Rodom s mejtaša je napisao/la:Neki stari treneri će proći neki ne. Nema labavo, ovo je prava stvar sa konkursom, a ne ko do sad, jedino je Azrail mogo koga ostaviti bez posla.
Prati li iko pitare, da li se nazire njihovih prvih 11 barem otprilike da vidimo kakvi su oni i da se malo omjerimo.
Oni su, bar na papiru, daleko jaci nego prethodne godine sto vodi ka zakljucku da ce ove godine i osutati koju na gol.
Salu na stranu, ukoliko ih Hemuli bude znao posloziti, vidim ih kao najozbiljnije konkurente za naslov. Po meni su, bar sada, ciljano dovodili iako i sam znas njihov mentalitet preventivnog hrakanja, obzirom da su im ocekivanja premasila domene realnog. Pojedinci se i dalje cvrsto drze Selimovica i njegovih glupetanja o FKS kao klubu koji je prerastao livade, pasnjake i krs jedne nam jedine, po kojem se ganja lopta.
Po bokovima i u napadu su vise nego odlicni, u vezi nam definitivno ne mogu parirati.
Neko je vec pisao o tome da je Kostic zahtjevao da utakmice budu u vecernjem terminu.
Sa Jahicem, misljenja sam da smo uspjesno apsolvirali prelazni rok. Iskreno govoreci, prezadovoljan sam igrackim kadrom iako me blago brine pozicija lijevog krila. Napadaci su malo je reci vrhunski, jedno krilo fenomenalno, vezni red mozda i najbolji u ligi, odbrana sa Jahicem dobila neke nove konture. Malo je reci da sam strahovao od Grka i Talijana, bez obzira na to da li sam ih gledao ili ne.
Po meni, mozda i najbitnija stavka je klupa. Sada, u svakom mogucem trenutku mozes izmijeniti igraca iz prvih jedanaest za nekog jednakih ili bar pribliznih kvaliteta. Igracki kadar za titulu definitivno imamo, sada sve pada na pleca Kosticu i pomocnicima.
Jedino sam nezadovoljan formacijom, ali ista moze i treba biti adaptirana protivniku. Protiv komsijskog kluba, mislim da bi ponajbolje bilo da izadjemo u formaciji sa tri vezna igraca. Tu ce se najveca bitka voditi, a da jaci vezni red imamo, to bez daljnjeg.
Promjene na zimu, nadam se da ih haman pa i nece biti te da smo konacno kristalizirali ekipu za najvece domete. Eventualno jedan igrac, mozda i ciljano pojacanje na poziciji lijevog krila ukoliko Lazic ne ispuni ocekivanja koja su pred njim.
Juris, Zeljo !