Ne volim pisati često, više sam posmatrač. I na starom forumu je tako bilo. Prije svega da pozdravim sve iskrene navijače. Mislim da manje-više ovdje svi volimo Želju iskreno i jako. Neki više, neki manje razumiju fudbal, neki su imali priliku i izaći na veliki teren i vidjeti kako to izgleda.
Helem, da ne duljim hoću da kažem da možemo svi komentarisati i bez pritiska biti „Edis Mulalić“ i lahko je...
Edis zapravo ima jedini "pravu" šansu i čast da vodi najveći klub u državi i klub koji mu je urezan u srcu, i daje sve od sebe. Ne bi' se puno osvrtao na predhodne utakmice, rekao bih samo da ne vidim da je on glavni odgovorni za poraze i greške koje su se pravile. Ja mu vjerujem da vježbaju da se smanje nedostaci. Nekada nije dovoljno, nekada sreća okrene leđa. Nije ni to bitno, prošlo je. Bitno je gledati naprijed i kad je teško, mi još uvijek kolektivno trebamo „rasti“ od uprave, preko igrača do navijača.
SVI ZAJEDNO, KAO JEDAN!
Molim sve da budemo uz njih bez obzira kako se odvijala utakmica u nedelju, ja sam optimista, vjerujem da možemo.
Poigraću se managera malo, bit ću malo Edis Mulalić..
........................Kjosevski..............
..S.Stevanović....Aco....Bogi....Kramarić..
..................Jovan.........Zaha(Zola).............
..Memija...............................Stanić......
...................M.Stevanović.............
......................Lendrić..................
Da se ja pitam počeo bih ovako, vidjeli smo da Bekrić ne može pratiti ritam Lendrića kada se pritisak vrši i po meni je veliki problem protiv Slobode to bio, jednostavno su nam stvarali višak na svojih 30 metara i tu se gubi cjelokupna postavka.
Pored toga ako se okrenemo taktici gdje cemo igrati čvrstu odbranu sa kontranapadima onda opet ne vidim veliku ulogu Bekrića. Volim ga kao igrača ali žrtvovao bih ga u ovom trenutku.
M.Stevanović je klasa, vjerujem da će mnogi da osude njegovu promjenu pozicije, ali smatram da on svojom brzinom i kondicijom može napraviti mnoge probleme konama kod kontranapada. A ni kone neće smjeti jednostavno napasti i izaći na svojih 30ak metara kada znaju da ovakve munje imamo u navali. Uz to može pratiti ritam Lendrića i vršiti pritisak, a vidjeli smo prošli derbi šta se desi kada je Tiago pritiskao odbranu.
Memija bi se vratio na svoju 'stranu' radio svoj posao naprijed, i pomagao nazad odličnom Siniši koji će da bude bitan igrač na derbiju i treba nam dobra partija. S druge strane Kramarić koji nije izuzetno brz ali ima vijugu i može odigrati solidno, uz to će imati Stanića kao pomoć.
Ključna stvar-sredina Jovan će svoje da odradi uz pomoć ostalih zatvorit će prilaze golu, dok će pored sebe imati nešto defanzivnije Zolu ili Zahirovića za koga se već Edis odluči.
Vremenom kada padne tempo uvesti Bekrića da svojim potezima učini nešto, a učinit će. Nisam siguran kakva je situacija sa Tiagom, dobro bi došao ako može bar 30 min. jer on može pobjeći svakome. Treća izmjena neka bude Mujagić umjesto Lendrića. Da Ivana dostojno ispratimo aplauzom nakon dva gola konama.
Sretno nam, svi smo Željo. Lijep pozdrav!