Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 04, 2016 10:48 am

Ustati pri citanju svakog posta forumasa @FKZ1921. Uzitak je procitati tvoj post i tvoje misljenje nakon svih nebuloza napisanih u proteklih par dana, ili bar danu recimo. Sta ti je reci razuman covjek..

maxum1921
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon jul 04, 2016 10:55 am

Dadi ponudjeno od Kostica da ga proba na stoperu, on odbio. Kostic ga prekrizio. Tu svaka prica treba da zavrsi.
Iz ljubavi prema tradiciji, živimo Željezničar...

Okolele
Kontakt:
Status: Online

pon jul 04, 2016 10:59 am

Kada se krece sa radovima na istoku..?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Mirek11
Kontakt:

pon jul 04, 2016 10:59 am

cikazubo je napisao/la:
Minjore je napisao/la:
DR.HOUSE je napisao/la:kada vidim kako ga neki opisuju u nekim bas superlativima ja se bas pitam sta sam ja gledao svaku utakmicu :o :o :r :r
uglavnom jos nije otisao nigdje ,trenutno nije u planovima za prvi tim i to je to
Fakat ako je toliko superioran, razumijem da mi fudbalske neznalice to ne vidimo ali kako te ne vide ekipe i treneri i ne dovedu superiornog za male pare :roll: :roll:
Ko kaze da je giga mega super igrac, on je mladi reprezentativac, i kao takav je mnogo pokazao i bitno je da je pokazivao konstantan napredak, niste objektivni uopste, drzite se onog stava Dado curica pod svaku cijenu i to je to.. Ja mogu u detalje zasto mislim da je odlican igrac, ali evo neki laicki pokazatatelji, reci mi igraca koji je dao vise od 3 gola van 16, koji je davao pri tom i glavom golove, koji igra s obje noge, i ima vrhunske asistencije.. Ja za sve ovo mogu postavit brojne klipove, od eurogolova protiv Maltezana, Radnika, Olimpica do maestralnih asistencija kao protiv Celika, ili presudnih golova za prolaz protiv Lovcena npr, izostavcemo partije gdje drzi vezni red u dvomecima Ferencu i Standardu, cisto sumnjam da za 2-3 sezone neki igrac do 20 godina moze pokazati to sto je on, i jos jednom da me neko ne okarakterise pogresno, nit znam momka nit ga simpatisem, ali cinjenice su cinjenice.. I malo se spustite na zemlju kad se vodi neka normalna diskusija, previse ste zastitnicki nastrojeni i odma nesto generalizujete, ako necemo o igracima o cemu cemo onda.
Zaboravio si Amira Hadziahmetovic koji je mladi 2 godine a dvije sezone u kontinuitetu je igra jako dobro i bio neizostavana u prvoj postavi.
Iskoristio priliku, mi zaradili i svi sretni. Vjerujem da bi svi bili presretni da je i sa Dadom ista situacija odnosno sa svim nasim mladim igracima.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

cikazubo
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:08 am

Mirek11 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:
Minjore je napisao/la: Fakat ako je toliko superioran, razumijem da mi fudbalske neznalice to ne vidimo ali kako te ne vide ekipe i treneri i ne dovedu superiornog za male pare :roll: :roll:
Ko kaze da je giga mega super igrac, on je mladi reprezentativac, i kao takav je mnogo pokazao i bitno je da je pokazivao konstantan napredak, niste objektivni uopste, drzite se onog stava Dado curica pod svaku cijenu i to je to.. Ja mogu u detalje zasto mislim da je odlican igrac, ali evo neki laicki pokazatatelji, reci mi igraca koji je dao vise od 3 gola van 16, koji je davao pri tom i glavom golove, koji igra s obje noge, i ima vrhunske asistencije.. Ja za sve ovo mogu postavit brojne klipove, od eurogolova protiv Maltezana, Radnika, Olimpica do maestralnih asistencija kao protiv Celika, ili presudnih golova za prolaz protiv Lovcena npr, izostavcemo partije gdje drzi vezni red u dvomecima Ferencu i Standardu, cisto sumnjam da za 2-3 sezone neki igrac do 20 godina moze pokazati to sto je on, i jos jednom da me neko ne okarakterise pogresno, nit znam momka nit ga simpatisem, ali cinjenice su cinjenice.. I malo se spustite na zemlju kad se vodi neka normalna diskusija, previse ste zastitnicki nastrojeni i odma nesto generalizujete, ako necemo o igracima o cemu cemo onda.
Zaboravio si Amira Hadziahmetovic koji je mladi 2 godine a dvije sezone u kontinuitetu je igra jako dobro i bio neizostavana u prvoj postavi.
Iskoristio priliku, mi zaradili i svi sretni. Vjerujem da bi svi bili presretni da je i sa Dadom ista situacija odnosno sa svim nasim mladim igracima.
Amir je i meni bolji tj vise je pokazao tu se svakako slazem, ali realno nemas ni svaki dan Dadu kao svoje dijete da ga gurnes, ne vidim razlog zbog je neko drugi prioritet, Dado mladji, u21 reprezentativac, i nije novajlija ne mora se uklapat i navikavat kao ovi sad, pored toga pokriva i cmf i desetku, a znamo kako je Bekrija odradio polusezonu na tom mjestu, ne ide mi u glavu zasto bi Hervas, Bekric, Dzenis recimo bili bolji na tim mjestima, sta su to oni pokazali, Dzenis sigurno nije vise pokazao od Sdikovica sigurno, da nije gola protiv ferenca izgubio bi davno kredit, u Bekrica jos uvijek vjerujem al sta nam to garantuje da ce igrac u tim godinama biti bolji nego sto je bio, Hervas je bas macak vreci, on ili ce biti najbolji ili najveci promasaj, ostaje nam da vidimo na cemu smo, sva sreca pa je kod kona ista situacija, brdo novih igraca, potpuno nova cijela zadnja linija, i dvojica najboljih na izlaznim vratima.. @FKZ1921 svaka cast, u kost :palacgore:

Veteran1965
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:11 am

Činjenica je da je promjena trenera dovela do velike rotacije u igračkom kadru, kako u odlascima tako i u dolascima. Jbg drugi pristup, vizija, ideja, kriteriji novog trenera je velikim dijelom dovela do toga. Po meni to i nije toliki problem, jer je nama 6-7 standardnih igrača od proljeća (Veca, Kerim/Šorti, Aco, Jovan, Lendra, Tuce, Boske) u punom fokusu Kostića, sa velikim šansama da budu starteri, i oko ovoga bi se trebala nadograđivati ekipa. Ti igrači se već poznaju, odigrali su polusezonu zajedno, i našli su neku vibru zajedničku nadam se. E sad taktički i formacijski ne znam kako će se posložiti sa ostalim novopridošlim igračima, nadam se najboljem.
Mislim da će nama tek zimski prelazni rok biti mjerilo kako smo poslovali na ovom ljetnjem. Iskreno nadam se i očekujem da ćemo dovesti možda 1-2 igrača (ili vratiti sa posudbe) a prodati ili otpustiti nešto više. To bi bio pokazatelj da smo i u sportskom segmentu došli do neke stabilnosti, da uigravamo ekipu i pripremamo je za borbu u ligi za prvaka i za Europu. I naravno do godine aBd znatno manje igrača, par ciljanih pojačanja, ali isključivo kao unapređenje ekipe, dakle bolje od postojećeg.
Naravno sve ovo pod uslovom da ostane isti trener. Ako tu bude promjena, očekujte ponovo situacije kao i do sada, rotacije od 10-15 igrača u prelaznom roku. Valjda nam to ne bi trebao biti scenario....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

iggy2377

pon jul 04, 2016 11:13 am

boju dao si nebu... je napisao/la:Željezničar - Sarajevo
Olimpic - Željezničar
Željezničar - Široki Brijeg
Sloboda - Željezničar
Željezničar - Vitez
Željezničar - Zrinjski
Čelik - Željezničar
Željezničar - Krupa
Mladost - Željezničar
Željezničar - Metalleghe
Radnik - Željezničar

Gledam nesto ovaj raspored i cinim mi se da smo dobro prosli. Nemamo 3-4 "teske utakmice" u nizu kao npr. Zrinjski i Siroki. Bio bih zadovoljan sa 24+ boda u ovih prvih 11 kola. 8-)
Ni meni ovaj raspored neizgleda lose,
s tim sto nam je prvo kolo tesko,
trece kolo onako malo je turbulencija u sirokom,
sloboda nemoze ponovit istu seriju kao prosle godine
Zrinski kao i prvo kolo tesko
Radnik nemoze ponovit istu seriju

addyno1
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:29 am

cikazubo je napisao/la:
Minjore je napisao/la:
DR.HOUSE je napisao/la:kada vidim kako ga neki opisuju u nekim bas superlativima ja se bas pitam sta sam ja gledao svaku utakmicu :o :o :r :r
uglavnom jos nije otisao nigdje ,trenutno nije u planovima za prvi tim i to je to
Fakat ako je toliko superioran, razumijem da mi fudbalske neznalice to ne vidimo ali kako te ne vide ekipe i treneri i ne dovedu superiornog za male pare :roll: :roll:
:palacgore:

ž'21
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:31 am

maxum1921 je napisao/la:Dadi ponudjeno od Kostica da ga proba na stoperu, on odbio. Kostic ga prekrizio. Tu svaka prica treba da zavrsi.
Mog'o je i Lendrića probat na stoperu, brz, zna iznijeti loptu, jak, dobar u skoku. Sve što moderan stoper treba da ima :palacgore:

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:31 am

Olimpic - Željezničar
Sloboda - Željezničar
Željezničar - Vitez
Željezničar - Zrinjski
Čelik - Željezničar
Željezničar - Krupa
Mladost - Željezničar
Željezničar - Metalleghe
Radnik - Željezničar

Gledam nesto ovaj raspored i cinim mi se da smo dobro prosli. Nemamo 3-4 "teske utakmice" u nizu kao npr. Zrinjski i Siroki. Bio bih zadovoljan sa 24+ boda u ovih prvih 11 kola. 8-)
svaka utakmica ce biti teska... pa cak i ona protiv olimpika... ali optimistican sam da mozemo ostvariti barem 9 pobjeda u prvih 11 kola...
100/94/37/34 - i to je to!

Plava Porodica
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:35 am

Ja u svemu ovome vidim jedan problem.
Realan,ali i nadam se da će nas mašiti.
Pisao je @FKZ1921 neki dan o tome.
A to je konstantno mjenjanje igračkog kadra dolaskom novog trenera,koji se ne uklapa u njegovu viziju,pa zadnjih par prelaznih rokova mjenjamo ko na pijaci.
U tome leži glavni problem nekonstantnosti ekipe,neuigranosti,novih zamisli novog trenera,i sve se to odrazi na teren.
Sve dok se budemo vodili tom politikom,koja nigdje ne može piti vode,nema konstante ni u ligi,a ni nekog napretka u Evropi.
Ko nam garantuje da Kostić nakon par kola ostajenna poziciji ŠSŠ?
Ko nam garantuje da ćemo biti u mogućnosti naći boljeg?
Ko nam garantuje da on opet neće napraviti tržnicu na zimu,a velike su šanse da hoće,ako se to desi?
Ko? Niko.
Nadam se da sve ovo napisano će na hair izaći,samo sa tim možemo graditi i nadograđivati ekipu.
Ako se ova hajka ovako nastavi,mi ćemo sve dublje tonuti u sportskom segmentu.
Ovo se više ne smije dešavati..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:36 am

iggy2377 je napisao/la:
Olimpic - Željezničar
Sloboda - Željezničar
Željezničar - Vitez
Željezničar - Zrinjski
Čelik - Željezničar
Željezničar - Krupa
Mladost - Željezničar
Željezničar - Metalleghe
Radnik - Željezničar

Ni meni ovaj raspored neizgleda lose,
s tim sto nam je prvo kolo tesko,
trece kolo onako malo je turbulencija u sirokom,
sloboda nemoze ponovit istu seriju kao prosle godine
Zrinski kao i prvo kolo tesko
Radnik nemoze ponovit istu seriju
Imamo 5 utakmica sa ekipama koje su bile ispred nas prosle godine, a tu racunam i Radnik koji je uzeo Kup BiH. Tri utakmice su kuci, dvije u gostima...ostalih 6 tekmi je protiv "laksih protivnika" na papiru. Nadam se da necemo kiksati sa ovim "manjim" ekipama jer ce bitnu ulogu igrati bodovi iz prvog dijela koji se prenose, a pretendenti za vrh mogu napraviti solidnu bodovnu zalihu kada krene liga 6 na proljece.
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

pile87
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:37 am

Sve zavisi kakvi mi budemo. Sa svima je igrati. Vidjeli smo i prosle godine da dobro otvaranje sezone ne znaci nista ako nemas kostantu i nekakav plan. Siroki je pao lakse nego sto smo ocekivali a kiksas protiv slabasne slavije. Nemojte molim vas upadati u rasprave o odlukama kluba FKZ1921 je odlicno obijasnio nije uvijek sve crno niti bijelo. Treba to shvatiti kao odluku kluba trenera uostalom oni su ti koji snose odgovornost i to je samo jedna u nizu odluka i to treba uzeti zdravo za gotovo. Ono sto je bitno je da imamo nekakv plan da se dobro radi u klubu u tom radu je normalno da se nekad nesto i fuli. Fakat prije nego bilo sta napisete procitajte jos jednom post od FKZ.
I za kolegu slovenca ,,,,,,, :)
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Elegant
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:41 am

Ovu sezonu mi boda ne smijemo prosuti u dolini ako ciljamo na titulu, opet u gostima treba biti oprezan - nadam se da nam Mladost, Vitez, Celik, Krupa i Metaleghe nece praviti probleme.

Siroki se provukao proslu sezonu, Sloboda istu nece ponoviti kao ni Radnik, Sarajevo je toplo/hladno, opet je Zrinski najopasniji protivnik.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:43 am

jovanmaksimovic je napisao/la:
Olimpic - Željezničar
Sloboda - Željezničar
Željezničar - Vitez
Željezničar - Zrinjski
Čelik - Željezničar
Željezničar - Krupa
Mladost - Željezničar
Željezničar - Metalleghe
Radnik - Željezničar

svaka utakmica ce biti teska... pa cak i ona protiv olimpika... ali optimistican sam da mozemo ostvariti barem 9 pobjeda u prvih 11 kola...
Salzem se da ce svaki protivnik biti tezak, pa cak i oni koje otpisuju u startu kao npr. Celik i Olimpic. Moras dokazati na terenu da si bolji, a nekada ti ni to nije dovoljno za pobjedu.

Btw. malo si preoptimistican, :mrgreen: ali nikad se ne zna kako ce se stvari razvijati. ;)

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:45 am

pile87 je napisao/la:Sve zavisi kakvi mi budemo. Sa svima je igrati. Vidjeli smo i prosle godine da dobro otvaranje sezone ne znaci nista ako nemas kostantu i nekakav plan. Siroki je pao lakse nego sto smo ocekivali a kiksas protiv slabasne slavije. Nemojte molim vas upadati u rasprave o odlukama kluba FKZ1921 je odlicno obijasnio nije uvijek sve crno niti bijelo. Treba to shvatiti kao odluku kluba trenera uostalom oni su ti koji snose odgovornost i to je samo jedna u nizu odluka i to treba uzeti zdravo za gotovo. Ono sto je bitno je da imamo nekakv plan da se dobro radi u klubu u tom radu je normalno da se nekad nesto i fuli. Fakat prije nego bilo sta napisete procitajte jos jednom post od FKZ.
I za kolegu slovenca ,,,,,,, :)

Pogotovo ovo. :palacgore: ...a Siroki je mogao vrlo lako otici i u kontru da su zabili ona 1-2 zicera na 0-0.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:55 am

da se i ja malo uključim, neću o Dadi :lol:

Citiram fkz1921:

A ne valjaju stvari oko transfer politike. I ko normalan može reći da valjaju? I šta je problem reći da ne valjaju? Ko argumentima može obraniti činjenicu da se dovede 13 igrača na polusezoni,da pola godine nakon toga,od njih 13 dvojicu imaš u prvom timu i treći se bori za prvi tim. Sta bi rekli nasem spicu da od 13 sansi zabije dva gola. Rekli bi da je amater. I bili bi u pravu. Nakon toga,u toku sezone dovodis igrače bez cilja i smisla. Razumljivo bi bilo da ti je naletio dobar igrač i nećeš propustiti priliku. Ali nije to. Dovodis igrače koji su"mačak u vreci"...i sad gatamo i molimo se da neko od njih nešta pokaže.
Naprosto,treba prestati dovoditi igrače i nakon toga se moliti da nesta pokažu. I da od njih 13 trojica nešta pokažu. Normalno bi bilo obrnuto. Da od 13 trojica nešta ne pokažu. Na žalost,u tekućem prelaznom roku ne vidi se promjena na bolje. Opet imamo igrače za koje moramo gatati i moliti se.

Ovo kad se ovako izvadi iz konteksta naše cjelokupne sitaucije izgleda strašno, a po meni uopšte nije ako uzmemo u obzir slijedeće:

1. Prelazni rok (prije ovog gore sa 13 igrača) - nije urađeno ništa, Livaje, Mladenovići i ostalo, dakle ništa. Plus, odlasci bitnih igrača, plus već godinama zapuštena situacija sa igračkim kadrom pa ti Amarovi teški rezervisti počnu biti glavni igrači kao recimo Tomić i Stana. Dakle zatečena situacija je bila katastrofalna i nama jeste trebalo 13 igrača. Krivac: - onaj koje zapustio stanje prije dolaska 13 igrača.

2. Izbor Edisa za trenera je kumovao tome da mi neke igrače nismo adekvatno ni isprobali, a nekima ni dali šansu. Ok, imperativ rezultata je dao svoje, nije se moglo puno probavati, ali na kraju smo ostali i bez tog rezualtata. Da ne dužim dalje, sve je rečeno već dakle krivac - onaj koji je doveo Edisa.

3. Željo u svojoj istoriji, to sam više puta ponavljao, kad je bio najjači nikad nije imao više od 13-14 igrača, ostalo je tu bilo reda radi. Međutim, od tih 13-14 igrača 5-6 je bilo vhunskih i mogli su igrati u Evropi gdje su htjeli da nije bilo famozne zabrane poznate kao 28 godina. Sad je drugo vrijeme, iole kvalitetnog igrača ne može niko u ligi zadržati duže od dvije godine. U ligi nema vedeta koje mogu same rješavati utakmice, znači nema ih niko i dugo ih neće ni imati tako sistem imam trojicu razvaljivača i ovo ostalo popunim s čim bilo i moje je sve. Nema više toga sistema (ne računam ovdje Amara i njegove sisteme koji su bili višedimenzionalni i na terenu i oko njega. Amar je rijedak maher i ne možemo do vijeka puhati na to) već ide novi sistem: masa solidnih igrača kojih nabereš poprilično da ih imaš i u rezervi (znači jedno 20 komada koji vazda mogu uskočiti da se na terenu i ne vidi da neko fali) ,solidan trener i fizička sprema i to je to.
Nemamo lude pare da se izvalimo par miliona u par igrača koji ti sami prekucaju ligu. Onda nebi dovodili 13 igrača, ali bi potrošili tri puta više. Kakva bi onda bila priča.

Vraćam se na 1 i 2 i spomenutog krivca. To je jasno - Uprava i oni koji su vodili transfer politiku. Zvuči konradiktorno. E sad, ako uzmemo u obzir da su ovi ljudi izvukli klub iz ambisa i da jednostavno nije bilo mogućnosti za bolje od Livaja, ko ih ima obraza kriviti. Ljudi čim su uzmogli doveli su što se moglo preko zime dovesti, a zima nije baš najbolje vrijeme za to. Pokušali su sa trenerima i realno izgleda ružno promijeniti 3-4 trenera, ali to pokazuje još jednu pa možda i ružniju stvar - nema ba ovdje trenera. Nekakvih talenata igrača se i pojavi, ali trenera ni na mapi :r

Dakle, puna podrška Upravi u svim segmentima. Neka su doveli ovoliko igrača, novi trener nova nafaka. Idemo ponovo. Ako se Kostić pokaže dobar onda se situacija dijametralno mijenja i onda će se drugačije raditi. Mijenjaš šta ti ode i vrtiš lagano. Shvatite da smo zapušteni bili.

Ko misli da može bolje i ima lovu, bujrum u skupštinu, eno ljudi su javno rekli da će se povući ako neko može bolje. Ljudi rade posao koji nikad niko u ovoj državi nije uradio za 20 godina.
Jesu li redom propali Velež, Sarajevo (propalo do granice da su morali prodati klub za smiješne pare koje smo mi ove godine za porez i u stadion dali i oni defacto više kluba nemaju), Borac, Čelik itd. Mi smo bili slijedeći kome to nije bilo jasno onda nije u toku sa realnošću.
Dalje imali i jedan klub u državi da je uložio u infrastrukturu tj. u stadion svoje pare. Nema nijedan, sve opštinski ručni radovi i politički poligoni - čitaj škutorija. Jest jedino Željo i njegova Uprava zajedno sa nama svima uprkos dušmanluku na svim nivoima.

Miske i upravo samo naprijed, dovodite sve što može pomoći i što se može platiti. Naše je da kupujemo karte i učestvujemo u akcijama kad budu i to je to.

boccaccio
Kontakt:

pon jul 04, 2016 11:58 am

ž'21 je napisao/la:
maxum1921 je napisao/la:Dadi ponudjeno od Kostica da ga proba na stoperu, on odbio. Kostic ga prekrizio. Tu svaka prica treba da zavrsi.
Mog'o je i Lendrića probat na stoperu, brz, zna iznijeti loptu, jak, dobar u skoku. Sve što moderan stoper treba da ima :palacgore:
Ma eto, ni to ne znam sta uopste znaci "ponudjeno" mu je da proba na stoperu. Nisam to jos nikad vidio da neki trener nudi igracu neku poziciju. To niko ne radi. Samo ga stavi na poziciju na koju hoce da ga stavi. Sumnjam da je Edis ponudio Memiji da igra lijevo krilo, sumnjam da je Edis ponudio Stanicu da igra lijevog beka, sumnjam da je Amar ponudio Zebi da igra lijevo krilo, sumnjam da je Amar ponudio Bekricu da igra lijevo krilo, sumnjam da je Djurbuzovic ponudio Svraki da igra lijevo krilo, sumnjam da je Amar ponudio Bukiju da igra veznog igraca, sumnjam da je ne znam ni ja vise koji trener ponudio Bucanu da igra lijevog beka.
To se jednostavno radi, trener je tako zamislio, nece trener pitati igraca , nego ce ga postaviti na poziciju za koju trener misli da ovaj moze odigrati i igrac to treba ispostovati., kao sto je i brat Sadikovic ispostovao sve moguce pozicije gdje su ga stavljali i Adzem i Odovic i Amar i Djurbuzovic i Edis. Kostic je moguce u razgovoru pitao Dadu sta on misli kako bi mu legla ta pozicija i da proba , ali da je Kostic htio tu da ga postavi on bi ga tu i postavio. Jedno je razgovor a drugo je trenerova odluka. Znaci besmisleno skroz, ne znam ni ko je proturio tu info, da li je neandertalac ili neko drugi, neka mi oprosti ako grijesim, ali besmisleno je to govoriti u tom kontekstu da je trener nekom nesto ponudio. To je mogao samo biti informativni razgovor eventualno, a ne uzmi ili ostavi, pa ako odbijes, nisi u ekipi. Svi treneri imaju svoje zamisli, oko Kostica kruzi prica da voli da mu jedan stoper igra lopte, mozda je to bila jedna od zamisli, jer Dado zna lopte, visok je, moze skociti, mozda bi tako htio da proba na treningu neku varijantu, ko kaze da to uopste ne bi uspjelo. Lupam sad, nevazno skroz. Kod nas je uglavnom svaki trener unazad dvadeset godina znao da izmisli nekome neku novu poziciju. Sjetite se da je na jednom derbiju kojeg smo izgubili na kosevu, cini mi se Hadziabdic stavio Gredica da sa Burekom cini stoperski par.

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 04, 2016 12:00 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Slazem se, prvo sam bio poceo odgovarati na gluposti koje je napisao, pa sam odustao, nema smisla, kad ce opet sutra po svome, a vec sam rekao za njega ono sto sam imao. Smori lik iz nekih ocigledno vlastitih ciljeva.
:kafa:

@FKZ1921, svaka cast na postu, kao i uvijek. Mada, ne znam kad smo mi dovodili provjerene igrace. Tj. hocu reci da smo uvijek dovodili igrace kojima je istekao ugovor u nekim slabijim Evropskim ligama, bili su igraci na probama pa si za 7 dana pokusavao skontati da li je on dobar i da li moze pomoci.
Da se mijenja mnogo, mijenja se i nije dobro, ali i to je uvjetovano stalnim mjenjanjem trenera. Svaki trener ima svoju viziju i trazi igrace za to. Ja vjerujem ako Kostic ode da ce opet biti mnogo promjena, ali ako ostane mislim da na zimu necemo imati vise od 2-3 promjene.
Sto se tice ovih igraca koji su sad dovedeni, po meni oni su manja nepoznanica nego oni u proslom prelaznom roku.
Npr. Bevab, igrao standardno u Hrvatskoj ligi, bio reprezentativac mladi, uglavnom poznate su nam njegove sposobnosti. Ugljesa, igrao u Borcu, nasa liga, znali smo ga i pogledati nekad, protiv nas bio jedan od boljih igraca. Secerovic, takodjer kao i Ugljesa, iz nase lige, pratili smo i Radnik ponekad. Lazic je isto iz nase lige, samo sto ga mnogi nisu primjetili, zbog cega to ne znam. Da, i ja sam medju njima koji ga nisu primjetili i na prvu mi se nije svidio njegov dolazak. Jahica svi dobro znamo, klasa igrac, ostaje upitnik GODINE. Stevo Nikolic, uvijek u vrhu liste strijelaca kad igra u nasoj ligi, osvojio sa Zrinjskim par titula.
Naravno i za ove igrace postoji sumnja da li ce biti dobri, ali opet ponavljam po meni je ovo dosta manje "MACAKA u VRECI" nego sto je to prije bilo.
Na njima je da se dokazu i pokazu sta su, prolaznici ili pojacanja.
Sportski segment luta, to kako ti kazes nije normalan onaj ko kaze drugacije. Nadam se da ce nekim kontinuitetom trenera i to se smiriti, bez mnogo turbulencija u ekipi i na samoj klupi.

delinjo
Kontakt:

pon jul 04, 2016 12:18 pm

Ja nekada pomislim da smo dovodili igrace iz lige petice pa se. Neki bune i zale na transfer politiku... Ne mozes dovesti igraca za 0 KM i ocekivati da ne bude macak u vreci ali haj...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava