Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Dolina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 23, 2016 11:06 am

U 13:00 press, predstavljanje jednog igrača, znamo li ko je? :)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

avlami97
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:09 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:slika

slika

slika
Mislim da će upravo ovako biti. Zavisno od protivnika i rezultata. Lazić, Šećer, Hervas, Dženis, Kemo mogli biti umjesto nekih...sve zavisi. Moguće je čak i da prve tri tekme odigramo sa tri različite formacije-postavke igrača na terenu. Ja sam optimista i mislim da će bilo koja ekipa, teško ili nikako moći pročitati našu igru.

Igrat će brzi-najbrži igrači.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:11 am

Model1964 je napisao/la:Naši imaju jedan veliki problem, koji se nadam se da lako ispraviti. SŠ je to uocio prije nego što je preuzeo ekipu. Naš igrac pocne misliti tek kad dobije loptu. SŠ sada radi na tome da svaki igrac nonstop prati igru i da predpostavi dva riješenja kome i kako dati loptu ako ova dođe do njega. Ako se na tom planu uspije naša igra ce se popraviti tri puta. Do sada smo previše meljali loptu dok ne skontaju sta i kome. Sad to mora brzo i tacno da se radi.
Gledam ove slike sa Kupresa i vidim niko se ne smije :lol: i to me raduje :)
To se zove igra bez lopte, ali u našoj ligi je to SF. Ima urbana legenda da je bilo par ekipa da su kao to nešto pokušale, ali niko ne vjeruje.
Šalu na stranu, ko to uspije kod nas i sa našim igračima, svaka mu čast. Slabo se po tom pitanju radi i u omladinskim selekcijama. Drago mi je da nam okosnicu ekipe sada čine igrači koji su igrali vani, a vani je to normala, pa se nadam da bi barem oni mogli to odraditi kako treba. Uglavnom ko to ovdje uspije srušit će sve jer ekipe su u pet deka. To je ono što je Čvila neki dan spominjao plan ili sistem i fizička sprema. Nema igranja bez lopte koji nije vrhunski fizički pripremljen. Nadas da će Kostić upravo na ovome uraditi najveći pomak i da zato selektuje mrcine, a ne svilenjake i sporonje.

Velahalve
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:17 am

ChWilla je napisao/la:memija ako u glavi bude dobar nije problem nego je najbolji desni bek kojeg imamo. a može mijenjati i desno krilo.
Stevanović Siniša ako će pružati onakve partije kao u zadnjih par kola ne zaslužuje da igra prije Memije realno.
Prednost dajem Memiji na poziciji desnog beka :zeljeznicar1:

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:17 am

Nešto gledam ove vaše sastave, bukvalno dvije ekipe gdje obje mogu jedna drug hladno uzet. Kontam nešto nakon povratka iz Slovenije kad bi se odigrala tekma na Grbavici između uslovno rečeno dvije naše ekipe. Ja ne vidim drugog načina da sve ove igrače mi navijači vidimo na djelu. Vjerujem da bi i raja došla u finom broju.

Velahalve
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:24 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Nešto gledam ove vaše sastave, bukvalno dvije ekipe gdje obje mogu jedna drug hladno uzet. Kontam nešto nakon povratka iz Slovenije kad bi se odigrala tekma na Grbavici između uslovno rečeno dvije naše ekipe. Ja ne vidim drugog načina da sve ove igrače mi navijači vidimo na djelu. Vjerujem da bi i raja došla u finom broju.
Generalka Željo A- Željo B
Dobra ideja :palacgore:

boju dao si nebu...
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:26 am

Hoce li se odigrati jos neka prijateljska u Sa ili u BiH?
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

LARSSON
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:27 am

boju dao si nebu... je napisao/la:Hoce li se odigrati jos neka prijateljska u Sa ili u BiH?
Igra se protiv FK Mladost DK na Kupresu

