Što bi rekao Siniša na komentaru jedne slike, ako Bog da sreće i srca junačkoga

. Opet taj derbi.. nekako ove sezone dođe uvijek u momentu kad je neka frka oko ekipe, prošli put derbi poslije turbulencija u klubu, ovaj borba za evropu, pritisak. Igrači su toga svjesni ali oni sutra trebaju hladne glave izaći na teren i odraditi svoj dio posla najbolje što znaju, od Vece na golu do Lendre u napadu. Sastav me iskreno ne zanima, ko će igrati na lijevom beku, krilu nije mi ni bitno, samo želim da vidim 11 ratnika na terenu. Što se toga tiče u Edisa ne sumnjam ni sekunde, pripremit će on njih kako treba i usaditi im u glavu taj "derbi čip" što bi uz pravu taktiku trebalo donijeti pobjedu.
Pritiska smo svjesni i mi navijači ali sutra mi moramo taj pritisak kanalisati u pozitivnu energiju koja će biti dodatni vjetar u leđa našim igračima.
Volio bih kada bi 90 minuta igrači osjetili našu podršku, da smo uz njih svaki napad, da taj Jug po ko zna koji put unese dodatnu energiju u igrače i pogura ih do konačnog cilja. Zato sutra ne štedite ni grla ni dlanove, sutra igra Željo!
Isto tako taj Željo igra i sljedeći vikend, i onaj tamo, isto utakmicu za 3 boda i istu će podršku trebati kao i sutra. Za 50, 60 godina neke nove generacije čitat će i prepričavat kako su nekada navijači skupljali novac za rekonstrukciju stadiona, istog tog na kojem će ako Bog da i oni da navijaju za Želju.Kako god sutrašnja utakmica završila, nemojte dozvoliti da to stane, ne dajte da neke sitne duše kvare ovu prelijepu priču.
Nešto kontam, sutra 24. april. Prije 31 godinu na isti dan desila nam se ona nesretna utakmica protiv Videotona. Ta se nepravda nekada mora ispraviti i vjerujem da je sutra taj dan te da ćemo nakon 90 minuta izaći nasmijani sa stadiona. Srce junačko, malo sreće te huk sa juga recept su za uspjeh u sutrašnjoj utakmici. Sve do kraja Željo nema predaje!