Slavio sam Novu Godinu u Stokholmu sa prijateljima i iz Sarajeva sam ponio masu Zeljinih rekvizita iz fan šopa a odem u klub i tamo mi daju orginalni Zeljin dres sa brojem kojeg je nosio moj prijatelj koji je sad trener AIK Stokholm ali nikad nije igrao u Zelji.U ponoc mu poklonim dres koji je obukao preko košulje u restoranu u kojem je bilo preko 300 ljudi.Sve napucano kao i on sam ali mu je bilo draze docekati zoru u Zeljinom dresu.Svi koji nisu bili culi za Zelju tu su se vecer naslušali o Zelji i njegovim navijacima.Cesto mu budem gost na njegovim utakmicama ali je sa mnom uvijek Zeljin šal a švedi zaviruju i citaju The Manijacs pa im moram objašnjavati da se tako zovemo.Ajzea je napisao/la:Tacno, kao sto je i krajnje bezobrazno sa nase strane prozivati nekoga ko je silom prilika morao otici negdje gdje ce mu biti pruzeni bolji uslovi za zivot, a i dalje je srcem i dusom uz Zelju. Sa nama stresno prozivljavaju svaki poraz, slave pobjede, raduju se golovima, cekaju dan kada ce im se ponovo pruziti prilika da posjete nasu Grbavicu.DANAN je napisao/la:De mali smirite strasti nije red.....
Dug je spisak Manijaka koji su godinama bili u Zelju, ali ih nevolja natjera da se zapute preko granice jer im ovdje, gdje su im svi i gdje im je Zeljo, nije omoguceno da prisustvuju svakoj utakmici kao nama. Stavise, oni prate sve i jednu utakmicu Zelje te se ovim postupkom trude sto vise naloziti one derbi navijace, koji mogu prisustvovati svakoj ali to ne rade, da dodju na utakmicu.
Na kraju krajeva, drazi su mi od derbi navijaca.. Lahko je meni, lahko je velikoj vecini sa foruma, ali nije lahko onima koji su vani, zive Zeljeznicar a ovo im bude receno.
Kakva je to ljubav, dovoljno govori sto oni iz svih ovih europskih gradova i dalje prate Zeljeznicar, a ne moraju.. Jednostavnije bi im bilo pratiti europsku kremu fudbala, a i cisto sumnjam da bi im bilo ko sta prigovorio..
Stoper ili bek pile?
halalio desetkudiego1921 je napisao/la:Pintole halali mu u najboljim godinama jepintol_TM87 je napisao/la:kaze kabulusum hahadiego1921 je napisao/la: Bekricu daj mu dres,nek ide !!Mogao bi neko s foruma murije fasovati !!
![]()
![]()
Pravda za BP !!
Šta ba ne radišLARSSON je napisao/la:Ne radim stream domaćihFormat je napisao/la:Larsone hicel biti stream za nas koji zivimo malo dalje hehAko neko zna radit stream neka vam odradi jbg
Model1964 je napisao/la:Šta ba ne radišLARSSON je napisao/la:Ne radim stream domaćihFormat je napisao/la:Larsone hicel biti stream za nas koji zivimo malo dalje hehAko neko zna radit stream neka vam odradi jbg
![]()
Očekujem kad dođem kuči umoran od poslatvoj stream ili ču te dati u novine
E jebi ga sadchile je napisao/la:Kaze kod mene komsija yebo ih dijaspora i slike, oni da mi govore gdje i kad cu na utakmicu. E sad necu na utakmicu neka ih oni bodre it afganistana, tadzikistana qurca palca...
Inace lik nije propustio domace tekme od 70 i neke...
U neku bi se i slozio s njim ovo slikanje nema smisla, neka ti fotografi svrate do banke i uplate koji euric ili paypal pa ukucaju i proslijede neku cifricu.
Sent from my Plavo Sokocalo
Poslije utakmice sa Mladost, neki njihovi navijači, koji su dosli da gledaju, stavili slike i opis kao da im je drago da su konačno tu. Trebamo biti zadovoljni koji zive blizu sto mogu svaku utakmicu dociPlava Porodica je napisao/la:Ja veliki respekt imam za one koje daleko žive,koji bi sve dali da mogu bar na dvije utakmice u sezoni doći,a ne mogu zbog razdaljine.Isto tako i mislim za naše podružnice,koje su tu gotovo svako utakmicu,kojima je svaka utakmica gostovanje,a žive po drugim kantonima,gdje je iskreno govoreći još teže naći posao.Za mene su to najveći navijači ovog kluba,i oni daju posebnu čar velikog Želje.Ja živim 15-minuta pješice od stadiona,svaki dan silom prilika prođem pored njega,i svaki dan me neka nova sreća zadesi kad sam samo u prrolazu pokraj njega.E pa sad zamislite kako se oni osjećaju kad su u prilici da budu dio nas na nekoj od utakmica na Željinoj Grbavici.Ne dam na vas porodico!
Što se tiče utakmice,ja vjerujem sa atmosferom kakva će biti,Zrinjski i pored svih kvaliteta,odlazi kući pognute glave.Neka ovjeravaju titulu u zadnjem kolu,mi im ne damo!
Naprijed Željo ljubavi moja!