Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ISB87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 02, 2018 11:50 pm

on mora i moze odigrat prvu utakmicu kvalifikacija protiv ko zna kakve tarabe od ekipe. makar da udje u 45'.
Ova djeca sto su igrala u federalnoj su starija godinu ili dvije, a vec imaju iskustva u seniorskom fudbalu.

hajdarevic vise manje njega je stigao psihicki umor jer adzem nije htio ubacivati sabana ili modica. to je sve do trenera.
MIRZA RASCIC

sajo10
Kontakt:

sub jun 02, 2018 11:50 pm

Kakva je situacija sa ovom omladinom ciji amaterski ugovori isticu na ljeto? Velic, A. Sehic, Besirevic, Dzindo...

LeBlue
Kontakt:

sub jun 02, 2018 11:54 pm

Jedno je dovesti Zakarica koji je vec dokazan u dva navrata u nasoj ligi, pa nije imao uspjeha u Belupu, a drugo je Mehremica koji se nije ni dokazao u nasoj ligi a istih godina. Dovoditi igrace iz druge lige i da se pokaze nije sreca, vec jednostavno stvar statistike. Dovedes ih 5 a 1 ce se pokazati da nam valja. I mislim da je to i dobra strategija, kad bi se imao slican ugovor kao sa Zajmovicem. Jedan igrac kojeg bi ja pratio jeste N Hadzic sto je iz Sarajevo presao u onaj tim iz Portugala. Vjerovatno nece igrati tamo, a vise ne moze da igra za u19 i tako ne vjerujem da ce dobiti poziv za u21 reprezentaciju. Tako da ne vidim da moze da napreduje osim povratka. Ima izvanredan osjecaj za mjesto i gol.

Doa1996

sub jun 02, 2018 11:57 pm

Sta je to Enio nizi od Velica Bogicevica i jos nekoh defanzivaca? Enio je najspremniji omladinac unazad nekoliko godina, momak ima odraz da nadskoci 10 cm visocijeg igrača.
Nadam se da grijesis, ali neki od najvecih defanzivaca u nogometnoj igri su bili njegove visine i nizi.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub jun 02, 2018 11:58 pm

Ova Sloga ce biti pravo zeznuta ekipa, jedino sto ih moze malo zeznuti jeste gdje budu igrali domace tekme. Ovaj ce dati ogromne pare za pojacanja.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

LeBlue
Kontakt:

ned jun 03, 2018 12:00 am

Doa1996 je napisao/la:
Sta je to Enio nizi od Velica Bogicevica i jos nekoh defanzivaca? Enio je najspremniji omladinac unazad nekoliko godina, momak ima odraz da nadskoci 10 cm visocijeg igrača.
Nadam se da grijesis, ali neki od najvecih defanzivaca u nogometnoj igri su bili njegove visine i nizi.

Enio je odlican, samo ne mislim da moze da funkcionise sa njim i Graovcem posto i Graovac nije visok stoper vec nizi koji ima druge kvalitete. Eh sad je Enio jos nizi. Ali moze se njegov potencijal iskoristiti, npr kad se igra 352, ili da se prebaci na desnog beka pa da bude kao Stevanovic. Borben je, ima dobru tehniku i strasan sut. Na drugu stranu me npr Velic nije impresionirao.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 03, 2018 12:09 am

Doa1996 je napisao/la:

Canavaro i Mascerano jel? Imal ih jos.

igla
Kontakt:

ned jun 03, 2018 12:14 am

Regoje

Edis Mulalic 1921

ned jun 03, 2018 12:21 am

Ako ce nam Ovcina i Behram biti pojacanja onda da se opet spremim za Petra Grasu.Brko jedan od rijetkih realnih forumasa, cuj Behram ili Behrem :D
Valjda smrada otjeraju u ponedjeljak dok nisam poceo krizirat.
Zakaric ako bude solidan ili dobar u Partizanu ja onda prestajem pratiti fudbal.
Modus vivendi !

Doa1996

ned jun 03, 2018 12:30 am

Leon_Professional je napisao/la:
Doa1996 je napisao/la:

Maldini, Zaneti, Bekenbauer, Cafu, Nesta, frank Rijkard, Ramos, Thiago Silva, Lucio, Gerry Nevile, Barzagli, Ricarso Karvaljo, Puyol... nastavi niz

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned jun 03, 2018 12:45 am

Visok je nesto vise od 180.
Momku je 17 godina. Sad reci da nece biti stoper zbog visine u najmanju ruku nije fer.
Ja se za njega ne brinem. Pokazao je da ima talenta, i prema naprijed i prema nazad. U mlađim kategorijama je igrao bekovske pozicije i na stopera je pomjeren vjerovatno zbog fizicke spremnosti.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jun 03, 2018 12:51 am

Doa1996 je napisao/la:
ned jun 03, 2018 12:30 am
Leon_Professional je napisao/la:
Doa1996 je napisao/la:

Maldini, Zaneti, Bekenbauer, Cafu, Nesta, frank Rijkard, Ramos, Thiago Silva, Lucio, Gerry Nevile, Barzagli, Ricarso Karvaljo, Puyol... nastavi niz

Ima ovdje navedenih i visokih stopera, mada kontam poentu. Kostakurta i Baresi su bili nizi isto, nema veze sto je to stara skola dok se praktikovala i pozicija sweepera u odbrani. Dobar je Zila, treba s njim raditi, jos uvijek je izrazito mlad, a mozda poraste jos koji cenat :D
I Vedran je nizi za golmana, pa je i dalje odlican za nase uslove.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Brkoo
Kontakt:

ned jun 03, 2018 12:52 am

Prizivaju Behrama zato sto je cool prizivati igrace iz Veleza, nebitno kakav kvalitet imaju. Prosle sezone pola foruma svrsavalo na one Brazilce, Argetince, Kolumbijce iz Veleza, pisali onaj Brandao razvaljuje, a da je lik sa nasih prostora i da je bijelac, niko ne bi ni obratio paznju na njega. Dodje nam Musa Pusa lafo desni bek, kapiten Nigerije u mladjim uzrastima, bla bla a lik pogubljena ubleha u rangu Mehremica, zovne ga Dino: "Muhamede" on gleda kao da je okruzen coporom krvolocnih lavova koji su namirisali njegovu krv, al jok trebalo mu je vremena da se navikne, ima dobar prvi korak. Dodje Tiago ribar(i povede jos jednu maskotu) iz Brazila, zabije ga slucajno Sarajevu, ljudi svrsavaju ok ok ok, to se kace Brazilske zastave na sjevernoj tribini, to ovo, to ono, da si neke tad pitao ko je veca legenda Tiago ili Katalinski rekli bi Tiago ok ok ok ok i na kraju lik pozeli svoju domovinu Brazil i ode u Hrvatsku. Prije njega je bio i onaj Argentinac Varea, kako nas je lik lopatom uzeo, to je strasno, mrtvi maneken.

Ne znam i nikad necu shvatiti zbog cega strance toliko dizemo, ali bukvalno svakog smo digli do nebesa. Ne kontam to. Haj da su to bili stranci koji imaju kvalitet nego skart najobicniji. Bude mi zao sto Blagojevic nema toliku podrsku kakvu je imao Tiago, a Blagi je mnogo vise dao nasem klubu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

igla
Kontakt:

ned jun 03, 2018 12:55 am

Na to ću ti samo jedno reći:
Diaaaaaliba Diaaaaaliba Diaaaaliba

Odgovor je zato sto svi hoce da se ispale iz ovog kurca od drzave, pa onda kad dodje neki stranac, tj neko ko nije s govornog podrucja, je po defaultu simpatican i omiljen.
Drugi razlog je sto smo gostoprimljiv narod.

LeBlue
Kontakt:

ned jun 03, 2018 1:06 am

Jesmo gostoprimljivi u povrsnom fazonu, a sprdali se sa Musom, podsmijavali ga.

Brkoo
Kontakt:

ned jun 03, 2018 1:12 am

Buba je brat i za mene licno nije stranac. To je zasluzio svojim ponasanjem, kvalitetom i zalaganjem za nas klub. Primjer kakav stranac treba biti i kako se treba ponasati. Prethodni post se odnosio na one strance koji su bili ublehe a imali su bez razloga ogromnu podrsku od strane navijaca..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Doa1996

ned jun 03, 2018 1:23 am

Zato i jesmo tu gdje jesmo, sve vece timove ili nose stranci ili ih sadrzavaju u timu ali kvalitetni stranci, ja ne znam neku bolju ligu od nase a da u vodecim timovim nema stranaca, ne mogu svi u nasoj maloj drzavici biti talenti i da se to rasporedi na 3-4 tima. S druge strane su tu uslovi u razvoju koji kod nas ne postoje a vani postije, mislite da bi Dzeko, Pjanic bili ono sto su danas da su se razvijali ovdje?

Majkel
Kontakt:

ned jun 03, 2018 1:41 am

Ja još nisam prebolio Boccaccinija, on i Graovac bi bili vrh stoperski par.
Šteta što smo ga se odrekli tako lako.

LeBlue
Kontakt:

ned jun 03, 2018 1:44 am

Doa1996 je napisao/la:
ned jun 03, 2018 1:23 am
Zato i jesmo tu gdje jesmo, sve vece timove ili nose stranci ili ih sadrzavaju u timu ali kvalitetni stranci, ja ne znam neku bolju ligu od nase a da u vodecim timovim nema stranaca, ne mogu svi u nasoj maloj drzavici biti talenti i da se to rasporedi na 3-4 tima. S druge strane su tu uslovi u razvoju koji kod nas ne postoje a vani postije, mislite da bi Dzeko, Pjanic bili ono sto su danas da su se razvijali ovdje?

Patrick Nyema je isto bio ekstra igrac kod nas. Mislim da nam je Musa mogao pomoci, ali eto Petrovic nije vjerovao u njega.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 03, 2018 1:50 am

Dobro, zivi bili pa vidjeli.
On ako ima vise od 180 evo glava.
A da je tolko fizicki dominantan, i ako se ta dominacija ogleda u debljini nogu, jest dominantan ne kazem da nije nabjen, al je prenizak a presirok za tu visinu.
On da je visociji i da ima ovakve noge bilo. Bi top.

Al hajd, postujem svacije misljenje, vidjet cemo, ja imam svoje.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava