Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LAPAZ
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 29, 2016 3:26 pm

Elegant, kako znas da je subota? S obzirom da Moja TV prenosi nas i Krupu...jedna utakmica ce biti u nedjelju...e sad koje je to ...

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:28 pm

Ako smo izbacivali do sada strasne igrace iz omladinskog pogona samo na osnovu njihovog sirovog talenta, onda kako ce tek biti ako sve dobro prodje po pitanju rekonstrukcije omladinskog pogona. Ja ne znam koliko trenutno sada pogon ima trenera, ali trazi se 11 novih, ja msm da je to vecina. Pored toga, doci ce ljudi iz struka u pogon kakvih nije bilo zastupljeno prije, znaci maksimalno profesionalno. Spominjao je Misimovic terene u Opstini Novi Grad, da ce tu mozda omladinski pogon biti. Ja ne znam kakvi su, ali ako su bolji puno uslovi, i to nam sigurno moze pomoci. Rezultate necemo moci vidjeti odmah, da ne bude zabune, ali sigurno ce doci s vremenom i ovo je pravi pristup.
Da pojasnim ovo sto neko gore spomenu vezano za igrace. Najbitnije je da smo stvorili dovoljan broj kvalitetnih igraca, po dva na svakoj poziciji. Od tih igraca treba stvoriti jedan snazan kolektiv koji ce da melje sve pred sobom. Bilo je dosta odlazaka i dolazaka i nadam se da ce Kostic ostati dugo, i da tolikih turbulencija nece biti dalje u tom segmentu. Sto se daljnih dolazaka tice, ja sam misljenja da UVIJEK mora biti mjesta za dobre igrace. Najveci smo klub u BiH, strasne stvari se desavaju u klubu u svim segmentima i to svi primjecuju, pa i igraci. Vjerujte mi da smo mnogima veoma pozeljna opcija. Ovo za Dialibu uopste ne mor abiti pretjerivanje. Vezani smo nekako za te igrace, kada su igrali u onim manje lijepim vremenima za nas klub, a bili vanserijski igraci. Sta bi tada bilo da smo imali normalne ljude u upravi. Evo Jahic je dosao, mnogi su mislili da je nemoguce. Nije starohan, sportista je pravi od glave do pete, moze biti pravi vodja, slazem se s riosom. Razlika je izmedju njega i Zahirovica u kvaliteti, jer Zahirovic realno najbolje radi flaster, prema naprijed je nikakav, dok je Jahic tu puno bolji. Jahic je sve vrijeme dok je u Sarajevu imao individualne treninge i spremao se, a mogao je komotno da se sunca po nekim plazama. Pravi sportista. Sta fali ako bi dosao Dialiba? To nam ne bi dobro dosao? On ima zelju, dosao bi na poziciju koju mnogi prizeljkuju, famozno krilo. I za Nikolica smo govorili sto ce nam on, imamo napadaca, pa smo poslije skontali da je to ispala prava stvar. Evo placemo za Zakaricem(misljenja sam da je Zeljo dobro prosudio, ne trebaju nam posudbe), a Dialiba bi nam odlicno legao. Istina, nisam upucen kako je igrao u zadnje vrijeme, ali siguran sam da moze mnogo pruziti i vratiti se u onu pravu formu. Nije ni star. Eto, misljenja sam da za pravo pojacanje uvijek ima mjesta, mi imamo sada ekipu, treba napraviti kompaktnu cjelinu, uigrati sve to. Zdrava konkurencija je pozeljna, na Kosticu je da stvori finu atmosferu u svlacionici, a ne kao sto je bilo kao kod Mulalica.
Sto se mladih tice, bolje ce se puno pokazati uz jace igrace, nego kao sto je prije bilo. S onom generacijom nam se super potrefilo, ali falila nam je sirina klupe i jaci, stariji igraci. Zerica vec gura Kostic, izgleda da mu se svidja. Ko je kvalitetan, on ce se probiti, vjerujte mi. Samo polako, ne mozemo sve odjednom. Misljenja sam da ce vjerovatno doci jos neki igrac, ali najbitnije je da ovo sto sada imamo uigravamo. Ko dodje, samo je dodatni plus na sve ovo.
Zadnja izmjena: Omar500, dana/u sri jun 29, 2016 3:29 pm, ukupno mijenjano 1 put.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

bianco blu
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:28 pm

u Srbiji i Hrvatskoj svaki klub koji nastupa u prvoj ligi ima reflektore. Jedan od preduvjeta za ulazak u prvu ligu su ti reflektori. Tako treba i kod nas uraditi. Naprimjer Velež, ako se nekad vrati u ligu, nemaju reflektore i prvo kolo kod njih u 17 sati na +40 stepeni. Pa normalan insan se tu bori da dahne, a ne da igra lopte

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:31 pm

Ma i to mi je bezveze, kod nas uslov za PL stadion kapaciteta 3 i po hiljade, a kod komsija reflektori... Bezvezeskroz, niko te ne pita kakvi su tereni, svlacionice i ostali uslovi. Lijepo je imati i reflektore i malo veci stadion, ali dzaba ti ako su oni krucijalni uslovi za igru katastrofalni...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

shzna
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:34 pm

dell21 je napisao/la: Ne bi bilo lose promijeniti termin za nedjelju zbog posla radna je subota kod vecine. A nek bude vruce da se svi goli skinemo na jugu :ganja:
Nemoj ništa da mijenjaju, neka subote, u nedjelju pičim na more. :shisha:
1987

Hurmasica
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:36 pm

Članovi, provjerite mailove, maloprije otvorim kad mail od kluba napominju me da mi ubrzo ističe članska. Također godišnje ulaznice će se najvjerovatnije prodavati samo članovima. :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:38 pm

Hurmasica je napisao/la:Članovi, provjerite mailove, maloprije otvorim kad mail od kluba napominju me da mi ubrzo ističe članska. Također godišnje ulaznice će se najvjerovatnije prodavati samo članovima. :zeljeznicar1:

Jel se moze negdje poslat mail klubu da mi promjene mail, tj ne znam da li je uopste stavljen, nisam se ja uclanjivao za sebe, pa veze neam gdje ce me obavjestiti

Leon_Professional
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:40 pm

ChWilla je napisao/la:sa sanelom smo mi po meni najjača ekipa na papiru, igrača po igrača. ja u njega apsolutno vjerujem, svi znaju da je spremniji od 95% onih od 23 godine, a igrao je u kontinuitetu u jakim prvim ligama sve vrijeme (što je možda i najvažnije). međutim valja napraviti tim. to sam ja govorio i na prethodnoj pauzi...i nažalost edis nije uspio u tome, iako je jedno vrijeme izgledalo da će uspjeti.

što se tiče promjena komšije su mijenjale otprilike koliko i mi, sloboda nešto manje, a zrinjski i široki skoro ništa. što naravno ne mora automatski značiti da će onaj ko je manje mijenjao biti i bolji. najviše će biti na struci i hoće li ona uspjeti napraviti tim. više nego na ijednom igraču, čak i više nego na svim igračima.
Tim Tim Tim. To nam treba. Imamo dokaz Italiju na EP. Ono je definicija tima. Đakerini u Sanderlendu ne moze igrati ali u Italiji jedan od boljih igraca. Prava taktika i tim iz igraca mogu izvuci njegove maksimalne mogucnosti. Nadam se da ce Kostic to sve lijepo upakovati i srediti.

Hurmasica
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:45 pm

LARS1921 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Članovi, provjerite mailove, maloprije otvorim kad mail od kluba napominju me da mi ubrzo ističe članska. Također godišnje ulaznice će se najvjerovatnije prodavati samo članovima. :zeljeznicar1:

Jel se moze negdje poslat mail klubu da mi promjene mail, tj ne znam da li je uopste stavljen, nisam se ja uclanjivao za sebe, pa veze neam gdje ce me obavjestiti
Nemam pojma vjeruj mi, probaj možda na ovaj mail clanstvo@fkzeljeznicar.ba" target="_blank.

Što se tiče ovog konkursa za trenere u oml. školi, da li to znači da će se ovi novi treneri pridružiti nekim starim (Joldić, Adžem, Žera itd.) ili se mijenja kompletan trenerski kadar?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

cikazubo
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:49 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:sa sanelom smo mi po meni najjača ekipa na papiru, igrača po igrača. ja u njega apsolutno vjerujem, svi znaju da je spremniji od 95% onih od 23 godine, a igrao je u kontinuitetu u jakim prvim ligama sve vrijeme (što je možda i najvažnije). međutim valja napraviti tim. to sam ja govorio i na prethodnoj pauzi...i nažalost edis nije uspio u tome, iako je jedno vrijeme izgledalo da će uspjeti.

što se tiče promjena komšije su mijenjale otprilike koliko i mi, sloboda nešto manje, a zrinjski i široki skoro ništa. što naravno ne mora automatski značiti da će onaj ko je manje mijenjao biti i bolji. najviše će biti na struci i hoće li ona uspjeti napraviti tim. više nego na ijednom igraču, čak i više nego na svim igračima.
Tim Tim Tim. To nam treba. Imamo dokaz Italiju na EP. Ono je definicija tima. Đakerini u Sanderlendu ne moze igrati ali u Italiji jedan od boljih igraca. Prava taktika i tim iz igraca mogu izvuci njegove maksimalne mogucnosti. Nadam se da ce Kostic to sve lijepo upakovati i srediti.
Ma to ti je trener takticar i spremnost igraca da se zrtvuju, Giacherini je u Bologni i igra u prvih 11 pored Insignea i El Sharawia koji su iole u dobrim klubovima i standardni, Pele klupa veci dio sezone, Eder nije igrao gotovo nikako u Interu , uglavnom sve prosjecni igraci koji nisu ni standardni u svojim i ne bas vrhunskim klbovima, ali su zato pravi tim, spremni na maksimalno odricanje i vodjeni vrhunskim trenerom, primjer da nije sve do igrackog kadra i da papir nije nikakvo mjerilo, mi sad imamo sasvim dovoljan broj dobrih igraca, sve je do Kostica..
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u sri jun 29, 2016 3:53 pm, ukupno mijenjano 1 put.

SWRA_1921
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:50 pm

Ja nesto kontam da su to svi treneri u omladinskom, njih 11, a da ce se ovi stari Adzem, Zeric, Joldic, itd. trebati prijaviti regularno

ublehas
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:53 pm

Elegant je napisao/la:
dell21 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Zna li se satnica utakmice, sigurno nece biti nocna ?
Ako mislis na derbi, vjerovatno nedjelja 5 h. Ne bi bilo loše da se pomakne za 6 al samo nek bude nedjelja.
Vec je određeno 23. subota, a ako je satnica 17h bice pakleno vruce.
Prije da će biti subota u 20:00 h.

ChWilla
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:54 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Ja nesto kontam da su to svi treneri u omladinskom, njih 11, a da ce se ovi stari Adzem, Zeric, Joldic, itd. trebati prijaviti regularno
ne znam detalje ko ide, ko ostaje ali više je njih od 11.
gradi željo boli te *****

baxuz87
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:55 pm

Domaće utakmice se igraju subotom u noćnom terminu. :karanje:
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:58 pm

Biće onda pakleno na ulicama poslije derbija :DD:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:59 pm

Neki stari treneri će proći neki ne. Nema labavo, ovo je prava stvar sa konkursom, a ne ko do sad, jedino je Azrail mogo koga ostaviti bez posla.

Prati li iko pitare, da li se nazire njihovih prvih 11 barem otprilike da vidimo kakvi su oni i da se malo omjerimo.

psihopata
Kontakt:

sri jun 29, 2016 4:01 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:Biće onda pakleno na ulicama poslije derbija :DD:
e jesi pametan,dovoljno je da neko od murije pročita ovo i da ti zbog sigurnosti pomjere termin.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

dell21
Kontakt:

sri jun 29, 2016 4:02 pm

psihopata je napisao/la:
e jesi pametan,dovoljno je da neko od murije pročita ovo i da ti zbog sigurnosti pomjere termin.
Nek ga pomjere za nedjelju u 19 haha

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri jun 29, 2016 4:03 pm

psihopata je napisao/la:
a murija je sva obrazovana i nacitana banda... :ganja:
100/94/37/34 - i to je to!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri jun 29, 2016 4:03 pm

baxuz87 je napisao/la:Domaće utakmice se igraju subotom u noćnom terminu. :karanje:
Zadnja informacija je da derbi ne moze biti nocna utakmica to je odluka MUP-a!
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.

Prijava