Sa nekog taktičkog aspekta, solidno odrađena utakmica. Opet se vidjelo da ova ekipa najbolje izgleda kad je u situaciji da je protivnik mora napasti. Da je situacija bila obrnuta mislim da bi opet gledali neku patnju, ali nije bilo tako i to je najbitnije. Možda će zvučati malo glupo, ali ovo Sarajevo jučer je bilo zrelo da još koji gol samo da je završnica nakon onih kontri i polukontri bila kako treba. Mulalić je spomenuo kako smo bili opsani nakon tranzicije i to je istina, stvarno jesmo, pogotovo pred kraj utakmice, ali kombinacije ispred gola protvinika su morale izgledati bolje.
Borba i zalaganje na jako visokom nivou i na tome im svaka čast, svakome, a Mulaliću kapa dole zbog načina na koji je psihički i fizički pripremio tekmu, stvarno su izgledali dobro, ovo bih napisao i da kojim slučajem nisu dobili. Moram pohvaliti i igru nakon prekida i u odbrani i u napadu, dobro su stajali. Vidim da je Blagojević počeo izvoditi prekide i neka je. Volio bih i da Kramarić izvodi sa svoje strane kad igra, ono što sam vidio u onim pripremnim utakmicama je najbolji centaršut lige.
Što se igrača tiče, mislim da su svi odigrali jako dobro i pojedinačno i onako kao ekipa.
Lendrić je meni jedan od boljih igrača kojeg sam ja gledao u Želji, a sigurno najmoderniji kojeg sam gledao. Nije nešto bio zapažen ali je uradio lavovski posao, pa čovjek je samo jednu loptu izgubio i to u 94. minuti kad je neko od igrača Sarajeva legao ispred njega i uzeo loptu.
Miroslav također jako dobar, pogotovo nazad kad se vraćao i pomagao, uz to je i zabio gol.
Veza strašna, svako od njih. Oni izgleda mogu odigrati ili vrhunski ili nikako, nema sredine. Zahirović konačno dobro odigrao, strašno, Blagojević standardno dobar, Bekrić dosta pomagao, nije bio igrač manje nazad, naprijed tu i tamo, ali sve u svemu dobar. Zola također bio zapažen za onih 15-ak minuta ili koliko je već igrao.
Odbrana je dobar dio utakmice bila na jako visokom nivou, par puta im je malo popustila koncentracija ali na našu sreću bez posljedica. Ono da lopta prođe kroz čitav šesnaesterac ne smije dešavati i nije se prije nikad dešavalo, ne znam šta im je u zadnje vrijeme, ali dobro.
Sad utakmica sa Zrinjskim, ne bih bio nezadovoljan ni remijem ukoliko se poklopi sa rezultatom Širokog ili Sarajeva. Mada mislim da ako mogu dobiti Sarajevo, Široki i Slobodu, mogu i Zrinjskog kući pred (nadam se) punim stadionom.
za_zivot_cijeli je napisao/la:Senade oprosti mi, nisam znao sta cinim!!!
Ljubljanska veza

De neka nam neko približi ovo, o čemu se radi.