čet avg 09, 2018 9:51 pm
Moram reći da zaista nije bilo realno da se u ovom trenutku vratim u Bosnu i Hercegovinu. Finansije nikada nisu bile presudne u mojoj karijeri, ali jednostavno u godinama sam kada više nisam mlada, kada ne mogu čekati i moram misliti na neke stvari. Karijera fudbalera je kratka, a morate misliti o budućnosti svoje porodice i sebe. To su više novinari potencirali nego što je bilo istine u tome. Zrinjski i taj povratak u Mostar zaista neću komentarisati. To je klub koji mi je dao šansu kada sam imao 18 godina, bio sam prvi strijelac lige kao igrač Zrinjskog i to je klub koji poštujem. Sa druge strane ne krijem da imam odlične odnose sa ljudima u Želji, posebno sa predsjednikom Senadom Mismovićem. Također, u odličnim sam odnosima sa svojim nekadašnjim saigračima koji i danas nastupaju za Želju. To je klub, koji mi je uz Hajduk, dao najviše u karijeri. Željo će uvijek imati posebno mjesto u mom životu i srcu. To znaju i moji prijatelji u Splitu i Sarajevu, da su meni Hajduk i Željo na broju 1. Kada god imam priliku dođem u Sarajevo, na Grbavicu da pogledam utakmicu. I uvijek, kada god imam slobodnog vremena dolazit ću da pogledam Željine utakmice. U Sarajevu imam mnogo prijatelja u uvijek rado dolazim u taj grad. Ne znam da li ću nekada ponovo igrati za Želju, a nadam se da hoću, ali ponavljam da je to uz Hajduk najdraži klub u mom životu – istakao je Lendrić koji je ljubimac navijača Željezničara.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar