Prvi put da sam zaspao ko top nakon "lošijeg" rezultata Želje. Vjerovatno je razlog taj što je naša ekipa odigrala možda i najbolju utakmicu u ovoj sezoni ali jednostavno sreća nam je okrenula leđa. Imao je i Zrinjski neke šanse ali nijedna nije bila 100 % (možda ono kod kornera u drugom poluvremenu kad je neki hrkljuš nastao u petercu). Mi pogodili prečku, stativu, imali još 2,3 fine šanse al' nije se dalo. Da smo pobijedili vjerovatno bi 90 % osigurali evropu i opet imali sve u svojim rukama, ovako moramo dobiti 3 utakmice do kraja i gledati šta će se izdešavati sa konkurentima. Čudan je osjećaj kada izlaziš sa stadiona nit' sretan zbog remija, nit' ljut. Baš osjećaj koji ne mogu opisati, neka tupa praznina...
U globalu, ja ovoj ekipi i stručnom štabu nemam šta prigovoriti. Dobili smo Širokog, kone, Slobodu i remizirali sa vjerovatno novim prvakom (koji me ni po čemu nije impresionirao). Bez poraza smo u ligi ovaj dio sezone i šta onda ja tu imam prigovoriti? Ništa. To što smo imali usran ljetni prelazni rok i još usraniji početak prvenstva nije ni do Edisa ni do Lendre, Steve, Zahirovića, već do nekih drugih ljudi i igrača zbog čijih promašenih zicera imamo danas situaciju kakvu imamo. Ova ekipa ima strašan potencijal i vjerujem da će naredne sezone "eksplodirati" uz pojačanja na dvije, eventualno tri pozicije. Ne bih pojedinačno ocjenjivao igrače za jučerašnji nastup jer od mene svi imaju desetke, prije svega zbog srčanosti, borbenosti i želje za pobjedom koju sam ja vidio jučer od Vece na golu pa do Lendre u napadu.
Lopta nekada zna stvarno biti kurva i kada odigraš dobro ona neće da uđe u tu mrežu. Ne treba kukati niti tražiti mane jučerašnje utakmice jer ih realno nije bilo (osim možda nekih detalja koji su mogli okrenuti utakmicu u drugom smjeru ali to sve ostaje na "možda"). Ja sam sretan jer sam jučer vidio Želju koji je borben, koji trči, koji ima želju za pobjedom, igrače kojima je stalo i koji imaju karakter. Ovakav Željo u narednoj sezoni može mnogo i to me raduje, a do tada, u ove 3 utakmice, neka bude kako treba biti i kako je suđeno. Osjećaj ponosa koji ja imam ovo proljeće ne može mi pokvariti nijedan sudija, načelnik, raznorazne violine, pokušaji od klubova sa upumpanim parama, i paraziti iz saveza

. Volim te Željo!