Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 28, 2018 1:36 pm

sajo10 je napisao/la:
pon maj 28, 2018 1:29 pm
Kad smo vec kod Blagojevica... on je 2014 dosao u Mostar, koliko godina igrac mora provesti u zemlji da bi dobio nase drzavljanstvo? Bilo bi extra kada nebi bio "stranac".
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... 4_03_3.pdf

Ne znam da li je to to, mada ne vjerujem da se baš ovoliko mora, mislim da je to 5 godina

Amidza
Kontakt:

pon maj 28, 2018 1:37 pm

Meni je bezveze da zurim sa nekim procjenama i slicno, da pljujem ili hvalim Mirsu, kad je covjek tu tek od danas. Mogu samo ocijeniti potez kao takav. Ocigledno da je doveden kao "glavni skaut" (kakav termin) da se izbjegne formalno imenovanje SD-a i sav pritisak koji to sa sobom nosi. Hoce li Mirso zaista imati ovlastenja ili ce treneri i uprava dovoditi igrace, kao sto je do sad slucaj bio? Realno, ako ovi do sad nisu imali takva ovlastenja, tesko da ce ih i on imati. Samim time, kako ocijeniti njegov rad kroz pola godine, godinu?

Beslija je meni drag, svima nam je drag, i zelim mu sve najbolje u zivotu i u Zelji. Nadam se i molim Boga da ce se pokazati kao neko ko ima sta je potrebno za posao, neko ko ce zavrsiti pokojeg igraca, nahvatati nekog mladjeg, potpisati dobre ugovore, iskoristiti svoja poznanstva, naci nacin da saradjuje sa novim sefom struke, unaprijediti OP....sve sto ide uz to. Kazem, nadam se i zelim mu svu srecu ovog svijeta.

Mi imamo sasvim dobru ekipu, imamo i juniore koji mogu biti prikljuceni iduce sezone. Uz par igraca tu i tamo mozemo napraviti veoma dobru ekipu. E, sad, ekipa i tim, to su finese. U principu, znam da sam dosadan i da se ponavljam, kljuc je dobar strucni stab. Covjek ili tim ljudi koji ce sve to da ustroji, neko sa znanjem, autoritetom, i tako to sto vazda spominjemo. Dakle, to je kljucni dio svega ovoga. Ako uspiju nekako doci do nekog dobrog strucnog staba, ako taj neko uspije posloziti stvari, nema zime za nas. Ako se budu igrali i glupirali, opet se ponavlja isti scenario i iduce sezone tj. tjeranje sefa struke, Beslije, pola ekipe...
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

sajo10
Kontakt:

pon maj 28, 2018 1:41 pm

LARS1921 je napisao/la:
pon maj 28, 2018 1:36 pm
sajo10 je napisao/la:
pon maj 28, 2018 1:29 pm
Kad smo vec kod Blagojevica... on je 2014 dosao u Mostar, koliko godina igrac mora provesti u zemlji da bi dobio nase drzavljanstvo? Bilo bi extra kada nebi bio "stranac".
http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... 4_03_3.pdf

Ne znam da li je to to, mada ne vjerujem da se baš ovoliko mora, mislim da je to 5 godina
Moguce da je pet godina.. Steta, yebemu misa. Ja sam mislio da je cetiri.

sastrane

pon maj 28, 2018 1:48 pm

A ko kaze da nece doci novi SD ?

sajo10
Kontakt:

pon maj 28, 2018 1:50 pm

sastrane je napisao/la:
pon maj 28, 2018 1:48 pm
A ko kaze da nece doci novi SD ?
Kaze logika i proslost :D

sastrane

pon maj 28, 2018 1:53 pm

Pa ne mora znaciti. Mozda Mirso bude zaduzen za OP u smislu dovodjena talenata itd. Pojacavanje strucnog staba

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon maj 28, 2018 1:55 pm

po meni jovan treba da ostane sto duze kod nas... ima 30 godina, ne moze on toliko napredovati vise... u zelji mu mogu dati sve uslove sto trazi... moze sebi napraviti ime u klubu nasem! pa cak i da udje medju legende... kao recimo wagner u sirokom!...
100/94/37/34 - i to je to!

azbaha
Kontakt:

pon maj 28, 2018 1:58 pm

Na liniji novog modela poslovanja, Fudbalski klub Željezničar je osim potpisivanja novog ugovora ujedno postao i zastupnik Jovana Blagojevića te je u potpunosti preuzeo odgovornost za njegovu buduću karijeru. Prema istom principu, Klub je preuzeo odgovornost i za karijeru Kerima Memije.

ublehas
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:00 pm

Ja koliko znam, pregovara se, ide u dobrom pravcu i sa Blagojevićem i sa Grahovcem, ali daleko od toga da je sve dogovoreno i da je potpisano....

exbabilon
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:06 pm

Al kako se uspije od ovih produzenja napraviti farsa svaki put. Pregovori traju, pregovara se, malo stanu, pa malo krenu, pa krenu u losem smjeru, pa u dobrom, ali jos je to sve daleko od dogovorenog i potpisanog... Kao da se o 50 stavki bar pregovara, a ne visina plate, premije i eventualno otkupna klauzula, nacin na koji ce se klub postavit prema eventualnoj ponudi za nekog od njih. Ali hajde, sta ja o tome znam...

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:09 pm

Mislim da je s Blagojevicem potpisan predugovor, tako da je to gotova stvar :D

Graovac na cekanju il da ubjedimo agenciju ili da oni ne nadju nista.

Amidza
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:12 pm

Leone, lagano postajes insajder. :ganja:
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

amar92
Kontakt:

Mirso je svima drag i to je jedan veliki plus, ali treba tek vidjeti koliko je Mirso strucan za ovaj posao. Isto sto je neko za Zebu pisao, ne treba ga odmah gurnuti u strucni stab prvog tima samo zato sto je legenda kluba. Vidjet cemo kako ce ovo funkcionirati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:13 pm

azbaha je napisao/la:
Na liniji novog modela poslovanja, Fudbalski klub Željezničar je osim potpisivanja novog ugovora ujedno postao i zastupnik Jovana Blagojevića te je u potpunosti preuzeo odgovornost za njegovu buduću karijeru. Prema istom principu, Klub je preuzeo odgovornost i za karijeru Kerima Memije.
To je glavni razlog sto se onomad pljuvao klub zbog Memije od pojedinih "navijaca", cisto da se zna.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:18 pm

Amidza je napisao/la:
Leone, lagano postajes insajder. :ganja:
Ma jok, nego je ovo za Blagojevica pisalo na drugom forumu pa sam prenio jer neko ko je to pisao je pouzdan.
A za Graovca znam licno od njeg

Kakav ja i insajder, nemoj me u to :D

Misad Beslija legenda od igraca, a na ovoj funkciji ubleha. Nisam zadovoljan.

Amidza
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:21 pm

Ma zezam se bolan. :D

Napisah i ja maloprije sta mislim o svemu ovome, jbg...vidjecemo.

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:26 pm

Treba ba potpisati ugovor s Bogičevićem dok nije kasno klepit će nam ga neko na zimu
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

LeBlue
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:35 pm

storm_raider je napisao/la:
pon maj 28, 2018 2:13 pm
azbaha je napisao/la:
To je glavni razlog sto se onomad pljuvao klub zbog Memije od pojedinih "navijaca", cisto da se zna.
2. i 3. klubovi iz druge danske lige su igrali play-off za ulazak u super ligu (tj prvo ligu). Obadva su izbacili ove timove iz prve lige i tako usli kao i Vejle. Sto znaci da je Memija pokazao kvalitet. Primjera radi Jasarevic je na klupi u zadnjem timu u Svedskoj ligi. A svi znamo koliko su ljudi ovde navalili bili za Jasarevica cak i da se plati 100 k za njega. Danska liga je najjaca liga u Skandinaviji, po svim aspektima. Nadam se da ce Memija svoj kapacitet pokazati narednu sezonu.

LARSSON
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:36 pm

Željezničar blizu produženja ugovora sa dvojicom najboljih fudbalera

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/zelj ... era/119968

bogi
Kontakt:

pon maj 28, 2018 2:43 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pon maj 28, 2018 2:26 pm
Treba ba potpisati ugovor s Bogičevićem dok nije kasno klepit će nam ga neko na zimu
Ne sikiraj se ti, neću ja nigdje
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava