Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 29, 2016 2:53 pm

Veteran je napisao/la:Jesam li jedini koji misli da bi kapiten mogao na klupi zavrsit i napustiti nas na polusezoni?
Zasto?
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

LARSSON
Kontakt:

sri jun 29, 2016 2:54 pm

slika

Ajde dejo ebo ga ti :D

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:00 pm

E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Elegant
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:02 pm

Postalo je dosadno ovo sa igracima neki bi Dialibu, hocemo li to Lendrica, Nikolica ili Pozdera poslati na klupu ili tribne ?

Do jucer neki plakali za bracom Sadikovic i famoznim Nedom a sad bi jos ove matorce.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSON
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:03 pm

Boli me briga, sve na tribine samo dialiba da igra, kad su oni mogli invalida isprosit vala i ovog treba isprosit pa makar se setkao ispred tribine

:ganja: Ako su vec zakarica trazili

a to plakao fazoni zaobidji me bogati, nisam plakao za njima niti cu

sajo10
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:04 pm

Elegant je napisao/la:Postalo je dosadno ovo sa igracima neki bi Dialibu, hocemo li to Lendrica, Nikolica ili Pozdera poslati na klupu ili tribne ?

Do jucer neki plakali za bracom Sadikovic i famoznim Nedom a sad bi jos ove matorce.
-----------------Lendric, Pozder
Dialiba-Blagojevic, Radinovic, Stevanovic

Hajdeeeee upravo pa da stavimo tacku na pojacanja za ovo ljeto! :D Mozda je se zbog Dialibe odustalo od posudbe Zakarica :P :lol:

dell21
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:05 pm

Joj gola.

Mislim da je vrijeme da se počnemo pripremati za derbi da napravimo nesto nezapamceno :shisha: .
Prvo kolo zazelili se utakmica, pozitivna desavanja oko kluba bice ludilo.

Veteran1965
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:07 pm

sajo10 je napisao/la:
Veteran je napisao/la:Jesam li jedini koji misli da bi kapiten mogao na klupi zavrsit i napustiti nas na polusezoni?
Nijedan igrac nije nedodirljiv, pa tako ni Aco u slucaju ako bude igrao daleko ispod njegovog nivoa. To je valjda svima vec do sada jasno. Neznam zasto se neko cudi zbog ovog ili onog igraca. Meni je drago da napokon imamo opet trenera sa auktoritetom i sto nece trpiti (nadam se) nekoga.

P.s. jesi ti opet cuo od nekog jarana il slicno pa doso da provjeris?

Aco je kapiten! Nas stub odbrane i ocekujem da s Jahicem bude tip top tandem! Ima ugovor na jos dvije godine i izjavio je vise puta da ga ne interesuje odlazak i da je samo fokusiran na Zelju! Tacka!
Violina mi rekao...
Po meni je nakon povrede odigrao katastrofalno sve osim derbija. Ne znam kakav je sada, kako zdravlje, je li skinuo masku?
To su razlozi zbog kojih pitam. Ti Sved miran budi.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

rios
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:07 pm

Dobrodosao Sanele :palacgore:
Igraci sa ovakvim iskustvom,sto klupskim sto reprezentativnim,ne dolaze svaki dan u PL,ali mi eto imamo srece da relativno cesto dobijamo takve igrace,pocev od Alihodzica,preko Beslije,pa Guse i evo sad Sanela..Odnosno dovoljno smo veliki klub da mozemo takve igrace priusiti,prije svega veliki renomeom.
Visestruku korist mi mozemo imati od Jahica.Prvo i osnovnu igracku,neupitan kvalitet dokazan na internacionalnom planu.Dalje,liderska uloga Sanela Jahica bi takodjer trebala doci do izrazaja,od njega ocekujem da svim ovim silnim novajlijama pokaze na terenu kako se igra za najveci klub u drzavi i u 34 godini.Ovih dana je Euro,gledam Italiju i vidim Bufona kako,uprkos tome sto je osvojio gotovo sve u fudbalu i sto je prakticno ziva legenda,i dalje najglasnije pjeva himnu i pokazuje ponos sto moze nositi taj dres,to jednostavno mora imati pozitivni impuls na cijelu ekipu.Tako je i sa Jahicem,on vrlo dobro zna sta je Zeljeznicar,kolika je to cast igrati za ovaj klub i pred ovim navijacima i on mora biti nas Gigi,neko ko ce inspirisati na terenu i prednjaciti u profesionalizmu jer vjerovatno najbolje od svih zna kako se ugled tesko stece a lahko gubi.Treci aspekt,edukativni,prije svega nasim mladim igracima ili preciznije receno stoperima.Pricao sam puno puta kako mladom stoperu treba iskusan i prekaljen saigrac koji ce ga vuci za sobom,pomagati mu da stasa u kvalitetnog igraca.Sve ovo pisem iz razloga da bih pokazao da Jahiceve godine ne treba posmatrati kao manu nego kao prednost.

Ovaj dio posta cu posvetiti necemu sto mi se pocelo motati ovih dana po glavi.Imati sirog igracki kadar je prednost i dobra stvar,ali to sa sobom nosi i odredjene opasnosti i terete.Kad imas puno kvalitetnih pojedinaca koji,pored toga sto su profesionalci,i dalje zele da igraju jer je to primaran motiv svakog igraca kad se odluci baviti fudbalom - da igra lopte.Gradjenje timskog duha i stavljanje rezultate kluba ispred individualnih sujeta i motiva je mozda i najveci izazov za Kostica u ovom trenutku.Na terenu moraju biti 11 najboljih,oni koji ce na teren izaci da bi donijeli pobjedu Zelji a ne da bi skrenuli paznju na sebe.A oni na klupi moraju prihvatiti cinjenicu da je vaznije to da Zeljo pobjedi nego da li su oni ili nisu odigrali neke minute.Timski duh je nesto sto cesto nadoknadi manjak kvaliteta,a ako kvaliteta ima onda ga ucini jos vecim.

Na kraju da se dotaknem malo i formacije,puno pricamo o tome sto je i normlano.Formacija je posljednji a ne prvi korak u pravljenju tima.Ne mozemo odabrati formaciju pa onda gledati koga mozemo staviti u nju,nego vidjeti s cim raspolazemo,gdje smo najjaci ( bar nominalno ) a gdje najtanji,gdje su nam prednosti a gdje mane,itd,i onda u skadu s tim vidjeti kako to na terenu moze izgledati najbolje.
Spominje se cesto 4-4-2 formacija..Procitao sam jucer @boccaccia i @duskujurisic i njihovu raspravu na tu temu i slazem se u poprilicnom procentu s njima.Ta formacija u PL BiH je tesko sprovodiva jer je malo igraca koji je mogu iznijeti.Mi mozda sad i imamo odredjen broj njih koji to mogu,ali treba vidjeti da li postoji veci broj igraca koji mogu u vecem procentu iznijeti nesto drugo,kao sto je npr. 4-5-1 ili 4-3-3 ili 3-5-2,itd,da sad ne nabrajam..Ova 4-4-2 se slabo vise igra opcenito,bar po onom modelu Mancestera i ere Bekama,Gigsa,Skolsa,Kola,Yorka..A meni je to upravo pravi primjer kako treba da izgleda formacija 4-4-2..
Jedino sto se ne bih slozio sa @boccacciom je to da formacija postoji samo na pocetku utakmice,ako sam ga dobro razumio.Naravno,formacija je fleksibilan segment zbog samog svojstva fudbala kako dinamicne i promjenljive igre,ali upravo mjera u tome i cini razliku izmedju pobjednika i porazenog cini mi se.Ekipa koja svoju formaciju i njene linije uspije sacuvati od pucanja a pri tome je uspije i prilagoditi protivniku nosi pobjedu.Ili preciznije receno,jedan igrac nije striktno i samo vezan sa poziciju koju igra,ali taj igrac nikda ne smije zaboraviti sta su njegove primarne i osnven zadace i koja je to zona na terenu za koju odgovara.
Da ne duzim vise,nisam pisao jucer nista pa se nakupilo nekih misli,halalite.. :DD:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Ajzea
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:09 pm

Pocela je rekonstrukcija mozda i najvaznijeg segmenta kluba. Bravo !

pile87
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:10 pm

Ajzea je napisao/la:Pocela je rekonstrukcija mozda i najvaznijeg segmenta kluba. Bravo !
Nije mozda nego sigurno najvaznijeg.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

CARSONIO
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:11 pm

dell21 je napisao/la:Joj gola.

Mislim da je vrijeme da se počnemo pripremati za derbi da napravimo nesto nezapamceno :shisha: .
Tako se treba razmisljati sta mi sada mozemo uraditi hajmo napraviti akciju za clanske nafurati raju pred derbi da se sto vise uclanimo :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

diego1921
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:12 pm

Ajzea
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:13 pm

pile87 je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Pocela je rekonstrukcija mozda i najvaznijeg segmenta kluba. Bravo !
Bolje ti je počni stavljati zareze, čekat ću te.. :rofl:

Elegant
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:15 pm

Zna li se satnica utakmice, sigurno nece biti nocna ?

pile87
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:17 pm

Ajzea je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Bolje ti je počni stavljati zareze, čekat ću te.. :rofl:
Evo , , , , , , :ganja:
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

dell21
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:18 pm

CARSONIO je napisao/la:
dell21 je napisao/la:Joj gola.

Tako se treba razmisljati sta mi sada mozemo uraditi hajmo napraviti akciju za clanske nafurati raju pred derbi da se sto vise uclanimo :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Treba krenuti sa akcijom za članske vrijeme je. Prvo kolo još sarajevo odličan poziv za članske i poziv za utakmicu. Još sad kreću kolektivni godišnji doce dijaspora. Vrijeme je za mobilizaciju.

dell21
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:19 pm

Elegant je napisao/la:Zna li se satnica utakmice, sigurno nece biti nocna ?
Ako mislis na derbi, vjerovatno nedjelja 5 h. Ne bi bilo loše da se pomakne za 6 al samo nek bude nedjelja.

Elegant
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:22 pm

dell21 je napisao/la:
Ako mislis na derbi, vjerovatno nedjelja 5 h. Ne bi bilo loše da se pomakne za 6 al samo nek bude nedjelja.
Vec je određeno 23. subota, a ako je satnica 17h bice pakleno vruce.

dell21
Kontakt:

sri jun 29, 2016 3:25 pm

Elegant je napisao/la:
dell21 je napisao/la:
Vec je određeno 23. subota, a ako je satnica 17h bice pakleno vruce.
Ne bi bilo lose promijeniti termin za nedjelju zbog posla radna je subota kod vecine. A nek bude vruce da se svi goli skinemo na jugu :ganja:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava