Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 29, 2018 12:27 pm

bogi je napisao/la:
ned jul 29, 2018 12:12 pm
Minjore je napisao/la:
Kakav li bi kemo bio na desnom beku :roll:
Dva igrača manje :rofl:
Ma ima on dug korak a i zna je iznijeti da valja. Treba probati..

storm_raider
Kontakt:

ned jul 29, 2018 12:28 pm

Zato je nasa duznost ovdje na forumu, a ima nas hvala Bogu mnogo, da dizemo svijest o Zelji i sirimo pozitivnu pricu. Vidite i sami sve. Ona akcija o reflektorima, koja je za svake pohvale, ne jer je zapocela sa ovog foruma, ne da nije dobila medijsku paznju kakvu zasluzuje, nego je bila u skoro totalnom medijskom mraku. Ok, sve stoji, ali niko me ne moze ubijediti da je to sto je Zeljo drugi bio prosle sezone i osvojio Kup ustvari neuspjeh. Nije i nikakvo spinovanje to nece promjeniti. Nismo mi navikli kroz nasu historiju toliko na titule kao sto se predstavlja ovdje. Mi smo navikli na borbu i na posten rad. Navikli smo na mangupluk i meni Zeljo nikada nece biti sinonim za titule, vec za stoljetnu borbu radnika i obicnog puka da nesto naprave od sebe, uprkos svim ljudskim zakonima, uprkos svim sistemima, praveci svoju prtinu u snijegu i mapirajuci put kojim niko jos nije isao. To Zeljo radi, i radio je u svojoj stogodisnjoj ponosnoj historiji. Meni je Zeljo to. Stil zivota, hrabrost i pravednost. A za one sto su navikli na titule, uvijek imate Mancester, Barcelonu, Glasgow.

I ne sekirajte se prijatelji, ofabracemo ga!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

bogi
Kontakt:

ned jul 29, 2018 12:30 pm

Minjore je napisao/la:
ned jul 29, 2018 12:27 pm
bogi je napisao/la:
Minjore je napisao/la:
Kakav li bi kemo bio na desnom beku :roll:
Dva igrača manje :rofl:
Ma ima on dug korak a i zna je iznijeti da valja. Treba probati..
Stoji, ali nepokretan je za desnog beka, centaršut će biti kao dijagonala svaka...
Ali eto, ne znam što se ne bi probalo sa Šehićem u ovakvoj tekmi..
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

mirzza
Kontakt:

ned jul 29, 2018 12:34 pm

Pogledati ovaj video od prije 6 godina i vidjeti kakva je rupa Jadranko Bogicevic. Da, danas neki od nasih stopera odradi slicnu utakmicu, zabranio bi mu se pristup stadionu, a da to uradi neko od naseg podmlatka posebno Osmankovic neko bi ga streljao.
Nas sistem vrijednosti je na krivim temeljima, od toga da lik koji te tuzi pred vaznu utakmicu u prostorijama najveceg rivala i tako trazi sto mu pripada, da istog vratis u ekipu, das mu traku kapitensku i tako ga nagradis za sve te gluposti koje je uradio, do toga da navodno golman trazi da mu taj stoper igra jer mu je 'lakse' igrati.
Sta da Kemo trazi ili Bakrac sada da brani Cutahija? Jesmo li mi tim ili emisija ispuni mi zelju?
Ako je golmanu lakse braniti sa Bogicevicem, mi napretka nikada necemo imati, jednostavno ne isplati se forsirati djuturuma koji ne zna igrati od kojeg se pravi mit da se dobro postavlja ili da je dobar u duelu ili skoku ili onaj sto Sablja rece da zna igrati po zemlji. Pa sto ga dragi Sablja ne odvede u Mladost ili Crnu Goru kad ti je toliko dobar?
Sto ga ti Slavko ,najboljeg stopera lige koji u prvih 10 minuta 3 puta ispadne iz linije kako ti to volis nazvati kada je to radio Boccacini i tako stvori nervozu u ekipi, unese paniku vec trecu sezonu. Vec tri godine taj covjek ne moze odraditi utakmicu u visokom ritmu.
Ocit primjer toga je Graovac, kada je dosao prvih 4,5 utakmica imao kikseve, da bi nakon toga igrao kao sat. Kemo nikad onakav kiks nije napravio kao navedeni protiv Maribora, ali se Kemi sijece glava kada ga lopta pogodi u glavu u Mostaru i odbije se u gol, on je retardiran a kada nam majstor zvani autogol u Mostaru zavali golcinu iz nikakvog ugla i izbije titulu ili protiv Kiprana uradi ko i Kemo to je nesreca. Vile su nas pronosale u drugom poluvremenu kada je prsima spustio loptu 10 cenata od stative.
Pa mali Velic je prije godinu u Bijeljini odigrao odlicnu utakmicu i - nestao. Zasto je nestao?
Ocito jer je nekome lakse igrati sa matorcem lafo sigurnije nego trpiti mladog igraca? A kako je taj neko stao na gol? Kako smo svjesno rijesili Antolovica da bi talenat stao na gol.
I sad taj mali nece da trpi svoje kolege?
Da imamo pravi sistem vrijednosti taj mali nadobudni golman koji nazaduje iz godine u godinu bi sada bio na hladjenju i imao konkurenciju koja je 10,20% slabija od njega a ne golmana koji brani pogledom i koji godisnje igra maksimalno 3 utakmice, koji je van svakog ritma.
Veceras ako izadje Rodin na beku a Bogicevic i Bakrac kao stoperi mozemo i malog Aldina proglasiti klocem i zapakovati ga u Kakanj jer je puno veci rizik igrati petu utakmicu sa Bogicevicem na stoperu umjesto sa Sehicem na beku.
Takodjer, ovog Kristiana za sirotinju koji se odaziva na ime Dzenan veceras zakucati za tribine, u igru ubaciti Veselog a da zamjena bude Eldar Sehic. Cudno je to kako neko nakon 2 utakmice umisli da je zvijezda i da je igracina. E pa nisi i kazem neces nikad ni biti sa tim stavom i ponasanjem.
Hajmo samo porediti igrace prije godinu i danas, evo neka mi neko kaze da Saban i Hare nisu napredovali toliko da danas obojica mogu u prvih 11 protiv ucesnka eurolige i da budu jedni od boljiih igraca.
A koliko je napredovao Kjosevski? I zasto nije?
Zato sto nemamo sistem vrijednosti, zato sto se konstantno nagradjuje igranjem u prvih 11 jer nema konkurenciju jer je neprikosnoven. Ista stvar je i sa Bogicevicem.
Krcmarevic mi se cini ko covjek koji zna svoj posao, napravio je velike greske u cetrtak, nadam se da nece ici stopama svojih prethodnika i da ce raditi na ispravljanju tih pogresaka i obradovati nas veceras pobjedom a brzom ekipom u cetvrtak pa sta god da bude na Kipru nece im se zamjeriti.
Sretno plavi.
P.S: Zna li neko razlog sto je nasa klupa preselila blize jugu? Koliko pratim Zelju do Adzema prosle godine uvijek je nasa klupa bila blize sjeveru.
Takodjer stavljanjem Keme na desnog beka, radimo harakiri. Covjek moze igrati samo stopera i nista vise, probao je Adzem na defanzivnom veznom i znamo kako je zavrsilo.

heisenberg
Kontakt:

ned jul 29, 2018 12:59 pm

mirzza je napisao/la:
ned jul 29, 2018 12:34 pm
Pogledati ovaj video od prije 6 godina i vidjeti kakva je rupa Jadranko Bogicevic. Da, danas neki od nasih stopera odradi slicnu utakmicu, zabranio bi mu se pristup stadionu, a da to uradi neko od naseg podmlatka posebno Osmankovic neko bi ga streljao.
Nas sistem vrijednosti je na krivim temeljima, od toga da lik koji te tuzi pred vaznu utakmicu u prostorijama najveceg rivala i tako trazi sto mu pripada, da istog vratis u ekipu, das mu traku kapitensku i tako ga nagradis za sve te gluposti koje je uradio, do toga da navodno golman trazi da mu taj stoper igra jer mu je 'lakse' igrati.
Sta da Kemo trazi ili Bakrac sada da brani Cutahija? Jesmo li mi tim ili emisija ispuni mi zelju?
Ako je golmanu lakse braniti sa Bogicevicem, mi napretka nikada necemo imati, jednostavno ne isplati se forsirati djuturuma koji ne zna igrati od kojeg se pravi mit da se dobro postavlja ili da je dobar u duelu ili skoku ili onaj sto Sablja rece da zna igrati po zemlji. Pa sto ga dragi Sablja ne odvede u Mladost ili Crnu Goru kad ti je toliko dobar?
Sto ga ti Slavko ,najboljeg stopera lige koji u prvih 10 minuta 3 puta ispadne iz linije kako ti to volis nazvati kada je to radio Boccacini i tako stvori nervozu u ekipi, unese paniku vec trecu sezonu. Vec tri godine taj covjek ne moze odraditi utakmicu u visokom ritmu.
Ocit primjer toga je Graovac, kada je dosao prvih 4,5 utakmica imao kikseve, da bi nakon toga igrao kao sat. Kemo nikad onakav kiks nije napravio kao navedeni protiv Maribora, ali se Kemi sijece glava kada ga lopta pogodi u glavu u Mostaru i odbije se u gol, on je retardiran a kada nam majstor zvani autogol u Mostaru zavali golcinu iz nikakvog ugla i izbije titulu ili protiv Kiprana uradi ko i Kemo to je nesreca. Vile su nas pronosale u drugom poluvremenu kada je prsima spustio loptu 10 cenata od stative.
Pa mali Velic je prije godinu u Bijeljini odigrao odlicnu utakmicu i - nestao. Zasto je nestao?
Ocito jer je nekome lakse igrati sa matorcem lafo sigurnije nego trpiti mladog igraca? A kako je taj neko stao na gol? Kako smo svjesno rijesili Antolovica da bi talenat stao na gol.
I sad taj mali nece da trpi svoje kolege?
Da imamo pravi sistem vrijednosti taj mali nadobudni golman koji nazaduje iz godine u godinu bi sada bio na hladjenju i imao konkurenciju koja je 10,20% slabija od njega a ne golmana koji brani pogledom i koji godisnje igra maksimalno 3 utakmice, koji je van svakog ritma.
Veceras ako izadje Rodin na beku a Bogicevic i Bakrac kao stoperi mozemo i malog Aldina proglasiti klocem i zapakovati ga u Kakanj jer je puno veci rizik igrati petu utakmicu sa Bogicevicem na stoperu umjesto sa Sehicem na beku.
Takodjer, ovog Kristiana za sirotinju koji se odaziva na ime Dzenan veceras zakucati za tribine, u igru ubaciti Veselog a da zamjena bude Eldar Sehic. Cudno je to kako neko nakon 2 utakmice umisli da je zvijezda i da je igracina. E pa nisi i kazem neces nikad ni biti sa tim stavom i ponasanjem.
Hajmo samo porediti igrace prije godinu i danas, evo neka mi neko kaze da Saban i Hare nisu napredovali toliko da danas obojica mogu u prvih 11 protiv ucesnka eurolige i da budu jedni od boljiih igraca.
A koliko je napredovao Kjosevski? I zasto nije?
Zato sto nemamo sistem vrijednosti, zato sto se konstantno nagradjuje igranjem u prvih 11 jer nema konkurenciju jer je neprikosnoven. Ista stvar je i sa Bogicevicem.
Krcmarevic mi se cini ko covjek koji zna svoj posao, napravio je velike greske u cetrtak, nadam se da nece ici stopama svojih prethodnika i da ce raditi na ispravljanju tih pogresaka i obradovati nas veceras pobjedom a brzom ekipom u cetvrtak pa sta god da bude na Kipru nece im se zamjeriti.
Sretno plavi.
P.S: Zna li neko razlog sto je nasa klupa preselila blize jugu? Koliko pratim Zelju do Adzema prosle godine uvijek je nasa klupa bila blize sjeveru.
Takodjer stavljanjem Keme na desnog beka, radimo harakiri. Covjek moze igrati samo stopera i nista vise, probao je Adzem na defanzivnom veznom i znamo kako je zavrsilo.

:palacgore:

Mislim da je i Krcmarevic svjestan vecine stvari koje si napisao, ima finu pricu i definitivno ima slifa, tako da sve ce to doci na svoje mjesto.

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Eric Cantona
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:00 pm

Griješe, ali ginu.
Hoću to da vidim. Nismo još uigrani koliko bi to neki želili nakon kratkog vremena provedenog zajedno. Ali hoću večeras da poštuju onaj dres što nose, ko god zaigrao.

SirAlexFerguson
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:06 pm

Idemo danas dobiti Čelik i onda protiv Apolona skupo prodati kozu i onda sta bude bude, ako izgubimo okrecemo se prvenstvu ako prodjemo... o tom potom :)

Dosta je novih igraca, dosta smo se "zapustili" i sad to treba sve nadoci. Ja sam uvijek uz trenera, rano je za sud ali cini mi se da je Krcma kapacitet da drzi kontrolu.
Da ne trubim, veceras ako Bog da pobjeda. Imamo potencijal, ja ga bar vidim neko mozda ne vidi, neko igru vidi drugacije. Ne znaci da sam upravu ali evo ovo je mjesto gdje mozemo "ubiti" vrijeme do utakmice. Sretno nam veceras, sretno manijacima koji idu.
Sto se tice Sinana, pazi se, radi sve kako bi se sto prije oporavio, ne moze da isceka..

Razlog zbog kojeg hocu da pisem je taj, sto mi se neke "ideje" motaju po glavi, nedeljno popodne i bezveze mi proleti kroz glavu, reflektor koji farbamo "MI"... zasto na njemu ne bi pisalo ime našeg Đilde, da nas onako s visine motri i uživa na tribini vjecno sa nama. Mislim da bi taj reflektor najjace sijao!

Druga stvar, krov na sjeveru, ovaj dio koji se vidi sa juga koji je savijen na dole je siv i bode oci, sve cemo ofarbati i srediti ono nek sivo ne ostane. Recimo tu mozemo staviti "Tribina: Ivica Osim" Kao na Old Traffordu "Sir ALex Ferguson stand" , lijepo bi bilo..

Treca stvar: Pisao sam neki dan da me nista vise ne obraduje nakon utakmica nego izvjestaj 1921tv... neko napisa neki dan da su neki isli i vjerujem da idu cesto o svom trosku.
Kada ofarbamo refletkor , zamolio bi ekipu 1921tv da otvore neki racun da mozemo i njima odraditi jednu "pomoc" koja ce sigurno dobro doci u ovoj dugoj sezoni. Nagradimo momke, pokazimo da ih cijenimo i pošutjemo zbog svega sto rade!

:zeljeznicar1:
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

ChWilla
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:10 pm

meni se individualno zasad sviđa svako ko je doveden osim arežine. i oni koji su dočekani neodobravanjem "na papiru" zasad igraju odlično, možda i najbolje u ekipi. tim nemamo, ali nismo ga imali ni bez promjena. pa vidjećemo. kad se sinan vrati i uz eventualni lendrićev potpis sigurno bi imali najbolji skup igrača, mada ja vjerujem da smo imali i prošle i pretprošle sezone.
gradi željo boli te *****

Masinovodja
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:29 pm

Bice danas nevjerovatno tesko,ne bi bio ni sa bodom nezadovoljan,ali ako budemo bolji na terenu.Ceka nas skoro pa pun stadion,a ni od konkurenata se niko nece naigrati dole.

djoxxx1921
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:31 pm

Pokusava se narusiti atmosfera sa "strane" zbog ovog poraza u cetvrtak. Implementira se kao da smo izgubili od nekih konobara sa Malte. Znamo i od koga i kako se to servira. Treba nam pobjeda veceras, da im zacepimo usta. Treba nam dobar start sezone. Ogroman pritisak se vrsi na trenera, ali moramo ga podrzati, i njega i ekipu. Znaju oni dobro da ako dobro startamo, ujedinimo se, ako podrzimo i pustimo Krcmu da radi, znaju da je nasa godina. Da ce doci titula. Ja je ocekujem i nadam joj se vise nego ikad. Vakat je da je naplatimo ove zadnje dvije sezone, s kamatama. Samo jako, samo zajedno!!!! VOLIM TE ZELJO!!!

cikazubo
Kontakt:

Masinovodja je napisao/la:
Bice danas nevjerovatno tesko,ne bi bio ni sa bodom nezadovoljan,ali ako budemo bolji na terenu.Ceka nas skoro pa pun stadion,a ni od konkurenata se niko nece naigrati dole.
2 gostovanja 4 boda, nije lose, ali dolazi Zrinjski, lakse je Celika danas pibijediti nego da moramo madjare, ugl 7 bodova iz ova 3 kola je "must".

Masinovodja
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:32 pm

cikazubo je napisao/la:
2 gostovanja 4 boda, nije lose, ali dolazi Zrinjski, lakse je Celika danas pibijediti nego da moramo madjare, ugl 7 bodova iz ova 3 kola je "must".
Ma uvjeren sam da Zrinju dobijamo lakse nego ikad,samo da danas ne izgubimo.

BHDragons
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:32 pm

Ma uzimamo večeras. 0:2 Krpić, Veselinović
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Okolele
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:34 pm

Ja očekujem tri boda večeras ništa manje ništa više..Ćelik je uz Zvijezdu najlošija ekipa lige i njih moramo dobiti..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:39 pm

veceras uzimamo prvo mjesto i tu cemo ostati do kraja.

HAJDEE ZELJOOOO

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Masinovodja
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:40 pm

Okolele je napisao/la:
ned jul 29, 2018 1:34 pm
Ja očekujem tri boda večeras ništa manje ništa više..Ćelik je uz Zvijezdu najlošija ekipa lige i njih moramo dobiti..
Nemoj se ljutiti brate,ali to je pravo naivno razmisljanje.Dole je nama i pitarima tradicionalno najebenije gostovanje,pa da s djecom igraju.Ceka te 6-7-8 hiljada neprijatelja na tribinama koji vise mrze tebe,nego sto vole svoj klub.

ChWilla
Kontakt:

bio je i kod nas pun stadion i dobra atmosfera, pa bolja ekipa opušteno pokaza da je bolja.

naravno da razlika nije tolika, ali dovoljna je da su tri boda imperativ.

Masinovodja
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:44 pm

ChWilla je napisao/la:
bio je i kod nas pun stadion i dobra atmosfera, pa bolja ekipa opušteno pokaza da je bolja.

naravno da razlika nije tolika, ali dovoljna je da su tri boda imperativ.
Sve stoji,jedino me brine da mi jos nismo toliko uigrani da ikome mozemo pokazati da smo toliko bolji,pogotovo na strani,jos na ovakvom gostovanju.
Ali izac bez straha,pobit se,pa cemo vidjeti za sta je to dovoljno.

plavi kanarinac
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:47 pm

cikazubo je napisao/la:
Ma loše je i prelose, nema vise sazaljevanja ni respekta bolji smo 1000 puta, idemo ih zgaziti i zabiti im tri gola, ko ih jebe cernobilne.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

ChWilla
Kontakt:

ned jul 29, 2018 1:47 pm

nisu vala ni oni, mijenjali su i više, a manje su kvalitetni.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.

Prijava