Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

rios
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 22, 2016 3:49 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:
hardwell je napisao/la:Mi ako budemo igrali na posjed i da mi kreiramo napade trica nam ne gine. Igrati defanzivno, na kontre i tu je naša šansa
Upravo sam to pošao napisati. Slobodin recept je tito. Sloboda nam dala 5 golova, a nisu nas pošteno napali osim kad smo im mi to omogućili gubljenjem lopte. Nikakvo glumatanje kako smo nekakva ekipa, nametanje fol nake naše igre (koje btw nemamo). Samo borba i teška defanziva jer nam svak živ zabija golove i to najjeftinije moguće. Nek pitari glume ekipu pa će ga flautnuti.
Pitanje je koliko nama takava igra donosi a koliko odnosi!?
Ako se referiramo na Slobodu tu ima jedan mali detalj,ustvari i ne bas toliko mali.Mi smo sa Slobodom igrali u polufinalu kupa,prva utakmica na Grbavici i naravno je da cemo mi traziti posjed i napasti,jednostavno trazila se neka zaliha pred revans.U revansu 'pak smo morali nadoknaditi zaostatak i tako se i postaviti na terenu.Kad se pogleda,Sloboda je imala osnova da se postavi defanzivnije,iako da posten budem veliko je pitanje da li se njihova igra od srijede moze tako tumaciti..
U nedelju mi defanzivnom postavkom,vjerovatno,izbjegavamo poraz ali i bitno umanjujemo sanse za pobjedom.Zasto? Zato jer Sarajevu igra i remi,nas ostavljaju iza sebe a eventualno ih stize,ali ne i prestize,Siroki.Oni i nemaju bas imperativ da napadnu,a nasa defanzivna postavka bi im omogucila komfornu igru negdje na sredini terena.Opet kazem,ako zelimo Evropu nama valjda pobjeda treba.
Posjed,po mom skromnom misljenju,u fudbalu nikad ne moze biti los,greske u takvoj igri mogu jer otvaraju kontru.Kako izbjeci greske? Trkom,trkom i samo trkom.To je posjed,kretanje svih igraca kad imamo loptu,otvaranje,trazenje prostora.Naravno da ce biti problema ako igrac koji ima loptu podigne glavu i vidi da mu se niko ne nudi,on onda mora improvizovati a to slab kad prodje.Mozemo li trcati? Pa trebalo bi da mozemo,tu ja vidim ovo Edisovo poginuti,ostaviti posljednji atom snage.Sigurni i pravovremeni pasovi takodjer,ako imas slobodnog igraca daj mu loptu,ne izmisljati toplu vodu.Itd,da ne pametujem previse..
Nemojte sta zamjeriti vas dvojica,razmjenjujemo misljenja samo :mrgreen:

P.S. Mi u formaciji imamo 3 vezna igraca plus 2 krilna plus pokretljivog napadaca,to je 6 igraca fakticki od kojih su minimalno cetverica jaka tehnicki.Sasvim dovoljno da se igra na posjed pod ovim gore uslovima koje sam napisao.
Zadnja izmjena: rios, dana/u pet apr 22, 2016 4:05 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Dolina
Kontakt:

pet apr 22, 2016 3:52 pm

Veteran je napisao/la:
addyno1 je napisao/la:
Dolina je napisao/la:Prespavalo se, pogledao sam opet golove :oops1:
Pričajte šta hoćete Amar je od govana pitu i to dobru pravio. Bilo bi glupo i kontraproduktivno išta sada mijenjati jer još ništa nije izgubljeno.
Imali smo dvije meč lopte, jednu izgubili, ostaje još jedna. Naše najveće pojačanje na ljeto može biti samo Amar ma koliko se mi trudili da se odmaknemo od njega. Jbg čovjek zna i tako je, bez njega trenutno ne možemo. To je evidentno.
amaru nije mogao suditi jakupovic 7 utakmica i jos na stetu zelje, i jos evo i derbi sudi opet...
Dobro znaš da to nema veze sa Amarom, i ko se tada za takve stvari pitao...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ma Brkovic je odradjivao svoj dio posla a Amar svoj. Nikad boljeg covjeka nismo imali da naspredstavlja u savezu. ;)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Veteran1965
Kontakt:

