Slazem se u potpunosti, jednostavno ne vole izlaziti iz comfort zone, a svaki drugi ima ego kao da je iz La Lige u Zelju dosao igrati.BlwD je napisao/la: ↑pon jun 11, 2018 6:52 pmNije nista komplikovano, nego je to onaj "pritisak" kojim se vade. Ovo pod navodnike jer nije pritisak nego su skoro svi, zbog (ne)znanja, osjetljivi na bilo kakve promjene. Cim se susretnu sa necim novim uhvati ih neka panika, izgube se pa i ono sto je dobro postane lose. Tu se sve zavrsi, jos ako nedaj Boze cuju neku kritiku, ne vidis ih do sljedece polusezone. To se moglo viditi i u utakmicama. Zato su se Zajmovic i Graovac isticalim. Iz ovog razloga mi je zao Graovca jer se takvi igraci najlakse prilagođavaju, al to ne znaci da ne mogu i ovi sto su nam ostali, uz pravi pristup trenera. Iz istog razloga Zakarica mi nije zao, jer kolika god prevaga bio, oko njega ne mozes praviti tim. On ako nije zvijezda utakmice, nije ni igrac za klupe. Nadam se da ce im to uspjeti usaditi u glavu i da ce ga uprava maksimalno podrzati u tome, inace imamo novog Kostica. To bi bilo dovoljno za ove pripreme, a onda od zime praviti tim kojima nece biti potrebno objasnjavati ni dva puta, pa i ne moraju biti neka zvucna pojacanja.cikazubo je napisao/la:Joj al me nasmija, ko je ono rekao ?
Al koji su to panjevi, ne zelim nikoga uvrijediti al sta je u onoj vjezbi tesko i komplikovano, pas i trk na svoju poziciju, neces tamo gdje vec imaju dvojica, isto su radili i prije samo sto sada imaju 4 stanice, zijanili se likovi ko da je ne znam ti sta, dobro smo mi ikako u borbi za titulu bili.
do danas?? da li postoje indicije da bi se to moglo podijeliti sa užom skupinom ljudi okupljenom na ovom forumu, recimo
Ma ništa specijalno. Osim ako ne dovedu ublehu k'o prošle godine prije Bake.Leon_Professional je napisao/la: ↑pon jun 11, 2018 7:37 pmKako li ce se ova promjena trenera odraziti na Zrinjski.
Pored toga sto je velika ljudina, cika Eso je nevjerovatan strucnjak i ogroman je gubitak sto smo ostali bez njega. Ovakav trenerski kadar se masno placa. Imam osjecaj da nece biti pretjeranih ulaganja u omladinski pogon dok se ne rijesi pitanje sa trening kampom, i to je po meni velika greska. Moze se i mora popraviti dosta toga dok ne dodjemo do trening kampa, jer sigurno to nece biti u skorije vrijeme.cikazubo je napisao/la: ↑pon jun 11, 2018 7:32 pmSlazem se u potpunosti, jednostavno ne vole izlaziti iz comfort zone, a svaki drugi ima ego kao da je iz La Lige u Zelju dosao igrati.BlwD je napisao/la: ↑pon jun 11, 2018 6:52 pmNije nista komplikovano, nego je to onaj "pritisak" kojim se vade. Ovo pod navodnike jer nije pritisak nego su skoro svi, zbog (ne)znanja, osjetljivi na bilo kakve promjene. Cim se susretnu sa necim novim uhvati ih neka panika, izgube se pa i ono sto je dobro postane lose. Tu se sve zavrsi, jos ako nedaj Boze cuju neku kritiku, ne vidis ih do sljedece polusezone. To se moglo viditi i u utakmicama. Zato su se Zajmovic i Graovac isticalim. Iz ovog razloga mi je zao Graovca jer se takvi igraci najlakse prilagođavaju, al to ne znaci da ne mogu i ovi sto su nam ostali, uz pravi pristup trenera. Iz istog razloga Zakarica mi nije zao, jer kolika god prevaga bio, oko njega ne mozes praviti tim. On ako nije zvijezda utakmice, nije ni igrac za klupe. Nadam se da ce im to uspjeti usaditi u glavu i da ce ga uprava maksimalno podrzati u tome, inace imamo novog Kostica. To bi bilo dovoljno za ove pripreme, a onda od zime praviti tim kojima nece biti potrebno objasnjavati ni dva puta, pa i ne moraju biti neka zvucna pojacanja.cikazubo je napisao/la:
Joj al me nasmija, ko je ono rekao ?
Al koji su to panjevi, ne zelim nikoga uvrijediti al sta je u onoj vjezbi tesko i komplikovano, pas i trk na svoju poziciju, neces tamo gdje vec imaju dvojica, isto su radili i prije samo sto sada imaju 4 stanice, zijanili se likovi ko da je ne znam ti sta, dobro smo mi ikako u borbi za titulu bili.
Vidjeli smo evo danas kako to izgleda, vjezba da ne moze biti prostija, pola foruma bi shvatilo nakon prvog pokazivanja u cemu je sustina vjezbe, a ovi "profesionalci" u zijanu. Bas me zanima kako je to izgledalo kada je Kostic onakav kakav jeste pokusavao da unese te neke nove takticke zamisli i metode, kakve li su tada face bile i kakve su rijeci padale medju igracima, i dobro je @AsharaK napisao iako je sala, u tom kliseu ima i puno istine, naravno ima i dobar broj izuzetaka u nasim redovima koji se ne tetoviraju, ne farbaju, ne vodaju neke polugole fufe, ne idu na shise svaki dan, ne idu u Bacchus, koji naprotiv, vrijedno treniraju, upijaju, ne laju, sreca je sto su to uglavnom nasa djeca, pravi gradski djecaci, ali je problem sto odrastaju profeionalno s ovim gore opisanim.
Kada su u pitanju treninzi i comfort zona, ne mogu a da ne spomenem Elvisa Karica, ja nikako ne mogu da se pomirim da je on taj koji treba da radi s golmanima u klubu. Ako je razlog sto je tu jer radi dobar skauting protivnika, super, onda imamo covjeka koji je sef za skauting sluzbu, ali sklonite ga od nasih golmana.
Nisam imao vremena da sada trazim dijelove klipova sa priprema kada on trenira Vedrana, to je toliko sporo, predvidivo, lagano, stvarno je iritantno za gledati, uradi pijavicu ili kolut naprijed ili pak preskoci kolegu i vec pravi korak prema desnoj stativi skoro je na zemlji a Elvis je onda napuca u taj cosak i naravno Vedran zmireci dlanom brani takav sut, onda se laganim korakom vrati na poziciju, dobro predahne, i opet ponavlja vjezbu.
Ovaj primjer navodim cisto iz razloga jer cu ispod staviti klip kako radi covjek koji je prepoznao i proizveo sve nase golmane, gospodin Eso Ibrahimovic, dobro pogledajte kako lomi Cutahiju a usput i malo liga 5 golmana i treninga, pa kome nije mrsko neka trazi komparacije radi i treninge Vedrana iz Antalije ili sa pomocnog..
https://www.youtube.com/watch?v=QYfDRtiRb-g
Englezi :
https://www.youtube.com/watch?v=zaxf15LtF4U
A sada i video covjeka kojeg svi dobro znate, Dida, dedo na treningu prije 2 godine :
https://www.youtube.com/watch?v=pMVIzBZULQo
Prije svega trebamo naci novi privremeni teren za treniranje, ne znam da li prve selekcije i dalje rade u centru Safet Zajko, ali hitno moramo naci normalan teren za treniranje.Omar500 je napisao/la: ↑pon jun 11, 2018 7:49 pmPored toga sto je velika ljudina, cika Eso je nevjerovatan strucnjak i ogroman je gubitak sto smo ostali bez njega. Ovakav trenerski kadar se masno placa. Imam osjecaj da nece biti pretjeranih ulaganja u omladinski pogon dok se ne rijesi pitanje sa trening kampom, i to je po meni velika greska. Moze se i mora popraviti dosta toga dok ne dodjemo do trening kampa, jer sigurno to nece biti u skorije vrijeme.cikazubo je napisao/la: ↑pon jun 11, 2018 7:32 pmSlazem se u potpunosti, jednostavno ne vole izlaziti iz comfort zone, a svaki drugi ima ego kao da je iz La Lige u Zelju dosao igrati.BlwD je napisao/la: ↑pon jun 11, 2018 6:52 pmNije nista komplikovano, nego je to onaj "pritisak" kojim se vade. Ovo pod navodnike jer nije pritisak nego su skoro svi, zbog (ne)znanja, osjetljivi na bilo kakve promjene. Cim se susretnu sa necim novim uhvati ih neka panika, izgube se pa i ono sto je dobro postane lose. Tu se sve zavrsi, jos ako nedaj Boze cuju neku kritiku, ne vidis ih do sljedece polusezone. To se moglo viditi i u utakmicama. Zato su se Zajmovic i Graovac isticalim. Iz ovog razloga mi je zao Graovca jer se takvi igraci najlakse prilagođavaju, al to ne znaci da ne mogu i ovi sto su nam ostali, uz pravi pristup trenera. Iz istog razloga Zakarica mi nije zao, jer kolika god prevaga bio, oko njega ne mozes praviti tim. On ako nije zvijezda utakmice, nije ni igrac za klupe. Nadam se da ce im to uspjeti usaditi u glavu i da ce ga uprava maksimalno podrzati u tome, inace imamo novog Kostica. To bi bilo dovoljno za ove pripreme, a onda od zime praviti tim kojima nece biti potrebno objasnjavati ni dva puta, pa i ne moraju biti neka zvucna pojacanja.
Vidjeli smo evo danas kako to izgleda, vjezba da ne moze biti prostija, pola foruma bi shvatilo nakon prvog pokazivanja u cemu je sustina vjezbe, a ovi "profesionalci" u zijanu. Bas me zanima kako je to izgledalo kada je Kostic onakav kakav jeste pokusavao da unese te neke nove takticke zamisli i metode, kakve li su tada face bile i kakve su rijeci padale medju igracima, i dobro je @AsharaK napisao iako je sala, u tom kliseu ima i puno istine, naravno ima i dobar broj izuzetaka u nasim redovima koji se ne tetoviraju, ne farbaju, ne vodaju neke polugole fufe, ne idu na shise svaki dan, ne idu u Bacchus, koji naprotiv, vrijedno treniraju, upijaju, ne laju, sreca je sto su to uglavnom nasa djeca, pravi gradski djecaci, ali je problem sto odrastaju profeionalno s ovim gore opisanim.
Kada su u pitanju treninzi i comfort zona, ne mogu a da ne spomenem Elvisa Karica, ja nikako ne mogu da se pomirim da je on taj koji treba da radi s golmanima u klubu. Ako je razlog sto je tu jer radi dobar skauting protivnika, super, onda imamo covjeka koji je sef za skauting sluzbu, ali sklonite ga od nasih golmana.
Nisam imao vremena da sada trazim dijelove klipova sa priprema kada on trenira Vedrana, to je toliko sporo, predvidivo, lagano, stvarno je iritantno za gledati, uradi pijavicu ili kolut naprijed ili pak preskoci kolegu i vec pravi korak prema desnoj stativi skoro je na zemlji a Elvis je onda napuca u taj cosak i naravno Vedran zmireci dlanom brani takav sut, onda se laganim korakom vrati na poziciju, dobro predahne, i opet ponavlja vjezbu.
Ovaj primjer navodim cisto iz razloga jer cu ispod staviti klip kako radi covjek koji je prepoznao i proizveo sve nase golmane, gospodin Eso Ibrahimovic, dobro pogledajte kako lomi Cutahiju a usput i malo liga 5 golmana i treninga, pa kome nije mrsko neka trazi komparacije radi i treninge Vedrana iz Antalije ili sa pomocnog..
https://www.youtube.com/watch?v=QYfDRtiRb-g
Englezi :
https://www.youtube.com/watch?v=zaxf15LtF4U
A sada i video covjeka kojeg svi dobro znate, Dida, dedo na treningu prije 2 godine :
https://www.youtube.com/watch?v=pMVIzBZULQo
***** bi ga moj digli da nisu radili sa sudijama i ekipama. Nije nam niko kriv sto posteno radimo ali ne pravite Barcelonu tamo gdje nije. Ofsajd u Krupi kod 0.0 , penal nesviran u Bijeljini i sasvim dovoljno da ti 6 bodova odfikari. Ovim putem im jeebem majku svima redom od Bake preko ŽL do Beusa.Plava Porodica je napisao/la: ↑pon jun 11, 2018 7:41 pmMa ništa specijalno. Osim ako ne dovedu ublehu k'o prošle godine prije Bake.Leon_Professional je napisao/la: ↑pon jun 11, 2018 7:37 pmKako li ce se ova promjena trenera odraziti na Zrinjski.
I za Baku smo govorili kockar, šega šala, a uze dvije titule. Sa vinkom igrali savršen fudbal. Kud ćeš dalje sa Karačićem digli pehar.
Kakav ba pobjednicki mentalitet, ako cemo tom logikom kad ce oni nas mlatnut na Grbavici 4-0 ?