Pitanje je koliko nama takava igra donosi a koliko odnosi!?Rodom s mejtaša je napisao/la:Upravo sam to pošao napisati. Slobodin recept je tito. Sloboda nam dala 5 golova, a nisu nas pošteno napali osim kad smo im mi to omogućili gubljenjem lopte. Nikakvo glumatanje kako smo nekakva ekipa, nametanje fol nake naše igre (koje btw nemamo). Samo borba i teška defanziva jer nam svak živ zabija golove i to najjeftinije moguće. Nek pitari glume ekipu pa će ga flautnuti.hardwell je napisao/la:Mi ako budemo igrali na posjed i da mi kreiramo napade trica nam ne gine. Igrati defanzivno, na kontre i tu je naša šansa
Ako se referiramo na Slobodu tu ima jedan mali detalj,ustvari i ne bas toliko mali.Mi smo sa Slobodom igrali u polufinalu kupa,prva utakmica na Grbavici i naravno je da cemo mi traziti posjed i napasti,jednostavno trazila se neka zaliha pred revans.U revansu 'pak smo morali nadoknaditi zaostatak i tako se i postaviti na terenu.Kad se pogleda,Sloboda je imala osnova da se postavi defanzivnije,iako da posten budem veliko je pitanje da li se njihova igra od srijede moze tako tumaciti..
U nedelju mi defanzivnom postavkom,vjerovatno,izbjegavamo poraz ali i bitno umanjujemo sanse za pobjedom.Zasto? Zato jer Sarajevu igra i remi,nas ostavljaju iza sebe a eventualno ih stize,ali ne i prestize,Siroki.Oni i nemaju bas imperativ da napadnu,a nasa defanzivna postavka bi im omogucila komfornu igru negdje na sredini terena.Opet kazem,ako zelimo Evropu nama valjda pobjeda treba.
Posjed,po mom skromnom misljenju,u fudbalu nikad ne moze biti los,greske u takvoj igri mogu jer otvaraju kontru.Kako izbjeci greske? Trkom,trkom i samo trkom.To je posjed,kretanje svih igraca kad imamo loptu,otvaranje,trazenje prostora.Naravno da ce biti problema ako igrac koji ima loptu podigne glavu i vidi da mu se niko ne nudi,on onda mora improvizovati a to slab kad prodje.Mozemo li trcati? Pa trebalo bi da mozemo,tu ja vidim ovo Edisovo poginuti,ostaviti posljednji atom snage.Sigurni i pravovremeni pasovi takodjer,ako imas slobodnog igraca daj mu loptu,ne izmisljati toplu vodu.Itd,da ne pametujem previse..
Nemojte sta zamjeriti vas dvojica,razmjenjujemo misljenja samo

P.S. Mi u formaciji imamo 3 vezna igraca plus 2 krilna plus pokretljivog napadaca,to je 6 igraca fakticki od kojih su minimalno cetverica jaka tehnicki.Sasvim dovoljno da se igra na posjed pod ovim gore uslovima koje sam napisao.