Omar500 je napisao/la:LARS1921 je napisao/la:Alipasino je napisao/la:Gledo Zelju onog u onoj drzavi a evo sad i ovog u novoj drzavi.Razlika nebo i zemlja.Ok bio rat drzava siromasna itd ali kako smo onda mogli imat igrace poput Mese Fice Skore Ode da ne nabrajam jer recimo pola strasnih igraca je dolazilo iz drugih sredina Skoro Nikic Mihajlovic Sabanhadzovic i ostali.I tad je bila lopta okrugla uslovi isti teren trener i opali e sad vidis igraca nezna osutat na go nezna glavom nezna predriblat nezna osnovne fudbalske vjestine kako on uopste moze bit fudbaler nekog tima a pogotovo Zelje.To mene ko navijaca boli kaze nema se para tanka liga ali halo pa napravi igraca proizvedi ga nauci ga zasto sluzi trener koji *****.**** ti ovo dovedi prodaj istrpi i sta ima navijac ot te politika nista.Veliku nulu.Bolje platit dobrog trenera od pionira pa nadalje cekat 10 godina i onda docekat napokon tim koji je vrjedan imena Zeljo ovo sad je posto biznis kupoprodaja i da ne nabrajam.Sjetite se generacije pred sami rat sa Pavlovicem na golu i Bogdanovicem u napadu sve Zeljina djeca da se ne zarati uzeli bi ligu.Pogledajte tim nekadasnji koji je doso u evropi do polufinala Maca Berjan Baljic Capljic Mesa Fico Samardzija Cipe sve Zeljina skola.Ovo sad je Zeljo kompany.

što mi poznato zvuči
Cak i od ovakvog posta sam dobio ideju da mozda sastavimo, ne znam, 11 najboljih Zeljeznicara u zadnjih deset godina. Auu, kakva ekipa, strah me pomisliti samo
Inace, ozbiljno shvatati ovaj post, nema smisla

Ima smisla ovo podebljano.
Alipašino je kao po običaju nadrobio i i umutio da je dobio bezmisaomu masu slova
Sada se bavi fudbalom i Kurto i Panto jer su namirisali lovu i kao slavu. Treneri su neškolovani i puni sebe. Koriste prazan prostor koji je nastao od rata i traje do danas. Malo mito, malo rođacke veze ( zna to boccaccio najbolje:lol:

) malo dobar foler u vidu menađerica,roditelji napadaju trenere, poguraju te mediji i eto fudbalera

. Zato se cesto desi da igraci koji posjeduju to nešto teško i kasno isplivaju pored ovih nazovi fudbalera.
Maksimalno se mora poboljšati i izmjeniti OP. Šerbo ili bilo ko ko je na čelu OP mora dobro zasukati rukave. Infrastruktura jeste veliki plus ako imaš sređeno ili minus ako nemaš. Nije opredjeljujuci faktor u radu OP. Treneri bi u mlađim kategorijama morali imati neke vrste ispita svako dvije godine. Prije toga jasne standarde rada, pismenu evidenciju o razvoju svakog mladog igraca... i još puno stvari za odraditi

a ne briigo moja pređi na drugoga, ja odoh fuka.Osim trenera tu moraju biti i psiholozi, nutricionisti, ljekari i još svašta nešto

Za kontrolu i usmjeravanje kao i za povezivanje OP i prvog tima je sportski direktor. Ko misli da je SD samo za transfer grdno se vara.
Teško možemo imati cijeli tim od naše djece jer su druga vremena i djeca odlaze rano. Da možemo izbacivati kompletnije i kvalitetnije igrace, možemo.
Kao svuda tako i u fudbalu je bolje proizvoditi nego kupovati. Proizvod bolji, lova veca. Cudite se kako komšije i susjedi utope djecu za dobru lovu a mi ne. Nisu u velikim klubovima veslo sisali da nam daju milione za to šta im nudimo. Poluproizvod od dobrog materijal, to mudimo. Danas nema niko vremena da dorađuje poluproizvod. Cini mi se da je ova uprava svjesna toga i da je pocela raditi na tome.
Sanjam obnovljenu Grbavicu ali da se ja pitam i da mogu birati rađe bi izabrao moderan trenažni kamp. Da se sa Bajom, Arom, Amirom i drugim bolje radilo mi bi sada imali novu Grbavicu.