Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 27, 2016 10:30 pm

Kakvih 310 minuta?

FKZ1921
Kontakt:

Tvrda utakmica,izjednacene ekipe...Malo igre...Igrali 442,u linijama...Kako izgleda? Pocetak je,valjda trebaju svi da se naviknu.
Ne treba ponavljati pricu teske noge,ganja se kondicija...I ekipama s kojima se igra je ista faza priprema. Nas problem je to sto ponovo imamo novu ekipu,ovaj put i novog trenera,novi sistem igra...Vidjecemo.
Zabrinjavajuce je da tek u 74 min.imas prvi sut u okvir gola(Zera,nakon finog prolaska po krilu i ulaska u sredinu ) Inace,suteve u okvir gola imali su Zera,Kemo,Dzenis i Nikolic. Sve u drugoj utakmici.
Novi igraci...ne znam,rano je,treba sacekati,bojim se da se ne ogrijesim o nekog.
Bez potrebe mistificiramo pripreme,treninge,ubijanje na treninzima...Kad citamo kako to neki zamisljaju,stice se dojam da se tu cuda dogadjaju,da ce letiti po terenu. Nece letiti,nista specijalno se ne dogadja,normalno se trenira,uvijek se radi s loptom,ustvari najvise se radi s loptom...Niko nije specijalno stesan, pa ni Bekric...isti je covjek,sigurno cete ga prepoznati...

Izlija
Moderator
Kontakt:

Vjerujte mi ako hoćete ali nemam vam ništa posebno reći osim da me malo strah derbija ali ne i ostatka sezone. Hervas mi je djelovao kao Alisa u zemlji čudnih čudesa. Sve ostalo u pet deka, teške su im noge i vrlo brzo im se pritisak nabio u uši pa nisu mogli meda, svima osim Lendriću, on je trčao kao da je tek počeo sa pripremama. Teren je toliko loš i grbav da niko nije mogao pružiti pas po zemlji, što je pogodovalo Mladosti a nama samo odmagalo jer Kostić traži pas igru u trokut a ovdje to nije moguće igrati.
イビチャ・オシム

Hurmasica
Kontakt:

pon jun 27, 2016 10:33 pm

Kakav je Italijan?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon jun 27, 2016 10:37 pm

Talijan je odigrao sasvim solidno i mogao bi se nametnuti kao 2 stoper, poznaje jezik dovoljno da može ostvariti osnovnu komunikaciju sa igračima oko sebe i aktivno učestuje u igri. Nije me se baš dojmio da kažem da je igračina ali imao je par finih poteza i nekako mislim da bi mogao biti novi Tiago manijacima.
イビチャ・オシム

LARSSON
Kontakt:

pon jun 27, 2016 10:39 pm

Ajd pintole izvjestaj nemoj se zezati :D

fanaticZeljin
Kontakt:

pon jun 27, 2016 10:39 pm

Izlija je napisao/la:Talijan je odigrao sasvim solidno i mogao bi se nametnuti kao 2 stoper, poznaje jezik dovoljno da može ostvariti osnovnu komunikaciju sa igračima oko sebe i aktivno učestuje u igri. Nije me se baš dojmio da kažem da je igračina ali imao je par finih poteza i nekako mislim da bi mogao biti novi Tiago manijacima.
Nemoj kao Tiago Bogati, ufatice ga nostalgija :mrgreen:
Srcu draga, boja PLAVA !

fk1921

pon jun 27, 2016 10:42 pm

e jbg, ocekivao sam barem roman, a ne recenicu za Hervasa i malo za Italijana :D kad ce doci i kad opet trening imaju u Sarajevu da ja odem provjerit situaciju?
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

cikazubo
Kontakt:

FK Željezničar

pon jun 27, 2016 10:42 pm

boccaccio je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Naravno da nije alarmantno nista u ovoj fazi prilrema, ali bezveze je sad da se pravdamo svaki drugi post kao radi se na kondiciji, trenira se dva puta dnevno, i Mladost ima isti program, isto su zamijenili dva cijela tima imaju promjene u kadru itd, i meni licno nije bas okej ako ne zabijemo u 310minuta pa makar juniori igrali ali hajde, sad pocinje tek takticki dio pa cemo vidjeti..
Želio sam samo da ukažem kakav je to proces i da je to nivo treninga koji od igrača zahtjeva da se izbori sa sobom na anaerobnim nivou ako me shvatas. Tu pripremne tekme ništa ne mogu da znače osim onoga što sam naveo. Naravno da je lose ako ne das gol toliko minuta,to onda govori da naši ne mogu kvalitetno da se izbore sa takvim stanjem. Ali dobro,meni npr.nista ne znači to što se ova utakmica uopste igrala ako bi mi bio bitan rezultat. Ovde su bitne druge stvari u ovoj fazi.
Slazem se ja sa svim navedenim, samo me malo brine to sa nepostizanjem golova u ove dvije utakmice i sto pricamo kao da druge ekipe nisu u istim okolnostima, ali s obzirom kakve igrace u vrhu i sredini imamo mislim da ce u Sloveniji taj napadacki ucinak sigurno doci na svoje, kada budu noge odmorne i glave hladne..

Hurmasica
Kontakt:

pon jun 27, 2016 10:51 pm

Plavi su danas na Kupresu poraženi od tima iz Kaknja, a već sutra putuje u Sarajevo, dok će za par dana put Slovenije gdje će obaviti završne pripreme i odigrati par prijateljskih susreta. Miloš Kostić, Slovenac na klupi Željezničara, nakon poraza od Mladosti za gg.ba dao je svoje viđenje susreta odigranog na Kupresu. "Naravno da nije lijepo izgubiti utakmicu, ali moram da kažem da smo u cijeloj utakmici bili bolja ekipa. Teren je bio težak, malo neravan i teško je kontrolisati loptu. Mi još nismo u fazi gdje pravimo igru i radimo na igri, već je u ovom pripremnom dijelu na prvom mjestu fizika. Noge su bile malo teške, ali to ne opravdava poraz", istakao je Kostić za gg.ba. Željinog trenera pitali smo kojim to stvarima u igri njegove ekipe nikako nije zadovoljan. "Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan, ali mogu da kažem da smo u nekim trenutcima previše 'davili' loptu. Još protok lopte nije bio na nivou koji ja hoću, ali ima posljedice da su noge malo teške. Vidjeli ste da smo pogodak primili iz čiste individualne greške, ali to se dešava", priča Željin trener. Plavi će sada putovati za Sloveniju gdje će i odigrati par prijateljskih utakmica. "To je već uigravanje ekipe i tu ćemo iskristalizirati ekipu koja će na kraju da krene u to prvenstvo", jasan je Kostić. Kostić je na klupi Željezničara do sada imao dva prijateljska duela sa dva premijerligaša te smo ga upitali kako mu se čine ti timovi, ujedno Željini protivnici u sezoni. "Sve ekipe su organizovane, dobro stoje u fazi odbrane i čvrste su. Naš protok baš zbog toga mora da bude brži i da se nađu te rupe gdje možemo da ugrozimo protivnički gol. Vidjeli ste danas da nema laganih utakmica i to je samo jedan impuls više za nas da ubrzamo igru i počnemo da pobjeđujemo",
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

irfo

pon jun 27, 2016 10:58 pm

- Nikada se ne zna. Iskreno, idem za tim da imam nekoliko klubova u regionu. Sada sam investirao u ljubljansku Olimpiju i otkrit ću vam - interesira me Željezničar... Trebat će mi vremena, a nije isključeno da jednog dana uložim u taj trofejni klub. Uvijek sam poštovao vaše nogometaše, igrače iz BiH. - Milan Mandaric
Sjeca li se neko ovoga :ganja: , ko zna sta se moze desit u buducnosti rekao je miske da ce investitori prepoznati rad mozda ni ovo nije iskljuceno jednog dana :zeljeznicar1:

Okolele
Kontakt:

pon jun 27, 2016 10:58 pm

Sta kazu fb strucnjaci je li smjenjujemo trenera.. :shisha:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Ajzea
Kontakt:

pon jun 27, 2016 11:00 pm

Koliko smo suteva imali? Ne brine me rezultat, tacnije zivo me zaboli za rezultat u prijateljskoj utakmici.. Brine me sto ocigledno ne sutamo na gol. Pa valjda to mogu..
Vidjet cemo kako ce do Slovenije sve izgledati.

LARSSON
Kontakt:

pon jun 27, 2016 11:01 pm

irfo je napisao/la:
- Nikada se ne zna. Iskreno, idem za tim da imam nekoliko klubova u regionu. Sada sam investirao u ljubljansku Olimpiju i otkrit ću vam - interesira me Željezničar... Trebat će mi vremena, a nije isključeno da jednog dana uložim u taj trofejni klub. Uvijek sam poštovao vaše nogometaše, igrače iz BiH. - Milan Mandaric
Sjeca li se neko ovoga :ganja: , ko zna sta se moze desit u buducnosti rekao je miske da ce investitori prepoznati rad mozda ni ovo nije iskljuceno jednog dana :zeljeznicar1:
Šta hoćeš, jel nam Djermanovic dosao iz olimpije :D

boccaccio
Kontakt:

pon jun 27, 2016 11:01 pm

cikazubo je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Naravno da nije alarmantno nista u ovoj fazi prilrema, ali bezveze je sad da se pravdamo svaki drugi post kao radi se na kondiciji, trenira se dva puta dnevno, i Mladost ima isti program, isto su zamijenili dva cijela tima imaju promjene u kadru itd, i meni licno nije bas okej ako ne zabijemo u 310minuta pa makar juniori igrali ali hajde, sad pocinje tek takticki dio pa cemo vidjeti..
Želio sam samo da ukažem kakav je to proces i da je to nivo treninga koji od igrača zahtjeva da se izbori sa sobom na anaerobnim nivou ako me shvatas. Tu pripremne tekme ništa ne mogu da znače osim onoga što sam naveo. Naravno da je lose ako ne das gol toliko minuta,to onda govori da naši ne mogu kvalitetno da se izbore sa takvim stanjem. Ali dobro,meni npr.nista ne znači to što se ova utakmica uopste igrala ako bi mi bio bitan rezultat. Ovde su bitne druge stvari u ovoj fazi.
Slazem se ja sa svim navedenim, samo me malo brine to sa nepostizanjem golova u ove dvije utakmice i sto pricamo kao da druge ekipe nisu u istim okolnostima, ali s obzirom kakve igrace u vrhu i sredini imamo mislim da ce u Sloveniji taj napadacki ucinak sigurno doci na svoje, kada budu noge odmorne i glave hladne..
Tako je, u Sloveniji to treba da dobije drugi smisao sa pripremnim utakmicama,i tu je ta faza koja je bitna i taktički i igrački i čak i rezultatski zbog psihe. Sada to nije slučaj,sada je akcenat prirodno na drugim varijantama.

Malo me nervira to kad mnogi kažu kako su i druge ekipe u istoj fazi. Mogli smo i mi dati taj gol. To ne bi ništa značilo. Ne bi nam dalo odgovore . Svejedno je u ovoj fazi kako rezultatski prolazis. Naravno da se slažem da dobro i u ovakvim utakmicama pobijediti,ali kad prevagne gol na jednu stranu,to je sada u trenutku nebitno. Faze priprema ne postoje bez jasnog razloga. U toj fazi neces naći veliku razliku u svim ekipama,sve će biti u pet deka bez obzira na kvalitet. Tek u sljedećoj fazi treba očekivati napredak u svakom smislu. Nije to bez veze sve tako napravljeno.

Plava Porodica
Kontakt:

pon jun 27, 2016 11:02 pm

Ima još 25 dana treninga..još tri pripremne.
A onda 26-tog dana možemo donijeti neki sud.Mada i tad nije relevantno jer je specifična utakmica.
Polahko,sabura.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

rios
Kontakt:

pon jun 27, 2016 11:11 pm

U dijelu priprema koji je posvecen fizickoj spremi najbitnija ja fizicka sprema i volio bih da nam Kostic kaze kako ekipa stoji na tom planu,a mogu i ovi sto su bili gore uzivo reci par rijeci.Da li igraci djeluju spremno,da li se napredovalo,,itd..
Isto tako,to sto se nalazimo u ovom dijelu priprema ne znaci da igraci ne trebaju i pokazati nesto na terenu,nije bas da ce se uciti igrati lopte tek od odlaska u Sloveniju..
No,slazem se sa svima koji kazu da je rezultat danas irelevantan,izubili-pobjedili jos smo daleko od pocetka sezone i nista nam plaho to ne znaci.Bitno je kako cemo izgledati u tom finisu priprema i kako cemo igrati u posljednjim provjerama,posebno onoj na Grbavici.Ni tada nece biti vazan rezultat kao ni danas,nego ima li igre i sistema ili nema.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

pile87
Kontakt:

pon jun 27, 2016 11:14 pm

Odgledao sam bruku ovih pripremnih i nikada iz njih nisam izvukao nikakav zakljucak ako i jesam kasnije se pokazalo da nisam u pravu. Sjecam se da je jednom Brko uveo Seju koji je izgledao ko pogubljen i izveo ga za deset minuta. Kasnije je Sejo bio bitan kotac u osvajanju lige. Hocu da samo kazem da je tesko izvuci bilo kakav zakljucak iz ove utakmice.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Grbavica
Kontakt:

pon jun 27, 2016 11:21 pm

Protiv ovih iz Jajca Metalege, Metaleđ ili kako već, 16. jula ćemo vidjeti na čemu smo. Sve do tada je nagađanje.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Jaozinho22

pon jun 27, 2016 11:36 pm

Halalio bi i prvi mjesec i rezultate u tim kolima al da imamo igru i da napredujemo iz dana u dan.
Šef ima još mjesec dana i za to vremena može uigrat još jednu ekipu pored ove a ne ovu jednu.
Poenta je da napredujemo iz utakmice u utakmicu a ne da idemo na ''HO RUK'' kao što smo išli s Sabljom.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava