Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 23, 2016 5:38 pm

fanaticZeljin je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:E cuj Husiću ukraden Audu A6, :roll:
Sta ti je to cudno, danas zeni na otoci ukrali golfa, ne znam kojeg..Ajd gukni gavrane :lol:
Grakni gavrane.. :rofl:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Grbavica
Kontakt:

čet jun 23, 2016 5:39 pm

gavran je napisao/la: Banovacu se sam. Ako neko ima kartu od utakmice sa hajdukom da bi prodao nek se javi.Da ne bude da sam varalica kazu da ce vaziti kao godisnja na istoku :kafa:
Ma brate amin da se obistini, pa da se niko ne mora banovati :mrgreen:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

addyno1
Kontakt:

čet jun 23, 2016 5:46 pm

IvanOsim je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Danas sam imao priliku razgovarati s nekim momcima sa DIFa, i pitam ih usput za Seferovica, kazu da je to mozda i najbolji kondicioni trener kojeg mozes naci u ovom gradu i sire, kao kad im dodje na neke vjezbe i predavanja profesori ih posebno upozore da dobro slusaju Seferovica kada drzi neke prezentacije s obzirom da posjeduje veliko znanje u toj oblasti, takodje mnogi fudbaleri i reprezentativci rade individualno sa njim, ja ga se licno sjecam dok je radio sa Arom na onom terenu pored stadiona Otoka, pa sam cesto znao ostati po 15-20 min i diviti se koliko je Hodzic spreman.
Vidim na Kupresu ih dobro cijedi, pretpostavljam da cemo imati manje problema sa povredama i igracima koji posle 60. min ne mogu disati.. :zeljeznicar1:
S kojim si momcima tacno pricao ako se smije znati, u moje vrijeme on nije dolazio nikad nista da predaje.

Na Difu imas jednog docenta, zove se Haris Alic, bio je prvo desna ruka Radji, pa Talovicu, on je alfa i omega u vezi licenci za trenere u NS, ali koliko znam on nije radio po klubovima zadnjih 10-tak godina, on je nama preporucio Hidica, jer u to vrijeme nije bilo mnogo dobrih opcija, poslije njega je bilo boljih studenata i vecih kapaciteta po mom skromnom misljenju.
imas dr. Jelaskovica koji je bio u Zelji prije Hidica i kojeg su otjerali sto je jedva docekao Zrinjski i angazovao ga

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet jun 23, 2016 5:48 pm

A dolazi li još dr. Pajić
イビチャ・オシム

tm8782
Kontakt:

čet jun 23, 2016 5:52 pm

Dado je nas igrac i ne vidim ni jedan razlog da pisete suprotno. Dado sa nama ima ugovor do 2018. On nije otjeran. Prema tome zavrsite pricu oko njega.

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Neandertalac

čet jun 23, 2016 5:56 pm

Sale 86@

Izvini sto se mijesam u basu diskusiju, ali eto shvati to kao nastavak nase price od prije dan dva.

Koja to dva kvalitetnija imamo od Dade i koji je to potencijal?
Vjerujem da mislis na Bekrica, koji ima vjerovatno najlosiju polusezonu u karijeri i Hervasa koji nam je upitnik.
Neupitno je da su igracki stepenicu dvije iznad njega ali ono sto je prvi pokazivao a drugi tek treba da nam pokaze je pod velikim upitnikom

Dalje, ako mislis na Zeru, ok veci talenat, stoji.
Samo Zera mora pure i pure da pojede kako bi dosegao sto Dado sa svojih 21+ god vec ima.

Polusezona kada smo bili drugi i pocetak sljedece, Dado je bio u nasa najbolja tri igraca. Sjetimo se samo u kakvom je timu igrao.
Kada smo bili drugi, tim sa skoro pola prvotimaca ispod 20 god, sa nikakvom klupom, sa ogromnim bremenom na ledjima, naravno svi su ga imali, ne samo on, ali se vec tada isticao sa nekim briljantnim potezima i partijama.
U europi opet jedan od najboljih.
Pa onda opet na pocetku jedan od najboljih u timu koji je realno sa promasenim transsferima bio dosta dosta slabiji od proslog.
I tu je njegova forma pocela da se dize pa se u najnezgodnijem trenutku povrijedio.

Sada kada treba da se vrati, ne uklapa se.

Njegove jake strane, duga lopta, dijagonala, fin pregled igre, solidan radijus kretanja, skok igra, zna podvalit loptu, i vjerovano od svih trenutnih najbolji sut van 16 metara. Plus vec zavidno iskustvo i mladost tj jos uvijek ima itekako prostora za napredak.
Pa dalje, i sigurno iz ove perspektive najvaznije, skoro dest puta jeftiniji od prvonavedrnih a njegova prodaja za bilo koji novac koristi klubu itekako.

Evo ti argumenti, crno na bijelo.
Kazete dobio je sansu. Jeste, a i iskoristio je.
Povreda ga zaustavila da jos vise napreduje.
To sto ga volite ili ne volite, svidja vam se njegov stil igre ili ne, to je sasvim irelevantno za ovu pricu.

I za kraj da napomenem, ne svidja se treneru, ok, nista novo u svijetu fudbala, ima svoj koncept, postujem. Iako, nadovezujuci se na gore napisano, mislim da je trebao dobiti sansu bar kroz pripreme da pokaze ili se izbori sa konkurencijom.
Nakon par treninga ne vjerujem da se nesto moglo zakljuciti, je li za nas ili nije, tj za Kostica.

Ali, postujem. Samo ne znaci da se slazem.

:-)
Željeznicar za život cijeli!

cikazubo
Kontakt:

čet jun 23, 2016 5:58 pm

tm8782 je napisao/la:Dado je nas igrac i ne vidim ni jedan razlog da pisete suprotno. Dado sa nama ima ugovor do 2018. On nije otjeran. Prema tome zavrsite pricu oko njega.

Sta se planira sa njim, mislim ocigledno da je na izlaznim vratima, nije covjek otisao s ekipom na pripreme, sad dal se on slaze da ide na posudbu ili ce biti raskid.. :?

Whisperer

čet jun 23, 2016 6:00 pm

super1 je napisao/la:samo da pozdravim druga mirsu,sta kaze lozi vas :rofl: :rofl: :rofl: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Nema sta bog si svih inidajdrera jasam bewaba pogodio i reko da je nas znam za jos jednoog za kojeg iti znas 8-)
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jun 23, 2016 6:01 pm

cikazubo je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Dado je nas igrac i ne vidim ni jedan razlog da pisete suprotno. Dado sa nama ima ugovor do 2018. On nije otjeran. Prema tome zavrsite pricu oko njega.

Sta se planira sa njim, mislim ocigledno da je na izlaznim vratima, nije covjek otisao s ekipom na pripreme, sad dal se on slaze da ide na posudbu ili ce biti raskid.. :?
Dado ima opciju za posudbu ili ako neko zeli ima otkup. To su opcije koje imaju, za koje znam da su takve sigurno. E sta c e dalje biti fkt niko ne zna.

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

cikazubo
Kontakt:

čet jun 23, 2016 6:04 pm

tm8782 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:

Dado ima opciju za posudbu ili ako neko zeli ima otkup. To su opcije koje imaju, za koje znam da su takve sigurno. E sta c e dalje biti fkt niko ne zna.

Ja se nadam da ce na posudbu al u PL tipa Radnik, Mladost DK, znamo da to moze imati itekako pozitivan ucinak na primjeru Svrake kad smo ga poslali u Travnik, mislim da mozemo jos dosta dobiti od Dade u buducnosti..

