Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Dr. Adzem
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 02, 2018 12:54 pm

avlami97 je napisao/la:
čet avg 02, 2018 12:45 pm
Jutros Atalanta trenirala na Grbavici!
Sta je to niko nije mogao napisati da su trenirali na Grbavici. Sve su oni ljubomorni na nas sto imamo daleko najbolje uslove
Cuva Bog Zelju svog!

Kospicar
Kontakt:

čet avg 02, 2018 12:55 pm

"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

AdoTM
Kontakt:

čet avg 02, 2018 12:57 pm

MISKE JE LUD, MISKE JE JAK, MISKE JE ŽELJIN MANIJAK !!!

damirfile
Kontakt:

čet avg 02, 2018 12:58 pm

Bolje ljude nit smo imali niti cemo imati. Jedan dobar potez Jelica je doveo da imamo stadion 1/1 i to nakon 20 g vidimo ,sta ce tek ostati iza misimovica :klanjase2:

storm_raider
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:01 pm

Fanzi je napisao/la:
čet avg 02, 2018 11:48 am

Ljudi samo ne mogu da prihvate da je svako od nas, da ne trpam sebe, u nekom trenutku rekao: necu vidjat roditelje, necu vidjat danas zenu, tada djevojku, posao ce mi ispastati blago koketirajuci s otkazom, samo da bih vratio osmijeh i ponos na lice Zeljine publike.

Zatim dodju ljudi koji to rade na puno ozbiljnijem nivou, istih motiva kao i ja. Znaci, jedan clan ovog saziva, nebitno koji i kako se zove, ostavlja svoje tesko bolesno dijete da bi Klub dozivio novu dimenziju komercijalizacije. Bez materijalne naknade. Ucestvuje u necem samo radi nekog ponosa, zelje da nesto napravi od Zelje. Ucestvuje svojim parama, iznosima koje oni sto ga pisaju bilo u javnim raspravama, bilo na internetu, ne bi mogli pokriti ni zakupom vlastite imovine.

Problem je ba u vama.
Problem kaze Zeljo ne uspijeva na sportskom planu.
Problem je da razumijete u cemu je problem.

Posto ste umislili da je u ovim ljudima, ja ih molim bar da razmisle svi o kolektivnoj ostavci. Ne ide ba vise ovako, ova trovacka atmosfera... Rijesite ih se, dovedite druge pa da i ja pocnem pisati ko vi hocu titulu i sve pobjede u nizu.

Plava porodica, ti si jedan od rijetkih cije Uprava napolje ovdje raja tolerise. Svi ostali se plase to pisat.
Hajde fino otidji do kluba i reci, preuzimam na sebe ovaj mali segment lupam trijebljenja korova sa juzne tribine, izgradnje PR. Hajde... Da vidis s kim radimo, u kakvoj drzavi radimo, gdje se nalazi Klub, u kakvim smo problemima, koliko para imamo i koliko mozemo. Smisli sam problem za koji ces biti zaduzen. Rijesi ga. Ali, pod uvjetom da marke ne primis za svoj rad...

Tada ces izbrisat Uprava napolje, vjeruj mi...

(Nadopuna)

Ja se divim tim ljudima sto o ovome ovako ne pricaju, ne pisu, ne kupuju nikakve alibije. Sto neki imaju jaku volju. Davno sam dokazao da sam zivce pogubio i da sam se predao. Mislio sam da sam u stanju vise trpiti i dalje gurati, ali nisam i to prihvatam ko svoj poraz.
Ono sto je meni problem to je sto je ona budala sto je napisala "propast Dinastije", sto smo svi ismijavali, dobila svoje potpisnike tog teksta. Ne mogu da vjerujem da smo toliko kratkovidni i povodljivi i da se je dio, doduse minoran jos uvijek, ali nesto glasniji nego bi trebali, upecao na tu pricu. Ne mogu da vjerujem da neko razmislja tako. Ne mora se biti nesto posebno inteligentan, ni obrazovan, dovoljno je neko osnovno izvotno iskustvo u ovoj drzavi, pa da se zna kako stvari stoje.

Vezano za boldano, ja znam najbolje koliko smo mi trpili i istrpili zbog ovog foruma i to sve zbog jedne plemenite ideje. I zbog cega? Da bi par njih nazivali ovo "lobotomijom"? Nije problem, ali ne stete forumu, stete drugima, samo to ne vide. Eto dosta ljudi sa kojima sam sjeo su bili sumnjicavi da se ovo sve radi bez ikakvog interesa. Pa naravno da nije bez interesa. Interes je dobrobit Zeljeznicara, i tu smo svi mi koji radimo na ovom forumu sebicni. Ja prvi. Kada je Zeljo, ja sam sebican. Zelim mu sebicno najbolje, zelim mu sebicno da bude sto stabilniji i bolji. Sebican sam u tome, priznajem. Isto tako i Uprava razmislja. I zasto nikoga ne pogadja sto par njih proziva to sto proziva? Zato sto su se takvi sami filtrirali.

Ali, kao sto kazes. Neka odu ovi ljudi, hajde da pricamo onda o titulama. Ako ce nam biti bolje, evo - Uprava Napolje. Ali, nece. Zato, nemojte gluposti pisati i idemo uplacivati novac za ovaj reflektor. Tu se vidi koliko smo uz Zelju, pa koliko ko moze.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:07 pm

Fanzi je napisao/la:
čet avg 02, 2018 11:48 am
Kao sto napisah i na drugom forumu, ja bih volio da ovaj saziv Uprave, skupa s administracijom zavrsi s Klubom.
Meni su puno manje stvari zivce vadile dok smo volonterski radili. Npr. napise lik kako smo pogrijesili u obavijesti kada bi se utakmica trebala igrati s Ferencom zbog koncerta. Ono slavodobitno isticanje kako sjedi na informacijama, da pojma nemamo i kao takvi nigdje ne pripadamo. R. K. ako pises na ovom forumu, na tebe se ovo odnosi... Kako se zove taj rad kad dajes svoju lovu, ne primas nista, a svaki dan iza posla i vikende si uz Klub. Cak i za radno vrijeme na poslu sam uspijevao ljudima odgovarati.
Bez ikakvog interesa. Vjerujte mi, jednu jedinu stvar smo trazili tada: da se upoznamo s igracima kad je Edis bio trener i izradili su nas.
Nista, apsolutno, nista nije covjek imao od Kluba, a prepoznali smo problem i pokusali ga rijesiti.
Ovdje se ne pise toliko, koliko na drugim mjestima o problemu sportskog segmenta. Ovdje se ne upire toliko na upravu, koliko na drugim mjestima.

Medjutim, znam kako ti ljudi rade, kako su nekad radili, kako rade danas. Kako neki mozda, ali samo mozda... I ponovo. Mozda. Ne znam. Imaju interes. Medjutim, 90% ljudi iz svih saziva UO/NO, Skupstine od 2015. godine samo pokazuju dobru volju. I nista vise.

Kad sam ranije predlagao da podnesu ostavke svi, bilo je prozivki da su picke, da sad kad trebaju da zavrse posao, da bjeze.
Mene ba licno vrijedja to sto njih ne vrijedja.

Trenutno znam da se najgore osjeca Durgo. Prelijepa inicijativa. Reflektor da se ofarba. U pravom navijackom svijetu trebala bi svaka stranica da sadrzi recenicu o tome. Jok... Palamudi, palamudi, palamudi... Pametuj, pametuj, filozofiraj, umisljaj, smisljaj... Na terenu, konkretno, aktivizmom: nula.

Ljudi samo ne mogu da prihvate da je svako od nas, da ne trpam sebe, u nekom trenutku rekao: necu vidjat roditelje, necu vidjat danas zenu, tada djevojku, posao ce mi ispastati blago koketirajuci s otkazom, samo da bih vratio osmijeh i ponos na lice Zeljine publike.

Zatim dodju ljudi koji to rade na puno ozbiljnijem nivou, istih motiva kao i ja. Znaci, jedan clan ovog saziva, nebitno koji i kako se zove, ostavlja svoje tesko bolesno dijete da bi Klub dozivio novu dimenziju komercijalizacije. Bez materijalne naknade. Ucestvuje u necem samo radi nekog ponosa, zelje da nesto napravi od Zelje. Ucestvuje svojim parama, iznosima koje oni sto ga pisaju bilo u javnim raspravama, bilo na internetu, ne bi mogli pokriti ni zakupom vlastite imovine.

Problem je ba u vama.
Problem kaze Zeljo ne uspijeva na sportskom planu.
Problem je da razumijete u cemu je problem.

Posto ste umislili da je u ovim ljudima, ja ih molim bar da razmisle svi o kolektivnoj ostavci. Ne ide ba vise ovako, ova trovacka atmosfera... Rijesite ih se, dovedite druge pa da i ja pocnem pisati ko vi hocu titulu i sve pobjede u nizu.

Plava porodica, ti si jedan od rijetkih cije Uprava napolje ovdje raja tolerise. Svi ostali se plase to pisat.
Hajde fino otidji do kluba i reci, preuzimam na sebe ovaj mali segment lupam trijebljenja korova sa juzne tribine, izgradnje PR. Hajde... Da vidis s kim radimo, u kakvoj drzavi radimo, gdje se nalazi Klub, u kakvim smo problemima, koliko para imamo i koliko mozemo. Smisli sam problem za koji ces biti zaduzen. Rijesi ga. Ali, pod uvjetom da marke ne primis za svoj rad...

Tada ces izbrisat Uprava napolje, vjeruj mi...

(Nadopuna)

Ja se divim tim ljudima sto o ovome ovako ne pricaju, ne pisu, ne kupuju nikakve alibije. Sto neki imaju jaku volju. Davno sam dokazao da sam zivce pogubio i da sam se predao. Mislio sam da sam u stanju vise trpiti i dalje gurati, ali nisam i to prihvatam ko svoj poraz.
I ja sam o ovome dosta rasmisaljao. I to sam pisao neki dan, kako ti ljudi imaju snage da zive sa ovom stokom.

Sto kazes, evo ja se trudim da dobijemo neke postere da ih zarolamo po netu, al me iskreno malo strah reakcije ljudi... "daj akciju za igrace" i slicni glupi komentara...

Nije me strah, al se pitam sto mi to treba u zivotu... al opet skontam da mi pravimo sebi kuci, i da ce taj ofabani reflektor ostati mom djetetu itd.

Sve u svemu, svaka cast upravi i ako im ista znaci "NI MILIMETRA!".

PS

Evo koja slika vezana za akciju, pa mozete share na FB. "FCZ" hvala na urađenim posterima.
slikaslikaslika
Zadnja izmjena: TheBlue, dana/u čet avg 02, 2018 1:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:15 pm

Nece biti kec jer jebace ih Asim Zec !

avlami97
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:18 pm

Dr. Adzem je napisao/la:
čet avg 02, 2018 12:54 pm
avlami97 je napisao/la:
čet avg 02, 2018 12:45 pm
Jutros Atalanta trenirala na Grbavici!
Sta je to niko nije mogao napisati da su trenirali na Grbavici. Sve su oni ljubomorni na nas sto imamo daleko najbolje uslove
Prilaz glavnom ulazu je bio ograđen trakom, tako da se nije mogao vidjeti glavni teren. Jako obezbjeđenje. Vjrovatno će neko od portala objaviti vijest.
EDIT: Kao što napisah :D http://sportske.ba/atalanta-na-dan-utak ... -grbavici/
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u čet avg 02, 2018 1:25 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Rigel
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:20 pm

Uvijek je bilo budala, ali nije bilo interneta pa je patila samo rodbina i prve komšije.

Dr. Adzem
Kontakt:

Prvu utakmicu nisu oni bili toliko dobri koliko smo mi bili ocajni. Zamislite dobijemo veceras 2-3 mislim ludilo bi nastalo. Ako prodajemo gdje igramo prvu?
Cuva Bog Zelju svog!

damirfile
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:23 pm

Na pomocnom trenirala atalanta.

South
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:23 pm

Veceras samo odigrati hrabro i nek pokazu da se mozemo nositi sa njima kad dajemo maksimum , pa nek izgubimo muski ako treba :D

MISIMOVIC SENAD !

Mirek11
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:24 pm

Ch.Willa1986 je napisao/la:
čet avg 02, 2018 12:24 pm
Dio struktura "ne voli" Misimovica i voljeli bi mu vidjeti ledja jer je autokrata, pokupio sav publicitet, "težak" šef jer traži da se puno radi. Znači zbog ličnih priznanja, publiciteta, više slobode, neki bi htjeli da on nije tu. Provlači se i priča da dosta još ljudi učestvuje sa svojim parama, a da za to nisu dobili priznanje, a kao Miske nije marke svoje dao a glavni je u cijeloj toj priči. Recimo ta ekipa gotivi Šiljka ali Misketa ne. Slušam to stalno i nabija se čovjeku na nos da je on glavni krivac zašto AO neće da uđe u klub. Čeka se samo njegov odlazak kako bi se napravile neke rotacije pogodne za AO.
Uzimanje titula kao što to Zrinjski radi, njihovog sistema rada, nikome ne treba. Ne znam kako to možete poželiti uopšte. Željo nije takav klub. Onda sve pada u vodu, priča oko radničke klase, poštenja, zajedništva, željezničara, gdje je onda u tome svemu identitet, tradicija i sve ono što 97 godina Želju čini onakvim kakav jeste?
U suštini, ta manjina koja traži smjene, traži smjenu Misimovića i često im smeta Hadžiosmanović. Kažu ebo vas vaš tamo forum, vi nedate na Senada :D Smiješno je da sujeta i želja za sampromocijom postoji u našim redovima. Miske kapa do poda, kao što Krčma reće, toliko si sposoban da ne možeš ni imati opoziciju.
Sto ta opozicija pa i sam Amar ne kazu da ga je taj "dezurni krivac" za sve zvao i nudio posao trener jer on jeste trener a ne nesto drugo(druge stvari, ljudi u klubu te ne bi trebale zanimati kao sto trenere u drugim klubovima ne interesuju). Sigurno su u kataru svi u upravu bili dobri?!
Sto oni nisu transparentni? Sto ne pisu o tim razlozima, sta nude kao alternativu?
Mozda ja ne vidim dobro ali tu se ne vidi ta ljubav prema svom klubu kao recimo kod Ode ili Husrefa kod kona ( pisaosam i jucer o tome) koji ne odbijaju poziv iako su imali neugodna iskustva ranije.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

sajo10
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:24 pm

Dr. Adzem je napisao/la:
Prvu utakmicu nisu oni bili toliko dobri koliko smo mi bili ocajni. Zamislite dobijemo veceras 2-3 mislim ludilo bi nastalo. Ako prodajemo gdje igramo prvu?
Kod kuce prvu.

damirfile
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:27 pm

Jel maradona dolazi ako prodemo :)

barbarez
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:38 pm

Kad je u pitanju Misimovic. Samo cu postaviti pitanje. Koliko je Zeljo kao klub ,zajedno sa svojom imovinom vrijedio prije Dinastije,i koliko vrijedi sada.
Covjek vam pravi samoodrziv klub. Moze on sad bolan iz svog djepa dati pare za 5 vrhunskih pojacanja. Ali time ce uraditi isto sto i svi oni prije njega. Zaduzice klub.
Znam i ja da relezultati donose euforiju,ali mozemo mi praviti rezultate kao sad Zrinjski.Kao nekad Bosna ASA,kao Siroki Hercegtisak i ostali dodadci..kao Bosna u rukometu.
I lijepo je bili par godina,dok se ne promijeni struktura i nasta dubioza da su sad prakticno na amaterskom nivou. Zasto ,zato sto ni jedan taj klub nije bio samoodrziv. Vec zavisio od para sponzora,od para ljudi iz uprave koji su u sprezi sa politikom,neplacanja poreza,trosenja drzavnih para.
Ja Misimovica nikad u zivotu sreo nisam niti imam potrebu. Ali mu zelim sto duzi ostanak u klubu. Vidjecete ko je on kad jednom ode..
Zadnja izmjena: barbarez, dana/u čet avg 02, 2018 1:43 pm, ukupno mijenjano 1 put.

kontranogama
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:40 pm

Rigel je napisao/la:
Uvijek je bilo budala, ali nije bilo interneta pa je patila samo rodbina i prve komšije.
Kad covjek umre svima okolo je tesko, a njemu je svejedno.
Isto je i kad si glup.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Dr. Adzem
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:43 pm

Idemo izginut pa sta Bog da
Cuva Bog Zelju svog!

Fanzi
Kontakt:

čet avg 02, 2018 1:56 pm

Ceka nas temperatura 31 stepen celzijusa. Vrlo, vrlo tezak zadatak za nase igrace. Vjerujem Odi i nadam se pozitivnom soku koji ce njegov dolazak ostaviti na momke. Dajte sve od sebe!
Mozemo!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet avg 02, 2018 2:00 pm

Jesu li ovo Italijani maksuz trazili da treniraju na pomocnom kako bi se sto bolje prilagodili livadi od terena na Kosevu.

Senade hvala ti pa sada imamo razloga za ovakvo prcanje jer posjedujemo jedan od najboljih terena u Evropi
Alea iacta est!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava