Ova garnitura ljudi ponovo je, po ko zna koji put, ambicije digla na jos jedan veci nivo u vidu izgradnje cjelokupnog istoka a ne samo prve etaze(bar po ovim maketama koje su izasle na zvanicnoj, a nemamo razloga ne vjerovati da ce on tako u kanacnici i izgledati). Kao sto je jednom rekao cini mi se FKZ forumas postoji novac koji je odvojen sa strane, orocen, za potrebe izgradnje pola prve etaze istoka , sada je Miske na hutbi rekao da je odvojena cetvrtina novca za istok, nakon cega dolazimo do zakljucka da se ima u planu graditi cjelokupnu tribinu a ne po etazama. Mislim da je FKZ pominjao cifru od 400 -500 milja sto je sa strane za istok , eh sad ako je to cetvrtina potrebnog novca za cjelu tribinu onda dolazimo do cifre od oko milion i po za tribinu istok,cijelu bez krova(ovo se neke moje laicke procjene ). Znaci jedna cevrtina ima tu je i ne dira se kako i Miske rece, druga cetvrtina se relativno "lako" moze izvuci, upravno na nacin na koji je on pomenuo u govoru a to je 500 KM ili 1000 KM za garantovano mjesto na istoku, na x broj godina (10,20). Napece se ljudi bolan iz petinih zila , cekali su toliko dugo , cekali su famozne bagere a sada imaju prilku da se osiguraju na tom mjestu koje su cekali 20 godina. Ima ljudi koji vole ovaj klub i dobro stoje sa novcem, i mislim da ta prica moze itekako upaliti da bi se prikupilo 500 milja za istok vrlo lako. Mozda jos dodatna injekcija za istok da nekom garantujes poslovni prostor( ne mali) na odredjenu broj godina(Konzum i Bingo prvi padaju na pamet) te tako dobijes dodatnih kes sredstava. Dalje, dodatne izvore finansiranja treba traziti u lokalnoj zajednici, tu su i sponzori tzv. mali koji ce vjerovatno odigrati bitnu ulogu oko istoka jer svi zele biti dio historiske price , a ovo nase oko istoka je historisko definitvno, cekali smo godinama i evo dobili smo, zahvljajuci ovoj garnituri ljudi koji sjede u klubu. Ovu su naravno sve neke moje laicke procjene, niti sam insajder, niti blizak klubu toliko.