Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 22, 2018 1:32 pm

LeBlue je napisao/la:
uto maj 22, 2018 1:31 pm
AsharaK je napisao/la:
uto maj 22, 2018 1:18 pm
Dovesti samo dva brza krila, ne moraju ni znat igrat lopte, al po ovom terenu će bit učinkoviti u našoj ligi ko niko :D
Sisic bi dobro odgovarao
Dobro ja sam se malo našalio, ali htio sam reći da moramo imati dva brza krila. Jer bi trebali doći do izražaja...
Željezničar ante portas !

exbabilon
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:33 pm

Adi na krilu al sto dalje od Grbavice zivota vam.

LeBlue
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:36 pm

AsharaK je napisao/la:
uto maj 22, 2018 1:32 pm
LeBlue je napisao/la:
uto maj 22, 2018 1:31 pm
AsharaK je napisao/la:
uto maj 22, 2018 1:18 pm
Dovesti samo dva brza krila, ne moraju ni znat igrat lopte, al po ovom terenu će bit učinkoviti u našoj ligi ko niko :D
Sisic bi dobro odgovarao
Dobro ja sam se malo našalio, ali htio sam reći da moramo imati dva brza krila. Jer bi trebali doći do izražaja...
Ja se slazem sa tobom, da nam trebaju dva brza krila, i mislim da je Sisic dobro rijesenje. Isto mislim da ce Sabanadzovic znatno bolje izgledati na boljem terenu. Da se pitam prodao bih Hajdarevica. Nista lose protiv momka normalno, ali bi ga ja prodao kad bi bila dobra ponuda.

Analitičar1921
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:36 pm

Pozdrav svima, novi sam na forumu, dugo pratim dešavanja pa sam odlučio se registrovati. Sezona ja završena dobro, donijeli jedan trofej, ne dva kako smo svi ocekivali ali eto sada se treba spremiti za Europu i ostvariti što bolji plasman i osvojiti što više bodova kako bi iduće sezona ako osvojimo tu tituli bili nosioci kao sada Zrinjski.
U CL Zrinjski je posljednji sa 3750 bodova, mi imamo 3000 u EL. treba proći bar dva kola kako bi se ovo nadomjestilo.
Volio bih malo diskusije oko ovih bodova...

avlami97
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:39 pm

Kada se uradi hibrid, teren će biti znatno "brži" od svih u Državi. Prema tome se i struka mora prilagoditi terenu i odrediti način igre u sljedećim sezonama. To nužno ne znači da će nam trebati brži igrači primjer Barcelona), ali moramo naći modus da igru prilagodimo našim potrebama. Protivnicima će biti teže i to moramo maksimalno iskoristiti. Trebat će nam igrači koji se brzo oslobađaju lopte i koji se znaju pravilno postavljati i pravovremeno reagovati.

Mislim da bi budući način igre trebao biti strateški interes struke, da ne kažem Kluba i u tom pravcu razmišljati i donositi odluke pri formiranju rostera i odabiru trenera. Iniesta nije brz igrač, ali brzo misli, kao i Messi npr. Poređenje nije umjesno, ali jeste ako ga spustimo u okvire naše lige.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ChWilla
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:40 pm

ako prođemo dva pretkola do trećeg, koeficijent mislim da ostaje isti za dogodine, jer će se brisati sezona 13/14 kad smo igrali s plzenom (a dodati ova sad). po starom je drugo LŠ donosilo isto bodova kao treće LE, ne znam je li se sad nešto promijenilo.
gradi željo boli te *****

Vipla1921
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto maj 22, 2018 1:41 pm

avlami97 je napisao/la:Kada se uradi hibrid, teren će biti znatno "brži" od svih u Državi. Prema tome se i struka mora prilagoditi terenu i odrediti način igre u sljedećim sezonama. To nužno ne znači da će nam trebati brži igrači primjer Barcelona), ali moramo naći modus da igru prilagodimo našim potrebama. Protivnicima će biti teže i to moramo maksimalno iskoristiti. Trebat će nam igrači koji se brzo oslobađaju lopte i koji se znaju pravilno postavljati i pravovremeno reagovati.

Mislim da bi budući način igre trebao biti strateški interes struke, da ne kažem Kluba i u tom pravcu razmišljati i donositi odluke pri formiranju rostera i odabiru trenera. Iniesta nije brz igrač, ali brzo misli, kao i Messi npr. Poređenje nije umjesno, ali jeste ako ga spustimo u okvire naše lige.
Sto posto si upravu ! Moraju napraviti neki plan 5,10 godina i sve selekcije isto da igraju, isti fudbal ! Od pjetlica do seniora da bude prepoznatljiv stil igre, samim tim bi i laksi prelaz iz omladinskog u seniorski fudbal bio..

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Na jugu stojimo, zastave vijemo, barjake dižemo i baklje palimo..

LeBlue
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:43 pm

Vipla1921 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Kada se uradi hibrid, teren će biti znatno "brži" od svih u Državi. Prema tome se i struka mora prilagoditi terenu i odrediti način igre u sljedećim sezonama. To nužno ne znači da će nam trebati brži igrači primjer Barcelona), ali moramo naći modus da igru prilagodimo našim potrebama. Protivnicima će biti teže i to moramo maksimalno iskoristiti. Trebat će nam igrači koji se brzo oslobađaju lopte i koji se znaju pravilno postavljati i pravovremeno reagovati.

Sto posto si upravu ! Moraju napraviti neki plan 5,10 godina i sve selekcije isto da igraju, isti fudbal ! Od pjetlica do seniora da bude prepoznatljiv stil igre, samim tim bi i laksi prelaz iz omladinskog u seniorski fudbal bio..

Slazem se i ja. Meni se npr najvise svidja Holandski stil nogometa sa brzim krilima koji odlicno i odgovara na ovakvim terenima.

ponosannavas
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:44 pm

Ch.Willa1986 je napisao/la:
uto maj 22, 2018 12:14 pm
Mirzza druže, moram nas kriviti, to što smo mi sa ovakvom jadnom posjetom ove sezone opet najbrojniji ne znači da smo dobri, već da su ostali katastrofa. Nemamo se realno s kim ni porediti kad je na ostalim terenima prosjek 300-500 gledalaca. Ne treba nam to biti mjerilo. Mjerim se sa nama samima iz prijašnjih sezona, eto konkretno prošlom. Pa nekad smo znali ako ništa par utakmica ispuniti stadion do posljednjeg mjesta, sada ni protiv Sarajeva, Zrinjskog, Širokog nema ljudi. Pet milja je ok kad igraš protiv Goška, ali protiv direktnog konkurenta za titulu sve ispod 10 hiljada je sramota. Ne znam zašto se nekoga ko se smatra navijačem Želje mora nešto pozivati i davati nekakve pogodnosti? Ako voliš Želju ne treba ti nikakav poziv. Slažem se za istok da je trebalo biti više ustupaka, da su svi sa godišnjim i desetogodišnjim sa istoka trebali ako ništa po lošem vremenu unijeti kišobran ili imati ulaz na Sjever. U pravu si da je i uprava tu trebala malo da se više potrudi u tom smislu, ali da je i do nas, do nas je. Znali smo mi biti nakantani usred Grbavice kroz historiju, ali brate bila je i tad puna ko šibica. Ljudi su dolazili zbog još nečeg osim igre, danas izgleda samo intreres dolazi u obzir i ništa više.
Ne možemo porediti sa prošlom sezonom ali možemo sa ranijim sezonama. TO je u par deka. Prošla sezona je ila euforija oko istoka i bio si u igri do zadnjeg kola za titulu. Ove godine je pored svega skoro svako kolo na Grbavici bila jal kiša jal snijeg jal neka glupost. Oba derbija na Grbavici je rpatilo po 4-5000 što je nezapamćeno. Sve je to splet okolnosti. Isto kao što bi prošle godine zadnja tekma protiv Radnika bilo 10000 da si bio u igri za titulu a ne 2000. OVe godine je baš bilo puno tih nekakvih pehova i plus ta igra koja je vadila živce pa je to na kraju dodatno uticalo. Elem, pravo čudna sezona što se posjete tiče.
U drugu ruku ja već dugo kritikujem ovo što su naši zapostavili igranje cijenama i nekim paketima ulaznica, pa dječije, pa panzioneri isl. Isto tako članstvo jezanemareno. Na tome se treba non stop raditi a ne košta puno. Naravno sve im ovo halalim jer je malo administracije a puno posla oko velikih porjekata. Ovo sve će nadam se doći kasnije kad se završe velike stvari. Naša greška je štp to ne prepoznajemo, ne možemo da shvatimo da dugoročno klub raste i da se ne naljutimo zbog kišobrana, zbog djece, zbog ne znam ni ja već kakih gluposti nego nam svaka sitnica smeta. Razmazili su nas.

Edis Mulalic 1921

uto maj 22, 2018 1:48 pm

Jesmo li mi zvanicno nosioci?
Samo me San Marino interesuje.
Modus vivendi !

Plava Porodica
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:50 pm

ma da ste živi i zdravi, mi stopera nismo napravili ne pamtim.. Nema ni od Keme ništa ozbiljno živi bili pa vidjeli.. Da je problem samo što ima teške noge, bar ovde ne bi bio problem.. on je veliki paničar, a to se može riješiti iskustvom.
ali belaj je što nema fudbalske inteligencije, katastrofalno se postavlja, nekad ispadne i bude baš daleko od igrača za kojeg je zadužen, loš je u procjeni čistih lopti. on 80 minuta moze odigrati na vrhunskom nivou, ali po utakmici pravi bar jednu ogromnu gresku.
Sto se tice igre glavom, mozda je u tom segmentu i u top3 u ligi.
po meni je zdrav Dzindo puno pametniji i lakši igrač.. Ali sad da gatamo hoće li i kakav će biti, ako sa takvim razmišljanjem uđemo halali ti i ovu sezonu.
nema ba više čekanja nekih igrača na pozicijama, nego pojačaj što više možeš, a ako se dokažu još bolje.
Dosta mi je priče treba sačekat crnova može nam koristiti, ma može i projić dati ruke ako adi ne bude dobar.. sve mi nešto kontamo imamo po dvije opcije,a obje truba.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

avlami97
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:50 pm

Vipla1921 je napisao/la:

Iz trenutnog rostera ovaj hibrid bi najviše odgovarao Šabanu, Vranješu, pa i Voji. Dobra stvar što su i Atletikovci igrali na plastici (brža od trave), pa bi se Atletikovci vrlo brzo mogli prilagoditi novoj podlozi, odnosno brzini terena.

Način igre mora biti strategija.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Ch.Willa1986
Kontakt:

uto maj 22, 2018 1:57 pm

Naša greška je štp to ne prepoznajemo, ne možemo da shvatimo da dugoročno klub raste i da se ne naljutimo zbog kišobrana, zbog djece, zbog ne znam ni ja već kakih gluposti nego nam svaka sitnica smeta. Razmazili su nas.
To je to :)

mirzza
Kontakt:

uto maj 22, 2018 2:12 pm

Ch.Willa1986 je napisao/la:
uto maj 22, 2018 12:14 pm
Mirzza druže, moram nas kriviti, to što smo mi sa ovakvom jadnom posjetom ove sezone opet najbrojniji ne znači da smo dobri, već da su ostali katastrofa. Nemamo se realno s kim ni porediti kad je na ostalim terenima prosjek 300-500 gledalaca. Ne treba nam to biti mjerilo. Mjerim se sa nama samima iz prijašnjih sezona, eto konkretno prošlom. Pa nekad smo znali ako ništa par utakmica ispuniti stadion do posljednjeg mjesta, sada ni protiv Sarajeva, Zrinjskog, Širokog nema ljudi. Pet milja je ok kad igraš protiv Goška, ali protiv direktnog konkurenta za titulu sve ispod 10 hiljada je sramota. Ne znam zašto se nekoga ko se smatra navijačem Želje mora nešto pozivati i davati nekakve pogodnosti? Ako voliš Želju ne treba ti nikakav poziv. Slažem se za istok da je trebalo biti više ustupaka, da su svi sa godišnjim i desetogodišnjim sa istoka trebali ako ništa po lošem vremenu unijeti kišobran ili imati ulaz na Sjever. U pravu si da je i uprava tu trebala malo da se više potrudi u tom smislu, ali da je i do nas, do nas je. Znali smo mi biti nakantani usred Grbavice kroz historiju, ali brate bila je i tad puna ko šibica. Ljudi su dolazili zbog još nečeg osim igre, danas izgleda samo intreres dolazi u obzir i ništa više.
Vidi druze, mi imamo najbolju upravu u ligi i imamo najbolje navijace u ligi, oni su prvaci u svom poslu.
Ne zaboravi da nasi navijaci placaju najskuplje karte u drzavi i da smo opet najposjeceniji stadion. I meni licno smeta mizeran broj gledalaca ali znamo kako se on podize. Nema Zeljo bas toliko bolesnika da nas je svaku utakmicu 10.000, nemoj se zavaravati. I u ove 3.000 vjernih dodje ti par stotina koji nisu iz Sarajeva sto je za respekt. Opet se vracamo na pricu koja se prica godinama, nama trebaju pogodnosti za ovih 7.000 koji ne dolaze, njih privuci na stadion, evo licno od moje raje nas je bilo pravo malo na utakmicama na proljece, te neki putevi, te svadbe, te ovo te ono. Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje razlog, uvijek bilo.
Danasnji zivot i zivot prije 15-20 godina pa i prije 10 je puno drugaciji, brzi, pa tako neko ode na more, na izlet na bazen, gdje god samo ne dodje na Grbavicu.
Na zalost, moramo ih privuci a to je zaduzenje marketinga.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto maj 22, 2018 2:35 pm

slika
Željezničar ante portas !

Amidza
Kontakt:

uto maj 22, 2018 2:38 pm

I ovako izoran, bolji nego teren protiv Radnika. :D
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Plava Porodica
Kontakt:

uto maj 22, 2018 2:48 pm

AsharaK je napisao/la:
uto maj 22, 2018 2:35 pm
slika
Ovo tužno vidjeti..
Ali hajde nek' napreduje :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Simply Blue
Kontakt:

uto maj 22, 2018 2:49 pm

Ovako su i kad je bila priča za istok....samo 1-2 kamiona odvozila zemlju..pa su stručnjaci govorili kako je to samo kupovanje vremena, da sporo ide i da od tribine nema ništa...godina prošla tribine niĐe nema...tako će biti i sa terenom..ovdje će po svoj prilici prostriti samo neki zeleni tepison
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Ajzea
Kontakt:

uto maj 22, 2018 2:53 pm

Dok Senad starim travnjakom bascu uredjuje, zaboravili ste da sportski segment treba da se sredjuje !

Paranoja
Kontakt:

uto maj 22, 2018 2:54 pm

Mislim da su Anel Blagojević i Ramović upravo tri igrača kojima će najviše odgovarati, ravni i brži teren sa obzirom da su tip igrača koji preferiraju kratku pas igru sa puno kretanja. Vjerujem da bi ta veza bila baš fluidna i da bi ih malo koja sredina mogla "ukrotiti" i upratiti njihova kretanja i međusobna mijenjanja pozicija. Također, idealna podloga za pasove u for Zajmoviću i Zecu kojih brzina krasi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava