ned apr 24, 2016 9:54 am
Vrtim film unazad par mjeseci i kontam da mi nismo ni svjesni šta se događa s Klubom u proteklom periodu. Tihi rad uprave je postao "glasan" u transfer roku, a na utakmici sa Širokim Brijegom je sve bilo magično i savršeno. Svaki put kad gledam video s te utakmice naježim se, sam sebi ne vjerujem da sam bio dio tog spektakla. Nanizali smo puno pobjeda u nizu, gdje nam je kraj bio? I onda nešto nadrealno. U svijetu gdje je fudbal postao biznis, gdje se sve vrti oko para i ništa nije sveto, gdje se sve manje igra zbog navijača, gdje bi jedan euro više ugasio tradiciju i ljubav građenu stotinu godina MI smo dokazali da volimo fudbal, da volimo ŽELJU iskonski, iz srca i duše. Hej, nekom su sponzori kladionice, Gazprom, Fly Emirates, Volkswagen, Turkish Airlines, a mi na dresovima nosimo SEBE. Da, baš one koji su i stvorili klub! I to nije samo prazna floskula, pa je*ote mi smo financijski to dokazali. Donosimo više para u klub, nego bilo koji sponzor. Za koju godinu kad bude naš dres krasilo ime neke jake firme, ona mora znati da je ona tu dok kapaju pare, jer to je kapitalizam, ali ako ona ode, mi ćemo opet biti tu i ako treba opet i financijski biti glavni sponzor!
Zato plava nacijo,braćo, sestre, drugovi i drugarice danas svi na Koševo srcem, glasom i dlanovima podržati naš Klub, zbog kojega smo se nebrojeno puta osjećali ponosnim i koji nas je naučio kako se dostojanstveno susresti s porazom.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice