pet jun 29, 2018 3:54 pm
Koliko smo mogli primjetiti Krčma igra : 4-1-2-2-1 i po meni ta pozicija jedinog zadnjeg veznog ispred stuba odbrane pripada Šabanu/Hajdaru, dok ostali na pozicija dva vezna ispred. Blagojević bi također mogao igrati tu ali ne ispunjava svoj potencijal sa pravljenjem igrača viška i pasovima ka ofanzivnom redu dok Vranješ po prirodi nije igrač koji ima toliko dobro defanzivno postavljanje ili agresivnost, već mu je specijalnost pasovi u prostor i šut sa distance.
Šaban ima idealne predispozicije i inteligenciju da bude igrač tipa Busquets-a (naravno na 50 puta manjem nivou). Hajdar je po meni više tip igrača Gatuza, izuzetno agresivan sa dobrim motorom ali je ograničen u tehničkom smislu i kreativnošću a takvih je igrača sve manje u modernom fudbalu i to utiče na fluidnost i brzinu igre jedne ekipe i njenog iznošenja lopte, pogotovo pod pritiskom/presingom protivnika. Ako Anel i danas bude u prvoj postavi, onda mislim da je to i u planovima Krčme, osim ako se ne proda što je vrlo realno, jer jedino ima i konkretnih ponuda i interesa za Zakarića i njega. Prije svega molim Boga da prođemo dva pretkola kvalifikacija, što nije nerealno, a mislim da bi se nakon toga on i prodao po kao što neko reče cifri od circa milion KM.