sub jul 07, 2018 2:00 pm
Opet ponavljam. Uprava, navijaci, igraci, trener. Svi mi zajedno smo krivi. Jel moguce da smo svi takvi ili nas nesto tjera da budemo? Tjeramo jedni druge...
Atmosfera bi među manjinom bila bolja. Vecina bi bila mirna do prvog poraza, ili do prve kontre protivnika. Jer, mi smo Zeljo, i mi moramo dominirati. Nisu nam komsije dobar primjer da tako ne valja ali eto.
Eto i ovo je pretjerivanje "sta poslije ove uprave". I to je pogresno razmisljanje. Njihov je posao da planiraju buducnost a nas da podrzimo sadasnjost. Bas, sta poslije uprave? Volio bi to viditi. Necu "zastrasivati" ljude prosloscu, eto nek je slucaj dođu bolji. Ako Bog da i to da se desi nekad, jer naravno uvijek treba bolje. Dovedu Amara za trenera, jel stvarno moze neko garantovati da ce biti bolje? Eto opet Sarajevo primjer jer im je do prije godinu Husref bio svetac i spasioc. Ako kojim slucajem ne bude bolje, jel trebam ja doci ovde i nekome govoriti "Evo rekao sam ja tebi a ti mi ne vjerujes?". Ili ako ne budem u pravu, treba neko meni isto govoriti? Mi, iako se predstavljamo kao zajednica, imamo neku dozu mrznje u sebi prema ostalima. Zato se desava da svako protu-misljenje ljudi dozivljavaju kao napad. Mi se godinama djelimo i to je, pored nekvaliteta u određenim slucajevima, ono sto nas najvise koci. Koliko god mi govorili za igru "Ovo nije Zeljo", trebamo se stvarno zapitati jesmo li mi Zeljo?
Evo i ja sam misljenja kao i ti. Ako se vidi da ne mogu vise, nek idu. Ne trebam ja sad suzu pustati za njima. Rijetko to pisem jer me stvarno ne zanima hoce li se moje misljenje cuti. Mozda su i oni istroseni, mozda i tu treba svjeza krv. Ali isto tako mislim da im sve ovo ne dozvoljava nesto vise. Opet, ko zna hoce li se promjeniti nesto i ako odu? S ovim se vracamo na pocetak, covjek vratio ofanzivnog veznog na centralnog, i zahtjeva malo drugaciju igru i kretanje i to igraci nisu u stanju u trecoj prijateljskoj ispratiti, i odma tjeraj trenera, nije on za nas. Mnogo smo mi kontradiktorni kao narod. Imamo duple standarde. I sam sam takav, malo mislim jedno, malo drugo, ali opet razumijem da sam navijac i da trebam podrzati.