Whisperer

čet jun 23, 2016 6:08 pm

ž'21 je napisao/la:Al Mirso brat znao za Bevaba prije tri dana. :palacgore: Insajderi na aparatima :ganja:
Jesamm lago bruda da je naas ovde me napadose svi.isto kosto sam cuo za subica lik potvrd da smo ga kontaktirali :|
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Model1964

čet jun 23, 2016 6:08 pm

kontranogama je napisao/la:Ljudi u regionu pocinju da uvidjaju sta se desava u FK Zeljeznicaru. A mnogi od nas ne vide sta se trenutno desava. Ovo su stvari o kojima ce buduce generacije Zeljovaca da prepricavaju ko sto mi sada pisemo o Domorockom. Ako se nastavi ovaj nacin rada odgovorno tvrdim da ce Zeljo u skorijoj buducnosti postati nesto kao Maribor ili Dinamo. Samo da nam Bog da zdravlja i snage ovoj upravi da nam sto duze potraje. VTZ
Ja to trubim vec dugo :) . Dupla ove godine :D , pa napredak u evropi i onda skoro redovno u grupama u evropskim takmicenjima. Nece se đaba graditi nova Grbavica ;) . Za ligu 12 je dobra i ovakva :lol: . Za EU :) mora biti napucana do kraja. Nije Misimović nako napravio uspješnu firmu niti je nako došao u Želju. Tip radi sve do kraja ili nedira ništa. Uz njega ovi mladi štreberi :) mogu cuda da naprave.
Sada je do nas Manijaka! :zeljeznicar1:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ž'21
Kontakt:

čet jun 23, 2016 6:14 pm

tm8782 je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:

Pa danas Cenan rece da ce se pomoci ovim igracima na koje se racuna ili da raskinu ugovore ili da idu na posudbu

Veteran1965
Kontakt:

čet jun 23, 2016 6:16 pm

Neandertalac je napisao/la:Sale 86@

Izvini sto se mijesam u basu diskusiju, ali eto shvati to kao nastavak nase price od prije dan dva.

Koja to dva kvalitetnija imamo od Dade i koji je to potencijal?
Vjerujem da mislis na Bekrica, koji ima vjerovatno najlosiju polusezonu u karijeri i Hervasa koji nam je upitnik.
Neupitno je da su igracki stepenicu dvije iznad njega ali ono sto je prvi pokazivao a drugi tek treba da nam pokaze je pod velikim upitnikom

Dalje, ako mislis na Zeru, ok veci talenat, stoji.
Samo Zera mora pure i pure da pojede kako bi dosegao sto Dado sa svojih 21+ god vec ima.

Polusezona kada smo bili drugi i pocetak sljedece, Dado je bio u nasa najbolja tri igraca. Sjetimo se samo u kakvom je timu igrao.
Kada smo bili drugi, tim sa skoro pola prvotimaca ispod 20 god, sa nikakvom klupom, sa ogromnim bremenom na ledjima, naravno svi su ga imali, ne samo on, ali se vec tada isticao sa nekim briljantnim potezima i partijama.
U europi opet jedan od najboljih.
Pa onda opet na pocetku jedan od najboljih u timu koji je realno sa promasenim transsferima bio dosta dosta slabiji od proslog.
I tu je njegova forma pocela da se dize pa se u najnezgodnijem trenutku povrijedio.

Sada kada treba da se vrati, ne uklapa se.

Njegove jake strane, duga lopta, dijagonala, fin pregled igre, solidan radijus kretanja, skok igra, zna podvalit loptu, i vjerovano od svih trenutnih najbolji sut van 16 metara. Plus vec zavidno iskustvo i mladost tj jos uvijek ima itekako prostora za napredak.
Pa dalje, i sigurno iz ove perspektive najvaznije, skoro dest puta jeftiniji od prvonavedrnih a njegova prodaja za bilo koji novac koristi klubu itekako.

Evo ti argumenti, crno na bijelo.
Kazete dobio je sansu. Jeste, a i iskoristio je.
Povreda ga zaustavila da jos vise napreduje.
To sto ga volite ili ne volite, svidja vam se njegov stil igre ili ne, to je sasvim irelevantno za ovu pricu.

I za kraj da napomenem, ne svidja se treneru, ok, nista novo u svijetu fudbala, ima svoj koncept, postujem. Iako, nadovezujuci se na gore napisano, mislim da je trebao dobiti sansu bar kroz pripreme da pokaze ili se izbori sa konkurencijom.
Nakon par treninga ne vjerujem da se nesto moglo zakljuciti, je li za nas ili nije, tj za Kostica.

Ali, postujem. Samo ne znaci da se slazem.

:-)
I ja bi se malo osvrnuo na Dadu ako dozvoljavate. Dosta ovoga gore nabrojanog stoji, i ima kvalitetnih argumenata, i razloga zbog kojih je Dado trebao ostati. Međutim ja bi ipak napravio malo poređenje Dade i Dženisa, bez obzira što su igrači na različitim pozicijama. Niti Dženis neće vjerovatno biti prvi pik i u prvih 11, imao je sličan put u prvom timu kao i Dado, dao nekoliko veoma značajnih golova, Ferencvaroš kao jedan od najbitnijih zadnjih godina...vidite on je otišao na pripreme i ostaje u konkurenciji. Po meni je samo jedan razlog zašto je Dženis tu a Dado nije. Naime imamo novog trenera koji gradi ekipu u kojoj će biti žestoka konkurencija za svaku poziciju, očito ne za 11 nego za 15-16 igrača. Ja sam lično pogledao par uvodnih treninga, i Dženis je bio jedan od najaktivnijih, njangažovanijih, slao je treneru jasnu poruku, da hoće, može, želi...i očito je to ovaj prepoznao. Na našu žalost Dado nije imao takvo ponašanje i angažman, standardno ležerno, bez želje i žara, kao da je on neko ko se podrazumjeva... Po meni je ovo bilo presudno. Ne bih ulazio u neke rezultate testova koje je neko spominjao, jer nemam informaciju oko toga, ali siguran sam da je ovo osnovni razlog zašto Dado nije na pripremama.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

exbabilon
Kontakt:

čet jun 23, 2016 6:17 pm

Ako nekog smatras svojim igracem povedes ga na pripreme i spremis ga za iducu sezonu. Trenutno se na Dadu, Enisa, Stanu i sve ostale gleda kao na nuzno zlo i pokusava se sto manje okaljat obraz kad su oni u pitanju, te rijesiti njihov status sto bezbolnije. A nasi su igraci koliko i mi ovdje na forumu.

fanaticZeljin

čet jun 23, 2016 6:19 pm

Kad pogledam trenutno nasu ekipu po meni Kramaric je visak, Hasanovica, Durakovica, Cemana pa i Beganovica bi poslao na posudbu...
Srcu draga, boja PLAVA !

IvanOsim
Kontakt:

čet jun 23, 2016 6:27 pm

addyno1 je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:Danas sam imao priliku razgovarati s nekim momcima sa DIFa, i pitam ih usput za Seferovica, kazu da je to mozda i najbolji kondicioni trener kojeg mozes naci u ovom gradu i sire, kao kad im dodje na neke vjezbe i predavanja profesori ih posebno upozore da dobro slusaju Seferovica kada drzi neke prezentacije s obzirom da posjeduje veliko znanje u toj oblasti, takodje mnogi fudbaleri i reprezentativci rade individualno sa njim, ja ga se licno sjecam dok je radio sa Arom na onom terenu pored stadiona Otoka, pa sam cesto znao ostati po 15-20 min i diviti se koliko je Hodzic spreman.
Vidim na Kupresu ih dobro cijedi, pretpostavljam da cemo imati manje problema sa povredama i igracima koji posle 60. min ne mogu disati.. :zeljeznicar1:
S kojim si momcima tacno pricao ako se smije znati, u moje vrijeme on nije dolazio nikad nista da predaje.

Na Difu imas jednog docenta, zove se Haris Alic, bio je prvo desna ruka Radji, pa Talovicu, on je alfa i omega u vezi licenci za trenere u NS, ali koliko znam on nije radio po klubovima zadnjih 10-tak godina, on je nama preporucio Hidica, jer u to vrijeme nije bilo mnogo dobrih opcija, poslije njega je bilo boljih studenata i vecih kapaciteta po mom skromnom misljenju.
imas dr. Jelaskovica koji je bio u Zelji prije Hidica i kojeg su otjerali sto je jedva docekao Zrinjski i angazovao ga
Uz svo duzno postovanje prema tebi, al cim si mu stavio titulu doktora meni je jasno da ne znas ustvari sta je Jeleskovic, ko je Jeleskovic..

Prije svega da ti kazem da sam se mnogo naslusao i Alica i Jeleskovica, da smo neke projekte u studentskim danima radili zajedno, i da sam bas u to vrijeme bio student kad je Jeleskovic bio u Zelji i kad nam je Alic u saradnji sa Jeleskovicem poslao Hidica.

Eldin Jeleskovic je docent, koji NIJE OTRJERAN iz Zelje, vec je u tom trenutku imao previse obaveza i projekata i kako sam vec prethodno napisao poslali su nam Hidica, nakon sto se zavrsila sezona gdje je Jeleskovic bio kondicioni, a Lejla Sebic nam radila oporavak igraca kroz aerobik...

Uz svo duzno postovanje prema istom, po znanju se ne moze mjeriti sa docentom Harisom Alicem ali nikako, i to ce potvrditi skoro cijela moja generacija koja je upisala faks 2005/06, god.

Poslije je dobio toliko novca u Zrinjskom, a pored tog tamo je nasao saradnika, tako da nije obavezan prisustvovati uvijek treninzima, zbog obaveza prema fakultetu, NS i jos moru projekata, jer on voli na sve strane, sto ja postujem i cijenim. Naravno novac iz Zrinjskog prima na crno, sto smo jednom bas komentarisali, ugovor o djelu mizeran, ostalo na crno.

I na kraju da zakljucim da tvoje pisanje je potpuno promjenilo formu unazad par mjeseci, i sto kaze tm8782 dolazim do zakljucka da si ti jedan od ljudi koji vise ne ubiru pare u Zelji pa pisu bas poganim nacinom, ovako kao sto si ti, kako je covjek otjeran, i sad da neko ne objasni, neki ljudi bi mislili da je istina.

Po meni si zasluzio ban zbog izosenja lazi, ali opet mozda te bolje nebanovat, jer sad znamo kakve su ti namjere, pa bolje pod ovim nickom gdje si provaljen, nego opet da se prijavljujes. Valjda.

irfo

čet jun 23, 2016 6:29 pm

Don Juan je napisao/la:
super1 je napisao/la:samo da pozdravim druga mirsu,sta kaze lozi vas :rofl: :rofl: :rofl: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Nema sta bog si svih inidajdrera jasam bewaba pogodio i reko da je nas znam za jos jednoog za kojeg iti znas 8-)
reci nam mirso ko to jos dolazi nemoj raju iznevjerit :zeljeznicar1:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet jun 23, 2016 6:34 pm

fanaticZeljin je napisao/la:Kad pogledam trenutno nasu ekipu po meni Kramaric je visak, Hasanovica, Durakovica, Cemana pa i Beganovica bi poslao na posudbu...
Beganovic ima dovoljno znanja i materijala da bude medju prvih 18. Za ostale se slazem :ganja:

flux
Kontakt:

čet jun 23, 2016 6:34 pm

Moze li neko napisati cijeli tekst one nase pjesme "sve sto zelim u ovom trenutku"?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava