sri jun 29, 2016 3:28 pm
Ako smo izbacivali do sada strasne igrace iz omladinskog pogona samo na osnovu njihovog sirovog talenta, onda kako ce tek biti ako sve dobro prodje po pitanju rekonstrukcije omladinskog pogona. Ja ne znam koliko trenutno sada pogon ima trenera, ali trazi se 11 novih, ja msm da je to vecina. Pored toga, doci ce ljudi iz struka u pogon kakvih nije bilo zastupljeno prije, znaci maksimalno profesionalno. Spominjao je Misimovic terene u Opstini Novi Grad, da ce tu mozda omladinski pogon biti. Ja ne znam kakvi su, ali ako su bolji puno uslovi, i to nam sigurno moze pomoci. Rezultate necemo moci vidjeti odmah, da ne bude zabune, ali sigurno ce doci s vremenom i ovo je pravi pristup.
Da pojasnim ovo sto neko gore spomenu vezano za igrace. Najbitnije je da smo stvorili dovoljan broj kvalitetnih igraca, po dva na svakoj poziciji. Od tih igraca treba stvoriti jedan snazan kolektiv koji ce da melje sve pred sobom. Bilo je dosta odlazaka i dolazaka i nadam se da ce Kostic ostati dugo, i da tolikih turbulencija nece biti dalje u tom segmentu. Sto se daljnih dolazaka tice, ja sam misljenja da UVIJEK mora biti mjesta za dobre igrace. Najveci smo klub u BiH, strasne stvari se desavaju u klubu u svim segmentima i to svi primjecuju, pa i igraci. Vjerujte mi da smo mnogima veoma pozeljna opcija. Ovo za Dialibu uopste ne mor abiti pretjerivanje. Vezani smo nekako za te igrace, kada su igrali u onim manje lijepim vremenima za nas klub, a bili vanserijski igraci. Sta bi tada bilo da smo imali normalne ljude u upravi. Evo Jahic je dosao, mnogi su mislili da je nemoguce. Nije starohan, sportista je pravi od glave do pete, moze biti pravi vodja, slazem se s riosom. Razlika je izmedju njega i Zahirovica u kvaliteti, jer Zahirovic realno najbolje radi flaster, prema naprijed je nikakav, dok je Jahic tu puno bolji. Jahic je sve vrijeme dok je u Sarajevu imao individualne treninge i spremao se, a mogao je komotno da se sunca po nekim plazama. Pravi sportista. Sta fali ako bi dosao Dialiba? To nam ne bi dobro dosao? On ima zelju, dosao bi na poziciju koju mnogi prizeljkuju, famozno krilo. I za Nikolica smo govorili sto ce nam on, imamo napadaca, pa smo poslije skontali da je to ispala prava stvar. Evo placemo za Zakaricem(misljenja sam da je Zeljo dobro prosudio, ne trebaju nam posudbe), a Dialiba bi nam odlicno legao. Istina, nisam upucen kako je igrao u zadnje vrijeme, ali siguran sam da moze mnogo pruziti i vratiti se u onu pravu formu. Nije ni star. Eto, misljenja sam da za pravo pojacanje uvijek ima mjesta, mi imamo sada ekipu, treba napraviti kompaktnu cjelinu, uigrati sve to. Zdrava konkurencija je pozeljna, na Kosticu je da stvori finu atmosferu u svlacionici, a ne kao sto je bilo kao kod Mulalica.
Sto se mladih tice, bolje ce se puno pokazati uz jace igrace, nego kao sto je prije bilo. S onom generacijom nam se super potrefilo, ali falila nam je sirina klupe i jaci, stariji igraci. Zerica vec gura Kostic, izgleda da mu se svidja. Ko je kvalitetan, on ce se probiti, vjerujte mi. Samo polako, ne mozemo sve odjednom. Misljenja sam da ce vjerovatno doci jos neki igrac, ali najbitnije je da ovo sto sada imamo uigravamo. Ko dodje, samo je dodatni plus na sve ovo.
Zadnja izmjena:
Omar500, dana/u sri jun 29, 2016 3:29 pm, ukupno mijenjano 1 put.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?