Malo kasnim oko rasprave za Arezinu, pa cu sad napisati svoje misljenje. Slazem se sa Leonom, da nam Filip nije potreban. Najbolje bi nam sjelo neko krilo koje moze igrati i 10.
Ja sam bio jedan od rijetkih koji je zimus pisao da nije za dolazak Stojana. Ne zbog kvaliteta (i tad, i sad smatram da nam je najbolji veznjak), nego zato sto njegov dolazak direktno utjece na minute Harisa i/ili Anela, te zbog manjka motivacije i zelje za dokazivanjem. Isto to mislim i sad, napisite mi formaciju u kojoj ce minute podjednako dobiti Stojan, Jovan, Anel, Haris, Filip, Sinan? Cak i sa rotacijama, neko bi ispastao. Svi spominju sirinu, ali eto imali smo je proslu polusezonu pa pogledajte minute Anela, Zebe i Andreja. Tesko je ocekivati u nasoj ligi da se svaku tekmu rotira 2-3 vezna igraca. Uz to, svi tvrdite kako je Filip malo lud i nestabilan u glavi, kako li ce on onda prihvatiti klupu kad se Sinan vrati? Kako ce to utjecati na ostatak ekipe? Eto to su moji argumenti zasto smatram da nam je Arezina nepotreban, iako je kvalitetan igrac.
Vise bih bio za opciju da se igra bez desetke (4-3-3), ili kao sto sam rekao da se dovede neko krilo koje moze pokriti i poziciju desetke. Jos jedna opcija bi bila ostaviti Andreja ili Denisa, koji su mnogo jeftiniji i “mirniji”, kvalitetom mozda losiji ali bi posluzili do povratka Sinana. Sve u svemu, sretno Filipu!
Sent from my iPhone using Tapatalk