sub apr 23, 2016 3:25 pm
Danas baš razmišljam o postu kojeg sam pročitao ovdje, poslije Odinog otkaza u Olimpicu neko je napisao da postoji šansa da se opet vrati u naš klub kao neki savjetnik i sjetim se prošle polusezone.Iako je vjerujem svima muka kad se sjetimo onih utakmica, dok mi se vrte po glavi svi oni silni promašaji razmišljam nikad više prilika nismo pravili nego pod Odinim vodstvom.Po meni, idealan scenario bi bio da naši nagovore Odu da bude glavni asistent Edisu i da iskoristim jedan izraz iz košarkaškog svijeta, ofanzivni koordinator.Na papiru, imamo najbolji trojac u veznom redu i po meni najboljeg zadnjeg veznog u lig(Zahirovića) ali ne koristimo njihov potencijal ni blizu.Prva pomisao na poraz u dvomeču od Slobode je nemoć naših zadnjih veznih i odma se sjetim situacije gdje jedan od naša dva štopera ima loptu i Jovan prilazi jednom a Zahirović drugom i izgubimo četvoricu naših u prvoj fazi kreiranja napada, ili još gore kad se Bekrić vrati po loptu a Adnan i Jovan su negdje oko centra i naprijed samo Lendrić i krila, gdje nemamo šanse u duelu.
Po mom mišljenju, najveći problemi su nam organizacija napada i to što nemamo siguran pas.U evropskom fudbalu već imamo pojave trapezodnih postavki kao opcije koja donosi najviše sigurnosti u pasu a ja nisam primjetio ni pokušaja trokuta kod nas.Samo se sjetite, koliko puta smo vidili ovu situaciju ove polusezone: lopta kod štopera, pokušaj napada preko jedne strane, protivnik nakrca svoje igrače na tu stranu, brza promjena strane i uspijemo loptu dostaviti do krila i tu nam nestaje ideje.Ili lopta nazad beku ili riskantni pas prema sredini.
Oda je realno majstor za te stvari, ipak je i on sam bio vezni igrač u ligi koja je bila mnogo jača od ove današnje, donio bi nam tako puno u ofanzivnom dijelu a kad to spojimo sa Edisovom strašću i koliko ga igrači vole i poštuju, mislim da bi imali dobitnu kombinaciju.
(Ps svjestan sam da smo mi već imali njih dvojicu u stručnom štabu al' mislim da većina zna da su Odu koštale neke druge stvari, sad bi ih volio vidjeti u malo zamijenjenim ulogama.)