storm_raider je napisao/la: ↑sri avg 08, 2018 8:54 pm
Brkoo je napisao/la: ↑sri avg 08, 2018 8:48 pm
storm_raider je napisao/la: ↑sri avg 08, 2018 8:40 pm
Dzeko ce kada se vrati biti takodjer istinska legenda.
Zbog cega bi Dzeko bio istinska legenda?
Sta podrazumjevamo pod tim pojmom legenda? Sta je to Dzeko uradio u Zeljinom dresu da bi se nazivao legendom?
Dzeko je najbolji igrac nase drzave svih vremena, ali on nije ostavio neki trag u Zelji da bi ga nazivali legendom kluba ili tome slicno. Nije Dzeko dao Zelji milione od svojih transfera nego UEFA sa svojim fondom solidarnosti. Dzeko jeste promovisao Zelju po citavom svijetu i direktno i indirektno i hvala mu zbog toga. Kao i svi, tako bih i ja volio da se on vrati kuci za par godina..
Nisi ti mene shvatio. Napisao sam kada se vrati, mada je i vec sada uradio vise sa Zelju nego vecina. Dakle, nakon sto odigra ovdje sezonu, dvije. Dakle, nakon sto odradi jos par stvari...
Joj zamisli ako se vrate za par godina Seha, Zukanovic, Cocalic, Dzeko, jos ako uspijemo tad dovesti Aru, Baju itd, uh..
Nevezano za tvoj post, previse lako mi nekoga nazivamo legendom. Odigra jednu dobru sezonu, odmah komentari legenda, kralj, sah itd.
Kad se sjetim Dzele Muharemovica, lik bio masina za golove, toliko nam je svima taj covjek radosti donio da se to ne moze rijecima opisati. Najbolji strijelac u historiji kluba. Sjecam se u onoj utakmici super kupa protiv pitara, zabio gol na Kosevu za 2:3, prije toga je vec imao zuti i poslije gola hladno skinuo dres i dobio drugi zuti, odnosno crveni hahah. U sezoni 2003/4 protiv sarajeva na Grbavici zabio dva gola i nakon drugog gola skinuo dres, otisao prema zapadnoj tribini da proslavi gol i vraca se na teren i sudija mu daje zuti karton a on mu se mrtav-hladan zahvaljuje. I nakon karijere napravi glupost, a bio legenda, mnogim navijacima je bio idol.
Kad je vec krenula ta prica o napadacima, moram spomenuti Nermina Vazdu, kakav je to igrac bio ljudi dragi, znao sve sa loptom, i desnom nogom i lijevom i glavom, i dobar sut imao, i brzinu bas sve. Bas kompletan napadac. Danas bi vrijedio bas mnogo..
Izdvojio bih jos par napadaca.
Jure Guvo, prototip Amarovog idealnog napadaca. Napadac koji je koristan za ekipu mnogo. Uvijek se pitam, sta bi bilo da je u tekmi protiv Newcastla dodao loptu Sanjinu, koji bi onda bio u odlicnoj sansi za postizanje gola, al jbg, mada Guvo se ko lav borio.
Dialiba, nije se mnogo zadrzao kod nas, ali je ostavio neki trag, u pogresno vrijeme je bio kod nas, kad su klub vodili lopovi. Sto se tice njega imao je dobru zavrsnicu i bio brz ko metak, sto je rijetkost kod nas. Mozda se i ne bi dokazao kod nas da ga legenda, Enver Hadziabdic nije prebacio sa pozicije lijevog beka na poziciju napadaca gdje se i proslavio. Kako bi nam sad legao jedan ovakav napadac.
Eldin Adilovic- Amarov tip napadaca, ostavio je trag u klubu. Svojim golovima je donosio bodove i titule. Na pocetku je bio osporavan, zestoko kritikovan ali je pokazao u tom trenutku da je mentalno jak i pokazao pljuvacima da zasluzuje da nosi Zeljin dres. Doduse u evropi nije uspio nesto vise napraviti, jer je bio limitiran ali je u nasoj ligi bio bas dominantan.
Armin Hodzic- U omladinskim kategorijama bio Ronaldo, mogao zabiti gol bukvalno kad god hoce, nije nikakvo pretjerivanje kad ovo kazem. Takva dominacija se ne moze opisati. Mogao je napraviti i bolju karijeru da je vise trenirao, previse je neozbiljan, to je moje misljenje, jer je bio mnogo vise talentovaniji od Dzeke. Nije se razvio onako kako sam ocekivao da ce se razviti.
Riad Bajic- Nije toliko talentovan bio kao Armin Hodzic, ali je pokazao da se mukotrpan rad isplati. Ostajanje nakon treninga i vjezbanje, naporan rad, to trebaju da slijede svi nasi mladi igraci, okanite se alkohola, nargila itd ako zelite da nesto napravite u karijeri, nek vam idoli budu Dzeko, Bajic, Hodzic a ne Mujagic i slicni likovi kojima je fudbal na zadnjem mjestu.
Lendric- splitska haubica, neko ko ima nevjerovatan osjecaj da se nadje u pravo vrijeme na pravom mjestu. Pokazao je mnogima kako se to radi. Mogao se i on ispaliti poput Stevanovica, glumiti profesionalizam ali jok, prvo odbio ponudu iz Kine kojom je mogao obezbjediti egzistenciju i svojim unucima, tad je rekao nesto u fazonu, Zeljo bi ostao na samo jednom napadacu, dan- dva pred pocetak druge polusezone, ne bi mogli naci zamjenu jer je prijelazni rok prosao, ostali bi samo na Nikolicu. Kasnije produzio ugovor da i Zeljo zaradi na njegovom transferu, to je uradio jer zna da ga je Zeljo iz mrtvih vratio, dao mu sansu, sto je on znao cijeniti jer ima obraz za razliku od mnogih. Ako Bog da, Ivane da prekucas i ligu Slovenije i budes i tu najbolji strijelac.