Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 01, 2016 5:48 pm

Ne treba se na forumu isticati i izlaziti sa svakavim informacijama. Ako si nesto cuo u mahali, nemoj odmah trcati da pises ovdje jer ne mora biti tacno! Naravno, da se ogradim odmah, ne prozivam nikog niti sam na bilo cijoj strani, nego govorim opceniti. Jer ovdje ima mnogo ljudi koji o tome ne znaju mnogo i svaka "lazna" objava moze da stvori kontraefekat! Neki forumasi su stvorili status da im se moze vjerovati, u prvom redu ChWilla, FKZ1921 i jos par njih (kad su u pitanju stvari bliske klubu).

Nadam se da ce uprava ovo rijesiti, jer kako sam shvatio, nama se prema svemu bez problema moze izdati dozvola jer je nase 1/1, sad koliko ce ovi odugovlaciti ovo ostaje da vidimo! Mada nama odugovlacenje ne ide u korist, ali sad je bitno da izborimo EVROPU! A dok Sjever dodje na red da se radi, trebalo bi i ovo sa suda da se rjesi! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Hrasno1921'

ned maj 01, 2016 5:49 pm

avlami97 je napisao/la:1. Imovinsko-pravni odnosi moraju biti riješeni (gruntovno vlasništvo ili pravo raspolaganja mora biti 1/1)
2. Urbanistička saglasnost
3. Građevinska dozvola
4. Upotrebna dozvola (nakon što se izvrši tehnički prijem objekta)

Ovo je redoslijed koji bi trebao biti ispoštovan.
Tako bi trebalo biti, ali posto zivimo u BIH i ovako uredjenom drustvu kod nas nista nije kako bi trebalo biti ...
Tvrditi da klub nema gradjevinsku dozvolu a pri tome da isti gradi prostorije na zapadnoj tribini, prikupljati novac od navijaca itd. od samog starta onda ispada da su ljudi u klubu neozbiljni, amateri, mislite li da bi iko takvu odgovornost preuzeo na sebe da utrosi desetine hiljada maraka a da mu na kraju to sve bude nelagalno i protiv zakonski??? bi ali u k***
Klub je 2011. dobio gradjevinsku dozvolu kada je bila prica oko izgradnje stadiona i za one pametnjakovice koje ne znaju ta ista dozvola vazi do 2018.g ;)
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

avlami97
Kontakt:

ned maj 01, 2016 5:56 pm

Hrasno1921' je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:1. Imovinsko-pravni odnosi moraju biti riješeni (gruntovno vlasništvo ili pravo raspolaganja mora biti 1/1)
3. Građevinska dozvola

Tako bi trebalo biti, ali posto zivimo u BIH i ovako uredjenom drustvu kod nas nista nije kako bi trebalo biti ...
Tvrditi da klub nema gradjevinsku dozvolu a pri tome da isti gradi prostorije na zapadnoj tribini, prikupljati novac od navijaca itd. od samog starta onda ispada da su ljudi u klubu neozbiljni, amateri, mislite li da bi iko takvu odgovornost preuzeo na sebe da utrosi desetine hiljada maraka a da mu na kraju to sve bude nelagalno i protiv zakonski??? bi ali u k***
Klub je 2011. dobio gradjevinsku dozvolu kada je bila prica oko izgradnje stadiona i za one pametnjakovice koje ne znaju ta ista dozvola vazi do 2018.g ;)
Da imamo Građevinsku dozvolu, ne bi tražili Urbanističku saglasnost, jer ista prethodi Građevinskoj dozvoli. Bez Urbanističke saglasnosti se ne može dobiti Građevinska dozvola, a uslov dobijanja su i riješeni Imovinsko-pravni odnosi. Susjed (SD) može pokrenuti Upravni spor pred nadležnom institucijom i reći...lupam...zaklanja mi pogled. Ukoliko ovo ode na Sud onda je to spor koji može trajati godinama, pa i decenijama.

Mislim da nas i Koldžo šalta, jer na k.č. na kojima je predviđena gradnja Istoka i Zapada nema nikakvog spora. Gruntovno pravo raspolaganja je 1/1 na Želji. Sjeverna tribina se u ovom slučaju mora tretirati kao zasebna cjelina-objekat-zgrada-tribina...
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u ned maj 01, 2016 6:05 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Hrasno1921'

ned maj 01, 2016 5:58 pm

:lol:

E pa stvarno ...
Hajde malo se informisite sta je urbanisticka saglasnost, sta gradjevinska itd. a do tada cu naci clanak iz 2011. da je klubu izdata gradjevinska saglasnost :roll:

Dzezvar
Kontakt:

ned maj 01, 2016 6:11 pm

Hrasno1921' je napisao/la:
3. Građevinska dozvola

Ahaa isto kao sto je Sanel jahic 100 % nas igrac.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Hrasno1921'

ned maj 01, 2016 6:16 pm

Molim moderaciju da sankcionise vrijedjanje, psovanje i prijetnje preko pp. mislim da su pojedinci otisli predaleko, moderaciji sam poslao screen shotove, svi smo ovdje zbog jednog a to Zeljo, psovati vrijedjati ko najveci klosari i jalijasi mislim da je vise i nego degutantno ... fuuj

Dzezvar
Kontakt:

ned maj 01, 2016 6:27 pm

E jesi ko tetka kakva....
Cim ti se neko usprotivi odmah kme kme.....

dell21
Kontakt:

ned maj 01, 2016 6:33 pm

ANTIKOLDŽO :psujem:

fk1921

ned maj 01, 2016 6:37 pm

DANAN je napisao/la:E jesi ko tetka kakva....
Ide tebi banana, kakav je ko to nije tvoja stvar, nisi se ti njemu usprotivio nego provocirao, ako covjek kaze da ce doci Sanel Jahic ok on kaze da ce doci, na tebi je da vjerujes, ja mu vjerujem jer sve sto je napisao je imalo logike i ja vjerujem da ce doci :D
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Neandertalac

ned maj 01, 2016 6:37 pm

Rekoh ja nedavno, ne volim da ga vidim blizu nas, samo zlo moze donijeti.
Koldzo je jedno mucko djubre kao i velika vecina politicara, javni interes uopste nije bitan vec licni i stranacki.

Ipak zajebali su se, puno je pozitivne energije ulozeno u ovaj projekat da bi se tek tako zaustavio potpisom nekog cinovnika.

VTZ
Željeznicar za život cijeli!

Dzezvar
Kontakt:

ned maj 01, 2016 6:40 pm

fk1921 je napisao/la:
DANAN je napisao/la:E jesi ko tetka kakva....
Ide tebi banana, kakav je ko to nije tvoja stvar, nisi se ti njemu usprotivio nego provocirao, ako covjek kaze da ce doci Sanel Jahic ok on kaze da ce doci, na tebi je da vjerujes, ja mu vjerujem jer sve sto je napisao je imalo logike i ja vjerujem da ce doci :D
Bananaman :lol:

Djulaga_
Kontakt:

ned maj 01, 2016 6:49 pm

Koliko sam shvatio prema ovome sto je objavljeno sinoc, sve je nase, osim tih prostorija na sjevernoj tribini koje su pripale SD?

Zna li neko konkretno dokle se stiglo s prigovorom protiv tog sudskog sluzbenika koji je upise mijenjao po sluzbenoj duznosti? :guz:

To je kljucno koliko sam shvatio.
Zadnja izmjena: Djulaga_, dana/u ned maj 01, 2016 6:51 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

Okolele
Kontakt:

ned maj 01, 2016 6:50 pm

Kakvu sad fetvu sprovodite na forumu.. :cigara:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Vrag

ned maj 01, 2016 6:56 pm

hrasno1921 prvo moras dobiti urbanisticku pa onda mozes dobiti građevinsku saglasnost. Ne mozes preskakati.

Plavi orkestar
Kontakt:

ned maj 01, 2016 6:57 pm

Po meni SD tj ova cetiri covjeka Vedran i Goran Hatibovic, Senad Mehicevic, Ahmed Muftic su glavni krivci za ovo što se dešava,oni traze svoj tal a citajuci saopštenja iz našeg kluba moze se zakljuciti da imaju nekog jakog u opštini ko je u talu sa njima i ucjenama pokušavaju da dodju do svog cilja.Imamo armiju navijaca i ta armija mora stati u odbranu kluba na sve nacine.Bilo bi jadno i zalosno da 4-5 ovakvih osoba stane na put jednoj armiji.Mora se dobro razmisliti o svemu,sve isplanirati,razviti strategiju i krenuti u borbu protiv ovih ljudi i dotuci ih do kraja.

Ovaj covjek je malo pojasnio neke stvari ukoliko je sve tacno

Postby golfiista » 01/05/2016 00:22

Urbanistička suglasnost za izgradnju se moze izdati bilo kome, a samo onaj ko ima pravo vlasništva na zemljištu, moze dobiti građevinsku dozvolu za gradnju. Dakle, urbanistička i građevinska su dva različita pojma. Dok urbanisticko moze dobiti neodređen broj lica na određenom zemljištu, građevinsku će dobiti samo vlasnik zemljišta. Dakle, evidentno je da nešto ne štima, posebno ono obrazloženje iz Općine, gdje se konstatuje da je već započeta izgradnja istočne tribine i da nema uslova za izdavanje urbanističke suglasnosti za izgradnju jer već postoji objekta, dakle moralo bi se ići na legalizaciju po njihovom, a kako se ne moze podnijeti zahtjev zblegalizaciju, jbg ćorak.
E sad, trebalo je porušiti ono sto ima na terenu i vrli općinski pravnici bi morali dobro napregnuta vijuge i odbiti izdavanje urbanističke saglasnosti.

Dakle, evidentno je da Koldzo priča gluposti oko neriješenih imovinskih odnosa, jer ti odnosi dolaze tek u postupku izdavanja građevinske dozvole, urbanistička se izdaje na temelju regulacionog plana, ponavljam svim zainteresiranim licima i ne ovisi o imovinskim odnosima ( sem u legalizaciji i to prema Kantonalnoj odluci Vlade Kantona koja je Btw vrlo upitna iz vise pravnih aspekata).
Na kraju krajeva ima nešto sto se zove građevinska parcela i ako su različiti vlasnici, većinski vlasnik ima pravo zahtijevati kompletiranje te građevinske parcele i ovaj drugi samo moze dobiti naknadu, jer se ne moze protiviti privođenju krajnjoj namjeni zemljišta prema važećem planu parcelacije i regulacionom planu.
Zakon je na strani kluba, ali vrijeme potrebno u provođenje istog nije, zato bi trebalo preispitati ulogu i neku drugu vrstu odgovornosti nadležnih pa u tom smislu i pravcu tjerati pravo i pravdu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Hadzijalagic
Kontakt:

ned maj 01, 2016 7:05 pm

Nije trebalo violinu dirati dok se stadion ne napravi :mrgreen: I u ovom tekstu iz slobodne bosne on se karakterise kao zacetnik afere i nesuglasica izmedju fk i sd.. Meni nije jasno kako tom liku neko ne dohaka..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

ned maj 01, 2016 7:06 pm

nisu neriješeni ondje gdje se treba graditi. to je prezentirano i dokazano.
gradi željo boli te *****

ChWilla
Kontakt:

ned maj 01, 2016 7:08 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Nije trebalo violinu dirati dok se stadion ne napravi :mrgreen: I u ovom tekstu iz slobodne bosne on se karakterise kao zacetnik afere i nesuglasica izmedju fk i sd.. Meni nije jasno kako tom liku neko ne dohaka..
on je tu detalj. nemaju oni para sami ni za kakav projekat, ali su očito našli nekoga ko ima...
gradi željo boli te *****

Vrag

ned maj 01, 2016 7:11 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Nije trebalo violinu dirati dok se stadion ne napravi :mrgreen: I u ovom tekstu iz slobodne bosne on se karakterise kao zacetnik afere i nesuglasica izmedju fk i sd.. Meni nije jasno kako tom liku neko ne dohaka..
Ma lik je izgleda El chapo

Okolele
Kontakt:

ned maj 01, 2016 7:11 pm

Pratite ljudi zvanicnu i to vam je dovoljno,nema potrebe da iscekujete informacije nekih insajdera kad se na zvanicnoj sve transparentno objavi..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.

Prijava