Za danasnje klince je mnogo i stadion citav od 5 milja.Rodom s mejtaša je napisao/la:To je taj jug. Kad mi neko kaže 5 milja puno za jug. Ma ja bih volio da jug može imati cenera tamam se zapad nikad nenapravio. Jug prije rata nikad nije bio ispod cenera čim je jača tekma. Jug je imo tri nivoa kad niko nije imao pojma šta je to: do zida, iznad zida i šuma kao treći nivoOmar500 je napisao/la:[video]https://www.youtube.com/watch?v=Z2NoGqYCjf0[/video]
Znaci nemam nista protiv da se ponovi ovaj rezultat![]()
Ali ono sto me uvijek fascinira na ovom snimku jeste posjeta...sjever prekrcat, navijaci nisu odvojeni kordonom policije i slobodnim prostorom od par metara, istok krcat takodjer, a jug ja iskreno ne pamtim, nisam dozivio ovako pun i krcat. Sta je ovo ljudi dragi![]()
Sto se Slobode tice, ne mora to nista znaciti. Dobili Olimpiju, prvaka Slovenije, onda poslije toga debakl. Pripremne su to utakmice i nista ne moraju predstavljati u konacnici. Mi trebamo sebe gledati, oni nek rade sta god pozele, boda nece dobiti u ovoj sezoni![]()
Eh kad se sjetim Videotona. Nažalost tu masu nikad više na Grbavici nećemo doživiti. Bem ti stolice, 5 milja i gluposti.
Tada se nismo mrzili s komsijama, cak se i na tekmu do stadiona islo zajedno.
Ko pobjedi mezio je porazene do iduceg derbija ili se kladilo... recimo ja sam jaranu sobu krecio u plavo a on meni u bordo.
Neka druga vremena koja su vladala do prije 10-tak godina, a onda su dosli ultra klinci i tesko da se ikad vrati onaj Sarajevski derbi, sad se kopira Beogradski sve vise, sreca pa belaja nema kao kod njih.
Jbg nostalgija me sad pukla hahaha
Sent from my Plavo Sokocalo