Oni polazu nekakvo pravo na zdenke i preko njih ucjenjuju.Opstina mora po prijava izaci na teren, napraviti zapisnik i odluciti.U ovom slucaju znamo kakvu su odluku donijeli.Sud je slijedeca instanca i za to treba vremena a nama se zuri.Ako se bude moralo preko suda tada sve sabrati cifre koje gubimo ovom odlukom i na kraju gospodi odgovornoj za taj dugorocni proces ispostaviti racun.Hadzijalagic je napisao/la:Mogu li se Koldzo i opcina tuziti ako za to bude potrebe? Mi ako imamo sve cisto onda mi fakat nije jasno kako nekom moze pasti na pamet da ide kontra zakona..
Pa sjever je zasebna parcela i nema nikakve veze sa dozvolama za istok i zapad, bar kako sam ja shvatio.. Na sjeveru se i onako nista ne radi niti na bilo koji nacin radovi na zapadu i istoku ugrozavaju te prostore kojima raspolaze sd..Plavi orkestar je napisao/la:Oni polazu nekakvo pravo na zdenke i preko njih ucjenjuju.Opstina mora po prijava izaci na teren, napraviti zapisnik i odluciti.U ovom slucaju znamo kakvu su odluku donijeli.Sud je slijedeca instanca i za to treba vremena a nama se zuri.Ako se bude moralo preko suda tada sve sabrati cifre koje gubimo ovom odlukom i na kraju gospodi odgovornoj za taj dugorocni proces ispostaviti racun.Hadzijalagic je napisao/la:Mogu li se Koldzo i opcina tuziti ako za to bude potrebe? Mi ako imamo sve cisto onda mi fakat nije jasno kako nekom moze pasti na pamet da ide kontra zakona..
Procitaj ovo ako nisi.I naši su odgovorili tako kao što si napisao.Hadzijalagic je napisao/la:Pa sjever je zasebna parcela i nema nikakve veze sa dozvolama za istok i zapad, bar kako sam ja shvatio.. Na sjeveru se i onako nista ne radi niti na bilo koji nacin radovi na zapadu i istoku ugrozavaju te prostore kojima raspolaze sd..Plavi orkestar je napisao/la:Oni polazu nekakvo pravo na zdenke i preko njih ucjenjuju.Opstina mora po prijava izaci na teren, napraviti zapisnik i odluciti.U ovom slucaju znamo kakvu su odluku donijeli.Sud je slijedeca instanca i za to treba vremena a nama se zuri.Ako se bude moralo preko suda tada sve sabrati cifre koje gubimo ovom odlukom i na kraju gospodi odgovornoj za taj dugorocni proces ispostaviti racun.Hadzijalagic je napisao/la:Mogu li se Koldzo i opcina tuziti ako za to bude potrebe? Mi ako imamo sve cisto onda mi fakat nije jasno kako nekom moze pasti na pamet da ide kontra zakona..
Ma znaju da nam istok ne znaci nista za EVropu, hoce da izvrse pritisak jer nemamo vremena! Koja je to gamad, pa ovo nigdje nema, nekome zlo ciniti, a to sto se radi moze i tebi korist donijeti, ali ne vec nek crkne u komsije krava pa makar i moja morala crknut.dell21 je napisao/la:Treba ih onda pritisnuti da promijene odluku za istok.
ANTIKOLDZO.
Sinoć sam ja to napisao. Samo nisam siguran da nama treba građevinska dozvola, obzirom da radimo rekonstrukciju/sanaciju objekta, tako da nam važi stara građevinska dozvola. Građevinska dozvola se izdaje za nove objekte i veoma je skupa.avlami97 je napisao/la:1. Imovinsko-pravni odnosi moraju biti riješeni (gruntovno vlasništvo ili pravo raspolaganja mora biti 1/1)
2. Urbanistička saglasnost
3. Građevinska dozvola
4. Upotrebna dozvola (nakon što se izvrši tehnički prijem objekta)
Ovo je redoslijed koji bi trebao biti ispoštovan.
Ti opet lažeš i širiš dezinformacije. Urbanistička saglasnost je preduslov za projektovanje i namjenu zemljišta. Naše zemljište nije pokriveno DUP-om (deteljnim urbanističkim planom) i zbog toga nam je potrebna urbanistička saglasnost Opštine.Hrasno1921' je napisao/la:Imamo gradjevinsku dozvolu za zapad, dakle gradi se po zakonu, ali posto je drzava naopaka pa ti daju gradjevinsku dozvolu a nedaju urbanisticku nije do nas, za ovu mladju populaciju koja mozda ne zna, urbanisticka saglasnost se odnosi na vlasnistvo zemljista na kojem se nesto gradi i sam status, a gradjevinska za same radove, odnosno dozvola da mozes nesto graditi.
Možda sam se pogrešno izrazio, opština misli da nismo dokazali vlasništvo nad zemljištem.ChWilla je napisao/la:kako nismo dokazali vlasništvo nad zemljom?