sub apr 30, 2016 10:08 pm
Ma liga nam je preluda, mi mozemo do Europe(3.mjesta) i sa 6bodova do kraja ako i kone i Zrinjski pobjede Slobodu,
a Borac ne izgubi od Sirokog.
Isto tako mozemo i ostati bez europe sa 7 bodova ..
Al sto je najvaznije 9 bodova znaci 3.mjesto minimum...
I opet je sve u nasim rukama!!!
Znam da imamo obezbjedjen budzet i bez europe, jos ce se i Dzeko vjerovatno prodati,
ali ipak mislim da bi to bio jak udarac za nas, i na psihu igraca, pa niko tu nije dosao zbog PLBiH, jos pogotovo sad kad smo dosli "do vode" jos samo da se "napijemo".
Svidja mi se ono razmisljanje, - ako ne mozemo dobiti Celika i Slaviju, onda neka ide u europu ko zasluzuje.
I mislim da i Mulalic treba time se voditi i reci im, "Momci imate ispred sebe 3 tekme, da li cete se nagraditi za sav trud, i ispisati jednu od najljepsih prica Zelje,ovaj nevjerovatni povratak, ... ili cete se popisati na sve do sad... Vi odlucujete. Narednom tekmom u Zenici."
Uglavnom niko igracima ne moze zamjeriti nista, i ako ne pobjede u Zenici, lahko je naci izgovor, kao Sloboda danas, "jbg los dan", i nema se tu sta zamjeriti. Ali da li ce igraci sebi oprostiti ako ne urade sve sto mogu da se "pocaste" igranjem u Europi ove sezone.
A kada bi se domogli europe ove godine, tek bi tad imali vremena iskoristiti potencijal ove ekipe i konacno kao kompletna ekipa odigrati tu europu, puno jaci, brzi, spremniji i zreliji nego ikad do sad.
To bih volio vidjeti!