pet apr 22, 2016 3:57 pm

Yebo novinare, pa i ljude klimoglavce....ovo nema veze sa tim Ligatom, nego pokazuje koliko je Edis neiskusan i kako se teško snalazi u komunikaciji i odnosima sa medijima. Jbg ovaj mali jeste smrad, ali kao novinar ima pravo da pita šta hoće. Treba biti pametan i mangup pa ga provaliti da ne pita više i da ne dolazi na pressice. Nadam se da će Edis vremenom skontati da nema na "ti" niti sa kim osim svoje ekipe i igrača, a posebno sa novinarima i navijačima.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Veteran1965
Kontakt:

pet apr 22, 2016 3:59 pm

I yebo ti nas kada se mi furamo i kada nam je reper Sloboda, a Husref trener...baš me dotuklo to na koga se ložimo.

Vrag

pet apr 22, 2016 4:08 pm

Zatvori se gubimo sve, otvori se mozda nesto i napravis. Meni je bolja ova druga opcija, valjda je i Edisu.

Okolele
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:11 pm

Strpljiv spašen..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Elegant
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:12 pm

Amaru sad istice ugovor na kraju sezone tamo u Kataru, a glupo je ocekivati da ce odmah da preuzme klupu. Sve i da hoce da preuzme ne mozes se Edisu zalupiti vrata pred nosom ne ide to tako. Edis ce nas voditi do kraja sezone, zavisno od rezultat tj. ako izborimo europu sigurno ce ostati na klupi a vjerovatno i u slucaju neuspjeha.

Također za ligu 12. ako je Amar zainteresovan, ali uz neki dogovor da Edis ostane pomocnik ili nesto. Jer opet ne mozemo mu se tek tako zahvalit.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

delinjo
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:18 pm

Elegant je napisao/la:Amaru sad istice ugovor na kraju sezone tamo u Kataru, a glupo je ocekivati da ce odmah da preuzme klupu. Sve i da hoce da preuzme ne mozes se Edisu zalupiti vrata pred nosom ne ide to tako. Edis ce nas voditi do kraja sezone, zavisno od rezultat tj. ako izborimo europu sigurno ce ostati na klupi a vjerovatno i u slucaju neuspjeha.

Također za ligu 12. ako je Amar zainteresovan, ali uz neki dogovor da Edis ostane pomocnik ili nesto. Jer opet ne mozemo mu se tek tako zahvalit.
Upravo to... Covjeku ne treba zatvoriti vrata ali ako je Amar spreman da se vrati... Dileme ne bi trebalo biti..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

barbarez
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:20 pm

SWRA_1921 je napisao/la:I sta se sada dobilo sto si ti to napisao, hoce li bolje igrati, ili samo siris nervozu po forumu, utuvljujuci ovcama svoje misljenje kao ispravno. Nisu ni oni budale, imaju 1000 utakmica u nogama i eto ti si pametan i sve to vidio a oni nisu.
Ne znam jel se ovo odnosilo na mene , ali pretpostavljam da jeste, ako nije oprosti mi. Ali evo uzecu da jeste.
Mi ovdije raspravljamo, ja ne kazem da oni nisu vidjeli svoje greske. Ali ih nisu otklonili. Ako 7 utakmica slusas pricu da ces interno rijesavati greske a u svakoj se sljedecoj ponavljaju, onda ili ih nisi vidio ili ih ne mozes rijesiti. Treceg nema.
Ne vidim kako se siri nervoza ako prvi kazem da trebamo vjerovati da cemo dobiti u nedelju, puno vise nego sto sada vjerujemo.
Sta je poenta biti glup i sutiti i tad si podoban.
Ja dajem maksimalnu podrsku Edisu, ali cu otvoreno reci nesto sto jeste problem.
Necu ja promijeniti nista sto pricam ovdije, niti ovo nekog dotice od igraca, nema ih potrebe branit od navijaca. Ja svoju ljubav klubu dajem, u neku ruku je i placam, kroz clanstvo, karte, dresove. Brate oni za su za svoju ljubav placeni.
Ne bi da me shvate pogresno, platio sam sad mogu pljuvati. Boze sacuvaj ne pljujem , samo ne vidim sta je problem kritika. Ja vjerujem da Zeljo moze dobiti sve do kraja. Bice tesko, ako ne uspijemo, hocu bar da znam da smo sve uradili i borili se. Da smo iz greska naucili. A ne ona dobro utabana recenica iz Amarove ere, koja se koristila kao odgovor za sve. Amar najbolje zna.
Eto ovo ti je moj odgovor na to sto se pravim pametan, ako nije meni oprosti sto sam te citirao.
Ja cu opet ponoviti hajmo momci da ih dobijemo bolji ste od njih, zaboraviti Slobodu, skola se skupo placa, hajmo iskoristiti sto su samouvjereni, tanki su oni pravo.

Hurmasica
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:25 pm

U nedjelju operacija "Sablja 2" :karanje:

slika

MULALIĆ EDIS!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:38 pm

Eno klix izbacio članak o derbiju, a u prvom planu vrijednost igrača na, pazi sad, transfermarktu. Zuka casti sad sve prisutne u kafani hahahahah
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Hurmasica
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:40 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:Eno klix izbacio članak o derbiju, a u prvom planu vrijednost igrača na, pazi sad, transfermarktu. Zuka casti sad sve prisutne u kafani hahahahah
Nema mi gore stvari nego kad krenu porediti nešto po transfermarktu, to je relevantno ono baš... ko sadnja malina

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Veteran1965
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:41 pm

Ja ne mogu vjerovat za ove prijedloge u vezi povratka Amara, ljudi ko da od juče gledaju Želju i ne znaju karaktere Amara, Edisa, ali Bgm i nove uprave našeg Želje. Da Vam odmah kažem čisto da se razumijemo. Amar i Edis nemoguće u bilo kojoj opciji...zašto? Obojica tvrdoglavi i svako bi da se sam pita bez sugestija i dogovora sa bilo s kim. Nema šanse. Amar i ova uprava...nema teorije...zašto? Zato što bi Brko da se sve pita, a Željo je prevazišao klub zvani " društvo jednog lica" , i malo se sada drukčije razmišlja i radi.
Po meni Amar nikad dalje od Želje, i ako mene pitate i neka je tako. Edisu puna podrška, ali daj tvoju disciplinu i karakter koje si pokazivao kao igrač, tvoje angažovanje i fizičku spremu...usadi i prenesi to u ekipu. Ko podbaci i zakaže klupa i tribine kada bi sa juniorima igrali, bez obzira koga smo sve doveli. Iskreno Edise to sam očekivao od tebe. Nisam očekivao neku tehnički dotjeranu igru, nego presing i fizičku spremu sa kojom ćemo " pojesti sve" u ovoj kriminalnoj i namještenoj ligi.

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:54 pm

:karanje:
ChWilla je napisao/la:kako ba nema...
Nema.
A ima sa onim kojem je rekao da ide kod Melihe u kancelariju da mu je tu mjesto....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Okolele
Kontakt:

pet apr 22, 2016 4:54 pm

Blagoje za Lendru a ovaj baca Barbara i malog Mihojevića te trese mrezu jufkasa za 0:1 i eksploziju odusevljenja na krcatom Jugu i do pola popunjenom zapadu.. :zeljeznicar1: :shisha:

phpBB [video]
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

MrRiccoli
Kontakt:

pet apr 22, 2016 5:05 pm

A nemoguce je da u srijedu igraci nisu nikako mislili o derbiju. Vidjet cete kad izleti 11 momaka punih energije i snage punih zelje i volje

Sent from my C5303 using Tapatalk

Hurmasica
Kontakt:

pet apr 22, 2016 5:07 pm

MrRiccoli je napisao/la:A nemoguce je da u srijedu igraci nisu nikako mislili o derbiju. Vidjet cete kad izleti 11 momaka punih energije i snage punih zelje i volje

Sent from my C5303 using Tapatalk
Lendrić je još prije Drine izjavio da se osjeća derbi atmosfera u ekipi, tako da su mislili o derbiju sigurno :D

pile87
Kontakt:

pet apr 22, 2016 5:18 pm

kad smo vec kod Edisa ratova zveckanja oruzjem itd
phpBB [video]
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

cala
Kontakt:

pet apr 22, 2016 5:18 pm

Razvalit cemo ih, opusteno.

Hrasno1921'

pet apr 22, 2016 5:21 pm

Koja ckapi od covjeka ne mogu da vjerujem :rofl1:

slika

slika

slika
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava