarajeva i ostavili su na mene dobar utisak,nezasluzeno su tad porazeni.Igrali su na kontre i polukontre i to jako dobro,tad me je posebno dojmio Grahovac.Kao sto rekoh,ocekujem ih rasterecene,motiva im nece manjkati sigurno,ne vjerujem ni da ce se braniti nesto nego da ce krenuti otvoreno.
Sto se nas tice ja sam prestao pricati o nekim izmjenama u formaciji i igri nakon revansa sa Slobodom,tad smo pokusali nesto i dozivjeli fijasko.Izvesti istu formaciju i isti sastav kao i dosad jer prostora nema za eksperimente.Mozda bi nesto novo i uspjelo,ali mi nemamo taj luksuz trenutno da mozemo sebi priustiti ovo
mozda kad je rezultat u pitanju.Vidjeli smo kako moze i kako ide,borba,trka a gore ako sta naprave ova 3-4 igraca naprave,a ja vjerujem da ce jedan gol barem uspjeti iskreirati.Puno vaznije je nazad stajati stabilno,ne praviti greske i ne davati im poklone.
Da se razumijemo,nije da ja ne bih volio vidjeti npr. 4-4-2,sa Djermanovicem i Lendircem u spicu,ali prevelik je to rizik sad probati.Iskreno,nesto nisam upratio ni da Edis spominje to formaciju kao opciju koja se probavala i na treningu,niti smo dosad na terenu kad bi ulazio Djermanovic ikad igrali 4-4-2,uvijek je Lendric isao na krilo.Tako da je vjerovatno avanturizam probati to sutra.
Ocekujem tesku utakmicu,ali na kraju ipak nasu pobjedu aBd..