Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Vrag
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 27, 2016 1:43 am

pile87 je napisao/la:Za dovodjenje nekog bas dobrog igraca ne igraju ulogu ni samo pare. Ima tu jos dosta faktora tipa stadioni tereni kvalitet lige naravno svi oni bi zazmirili na to ako ih preplatis a mi to objektivno nismo u mogucnosti. Ono sto je sigurno u slijedecu sezonu ulazimo jaci igracki a vjerovatno i na drugima poljima. Nismo ni sada za podcjeniti jer da je igrala ova ekipa od pocetka vjerujem da bi sada bili prvi na tabeli.
Sto se tice ovog Husica ja mislim da je dobar bolji nego mi mislimo i jako sam sretan da ga je put odveo kod nas a ne u slobodu. Momak je bio na sirem Mesinom spisku isao je da ga gleda znaci da je u najmanju ruku interesantan a sjecam ga se iz zvijezde kao jako finog igraca i to na Grbavici kada smo mi imali finu ekipu.
Ono sto nama.najvise treba je po meni lijevo krilo profila Miroslava jer bi tada bili bas opasni po oba boka a to otvara mnogo vise mogucnosti u napadu. I jedan dobar stoper bi napravio bas prevagu u nasu korist u odnosu na druge ekipe. Ofanzivnog veznjaka ako nadjemo dobro i jeste ako ne ima jos prelaznih rokova ali bi se bazirao na krilo i stopera sada, da smo imali pameti doveli bi Arezinu po meni bas dobar ofanzivni vezni ali ne moze covjek ubosti sve :)

Reci ba Misketu neka ganja Dialibu. Neka i on ozivi karijeru. Ili neka dovede prezimenjaka iz Kine :ganja:
Zadnja izmjena: Vrag, dana/u sri apr 27, 2016 1:44 am, ukupno mijenjano 1 put.

Model1964

sri apr 27, 2016 1:43 am

Ako se bude radilo kako treba rezultati neče izostari. Sjetite se od kuda je sve Švabo dovodio igrače. Bolje je dovesti srednje igrače koji hoče da rade i napreduju nego ufurane ili istrošene zvjezdice. Da bi neka firma ili klub, stali na noge i postali respektabilan faktor potrebno je puno rada i puno vremena. Puno takvih koji obečavaju napravi grešku jer se brzo zadovolje sa postignutim. Samo konstantan rad donosi rezultate. Misimović to zna :)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

fcz
Kontakt:

sri apr 27, 2016 1:45 am

GoodisonPark je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Bolje da o Zrinjskom pricate ili o Sanelu Jahicu.
Kad smo kod Sanela...

Sjeća li se neko šta se desilo sa drugim Jahićem, Samir se zvao ili Emir ako se dobro sjećam i mislim da je Sanelov buraz. On je slomio ruku tamo davne 96 na koševu protiv Zmaja od Bosne 1:1 završilo, a poslije toga mu se nekako izgubio svaki trag?
Samir Jahic, napadac. Sjecam se da je neposredno nakon sto smo se vratili na Grbavicu jedno vrijeme igrao i zabijao golove, ali ne sjecam se fakat sta bi s njim na kraju.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Simply Blue
Kontakt:

sri apr 27, 2016 1:51 am

pile87 je napisao/la:Moze akonse zove sanel jahic kod nas samo nije bio na golu :)
Znači da i jedan od napadača mora da ide ako dođe Jahić..Koliko je ono golova postigao prije nego je otišao u Aris :ganja:
Za Arezinu se slazem, odličan igrača. Ali kad pogledaš da u prvom mandatu nije produzio ugovor u Zrinjskom i prešao u Olimpic, tu se naravno nije naigrao, pa završio u yebenom 2HNL.. Ko zna šta se njemu vrti po glavi.

Što se tiče LW, tvoje mišljenje o Joviću iz Borca. Je li u kombinacijama ili ne, da se bezveze ne nadam :D
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

pile87
Kontakt:

sri apr 27, 2016 1:57 am

Jaha u zadnje vrijeme igra stopera. Samo je kod nas ono odigrao napadaca silom prilika i pored toga sto je zabio kamaru golova nije se isticao trkom na mjestu napadaca i to mu je zamjerio veliki broj ljudi koji su tada pratili utakmice. Ne znam za Jovica nista.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri apr 27, 2016 2:01 am

Model1964 je napisao/la:Ako se bude radilo kako treba rezultati neče izostari. Sjetite se od kuda je sve Švabo dovodio igrače. Bolje je dovesti srednje igrače koji hoče da rade i napreduju nego ufurane ili istrošene zvjezdice. Da bi neka firma ili klub, stali na noge i postali respektabilan faktor potrebno je puno rada i puno vremena. Puno takvih koji obečavaju napravi grešku jer se brzo zadovolje sa postignutim. Samo konstantan rad donosi rezultate. Misimović to zna :)
Sve je to u redu kada imas strucni stab koji radi sa ekipom pa svako ima sansu da napreduje. Meni je to jedna od boljih Edisovih osobina. On je strasno predan poslu i vrijedan neke stvari evidentno mora joa nauciti ali to je tako kao i sa igracima da imas igraca koji sve zna nebi bio u Zelji nego u bundesligi.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Plavi orkestar
Kontakt:

sri apr 27, 2016 2:11 am

Nekada se igrao fudbal sa jednim centarhalfom, normalno i dva beka i to se zvala zadnja linija.Ispred su bila dva halfa,lijevi 6 i desni 4.Lijevi je po potrebi igrao tog drugog centerhalfa i igrao je ono što danas Zaha igra kod nas a desni 4 je grao što danas igra Blagoje stime da je više trcao jer se morao ubacivati u napad a i izvršavati ofanzivne zadatke i obicno su to bili pravi maratonci.Gore su bila dva krila,centarfor i dva vezna igraca,lijevi 10 i desni 8.Nekako smo ovu desetku uvijek imali ponajbolju,Serbo,Oda,Meša,Curic i oni su morali biti maratonci a uz to i kreirati igru.Bez tih jakih veznih koji su uz to bili i maratonci sve ti pada u vodu.Uvijek ih je bilo teško naci a upravo je Ivica takve najviše cjenio a to su bili naš Meša 10 i Gudelj iz Hajduka 4.Mi sad fakticki igramo bez tog drugog ofanzivnog veznog.Mi moramo ako hocemo ofanzivniju,ljepšu igru sa više golova naci ofanzivne vezne koji ce uz samo jednog defanzivnog veznog sve zadatke uz dosta dosta trke obavljati i ofanzivi i u defanzivi jer to današnji moderni fudbal zahtjeva.Sad imamo jednog ofanzivnog veznog,dvojicu defanzivnih i dva centarhalfa.Izgubili smo tu 8,tog kreatora igre i normalno je da se Tuce ne moze iznijeti sam sa njihovom defanzivnom veznom linijom.U današnjoj situaciji i sa sredstvima kojima raspolazemo znamo da je jako teško sve to posloziti ali sam siguran da se u Zelji odavno nije bolje radilo i da ce se ovaj rad isplatiti.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Plava Porodica
Kontakt:

sri apr 27, 2016 2:14 am

Dobro raja da razjasnimo, jeb.ete vi nas neinsajdere opasno :ganja: Sanel je dakle naš novi igrač?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

barbarez
Kontakt:

sri apr 27, 2016 3:07 am

fcz je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Bolje da o Zrinjskom pricate ili o Sanelu Jahicu.
Kad smo kod Sanela...

Sjeća li se neko šta se desilo sa drugim Jahićem, Samir se zvao ili Emir ako se dobro sjećam i mislim da je Sanelov buraz. On je slomio ruku tamo davne 96 na koševu protiv Zmaja od Bosne 1:1 završilo, a poslije toga mu se nekako izgubio svaki trag?
Samir Jahic, napadac. Sjecam se da je neposredno nakon sto smo se vratili na Grbavicu jedno vrijeme igrao i zabijao golove, ali ne sjecam se fakat sta bi s njim na kraju.
Samir Jahic nije buraz od Sanela. Samir ima buraza Muamera, koji je isto igrao za Zelju. Samir Jahic je bio dobar napadac. Ali je bio amater. Cugao , pusio. On je u Zelji zavrsio karijeru, poslije jednog od derbija, kada je dobio crveni karton. Poslije toga su dosli Vazda i Memisevic. Brat mu je bio dobar igrac. I puno je obecavao u toj stoperakoj liniji zajedno sa jos jednim momkom prezivao se Helac. Ali su i njih dvojica propali. Dosli su Pintul i Memic i tu im je bio kraj.

IvanOsim
Kontakt:

sri apr 27, 2016 3:15 am

Nama bi najvece pojacanje na stoperskoj poziciji bilo produzenje ugovora sa Bogdanovicem i to se treba maximalno zaganjati.. kad bi to uspjeli imali bi odlican izbor u vidu Ace, Bogdanovica, Bogija, Jahica, Osmankovica..

IvanOsim
Kontakt:

sri apr 27, 2016 3:15 am

Nama bi najvece pojacanje na stoperskoj poziciji bilo produzenje ugovora sa Bogdanovicem i to se treba maximalno zaganjati.. kad bi to uspjeli imali bi odlican izbor u vidu Ace, Bogdanovica, Bogija, Jahica, Osmankovica..

fcz
Kontakt:

sri apr 27, 2016 3:47 am

barbarez je napisao/la:
fcz je napisao/la:
Kad smo kod Sanela...

Samir Jahic nije buraz od Sanela. Samir ima buraza Muamera, koji je isto igrao za Zelju. Samir Jahic je bio dobar napadac. Ali je bio amater. Cugao , pusio. On je u Zelji zavrsio karijeru, poslije jednog od derbija, kada je dobio crveni karton. Poslije toga su dosli Vazda i Memisevic. Brat mu je bio dobar igrac. I puno je obecavao u toj stoperakoj liniji zajedno sa jos jednim momkom prezivao se Helac. Ali su i njih dvojica propali. Dosli su Pintul i Memic i tu im je bio kraj.
Uh Pintul, kako je to bio dobar stoper...

A mislis na onaj derbi kad smo prvo poluvrijeme igrali u teget dresovima a drugo izasli u Adidasovim plavim? :) To je koliko znam njegov zadnji derbi, samo nije on tad iskljucen nego Adzem. Salem prasac ga iskljucio. :D
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

addyno1
Kontakt:

sri apr 27, 2016 5:02 am

sajo10 je napisao/la:Hmm u rangu nekoliko igraca koje trenutno imamo.. Nije se uopste isticao u onoj generaciji U21-repke, cak sta vise znao sam i kuditi mnogo puta. Ali vidjetcemo, mozda je se poboljsao kroz ove godine u INO-fudbalu.
:palacgore:

ChWilla
Kontakt:

sri apr 27, 2016 7:34 am

umri muški na sabljin znak, ne plaši se, budi jak :rofl1:
gradi željo boli te *****

ublehas
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:06 am

Plavi orkestar je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la: Matematicki je ako dovedeš igraca koji ce na toj poziciji popraviti igru u odredjenom segmentu 5% ti si automatski doveo pojacanje.Dovedeš tri takva koji ce popraviti 5% igru na odredjenim pozicijama ti si digao kompletnu igru tima 15%.To izgleda malo ili neprimjetno ali mozda da je Husic bio umjesto Memije i za tih 5% ga vjerovatno onaj nebi otresao u šesnestercu.
Ako na tri pozicije popraviš za pet procenata to nije 15 procenata na ekipu :) Na svim pozicijama po 5 procenata je 5 procenata na ekipu ;)
Ajzea
Nismo još ni temelje napravili. Samo smo rupu iskopali. Sad treba armatura i beton.
Da 5%+5%+5%=5% :)
Ako već furate matematiku, 5% na jednoj poziciji je 0,454545..% bolja ekipa. 3x5% na po jednoj poziciji je 1,363636...% za ekipu. Naravno ovdje uzimam samo prvih 11 igrača. ako se računa i klupa, onda taj procenat još pada. Međutim fudbal nije matematika. 5% na jednoj poziciji može značiti puno više od 0,45%, više od 5%, pa čak i puno više za ekipu. pRema tome svaki igrač koji će biti pojačanje, je dobro došao.

ChWilla
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:20 am

ma niko ne može znati 100% ko će biti pojačanje a ko neće. eto što kaže, kako je blagojević došao. pa i kosorić, pa i bogdanović...

ja o ovom ne znam puno, gotovo ništa, ali se nadam da će biti, kako mu ime i prezime govore, nešto između azmira husića i senada misimovića...
gradi željo boli te *****

bistrikboy
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:26 am

Veoma ozbiljan pristup uprave sa ovim transferima,imam osjecaj da zele da kompletni pocnemo pripreme za Ligu Europe i Ligu 12 :palacgore:

Fakat mi je glupo bilo sta pisati kada vidim da Edisa i ekipu kritikujete,sve su brojke na nasoj strani,omjer 10-1-0 u "proljetnom" dijelu,bolji skor protiv Sirokog,Slobode i Torpeda,a za Zrinjski cemo se pobrinuti ako Bog da u Petak.Edise ti si Željezničar! :zeljeznicar1:
1921-1987-2007

terabajt
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:33 am

Pišu da se husić nudio slobodi ?

teteac8684
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:38 am

A nisu ga kaže htjeli...Husref rek"o da je klošar.... :lol: :lol: :lol: :lol: :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

sri apr 27, 2016 8:40 am

U petak se nadam pobjedi protiv šampiona.Neka titulu osiguraju u zadnjem kolu,malo ćemo im zagorčati put.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava