Ovako, sad već možemo pretpostaviti da će naš štoperski dvojac biti Aco - Talijan (Aco kapiten a Boccacini jer ga je 99,9% Kostić tražio).
Bekovski par će biti Stevanović/Memija - Husić/Bevab (nešto ne vjerujem da će Bevab biti na klupi možda mu se nađe neko mjesto ofanzivnije lijevo)
U sredini će biti mala gužva ali to se samo čini na prvu jer ako pogledamo igrače koji tu konkurišu vidimo da tu i ne može biti nekih velikih promjena. Kasnije ću ovo obrazložiti. Na klupi će biti par finih veznih igrača koji mogu unijeti živost u ekipu i održati tempo na nivou. Po meni Šećerović će imati svoje mjesto kao zadnji vezni ispred Radinovića jer je mnogo bolje trkački nastrojen, a sve ovo pišem na osnovu igara Borca u prošloj polusezoni koji je morao vratiti Boku Raspudića da bi ojačali taj defanzivni dio i to je zaista tako i djelovalo jer je Radinović nakon toga igrao više nešto kao centralni vezni. Dalje, Blagojević će tu naći svoje mjesto uz Španca vjerovatno koji će po mom mišljenju imati malo više slobode prema naprijed. 4 igrač koji bi trebao u sredinu je Bekrić, vjerovatno su i njemu teško pali neki povici i kritike pa je stoga odlučio da se spremi (prije svega fizički) i da napokon počne igrati onako kako zna.
U napadu Lendrić je tu i Miroslav ali će njegova uloga biti više kao krilni napadač, i igrat će mnogo više u 16 nego je to do sada bio slučaj.
Klupa nam je beton, odavno nije bila jača jer evo kontam da mi je tu ostalo nekoliko dobrih igrača koji će možda u konačnici igrati i u prvoj postavi? Sad se vraćam na Bevaba koji će vjerovatno u nekim utakmicama dobiti priliku kao lijevo krilo, nešto slično ili mijenjati Husića, Pozder koji će isto tako imati svoju minutažu, Radinović koji će ulaziti u igru umjesto Šećera, Nikolić ako bude spreman će možda i izboriti svoje mjesto u 11, samo pitanje umjesto koga? Memija - Stevanović, tu je i Lazić, a još tu ima nekoliko igrača koji će dobijati svoje minute Beganović, Halvadžić, Mujagić... Kad sve saberemo imamo po dva dobra igrača na svim pozicijama. Bekovi fino, štoperi imamo 4 možda i 5

tako da se i tu može iskristalisati fin štoperski par. U vezi i nemamo baš tako velik izbor (mada su se mnogi žalili da je tu gomilanje) ali i tu će se moći nešto iskombinovati, gledajući igrače u vezi (mali deficit) skoro sigurno je da će Žera dobiti priliku i raduje me to. U napadu smo baš dobro pokriveni i imamo mogućnost za različite varijante prema naprijed.
Naravno cijeli ovaj post je zasnovan na pretpostavkama i mojim nekim ličnim zapažanjima, tek kada vidimo tu Kostićevu formaciju onda će se moći još dosta toga napisati na ovu temu.