Najbolji i najsvježiji primjer je Gary Neville. Čovjek važio za jednog od najboljih stručnih komentatora. Po mišljenju većine, fenomenalo analizirao utakmice i ukazivao na greške. Vidjeli smo svi kako je završio sa Valenciom. Sam je poslije rekao da je nebo i zemlja pripremati i voditi tekmu sa terena i istu gledati na TVu i komentarisati, a čovjek je u fudbalu čitav život.FKZ1921 je napisao/la:Mi jesmo poznati po tome da smo eksperti za sve...A posebno za igru koja se zove nogomet ili fudbal. Biti trener,po nama,to je pickin dim,ništa mudro što svako od nas ne bi mogao biti.
Zbog toga je normalno napisati kako je recimo Edis samo dobar motivator,ostali nula. Šta to znači?
Znači,igraš lopte 20 godina...
Onda počneš da treniras djecu...
Kreneš učiti osnovne stvari,završiš neki nivo edukacije...
Počneš trenirati malo stariju djecu...pa osvojis s njima titulu (to je ono kad budeš bolji od svih da kojima se takmicis)...
Pa nakon toga osvojis i titulu i kup...
Upišeš neki viši stepen edukacije...
Uprava kluba te,najvjerojatnije zbog rezultata i procjene da nesta znaš,prebaci u stručni štab prvog tima...
Pa te u neko doba uprava postavi za šefa stručnog štaba...
Pa u sklopu edukacije provedeš dvije sedmice u nekom klubu u bundes ligi,budeš na treninzima,gledaš,sninas8,pišeš,pamtiš...
Pa završiš taj ciklus školovanja je dobiješ profi trenersku licencu...
Vodiš prvi tim,imaš neke dobre neke slabe rezultate. u konačnici si napravio neke pomake,došao u situaciju da ispunis cilj koji je uprava postavila ta ovu sezonu.
Imaš određenih problema sa slaganjem ekipe i pravljenjem tima,imaš puno novih igrača,stekaju neke stvari,vidiš šta šteka,nešta popravio nešta ne popravis...
E vidite koliko se toga napisa.
I dodje stručnjak koji,vrlo moguće,nikad nije obuo kopačke na noge i kaže za tog nekog na koga se odnosi sve napisano,da je nula.
Ali,valjda nula ni ne može napisati bolje.
Tako bas,mislim da to nije nesto previse zahtjevno a znacilo bi i igracima i nama navijacima.Ove sezone je vjerovanto kasno da se pocne s tim,posebno jer smo promjenili ekipu totalno na polusezoni,ali mozda vec od iduce..Kapiten je napisao/la:Odlicna ideja ! I ja sam o ovome razmisljao, bilo bi bas fino da se to organizuje, a ne iziskuje mnogo sredstava i truda. Ja bih birao i igraca mjeseca, a na kraju sezone najboljeg igraca FKŽ u toj i toj sezoni. Za najboljeg igrača sezone nagrada da nosi ime nekog od nasih legendi koje nisu vise sa nama ili nekog od nase brace sa tribine koji su nas napustili.rios je napisao/la:Sta je sa onim izborima igraca mjeseca,nisam upratio da ima i dalje!? Meni je ono bila super ideja,lijepo priznanje za igrace da vide da navijaci znaju cijeniti trud i dobre partije.
Inace,mozda ne bi bilo lose poceti sa izborom i najboljeg igraca sezone,to je redovna praksa mnogih klubova sirom svijeta.Dati neko lijepo ime nagradi,mozda cak i neke potkategorije tipa najbolji gol,najbolji potez ( ne u smislu dribling i to nego nesto znacajna kao Acina odbrana recimo) itd.. Razmisljam na glas samo
![]()
Izvini pasa moj ali se ne slazem sa tobom treba ih razguliti znaci od pocetka do kraja bez ikakvih kalkulacija nista polako nego srcem do kraja pa sta god budeHadzijalagic je napisao/la:Zrinjski posle nas ima dvije lakse utakmice (Velez kuci I Mladost na strani).. Njima odgovara x sa nama i sa x-om u zadnjem kolu protiv Slobode postaju prvaci.. Ne vjerujem da ce nas napasti a mi na postavljenu odbranu tesko stvaramo prilike.. Bice teska tekma i treba se dobro pripremiti.. Niposto se ne zalijetati i ostavljati im prostora za polukontre.. Treba igrati isto kao protiv pitara bar prvih pola sata..
Tek se registrovao i pametuješ meni nešta. Kritikujem, imam pravo, a boga mi i argumente. Sve ovo do sada što je pobijedio nije njegovom zaslugom već zaslugom igraca. (Sem dva derbija, za to svaka čast).mula je napisao/la:Oni koji su protiv Edisa ili su neprijatelji kluba ili pitari, tako da ne vidim razlog da se djelimo izmedu sebedelinjo je napisao/la:molim vas eto molim znaci da se ne dijelimo izmedju sebe na one koji su za Edisa i koji nisu...ajmo uzivati u ovim stvarima a ne da se dijelimo svadjamo i vrijedjamo jedni druge...nek svako napise svoje misljenje ali ne treba nam sad neka svadja,tenzije ili bilo sta drugo sto je negativno...eto molim vas dok ne zavrsi sezona pa cemo onda oplesti..
A čijom zaslugom je izgubio onda? Ma ne treba nam stručni štab nikako, sami igrači igraju...hardwell je napisao/la:Tek se registrovao i pametuješ meni nešta. Kritikujem, imam pravo, a boga mi i argumente. Sve ovo do sada što je pobijedio nije njegovom zaslugom već zaslugom igraca. (Sem dva derbija, za to svaka čast).mula je napisao/la:Oni koji su protiv Edisa ili su neprijatelji kluba ili pitari, tako da ne vidim razlog da se djelimo izmedu sebedelinjo je napisao/la:molim vas eto molim znaci da se ne dijelimo izmedju sebe na one koji su za Edisa i koji nisu...ajmo uzivati u ovim stvarima a ne da se dijelimo svadjamo i vrijedjamo jedni druge...nek svako napise svoje misljenje ali ne treba nam sad neka svadja,tenzije ili bilo sta drugo sto je negativno...eto molim vas dok ne zavrsi sezona pa cemo onda oplesti..
I ne pljujem Edisa, stvarno mi je drag momak. Ponavljam ovo hiljadu i treci put. I dobro je rekao @terabajt, završi priču pričat ćemo kad završi sezona.
ja vise, dosta mi je tih turaka... imal ko iz holandske, austrijske ili belgijske lige da nas prati...LARSSON je napisao/la:http://booyakasha.ba/vedran-kjosevski-odusevio-turke/
hardwell je napisao/la:Tek se registrovao i pametuješ meni nešta. Kritikujem, imam pravo, a boga mi i argumente. Sve ovo do sada što je pobijedio nije njegovom zaslugom već zaslugom igraca. (Sem dva derbija, za to svaka čast).mula je napisao/la:Oni koji su protiv Edisa ili su neprijatelji kluba ili pitari, tako da ne vidim razlog da se djelimo izmedu sebedelinjo je napisao/la:molim vas eto molim znaci da se ne dijelimo izmedju sebe na one koji su za Edisa i koji nisu...ajmo uzivati u ovim stvarima a ne da se dijelimo svadjamo i vrijedjamo jedni druge...nek svako napise svoje misljenje ali ne treba nam sad neka svadja,tenzije ili bilo sta drugo sto je negativno...eto molim vas dok ne zavrsi sezona pa cemo onda oplesti..
I ne pljujem Edisa, stvarno mi je drag momak. Ponavljam ovo hiljadu i treci put. I dobro je rekao @terabajt, završi priču pričat ćemo kad završi sezona.
Kakve veze ima to sto sam se tek registrovao. To ne umanjuje cinjenicu da citav zivot pratim Zelju. Brate za svaku pobjedu je najzasluzniji trener i za svaki poraz on je najveci krivac.hardwell je napisao/la:Tek se registrovao i pametuješ meni nešta. Kritikujem, imam pravo, a boga mi i argumente. Sve ovo do sada što je pobijedio nije njegovom zaslugom već zaslugom igraca. (Sem dva derbija, za to svaka čast).mula je napisao/la:Oni koji su protiv Edisa ili su neprijatelji kluba ili pitari, tako da ne vidim razlog da se djelimo izmedu sebedelinjo je napisao/la:molim vas eto molim znaci da se ne dijelimo izmedju sebe na one koji su za Edisa i koji nisu...ajmo uzivati u ovim stvarima a ne da se dijelimo svadjamo i vrijedjamo jedni druge...nek svako napise svoje misljenje ali ne treba nam sad neka svadja,tenzije ili bilo sta drugo sto je negativno...eto molim vas dok ne zavrsi sezona pa cemo onda oplesti..
Ma nisam rekao tebi ništa, već ovom tek registrovanom. Evo napisao sam iznad da neću više pričati o tome.delinjo je napisao/la:hardwell je napisao/la:Tek se registrovao i pametuješ meni nešta. Kritikujem, imam pravo, a boga mi i argumente. Sve ovo do sada što je pobijedio nije njegovom zaslugom već zaslugom igraca. (Sem dva derbija, za to svaka čast).mula je napisao/la: Oni koji su protiv Edisa ili su neprijatelji kluba ili pitari, tako da ne vidim razlog da se djelimo izmedu sebe
razumijem ja i tebe brate moj...nego ajde da o tome pricamo kad zavrsi sezona ...moze li tako ??? sad svakako nema smisla pricati o tome ...na kraju podvucemo crtu pa cmeo vidjeti sta je dobro sta je lose...jebi ga moze se desiti da nikako ne odemo u evropu a moze se desiti da osvojimo titulu...kazem ti shvatam ja i tebe ali ne trebamo sada pricati o tome ...samo da se strpis do kraja sezone to je sve....da ne mislis da te napadam ili ti pametujem stvarno nije to...nego eto samo nepotrebno nam je mozda da sad raspravljamo o treneru kad imamo 4 tekme na noz...