Joj teske rasprave majko moja..
Ne znam cemu dovodjenje u pitanje bilo cije ljubavi i dobre namjere prema Zelji na ovom forumu,ja sam tu od pocetka,svaki dan citam skoro sve sto se napise,i sam napisem neki post kad smatram da imam sta napisati, i nijednog trena nisam vidio nijedan post iz kojeg bi mogao posumnjati da neko Zelju ne voli..Samo,ljubav se ispoljava na razne nacine ljudi moji,nemojte sad da o tome raspravljamo.
Pregledah snimak konferencije..Vrlo emotivan nastup Edisa na kojeg ne moze ostati imun bilo koji navijac Zelje,probudi neku emociju u covjeku..On je,i sam je to rekao,atipican trener,potpuno nesto novo u PL.I dalje razmislja i pristupa svemu kao da je i sam igrac cini mi se,ne skriva emocije,iskren i predan.To mu se ne moze i ne smije zamjerati!Eh,iskreno ja bih bio sretniji da nekad neku emociju sakrije,da unese malo vise trenerske hladnoce i smirenosti kad nastupa u javnosti,zbog njega samog,ali to ce doci s vremenom.On se,u pravom smislu rijeci,zauzeo za ekipu,za svakog igraca..Ne da na njih,stiti ih i to je meni pohvalo i mangupski.Lahko je izaci pred kamere i osuti paljubu po nekom igracu ili igracima,ili necemu desetom.Ne,on ih gleda kao svoju djecu,gradi povjerenje i ocekuje da mu se to vrati na terenu.Eh sad dolazimo do toga da li su mu igraci u svakoj utakmici ove polusezone to vratili,posebno u kupu,o tome se vec moze pricati..Ne mozemo reci da jesu npr. u srijedu odigrali fajterski,onako kako je to radio Edis kao igrac i kako i od njih trazi ocito, a ne dobiti zuti karton,ne uci zesce u neki duel,ne cupati se,hrvati..
Elem,zbog ovog sam se i javio zapravo al me odvuce malo..Ako nakon ovakvog pressa Edisa,ovakve emocije,ovakvog zauzimanja za igrace ti igraci to ne prepoznaju i ne izadju na Kosevu od prve minute borbeno,hrabro i bez sekunde zadrske pa makar na kraju rezultat i izostao,a tesko da hoce,onda ne znam sta covjek vise moze uraditi.
Taktika..Pisao sam jucer,poprilicno izjednacen derbi.Tamo Duljevic,Benko,Amer Bekic,kod nas Lendric,Mirolsav i Bekric..Otprilike se sve vrti i kod njih i kod nas oko ova 3 igraca u posljednje vrijeme.Odbrane klimave,od 9 utakmica oni golove primali u 7,znaci moze se zabiti.
Generalno,ko bude manje grijesio taj ce i odnijeti dobar rezultat.Nama je to pobjeda,njima eto i remi igra..Stana na beka,podjeliti minutazu Memiji i Tiagu na krilu i to je to..Ostalo ne dirati nista..Pa sta bude..