Plava Porodica
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:44 am

Ma ja Stevu tek tako ne bih izbacio iz prve.
Živi bili pa vidjeli,ono je gol mašina,i malo je reći da sam presretan što smo njega doveli,mada čekajmo zvanično.
I ova tekma sa A i B timom je fenomenalan prijedlog.
Ja vjerujem da sad imamo 16-17 kvalitetnih igrača koji se mogu rotirati protiv slabijih protivnika i u kupu.Uz to uigrati par formacija,i mjenjati po jačini protivnika.
Optimističan sam ;)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Djulaga_
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:45 am

Sta će nam Stevo pobogu?
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

LARSSON
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:46 am

Može nam se, imamo viška para :ganja:

delinjo
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:47 am

Plava Porodica je napisao/la:Ma ja Stevu tek tako ne bih izbacio iz prve.
Živi bili pa vidjeli,ono je gol mašina,i malo je reći da sam presretan što smo njega doveli,mada čekajmo zvanično.
Ja vjerujem da sad imamo 16-17 kvalitetnih igrača koji se mogu rotirati protiv slabijih protivnika i u kupu.Uz to uigrati par formacija,i mjenjati po jačini protivnika.
Optimističan sam ;)
joj kad god smo pametovali da imamo dvije ekipe bude suprotno....mrzim bas taj izraz nemam pojma sto :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

irfo

čet jun 23, 2016 11:48 am

Sad kad je ovaj portal partner kluba, lijepo bilo da nam livestreamaju konferenciju :ganja:

Plava Porodica
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:49 am

delinjo je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Ma ja Stevu tek tako ne bih izbacio iz prve.
Optimističan sam ;)
joj kad god smo pametovali da imamo dvije ekipe bude suprotno....mrzim bas taj izraz nemam pojma sto :ganja:
Ma u pravi si,volio bih kad bi imali prvi tim kompaktan,uigran,fizički jak..
Ali kažem nisam skeptik,mogli bi konačno imati i širinu.
Vidjet ćemo,ja se nadam najpozitivnijem ishodu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Velahalve
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:49 am

Djulaga_ je napisao/la:Sta će nam Stevo pobogu?
Ne zna niko od nas kakvu viziju ima Kostić, na njemu je sve, ako mu treba Stevo nek dođe, bitno je da ispuni očekivanja a to je TITULA

Plava Porodica
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:52 am

http://sportavaz.ba/clanak/17562/avazov ... -pojacanja" target="_blank

Šta bi ovi objavili da im nije foruma :?: :!:

Nego hoće li biti kakav stream sa pressa?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Djulaga_
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:57 am

Velahalve je napisao/la:
Ne zna niko od nas kakvu viziju ima Kostić, na njemu je sve, ako mu treba Stevo nek dođe, bitno je da ispuni očekivanja a to je TITULA
Nemoj se jarane nadati tituli.
Svi mi to zelimo, kakvi bi navijači bili da ne zelimo.
Ali tesko, realno.
Stevo je igrač koji je bio nekad dobar.
On da valja vjeruj mi da ga Zrinjski ne bi pustio ni pod razno.
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

teteac8684
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:59 am

Sve stručnjak do stručnjaka...Guardiola, Ancelotti, Klopp, Conte i Mourinho u jednom...Sve mi znamo...A ustvari... :skoljka: :zeljeznicar1:

boccaccio
Kontakt:

čet jun 23, 2016 11:59 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:Naši imaju jedan veliki problem, koji se nadam se da lako ispraviti. SŠ je to uocio prije nego što je preuzeo ekipu. Naš igrac pocne misliti tek kad dobije loptu. SŠ sada radi na tome da svaki igrac nonstop prati igru i da predpostavi dva riješenja kome i kako dati loptu ako ova dođe do njega. Ako se na tom planu uspije naša igra ce se popraviti tri puta. Do sada smo previše meljali loptu dok ne skontaju sta i kome. Sad to mora brzo i tacno da se radi.
Gledam ove slike sa Kupresa i vidim niko se ne smije :lol: i to me raduje :)
To se zove igra bez lopte, ali u našoj ligi je to SF. Ima urbana legenda da je bilo par ekipa da su kao to nešto pokušale, ali niko ne vjeruje.
Šalu na stranu, ko to uspije kod nas i sa našim igračima, svaka mu čast. Slabo se po tom pitanju radi i u omladinskim selekcijama. Drago mi je da nam okosnicu ekipe sada čine igrači koji su igrali vani, a vani je to normala, pa se nadam da bi barem oni mogli to odraditi kako treba. Uglavnom ko to ovdje uspije srušit će sve jer ekipe su u pet deka. To je ono što je Čvila neki dan spominjao plan ili sistem i fizička sprema. Nema igranja bez lopte koji nije vrhunski fizički pripremljen. Nadas da će Kostić upravo na ovome uraditi najveći pomak i da zato selektuje mrcine, a ne svilenjake i sporonje.
Totalno se slazem. Gledajuci samo nasu ekipu, vec godinama je tako da je doslovno navika igraca, a to se po meni nije odnosilo na naredbe trenera, vec je prosto takva navika bila, da u biti igrac koji ima loptu igra na terenu, dok vecina posmatra sta ce se desiti. Posebno se to odnosilo uvijek na vezni red, koji kreira igru i ostajala je velika rupa u sredini terena. Igraci nisu ucestvovali u igri bez lopte. A to generalno znaci da prosjecno veznjak u nasoj ekipi ne pretrci po utakmici vise od pet kilometara. Mozda cak ni toliko.
Sjecam se da sam negdje procitao nekada da su mjerili spanskog golmana Kanizaresa u jednoj utakmici i da je predjena metraza u 90 minuta ovog golmana iznosila 4,1 kilometar. Meni je taj podatak zaista bio nevjerovatan. Kako je on dosao do te cifre, meni nije moguce. Ali eto, tako je pisalo. To je ogromna i evidentna razlika izmedju naseg i evropskog fudbala. Mora mnogo vise da se trci.
A da bi ostvarili takvo nesto i da bi pravili dobru razliku na terenu potrebno je da vezni red pogotovo ispunjava prazan prostor bez lopte, u stalnoj kretnji nudeci se , kako bi igrac koji je u posjedu lopte u svakom trenutku imao vise od jednog rjesenja za predaju iste. Kada bi se to uspjelo postici, motorika naseg tima bi bila za klasu iznad svake ekipe u nasoj ligi, a bili bi kao tim mnogo priblizniji evropskom nivou. Mi znamo kao nacija da igramo lopte, izuzetno smo talentovani, ali nismo navikli da radimo na terenu.
Iskreno sumnjam da je moguce postici takav nivo . Bar dok neki mladji narastaji ne dodju sa takvim navikama iz omladinskog pogona. Takva filozofija igranja se namece i uci od malena, gdje se sticu navike za profesionalni sport. Mozda bi npr Hervas mogao lakse da se snadje u takvoj igri u odnosu na ostale, dok ostali jednostavno ne mogu promijeniti iz korijena svoje navike. Mi se odusevljavamo kada vidimo da neko vise trci na terenu, poput naseg Blagojevica npr. , ali to je zapravo prirodna motorika tog igraca koji se tako moze kretati i to radi, imacemo vjerovatno i Secerovica koji ima veci radius kretanja. To je opet nivo koji iz prirodne motorike oni polazu na teren i mi budemo odusevljeni kako oni mogu, zapravo trce 6 ili 7 km po utakmici, sto se vidi golim okom kod raje u odnosu na druge igrace, recimo Bekrica, koji u tom veznom redu sigurno pretrci dosta manje. I to nije pitanje pozicije. Danas u modernom fudbalu niko vise nema samo jednu liniju kretanja, tzv pozicioniranje, vec svi igraju sve, samo malo vise vezani za svoju prirodnu poziciju, znaci igranje u dva ili vise pravaca. Tesko to mi mozemo postici. Mozda neke nove generacije ako bi im zadali takve navike.

Super mi je i ovo sto se igramo razlicitih taktika i formacija. To jeste sve tako zaista. Raja to dobro vidi, ima ovde stvarno dobrih, rezonskih razmisljanja. Mi imamo pravo da se igramo. U stvarnosti i u praksi to se samo zove formacija, u biti prave ekipe sa takvim navikama o kojima pisemo ovde , mijenjaju formaciju na terenu iz minute u minut. Zbog svog kretanja i takticki postavljene namjere i te ekipe i ekipe protivnika u datom trenutku. Opet se sjecam Vahe Halilhodzica koji otvoreno uvijek govori kada je rijec o formaciji da kada ide napad , napada 8 igraca, a kada je faza odbrane , brani se deset igraca. Dakle, iz faze u fazu, kako igra ide, tako se otvaraju razlicite formacije i to za igrace predstavlja rutinu jer igraju u vise pravaca, a prosjek trke svakog igraca nije puno ispod 10 km. E onda ti je sve lako.
A mi se ovde pitamo, da li ce Kostic moci ove nase organizovati da se naviknu na formaciju 4-4-2. I tu vidis koliko je to sve ispod nekog nivoa. Te su formacije ustvri potpuna floskula, jer ispade da se pitamo, ako Lendric i Pozder budu u vrhu napada, ko ce onda pokriti sredinu terena, jer smo jedva to radili sa jednim napadacem. Prakticno gubimo jednog veznjaka onda. A to ne bi smjelo biti tako. Nikakav problem nije imati 4-4-2 formaciju, ako ce se Lendric ponasati kako se ponasao u polusezoni iza nas.On je to naucio u evropi, a bio je dovoljno mlad da tu filozofiju prihvati, motoricki dobro stoji, fleksibilan je kao igrac i tako i upotrebljiv da moze da igra u dva pravca. Znaci sto Vaha kaze, kada se branimo onda Lendric vise nije napadac , nego je aktivni veznjak, dok je Blagojevic od centralnog postao defanzivni, Stevanovic od krila poduplava beka i tako se linije krecu kao linije deset igraca. A kada je napad, onda bek poduplava krilo, jedan stoper postaje defanzivni vezni, jedno krilo se gura u prikrivenog spica, drugo u aktivnog veznjaka, veznjaci svi redom idu prema naprijed u jednoj liniji i popunjavaju prostor, gdje igrac sa loptom uvijek ima nekoliko rjesenja.
Sve izgleda prilicno jednostavno. Mi znamo da igramo lopte, za sve ostalo da bi ovako bilo, potrebno je onodrugo. Navika da trcimo bez lopte. I to ce kod nas biti problem dok neko ne pocne da uci ovu nasu djecu da napreduju u tom smislu i da im se usadi momenat da radom i sa puno trke mozes ispuniti svoj talenat i unaprijediti svoju igru.

ponosannavas
Kontakt:

čet jun 23, 2016 12:01 pm

Djulaga_ je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:
Nemoj se jarane nadati tituli.
Svi mi to zelimo, kakvi bi navijači bili da ne zelimo.
Ali tesko, realno.
Stevo je igrač koji je bio nekad dobar.
On da valja vjeruj mi da ga Zrinjski ne bi pustio ni pod razno.
Možda se dovodi za klupe. Realno nam takav treba. Neko reče da Djerma nije htio na klupu. Razumijem. Čovjeku je 27 i hoće negdje da igra da bi se ponovo dolazao i uzeo još neke pare. Nikolić je prekaljeni napadač koji može sa klupe kad se lomi unijeti neku prevagu. Treba nam da igra po 20-30 min kad zatreba. Imamo dvojicu + Mujagu + Dženisa. Teško je naći sad nekoga ko hoće da se dokazuje da ti dođe ko zamjena, a ni nama ne treba takav ako nije bolji od ovih koje već imamo. Ali bi li onda pristao POzder da je zamjena? Tako sve ukrug. Morate shvatiti da ne dolaze svi kao pojačanja.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava