pon apr 25, 2016 6:47 pm
Danas sam bio plano nakon nekih komentara, sreća pa je storm obrisao da se ne brukam jer nisam inače takav da planem na prvu. Koliko god da se trudim evo cijeli dan da se smirim i da ohladim glavu, da probam rezonovati neke izjave svaki put napravim puni krug i dođem na isto. Ovdje ima jako puno dušmana kluba i bilo koja konverzacija sa njima ne uspjeva, ljudi nam svjesno poturaju poluistine sa ciljem pravljenja razdora u klubu i ovom mora doći kraj. Napunila mi se foe lista a opet čitam zlonamjerne komentare i našu raju kako nasjeda na priče, bajke i basne dušmanske. Ova raja Željina koja se ovdje okupila kako bi progovorila koju i razmjenila mišljenja su upali u zamku trolova i pitara koji vam podmeću raznorazne insinuacije samo da bi nama bilo teže, kako bi nas podjelil, kako bi nas gurnuli "u potok". Nemože meni niko se predstavljati Željovcem a želi da se Edis smijeni, nemože mi niko govoriti da Bekić nevalja, da je Siniša jučer bio pogubljen, da je Lendrić bio loš, da je.....
Juče je Željo pobjedio Sarajevo i odmah su počele priče o :
- lošem sudiji koji nam je navlačio a navlačio je pitarima i spasio ih od debakla samo su svi nasjeli na priču, na svaku grešku koje napravio u našu korist napravio je deset u njihovu ali se o njima ne diskutuje već je samo bitno kako skrenuti priču sa njihove nemoći a vi nasjedate.
- Edisovoj taktici a on ih dva puta klepio u sezoni sa istom taktikom što ni Amaru nije pošlo za rukom,
- Edisovoj srčanosti jer zaboga trener mora biti hladan i kul, odmjeren i u kravati, koga briga što je on uvjek prvi i zadnji, uvjek ispred tima i uvjek dio tima dok nosi kravatu jer zaboga trenerka je radna gardaroba.
- lošoj fudbalskoj predstavi bez "pravih" poteza
- itd da ne nabrajam do sutra, vjerujem da ste shvatili poentu a poenta je da se odmah poslije utakmice počelo sa taktikom omaložavanja duple pobjede nad mlađom komšinicom koja nebira sredstva da skine odgovornost sa sebe, klasična pitarska priča - svi su drugi krivi -
Raja moja molim vas da budete pametni i da skontate ko vam je prijatelj, kako u stvarnom životu tako i ovom virtuelnom. Nažalost okupirali su nas vukovi u janjećoj vuni i mijenjaju vašu percepciju o klubu. Nemojte ni mene shvatiti za ozbiljno ali vas molim da samo malo razmisite o svemu. Željo se gradi, kako građevinski tako i u svakoj pori svog domena, razvijamo novi tim koji će u narednoj polusezoni biti u top 3-4 a u završnici No1, unapređuje se uprava, legalizuje se poslovanje, razvija se navijačka scena i proširuje porodica,..., i sve se ovo radi zbog nas i zbog našeg zadovoljstva. Ukoliko dozvolite da vas prevare i da nam ovo razvale u mnogočemu ćete usporiti naš razvoj ali ga nećete zaustaviti samo što će vam na kraju biti krivo što ste ispali glupi jer ste vjerovali nekom anonimusu.
VTŽ
イビチャ・オシム